παρόν και μέλλον: σκότος πηχτό
Την Τρίτη (20 Μαρτίου) έχει τα 64α γενέθλιά της η Γαρυφαλλιά, η κόκκινη Λιάνα ντε. Ως στήλη περί τα κυνωνικά και αντικυνωνικά, οφείλουμε να ενημερώσουμε.
Στις στέπες και στα χειμαδιά της Τούμπας, δες, καλπάζει
τρέχει ο Ιβάν ο Τρομερός και κρύβονται οι λύκοι
που τον επιβουλεύονται και που τον πολεμούνε
αυτόν, τον μέγα αρχηγό, του τσάρου κολλητάρι.
Σιγά να μην υπάρχει ρώσικη, γεωργιανή ή οποιασδήποτε άλλης γεωγραφικής προέλευσης μαφία στην Ελλάδα.
– Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν
μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι;
– Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπι
πόλεμο κάνει ο Ιβάν και γίνεται της Πόπης.
Συμφέροντα τον πλάκωσαν και τρίζει το δικό του
γι' αυτό κουμπουροδέθηκε και πάει να καθαρίσει.
– Κοίτα να δεις τι γίνεται! Τι λέει η παράγκα;
– Τα ίδια όπως πάντοτε. Ζυγιάζουνε τη φάση
κερδίζουν χρόνο και θα δουν. Στο μεταξύ ο άλλος
την έκανε και λούφαξε σαν τη μυξοπαρθένα
μην τον τσακώσουν και μπλεχτεί το πράμα παραπάνω
γιατί 'ναι αυτός ο εκλεκτός. Δε λέει να ζημιώσει
εκείνους που τον σκέπασαν με περισσή αγάπη…
– Πέφτω από τα σύννεφα. Μαζί κι όλοι οι άλλοι.
Για τα 139 χρόνια από τη γέννησή του: «Η παραγωγή γίνεται για το κέρδος και όχι για τη χρήση. Δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση ότι όλοι οι πρόθυμοι και ικανοί για εργασία άνθρωποι θα βρίσκουν πάντα δουλειά -πάντα υπάρχουν στρατιές ανέργων. Ο εργάτης πάντα φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του. Η τεχνολογική πρόοδος έχει συχνά σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ανεργία αντί να ξαλαφρώνει τους εργάτες από την πολλή δουλειά. Το κίνητρο του κέρδους μαζί με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους καπιταλιστές, είναι υπεύθυνα για την αστάθεια στην συσσώρευση και χρησιμοποίηση του κεφαλαίου, πράγμα που οδηγεί σε συνεχώς αυξανόμενες σοβαρές κρίσεις. Ο απεριόριστος ανταγωνισμός οδηγεί στην τεράστια φθορά εργασίας και στον ευνουχισμό της κοινωνικής συνείδησης των ατόμων. Αυτόν τον ευνουχισμό των ατόμων τον θεωρώ σαν το μεγαλύτερο κακό του καπιταλισμού. Ολο το εκπαιδευτικό σύστημα πάσχει από αυτό. Μια υπερβολική ανταγωνιστική διάθεση μπολιάζεται στον φοιτητή που μαθαίνει να λατρεύει την άπληστη επιτυχία σαν προϋπόθεση για την μελλοντική καριέρα» (Albert Einstein).
Πληροφορίες της στήλης λένε ότι (μα κι εδώ ο Ιβάν ο Τρομερός;) η πάλαι ποτέ κραταιά Συνεταιριστική Ελληνική Καπνοβιομηχανία (ΣΕΚαπ) θα μετονομαστεί σε ΣΕΚαν (Συνεταιριστική Ελληνική Κανναβουργία). Οπως όλα δείχνουν, το έχει βάλει σκοπό ο ΣυΡιζΑ. Θα πρασινίσουν οι ξανθιώτικοι κάμποι, τρελαμένη, πανευτυχής και γελαστή η πανίδα της περιοχής θα ενταχθεί στο νέο οικοσύστημα και θ' αλλάξει η διάθεση και των ανθρώπων που θα διασχίζουν με ευφορία τους εύφορους κάμπους.
Ω ελληνικό κάλλος, ω κάλος! Η L1 Κουντουρά, πρωθιέρεια του Ξένιου Δία, περιμένει περιχαρής ως καλή και φιλόξενη οικοδέσποινα τα μιλιούνια του «live your myth in Greece». Την ίδια ώρα η F.E. Αχτσιόγλου, πρωθιέρεια του Ερμή, περιμένει ένα αριθμητικό θαύμα, μια εκ θεού (βασικού στυλοβάτη του κόμματος) βοήθεια.
Γιούκλιντες ο πραματευτής, πλασιέ στην Ευρωλάνδη
από το νότο κίναγε και στον βορρά πηγαίνει
σέρνοντας τα πουλάρια του τα βαρυφορτωμένα
να δώσει την πραμάτεια του κοψοχρονιά στ'ς αρχόντους
της κλεφτουριάς ευγενική, γενναία χορηγία.
«Ενα ζευγάρι παπούτσια ζητά ένα παιδί πατρινής οικογένειας που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν μπορεί να του εξασφαλίσει κάτι που για άλλους είναι αυτονόητο. Το παιδί αρνείται να πάει στο σχολείο, καθώς ντρέπεται και φοβάται ότι θα γίνει αντικείμενο χλευασμού αν εμφανιστεί με τα φθαρμένα και παλιά παπούτσια του». Αυτή είναι η είδηση που πολλοί θεώρησαν καλό να αναπαράγουν παντού, αντί… απλά να του αγοράσουν ένα, δύο, τρία ζευγάρια! Πάνω απ' όλα η συγκίνηση και η επιβεβαίωση ότι εμείς είμαστε καλύτερα…
Κοκκινοσκουφίτσα