♦ «Οσοι νομίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα κάνει όσα υπόσχεται, κάνουν λάθος. Ο Τσίπρας είναι κομμουνιστής. Θα κάνει όσα φοβόμαστε», δήλωσε η ανεπανάληπτη Σοφία Βούλτεψη. Γιατί δεν της κάνει μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ο Τσίπρας; Για το «κομμουνιστής».
♦ «Οποια μελλοντική κυβέρνηση εκλεγεί στην Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που υπάρχουν και να μείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας. Η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα. Αλλά περιμένει ότι και η Ελλάδα θα τηρήσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί στους εταίρους της». Ο,τι μπορεί για να βοηθήσει το φίλο του τον Αντώνη κάνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά είναι σίγουρος ότι με τέτοιες δηλώσεις κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ; Εκτός αν του το ζήτησε ο φίλος του, οπότε δε φέρει ευθύνη για την παραζάλη του Σαμαρά και του επικοινωνιακού του επιτελείου.
♦ Ποιος είναι ο εικονιζόμενος με ύφος οργισμένου ροκ σταρ; Επειδή όσο και να παιδευτείτε δε θα το βρείτε, σας δίνουμε αμέσως την απάντηση. Είναι ο Γιάννης Παπανικολάου, ο πάλαι ποτέ πατήρ Παντελεήμων των παπαροκάδων! Την έκανε από το μοναστήρι, πήγε φαντάρος, παντρεύτηκε και ετοιμάζει και το πρώτο του CD.
♦ «Οι ΑΝΕΛ θα επιδιώξουν να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να αποτελέσουν την πατριωτική συνιστώσα, αλλά την πατριωτική δικλείδα στην αυριανή κυβέρνηση», δήλωσε ο Καμμένος. Και γιατί είναι τόσο σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί κυβερνητικά με τους «ψεκασμένους» και δε θα επιλέξει τους «συνεννοήσιμους» του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΔΗΣΟ (αν υποτεθεί ότι θα μπουν όλοι στη Βουλή);
♦ Μετά τον Αβραμόπουλο, και ο Σουφλιάς με εθνικοενωτικό ύφος. Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2009 έσπασε τη σιωπή του. Οχι για να στηρίξει τον Σαμαρά, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά για να διακηρύξει την ουδετερότητά του έναντι των δύο μονομάχων: «Το ζητούμενο και το αυτονόητο μετά τις εκλογές είναι η εθνική συνεννόηση, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, η οικονομική, η κοινωνική και η θεσμική κρίση. Χρειάζεται όραμα και ρεαλισμός. Αποφασιστικότητα στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας. Εύχομαι την επόμενη ημέρα να επικρατήσουν η τόλμη και η σύνεση». Λέτε να θέτει και αυτός υποψηφιότητα για πρόεδρος της Δημοκρατίας;
♦ Διάλογος (καθαρός, καθώς κάθε σχόλιο παρέλκει) ανάμεσα στον πάνσοφο Μ. Καψή και τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ (το γνωστό αντίβαρο στον Μπαρουφάκη) οικονομολόγο Κ. Λαπαβίτσα.
«Μ. Καψής: Αρα, λέτε, παρά το φαινομενικό ριζοσπαστισμό του, μπορεί να βρεθεί λύση και συμβιβασμός ανάμεσα στην κυρία Μέρκελ και τον Α. Τσίπρα.
Κ. Λαπαβίτσας: Δε βλέπω κανέναν ιδιαίτερο ριζοσπαστισμό εγώ, κ. Καψή. Αυτό που βλέπω είναι, σας επαναλαμβάνω, μετριοπαθής κεϋνσιανισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και μιλάει για μια διαγραφή του χρέους».