♦ Αν δεν υπήρχαν τα «προγράμματα» (τα Μνημόνια), η χρεοκοπία θα ήταν σίγουρη, όπως και η έξοδος από το ευρώ. Και τότε η δημοσιονομική πολιτική θα ήταν πιο βίαιη! Γιώργος Παπακωνσταντίνου; Αντώνης Σαμαράς; Ευάγγελος Βενιζέλος; Αδωνις Γεωργιάδης; Μην ψάχνετε σε λάθος κατεύθυνση. Για τον Γιώργο Χουλιαράκη πρόκειται, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών! Ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στον εκθειασμό της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και προειδοποιεί για τον κίνδυνο -που «δεν είναι μικρός», όπως λέει- «ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος, ιδιαίτερα καθώς το 2019 είναι εκλογικό έτος».
♦ Τα παραπάνω ο Χουλιαράκης τα είπε σε εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που μιλά μ' αυτό τον τρόπο υπέρ των Μνημονίων, ψέγοντας παράλληλα τον Μητσοτάκη για τις φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται. Επικαλείται, μάλιστα, τις αναλύσεις του ΔΝΤ για να επιτεθεί στον Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί για… λαϊκισμό!
♦ Αυτό θα πει εθνικό μεγαλείο. Αφού τους είχε μερακλώσει με όλα τα άσματα της καψούρας, ο Βασίλειος Κεσογλίδης (καλλιτεχικό ψευδώνυμο: Βασίλης Καρράς) τους έριξε στο τέλος κι ένα «Μακεδονία Ξακουστή» για να στανιάρουν. Ο ήλιος είχε ανέβει δυο οργιές, αλλά τα μπουκάλια με τις «μπόμπες» εξακολουθούσαν ν' ανοίγουν και τα πανέρια με τα λουλούδια να ραίνουν τον «τραγουδιστή» που διηύθυνε την… ορχήστρα των εν εκστάσει… πατριωτών. Γιατί είναι γνωστό πως «ένα μπουκάλι Τζόνι τη μοναξιά σκοτώνει». Και η… εθνική ανάταση δε θέλει μοναξιές…
♦ «H Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ψέμα. Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική είναι τρεις Μακεδονίες» (Γιάννης Μπουτάρης). Ενας κοσμοπολίτης αστός που τολμά να πει κάποιες αλήθειες.
♦ «Δεν είμαι ριψάσπις». Την πέταξε την ελληνικούρα του ο «ζήτω οι ειδικές δυνάμεις» στρατηγός. Οπως όλοι οι εθνοκάπηλοι που αναζητούν δικαίωση στην αρχαιοελληνική ιστορία. Οπως οι αγράμματοι καθαρευουσιάνοι που ταλαιπώρησαν γενιές και γενιές στο παρελθόν. Συνήθως το ακούει στον πληθυντικό: «ριψάσπιδες». Πού να φανταστεί ότι στον ενικό είναι: «ρίψασπις». Κατά τα άλλα, καμαρώνει ότι -αν και στρατηγός- έχει και Διδακτορικό! Αρκεί να ξεφυλλίσετε την ογκώδη υποτιθέμενη διατριβή και θα καταλάβετε.
♦ Εκανε και άλλη πρόταση ο στρατηγός: Να στήσουν «οι Αθηναίοι ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώπιον του ιερατικού μητροπολιτικού ναού». Προφανώς γιατί ο μακεδόνας στρατηλάτης έκανε πάντοτε το σταυρό του πριν δώσει στο ιππικό του το σύνθημα για εφόρμηση στη μάχη!