♦ Ιωάννης Βρούτσης: «Ομως, όσο παράδοξο και αν φαίνεται, μέσα σε αυτό το περιβάλλον της πολύ δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, θα αναδείξω και τη νέα Ελλάδα που γεννιέται, τη νέα Ελλάδα που αναδιαμορφώνεται, μεταμορφώνεται και περνά σε μία νέα εποχή. Θα το αποδείξω με πράγματα και γεγονότα, όχι σε χρόνο “θα”, μελλοντικό, αλλά σε χρόνο τωρινό, με αποφάσεις και δράσεις που έγιναν και που γίνονται (…) Εμείς, όπως ξέρετε, δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν μένουμε παρατηρητές, αλλά παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Ελλάδας προς το δικαιότερο». Ως σχόλιο μια λέξη μόνο: τεράστιος!
♦ Αυτή τη φορά ο μεγαλοδικηγόρος Αλ. Μητρόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ασχολήθηκε με το προσωπικό του πρόβλημα με το ΣΔΟΕ. Ηταν η σειρά του μεγαλοδικηγόρου Β. Καπερνάρου, βουλευτή του κόμματος Καμμένου να καταγγείλει «πολιτική δίωξη», απ’ αφορμή δική του διαφορά με το ΣΔΟΕ. Αν δεν ήταν βουλευτές, πώς θα έλυναν τη διαφορά τους με το ΣΔΟΕ; Θα πήγαιναν στα φορολογικά δικαστήρια, όπως κάθε πολίτης. Γιατί δεν το κάνουν και τώρα, παραιτούμενοι κάθε ασυλίας για το ενδεχόμενο ποινικό σκέλος της υπόθεσής τους;
♦ Τα Μαθηματικά του Καμμένου: πρώτα κατηγόρησε τη ΔΗΜΑΡ ότι με το «παρών» που αποφάσισε να δηλώσει «η ψήφος δυσπιστίας δεν μπορεί να συγκεντρώσει, απ’ ό,τι μέχρι τώρα φαίνεται, τους εκατόν πενήντα ένα Βουλευτές ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές». Κι επειδή ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται, απεφάνθη στη συνέχεια ότι «η απώλεια της δεδηλωμένης, δηλαδή η μη ύπαρξη εκατόν πενήντα μιας θετικών ψήφων και αυτή πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές, όπως το Σύνταγμα ορίζει». Στο τέλος, η κυβέρνηση πήρε 153 θετικές ψήφους (συν μία του Ν. Κακλαμάνη, που θα πήγαινε και με ασθενοφόρο από το νοσοκομείο, αν από την ψήφο του κρινόταν το 151) και ο Καμμένος έμεινε μετεξεταστέος.
♦ Είχε και συνέχεια, όμως, ο Καμμένος: «Και την ώρα που στην Ευρωπαϊκή Ενωση γίνεται Εξεταστική Επιτροπή για το πώς αυτή η πολιτική που επεβλήθη στην Ελλάδα απέτυχε και ποιοι φέρουν ευθύνες, εδώ καλείστε και καλούμεθα να αποφασίσουμε εάν αυτή τη λάθος πολιτική θα τη συνεχίσουμε και θα την ακολουθήσουμε». Καλά, κανένας δεν τον ενημέρωσε ότι καμιά εξεταστική επιτροπή δε δημιουργήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά ο Ντερούζ με τον Μαζούχ πήγαν ήδη στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων (ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να πάει), απάντησαν σε κάποιες ερωτήσεις και έφυγαν σαν κύριοι;
♦ Να μην τον αδικήσουμε, όμως, τον Καμμένο. Την ίδια παπάρα είπε και ο Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Σαμαρά: «Τώρα, όμως, αυτό που εσείς αρνηθήκατε στο ελληνικό Κοινοβούλιο (σ.σ. τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο) το αποφασίζουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Εχει και η αντιπολιτευτική δημαγωγία τα όριά της, αλλά αυτό δεν ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του.