Ο Γαβρόγλου (Κωνσταντινουπολίτης στην καταγωγή) στάλθηκε στο Φανάρι για να ενημερώσει τον Βαρθολομαίο για την αναθεώρηση του Συντάγματος που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι δουλειά έχει το ελληνικό κράτος να ενημερώνει έναν υπήκοο τρίτης χώρας (τούρκος πολίτης είναι ο Βαρθολομαίος) για θέματα που αφορούν τη συγκρότησή του ως κυρίαρχο (λέμε τώρα) κράτος; Μα είναι ο οικουμενικός πατριάρχης, έρχεται η απάντηση. Κατά τα άλλα, προωθούν τη… θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.
«Το πρόβλημα είναι ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης δεν εργάζονται ενωμένα. Πρέπει να ενωθούν», είπε η Αντρέα Νάλες στο συνέδριο των γερμανών σοσιαλδημοκρατών. Από την πρώτη γραμμή των καθισμάτων, ο Τσίπρας χειροκρότησε. Οχι τυπικά, όχι από υποχρέωση. Τα ίδια λέει εδώ και καιρό και αυτός. Μένει να μάθουμε αν θα συνασπιστούν κιόλας γύρω από την υποψηφιότητα του ολλανδού σοσιαλδημοκράτη Τίμερμανς για την προεδρία της Κομισιόν.
Ο δήμαρχος Μώραλης κάθισε στο προεδρείο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι από κάτω. Πλην ενός: του Μαρινάκη, που κάθισε δίπλα στον δήμαρχο, για να θυμηθούν όλοι ποιος είναι το αφεντικό και ποιος ο υπάλληλος. Και η δεύτερη θητεία, την οποία θα διεκδικήσει ο συνδυασμός Μώραλη (για τις σχετικές ανακοινώσεις έγινε η συγκέντρωση) θα είναι θητεία δημοτικής αρχής Μαρινάκη, όπως και η πρώτη. Οπως το είπε μια από τις παρατρεχάμενες: «με δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη και ψυχή τον Βαγγέλη Μαρινάκη». Κι όποιου του αρέσει. Στο ΚΙΝΑΛ, πάντως, τους αρέσει, γι' αυτό και προσέφεραν τη στήριξή τους. Αναμένεται κίνηση και από τη ΝΔ.

Πριν ακόμα το θηριώδες AirForce One προσγειωθεί στο Ορλί, ο Τραμπ είχε φροντίσει να «καταχεριάσει» τον Μακρόν από το Twitter: «Ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν μόλις εισηγήθηκε να οικοδομήσει η Ευρώπη το δικό της στρατό για να προστατευθεί από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία. Πολύ επιθετικό, αλλά ίσως η Ευρώπη θα έπρεπε πρώτα να πληρώσει το δίκαιο μερίδιό της στο ΝΑΤΟ, το οποίο επιχορηγούν γενναία οι ΗΠΑ!». Μετά, τα είπαν με τον Μακρόν και το tweet αποδόθηκε σε… παρεξήγηση.
Το να κάνει δικονομικές κινήσεις (κατέθεσε αγωγή κακοδικίας κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς) ο σύζυγος της Ράικου το καταλαβαίνουμε. Είναι εμπλεκόμενος σε μια υπόθεση, οπότε ασκεί τα δικαιώματα που έχει εκ της Δικονομίας. Η ίδια η εισαγγελέας Εφετών Ράικου, όμως, υπό ποια ιδιότητα κάνει παράλληλες κινήσεις; Μόνο για το στεφάνι της; 'Η φοβάται κάτι άλλο;