Ακόμη, «αν ο Μ. Λιάπης είναι μια φορά φίλος με τον Λασκαρίδη, ο εξάδελφός του, πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, είναι δυο φορές φίλος»!! Ο Λιάπης έπαψε να ασχολείται με τον ΟΤΕ –προμηθευτής του οποίου είναι η Siemens- «με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού. Τέλος από την πρώτη στιγμή που “έσκασε” το θέμα μέχρι το τέλος ο Λιάπης ήταν «σε συνεννόηση με το Μαξίμου για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς» και πληρώνει τώρα την επικοινωνιακή πολιτική που του υπέδειξε το Μαξίμου. Εμείς τώρα τι να υποθέσουμε; Οτι ο δημοσιογράφος κατέβασε από το κεφάλι του όλες αυτές τις πληροφορίες (ή «πληροφορίες») ή ότι έβαλε και ο Μισέλ το χεράκι του, εκδικούμενος με καραμανλική φινέτσα τον ξάδερφο; Κάθε λογικός άνθρωπος στο δεύτερο καταλήγει, ιδιαίτερα από το ύφος του ρεπορτάζ.
♦ Ποιον βόλεψε το ΛΑΟΣ με την κατά Περισσού επίθεσή του; Την κυβέρνηση πρωτίστως. Γιατί η κυβέρνηση βρισκόταν στη γωνία, όχι μόνο με την ιστορία του «ιπτάμενου» Λιάπη, αλλά και με την άσκηση δίωξης κατά Βουρλούμη και σίας για την εξαγορά της «Γερμανός» από τον ΟΤΕ. Η κυβέρνηση βρισκόταν στη γωνία και αυτή βολεύτηκε με τη μεταφορά του κέντρου βάρους της σκανδαλολογίας προς τον Περισσό. Από την άλλη, είναι γνωστοί οι «δεσμοί αίματος» του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ. Και όμως, από τον Περισσό, που αρέσκεται στη συνωμοσιολογία, δεν ακού-στηκε ούτε μια αντικυβερνητική κουβέντα. Με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ τα έβαλαν μόνο. Γιατί άραγε;
♦ «Απ’ ό,τι φαίνεται, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάψει προ πολλού να αποτελούν τα στόματα των κοινωνικών δυνάμεων, πλην του κεφαλαίου» («Αυγή», 15.7.2008). Από πότε ακριβώς έπαψαν; Και ποια περίοδο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποτελούσαν «τα στόματα των κοινωνικών δυνάμεων»; Για να ξέρουμε ακριβώς και να κατανοήσουμε καλύτερα τη γραμμή του ΣΥΝ, ο οποίος –προφανώς– αποτελεί σήμερα «το στόμα των κοινωνικών δυνάμεων».
♦ Στον «Κόσμο του Επενδυτή» της 12.7.08 εμφανίστηκε άρθρο-ύμνος για το Λιάπη. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, το ταξίδι στα γερμανικά γήπεδα δεν ήταν ιδέα των γονιών, αλλά των τέκνων, διότι ο γιος του Λιάπη είναι «αυτοκόλλητος» με το γιο του Χριστοφοράκου. Ο Λιάπης ήταν ιδιαίτερα χαρού-μενος που θα ‘κανε το ταξίδι με το γιο του και καλούσε φίλους και γνωστούς να πάνε παρέα, άρα αν ήταν «επαγγελματικό» το ταξίδι δεν θα το έλεγε. Ο Λιάπης ήταν αντίθετος με την πώληση της «Ολυμπιακής» (άρα αντίθετος στο Λασκαρίδη) και βρισκόταν σε κόντρα με το Μαξίμου γι’ αυτό το θέμα.
♦ Για «προβοκάτσια περί, δήθεν, σχέσης του ΚΚΕ με το σκάνδαλο της αγοράς της επιχείρησης ΓΕΡΜΑΝΟΣ από τον ΟΤΕ», έκανε λόγο ο «Ριζοσπάστης» την περασμένη Παρασκευή. Θα παρακαλούσαμε τους αρχειοφύλακες του Περισσού (ιδίως το Μπογιόπουλο, που ειδικεύεται σ’ αυτό) να μας φέρουν ένα οποιοδήποτε κομματικό κείμενο στο παρελθόν, που η αγορά της «Γερμανός» να έχει χαρακτηριστεί σκάνδαλο. Εκτός αν αυτή τη φορά τους ξέφυγε η λέξη, οπότε καλό είναι να τραβήξουν τ’ αυτί του συντάκτη που την έγραψε.