♦ «Ο κυβερνητισμός και οι καθεστωτικές αντιλήψεις ενυπάρχουν πάντοτε ως προκλήσεις και ως παγίδες της διακυβέρνησης και της εξουσίας, για κάθε κόμμα, πόσο μάλλον για την Αριστερά, που πολιτεύεται σε επίπεδο διακυβέρνησης», είπε ο Βούτσης στην «Εποχή». Και για να χαϊδέψει τ' αυτιά του κομματικού ακροατήριου πρόσθεσε: «Είναι ένας τομέας που δοκιμαζόμαστε, ειδικά όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, και φοβάμαι ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουμε δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ανοιχτό πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να δούμε κατάματα και να αποστούμε αυτής της αντίληψης»! Εχουν πέσει με τα μούτρα στη διαχείριση της αστικής εξουσίας και την ίδια στιγμή φλυαρούν περί… κινδύνων κυβερνητισμού!
♦ Εντάξει, πικράθηκε ο άνθρωπος. Κι άρπαξε το τάμπλετ (δεν το είχε πάρει «το παιδί») και έβγαλε την πίκρα του «τιτιβίζοντας» με το δικό του μοναδικό τρόπο. Εχοντας το απόλυτο δικαίωμα να το κάνει, εκχωρημένο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Διότι ο Τσίπρας είχε πει ότι η «διγλωσσία» δεν επιτρέπεται στο εξωτερικό, όπου όλοι πρέπει να φορούν το εθνικό καπέλο, ενώ στην Ελλάδα μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Ακόμα κι αν είναι υπουργοί και ο δημόσιος λόγος τους έχει -πώς να το κάνουμε;- κάποια βαρύτητα. Ε, από την Ελλάδα «τιτίβιζε» ο Καμμένος, οπότε κανένα πρόβλημα. Και πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε αυτόν τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης Ζάεφ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, που έσπευσε να απαντήσει στην υπουργάρα με δικό του «τιτίβισμα», κατηγορώντας τον ότι διασπείρει fake news, τα οποία τα έχει διαψεύσει η κυβέρνηση Ζάεφ. Τι λόγος του πέφτει του Μποσνιάκοφσκι για το τι γράφει ή λέει ο Καμμένος; Οταν βρίσκεται στην Ελλάδα, μπορεί να λέει ό,τι θέλει… Για δείτε, όμως, τη «μεγάλη εικόνα». Ο πρωθυπουργός συγχαίρει τον Ζάεφ για την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας στο μακεδονικό κοινοβούλιο. Ο υπουργός Αμυνας όχι μόνο δεν τον συγχαίρει, αλλά δηλώνει ότι ντρέπεται για την εξαγορά ψήφων που έδωσε στον Ζάεφ την απαιτούμενη πλειοψηφία.
♦ Πάντως, να έχουν δίκιο και οι δύο για όσα έγιναν στα Σκόπια, αποκλείεται. Η έγιναν όλα άψογα, όπως λέει ο Τσίπρας, ή υπήρξε εξαγορά διεφθαρμένων βουλευτών της αντιπολίτευσης, όπως λέει ο Καμμένος.
♦ Εχεις, βέβαια, και την αστική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, να προσπαθεί να βγάλει πολιτική υπεραξία απ' αυτά τα καραγκιοζιλίκια της… μονόγλωσσης κυβέρνησης. Ομως, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά είναι που έχουμε τέτοια καραγκιοζιλίκια. Ο κόσμος τα έχει συνηθίσει, όλα είναι καθαρά, όλοι ξέρουμε τι επιδιώκει η κάθε πλευρά (ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Μητσοτάκης), οπότε το αντιπολιτευτικό όφελος μάλλον ισχνό θα είναι. Αλλά και η αντιπολίτευση τι να κάνει; Κάτι πρέπει να λέει κι αυτή, αλλιώς θα την ξεχάσουν.
♦ Τι εννοεί η Σπυράκη όταν ψέγει όσους «επιτρέπουν άπραγοι να ολοκληρωθεί η Συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια»; Οτι θα έπρεπε να οργανωθεί στρατιωτική εισβολή στη γειτονική χώρα; Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσαν να ακυρωθούν οι εκεί διαδικασίες;