Μια ζωή φιλάς κατουρημένες ποδιές και μετά μιλάς για βίτσια… (λαϊκή παροιμία)
Ανεξάρτητη ταξική οργάνωση και δράση (αλλιώς δράσε ρύζι)
Φόρουμ’ τα ίδια ρούχα.
Εχουν κάνει το Ιράκ, Ηρακ-λειο (με τους βομβαρδισμούς).
Απαγωγές Πακιστανών: Robe Xekoubote
♦ ΑμεΑ: Ανεργία-μεροκάματο-Ασφαλιστικό (κι εμείς αμέ(α)τοχοι…).
♦ «Διεθνή (sic) παγκόσμιον κύπελλον» – τίτλος σημειώματος από την εφημερίδα «Αθηναίων Πολιτεία».
♦ «Στη συνέχεια, πάνω στο ζήτημα που μπαίνει στη θέση 19 για τον υπαρκτό σοσιαλισμό θα πρέπει σίγουρα να γίνει βαθύτερη εσωοργανωτική κουβέντα, γιατί πέρα από το ότι είναι σαφές ότι στηρίζουμε την προσφορά του, ασαφής είναι η συνεχής αναφορά μας σε “λάθη” και “παραλείψεις”. Δεν υπάρχει στις γραμμές μας γνώση όλων των ζητημάτων ούτε ενιαία αντίληψη για το τι θεωρούμε “λάθος”. Η οργάνωσή μας ίσως να μην μπορεί τώρα με ακρίβεια να απαντήσει σε όλες τις πτυχές του ζητήματος, μπορεί όμως να απαντήσει στο ζήτημα της κρίσης και διάσπασης της ΚΝΕ την περίοδο ‘89-’91. Είναι άγνωστα στην πλειοψηφία της οργάνωσης τα γεγονότα της περιόδου…». (Από τον προ-συνεδριακό διάλογο για το 9ο συνέδριο της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗΣ, Μάης 2006, σελ. 12). Τελικά οίδασι ή δεν οίδασι τι ποιούσι αυτοί οι τύποι;
♦ Τον διάλογο εργοδοτών-εργαζομένων «προκρίνει» ως μέσο επίλυσης διαφορών η έρευνα της VPRC που του δίνει προτεραιότητα με 46% των ερωτηθέντων, ενώ κινητοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων «βλέπει» το 11%. (Φόβος και ανάθεση…).
♦ Την Πρωτομαγιά του 2006 στο εργοστάσιο Stampede (σφαγεία) στην περιοχή του Σικάγο τόσο πολλοί εργάτες πήγαν στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που η εταιρία αναγκάστηκε να σταματήσει σε μερικά τμήματα την παραγωγή. (Να υπενθυμίσουμε ότι ο αριθμός αυτών που συμμετείχαν σ’ αυτή τη συγκέντρωση-πορεία ήταν γύρω στις 400.000…).
♦ Εκτός της «Κόντρας» θαμμένο το Ιράκ (και μερικώς η Παλαιστίνη): ομοφωνία θανάτου.
♦ Πληθαίνουν τα «έναντι» ως πληρωμή εργαζομένων.
♦ Και -προσωρινά- η ν.ε.β (νέα εργατική βάρδια) εξελίσσεται σε ν.ε.β.ρα (νέα εργατική βάρδια ραχάτι…).
♦ Ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν.
♦ Αφουγκράζομαι/ την απότομη κίνηση του μέλλοντος/ στους Βάλτους: (και πούσαι/ το όπλο πάντα παρά πόδα/
♦ Αυτοδιαχείριση (ή κάπως έτσι) προτείνεται ως λύση στο αδιέξοδο των απολυμένων: αγνοώντας βάρβαρα την καπιταλιστική πραγματικότητα.
♦ Αυτό που θέλουν να είναι και ονειρεύονται να γίνουν ωχριά μπροστά στην ξεβράκωτη πραγματικότητα.
♦ Και να μην ξεχνάμε τις αγνές προθέσεις (και τον δρόμο προς την κόλαση…).
♦«Britannia rules» (ήταν ο ύμνος), Griechenland rules, τραγουδούν οι έλληνες εφοπλιστές αφού διατηρούν ακόμα την ηγετική τους θέση στην ποντοπόρο ναυτιλία. (Το 2006 υπολογίζεται ότι το μερίδιο της ελληνικής ναυτιλίας αγγίζει το 16% με βάση τη μεταφορική ικανότητα).
♦ Κι όμως: στις δεκαετίες του ‘40 και του ‘50 υπήρχαν βιβλία που αναφέρονταν στις γυναίκες στη Συρία. 40
μυθιστορήματα στη διάρκεια 50 περίπου ετών αναλύει και παρουσιάζει στο βιβλίο της «Φεμινιστική γραφή στη Συρία» η Σύρια συγγραφέας Χιγιάμ Ντεγουέιχι (η πληροφορία από την εφημερίδα «SYRIA TIMES», 19/04/06).
μυθιστορήματα στη διάρκεια 50 περίπου ετών αναλύει και παρουσιάζει στο βιβλίο της «Φεμινιστική γραφή στη Συρία» η Σύρια συγγραφέας Χιγιάμ Ντεγουέιχι (η πληροφορία από την εφημερίδα «SYRIA TIMES», 19/04/06).
♦ 800 άτομα περιφρούρηση στην πορεία του Φόρουμ (με ή χωρίς αστυνομική εξάρτυση;).
♦ Εδώ το μι στη νι καίγεται και ο κόσμος χτενίζεται (περί συγγραφής, συγγραφέων και εν γένει π-νεβματικών ανθρώπων…).
♦ Απεργία μέσα στις εξετάσεις – τσαμπουκαλευότανε η ΟΛΜΕ πριν το Πάσχα. Γαργάρα η απεργία δυόμιση βδομάδες μετά (φαίνεται οι καραγκιόζηδες δεν υπάρχουν μόνο στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό).
♦ «Δέκα μαχαιριές στην Κοινωνική Ασφάλιση»: τίτλος του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» (απ’ αφορμή τις θέσεις του Γ.Α. Παπανδρέου για την ασφάλιση). Από λαϊκά τραγούδια καλά πάνε στο Κρυονέρι.
♦ Στην εποχή του πολέμου αυτοί κάνουν πορείες ειρήνης (υπάρχει και πολιτικός αυτισμός).
♦ Νυν μερικά απασχολούμενος και υποψήφιος (σταθερά) άνεργος ζητάει θέση εργασίας. Οικονομικές απαιτήσεις: μηδέν. Ασφάλιση: άστο καλύτερα. Προοπτικές: να πληρωθεί κάποια μέρα (ή νύχτα). Μέλλον: ορατόν τε και αόρατον. Λύση: ?
Βασίλης