Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών
  • Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη
  • Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»ΚΟΝΤΡΕΣ
Κόντρες

ΚΟΝΤΡΕΣ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Ιούν 2018, 00:00


♦ Πολιτική κρίση

«Περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη χρειάζεται έναν αξιόπιστο ιταλό εταίρο, που όπως και πριν, θεωρεί πως η θέση του βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και όχι στην απατηλή ασφάλεια του εθνικισμού», δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Σπίγκελ» ο γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Μίκαελ Ροτ. Ακούγεται, ασφαλώς, σαν πρόκληση η καταγγελία του εθνικισμού από γερμανικά χείλη. Θα μπορούσε, όμως, να εκληφθεί και ως χείρα φιλίας προς τον ιταλικό ιμπεριαλισμό: «ελάτε και θα τα βρούμε».
Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι υπό τη σημερινή πολιτική του ηγεσία ο ιταλικός ιμπεριαλισμός είναι σε θέση να διεκδικήσει από το γαλλογερμανικό άξονα κάπως μεγαλύτερο μερίδιο. Γι’ αυτό και είδαμε να επαναλαμβάνεται (με διαφορετικό σενάριο) η ιστορία με τον Μπερλουσκόνι, που πριν από μερικά χρόνια τον έπνιξαν μέσα στο σκάνδαλο «μπούγκα-μπούγκα πάρτι» και έβαλαν στη θέση του τον Μόντι. Οι διαψεύσεις των Πανεπιστημίων της Σορβόννης και της Νέας Υόρκης ότι ο Κόντε πραγματοποίησε σπουδές σ’ αυτά, όπως αναφέρει σε μία από τις βερσιόν του βιογραφικού του, έδειξαν ότι από την πρώτη κιόλας μέρα άρχισε το «κούρεμα» του νέου πρωθυπουργού. Η κίνηση Ματαρέλα να μη δεχτεί τον υπουργό Οικονομικών ήταν η επόμενη κίνηση, που πέταξε τον Κόντε στο σκουπιδοτενεκέ, πριν καν εμφανιστεί στα δύο νομοθετικά σώματα της Ιταλίας για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

♦ Περί ανοησίας

Δεν είμαι ανόητος για να κάνω εκλογές, δήλωσε ο Τσίπρας όταν τον ρώτησαν σχετικά στη Θεσσαλονίκη, στη φιέστα με τον Μπουτάρη. Αμέσως, τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας άρχισαν να «τιτιβίζουν» ότι «ο πρωθυπουργός έκλεισε το θέμα των εκλογών» και τα παρόμοια. Υπήρχε όμως περίπτωση να τους απαντήσει «ναι, σκέφτομαι να κάνω εκλογές»; Οι πρόωρες εκλογές και η υποτίμηση του νομίσματος (που πλέον δεν υπάρχει ως δυνατότητα) είναι τα μόνα που δεν προαναγγέλλονται, αλλά διαψεύδονται μέχρι τη στιγμή της υλοποίησής τους, έλεγε ένα παλιό ρητό της αστικής πολιτικής.

Ναι, αλλά αν προκηρύξει εκλογές, θα κατηγορηθεί για ασυνέπεια, θα μας πουν κάποιοι. Αυτό σίγουρα θα γίνει, όμως αυτό το πολιτικό κόστος δε λογαριάζεται. Το έκανε και τον Αύγουστο του 2015 ο Τσίπρας και κανείς δε στάθηκε στο γεγονός ότι ακόμα και στις 24 Ιούλη, στη γιορτή του Παυλόπουλου για την πτώση της χούντας, διαβεβαίωνε τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν πρόκειται να κάνει εκλογές. Οταν ένας πρωθυπουργός αποφασίζει να πάει σε πρόωρες εκλογές, σημαίνει ότι ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του έκριναν πως αυτή είναι η καλύτερη συγκυρία για τους ίδιους και το κόμμα τους (ακόμα κι αν πρόκειται σίγουρα να χάσουν). Τότε, λοιπόν, εύκολα βρίσκονται ιδεολογήματα για να δικαιολογήσουν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες («κρίσιμα εθνικά ζητήματα» συνήθως). Οι δε ψηφοφόροι δε θα καθορίσουν τη στάση τους από τον πολιτικό αιφνιδιασμό και από τη… μικρή ασυνέπεια του πρωθυπουργού. Θα υπάρχει σωρεία σοβαρότερων ζητημάτων από τα οποία θα καθορίσουν τη στάση τους.

♦ Καρνάβαλος

«Εγχώριοι οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι αν το ιταλικό τσουνάμι εκδηλωθεί, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ζητήσει η ίδια προληπτικό δίχτυ ασφαλείας» (Τα Νέα, 25-26.5.2018). Εχει πλάκα ο Στουρνάρας όταν μεταμφιέζεται σε «εγχώριο οικονομικό παράγοντα». (Στο «εγχώριος» είναι το πρόβλημα, όπως αντιλαμβάνεστε. Ειδικά όταν αναφέρεται κανείς στον Στουρνάρα).

♦ Σφάζονται στα πόδια των καπιταλιστών

«Και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παλικάρια» λέει το γνωστό δημοτικό τραγούδι της Πενταγιώτισσας. Το θυμηθήκαμε παρακολουθώντας μια «στιχομυθία» Μητσοτάκη-Φάμελλου. «Ξέρετε πόσες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων κάθονται πάνω στο γραφείο υπουργού και δεν υπογράφονται γιατί ο υπουργός δεν θέλει να κινηθεί με ταχύτητα;», είπε ο Κούλης -με το γνωστό του ύφος- στην κυριακάτικη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Του απάντησε αστραπιαία ο Φάμελλος, δηλώνοντας ότι την Παρασκευή 25 Μάη μόνο ένας φάκελος περιβαλλοντικής αδειοδότησης ήταν σε εκκρεμότητα κι αυτός της τελευταίας βδομάδας.

Τι είναι οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων; Ο φερετζές της εγκληματικής ασυδοσίας των καπιταλιστών επί του περιβάλλοντος. Οσο περισσότερο καθυστερεί η έγκριση μιας τέτοιας μελέτης τόσο περισσότερα και βαρύτερα είναι τα περιβαλλοντικά εγκλήματα. Και η καθυστέρηση δεν έρχεται από τους υπουργούς, αλλά από κάποιες υπηρεσίες που προσπαθούν να περισώσουν κάποια πράγματα. Οταν λοιπόν βλέπεις Μητσοτάκη και Φάμελλο να τσακώνονται για το ποιος είναι πιο… γρήγορος, σημαίνει ότι τσακώνονται για το ποιος είναι περισσότερο περιβαλλοντοκτόνος.

♦ Ιστορία και λήθη

Στους σημερινούς 17χρονους δε λένε τίποτα οι αναφορές στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα η δολοφονία του Λαμπράκη, δήλωσε ο Μητσοτάκης. Θα μπορούσαμε να στηλιτεύσουμε την υποκρισία του, θυμίζοντάς του τι λέει αυτός για την εκτέλεση του Μπακογιάννη, για την οποία επίσης δε θα ξέρουν τίποτα πολλοί από τους σημερινούς δεκαεφτάρηδες. Θα πάμε όμως στον πυρήνα της σκέψης Μητσοτάκη, ο οποίος λέει πως δε χρειάζεται η Ιστορία. Τα γεγονότα πρέπει να ριχτούν στη λήθη. Οχι όλα τα γεγονότα, βέβαια, αλλά εκείνα που βοηθούν στη διαμόρφωση της συνείδησης των σημερινών νέων. Αυτοί πρέπει να μαθαίνουν μόνο ό,τι συμφέρει τον κάθε Μητσοτάκη, για να γίνουν «καλοί πολίτες» της αστικής δημοκρατίας.

♦ Καλοχαιρέτας

Το ρεπορτάζ δημοσίευσε ο Παπαχρήστος στα «Νέα», επικαλούμενος τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Π. Κουρουμπλή, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του υπουργού με τον φερόμενο ως αρχηγό της ομάδας που διακινούσε μετανάστες από την  Ελλάδα προς ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τη συνομιλία του με τον Κουρουμπλή, που δημοσίευσε ο Παπαχρήστος, ο υπουργός λέει πως ένας δημοσιογράφος, φίλος του, του πήγε τον Γεωργιανό και του ζήτησε να τον βοηθήσει με κάτι προβλήματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης που είχε ξενοδοχείο του στη Βόρεια Ελλάδα. Ο υπουργός ισχυρίζεται πως δήλωσε αναρμοδιότητα και η σχέση του με τον Γεωργιανό έληξε εκεί! Οσο για τον δημοσιογράφο, τον φίλο του υπουργού, αυτός -λέει- γνωριζόταν με τον Γεωργιανό γιατί ήταν γείτονες στην Αργυρούπολη!

Δε χρειάζεται να συνεχίσουμε. Εχετε ήδη καταλάβει πώς δουλεύει η «φάμπρικα». Ρουσφέτι στο ρουσφέτι με υπουργούς και δημοσιογράφους-μεσάζοντες. Γιατί άμα δε δούλευε έτσι η «φάμπρικα», ο δημοσιογράφος δε θα τολμούσε να πάει τον «γείτονά του» Γεωργιανό στον «φίλο του» υπουργό.

♦ Γιατί «στο ντούκου»;

Ο Καμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είπε -μεταξύ των άλλων- ότι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων παίρνουν λεφτά για να «στήνουν» τα αποτελέσματα. Μια εταιρία (που την κατονόμασε) του ζητούσε πενήντα χιλιάρικα παλιά, αλλά δεν τους έδινε. Τώρα έχουν ρίξει την ταρίφα στο «τάληρο». Δεν έδωσε το «τάληρο» στην τάδε εταιρία και έβαλε τους ΑΝΕΛ στο 1,5%. Αμα τους δώσει ένα «τάληρο», θα τους βάλει στο 4%. Είπε κι άλλα, της ίδιας κατηγορίας, αλλά πέρασαν όλα «στο ντούκου». Γιατί άραγε; Είναι  ανάξια διάψευσης, επειδή αυτός που τα είπε είναι ο Καμμένος; 'Η μήπως το «α, ο Καμμένος τα είπε, δεν τρέχει τίποτα» είναι ένα εύκολο άλλοθι; Οι συνεταίροι του στον ΣΥΡΙΖΑ τι λένε άραγε;

♦ Υπάρχουν κι αλλού οσφυοκάμπτες

«Εμείς, ο λαός της Νότιας Κορέας, περιμένουμε πολλά από εσάς. Σας παρακαλώ να μας φροντίσετε».  Αυτή η δήλωση έγινε από τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε Ιν, ενώπιον του Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Οπως βλέπετε, οι ελεεινοί οσφυοκάμπτες δεν είναι είδος που ανθούσε τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Κορέα, στις οποίες έγινε αμερικάνικη στρατιωτική επέμβαση για να «γλιτώσουν» από τον «κομμουνιστικό κίνδυνο». Εξακολουθεί να ανθεί ακόμα και σήμερα. Απλά, κάποιοι σκύβουν τη μέση με φανερή δουλικότητα, όπως ο Μουν, ενώ άλλοι ανακαλύπτουν στον Τραμπ την… απόλυτη έφεση προς το καλό, όπως ο Τσίπρας. Ιδια ουσία, διαφορετικό στιλ.

♦ Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού

«Καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου δεν θα γίνει», δήλωσε ο Κούλης, αποδίδοντας τα περί απολύσεων σε «συστηματική προπαγάνδα της κυβέρνησης». Και συνέχισε: «Το νέο δημόσιο που οραματίζομαι θα μπορεί να συνεργάζεται καλύτερα με τον ιδιωτικό τομέα, θα εκχωρούνται υπηρεσίες και όσοι περισσεύουν θα μετακινούνται, δεν θα απολύονται». Το εξήγησε και αναλυτικότερα: «Θέλω να κρατήσω μια αναλογία με περισσότερες αποχωρήσεις, όχι ένα προς ένα, τουλάχιστον για δύο χρόνια. Αυτό δεν είναι απολύσεις. Θέλουμε πιο μικρό και αποτελεσματικό δημόσιο»!

Ο τύπος είναι Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού. Ακόμα κι αν πιστέψουμε ότι δε θα γίνουν απολύσεις μονίμων δημόσιων υπάλληλων (για τους συμβασιούχους δεν το συζητά – «οι συμβάσεις δεν είναι εισιτήριο για μονιμοποίηση» είπε), αλλά θα τους περιφέρει από υπηρεσία σε υπηρεσία (με υποχρεωτικές μετατάξεις), μέχρι να βγουν όλοι στη σύνταξη, εκείνο που περιγράφει είναι το βασίλειο της εργολαβίας. Το βασίλειο του δουλεμπόριου, του εργασιακού μεσαίωνα.

♦ Ιμπεριαλιστικά σκυλιά

Ποιος να είναι ο «ευρωπαίος αξιωματούχος» που δήλωσε στο Politico τα εξής; «Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να σταματήσουμε τους Ελληνες από την επιστροφή στις παλιές κακές συνήθειες. Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις».

Οποιος και να είναι, δεν είναι παρά ένα ιμπεριαλιστικό σκυλί. Επειδή ακριβώς έχει επίγνωση αυτών που λέει, γι' αυτό επέλεξε την ανωνυμία. Ομως, στη σύντομη αυτή δήλωση καθρεφτίζεται η ουσία των σχέσεων εξάρτησης κατά την εποχή του μονοπωλιακού καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού. Σχέσεων εξάρτησης που δε διαφέρουν απ' αυτές την εποχή της αποικιοκρατίας. Δεν μπορούμε να διορίσουμε την κυβέρνηση στην Αθήνα, μπορούμε όμως να διαμορφώσουμε ένα τέτοιο αποικιοκρατικό πλαίσιο που να μας είναι αδιάφορο ποια θα είναι η κυβέρνηση στην Αθήνα. Αυτό λέει ο «ευρωπαίος αξιωματούχος». Η πλάκα είναι πως κάποιοι στην Ελλάδα νομίζουν πως η ψήφος τους έχει αξία.

 

Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω… συγγραφέας είναι υπουργός Αμυνας και συγκυβερνών εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ;
Του έκαναν κάποιοι νεοδημοκράτες Ερώτηση για το ταξίδι στο Μονακό (άλλη… πονεμένη ιστορία αυτή) και τους απάντησε με αυτά τα tweets (που δεν τα έγραψε «το παιδί», αλλά ο ίδιος). Μπροστά του η Espresso μοιάζει με Αρσακειάδα. Φυσικά, αυτό επεδίωκαν οι ερωτώντες νεοδημοκράτες. Το πραγματικό γλέντι τώρα ξεκινάει. Και βέβαια, αναμένεται συνέχεια από το Συγκρότημα Μαρινάκη.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΖητήματα αρχών
Επόμενο άρθρο Αντικυνωνικά

Σχετικά Αρθρα

Νέο unfair από τον Τασούλα

Κόντρες 15 Ιαν 2026, 14:53

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

Κόντρες 14 Ιαν 2026, 14:49

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

Κόντρες 13 Ιαν 2026, 14:11

Η καρατόμηση ενός αθώου

Κόντρες 12 Ιαν 2026, 14:32

Τι ‘χες Κούλη, τι ‘χα πάντα

Κόντρες 9 Ιαν 2026, 14:10

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Κόντρες 8 Ιαν 2026, 15:07
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo