17 Νοέμβρη έρχεται. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, χρόνια θολά στο ΚΚΕ που (λέει ότι) κλείνει τα 97 χρόνια του (μια εξαετία νεαρότερο από τον Παττακό και μόλις ένα μήνα από τον επίτιμο Μητσοτάκη).
Κάτι σάπιο υπάρχει στη Δανιμαρκία (σύνθετη λέξη εκ του «δάνεια» και «μάρκα»…). Και ο Βοναπαρτίσκος ο Ασήμαντος -όπως τον βάφτισε ο σ. Γιώργος- θα δώσει το «παρών» στους αγώνες (ποιου Πολυτεχνείου ρε;) παρακολουθώντας αυτόν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.
Προηγουμένως (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, παραμονή της απεργίας), το μέγα «Ρο» Μαξίμου εξέδωσε την ακόλουθη λιτή και περιεκτική ανακοίνωση: «Ο ΣυΡιζΑ καλεί τον λαό να απεργήσει! Ενάντια στα μνημόνια που εφαρμόζει, να διεκδικήσει αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις που περιέκοψε, να διαμαρτυρηθεί για την περηφάνια που τσαλαπάτησε, να αντισταθεί στην πολιτική αγυρτεία που αναβάθμισε σε επιστήμη».
Μπορεί ο Χρήστος Θηβαίος να είναι ο θλιβερότερος και προκλητικότερος όλων, αλλά είναι μόνο η κορυφή ενός παγόβουνου που έχει πολλά φυντάνια. Σαν μικρά παιδιά, ανώριμοι κοινωνικο-πολιτικά, μακριά από αγώνες και πολιτικές διεργασίες, δίχως φωνή (ταξικής) συνείδησης πολλοί καλλιτέχνες, άγονται και φέρονται από τον κόσμο… Μετά την κατακραυγή που έλαβε έκταση σε μέσα ενημέρωσης, ιστολόγια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Γιάννης Κότσιρας και Ελένη Τσαλιγοπούλου ανέκρουσαν πρύμναν, με λακωνικά (κενά κι αυτά…) μηνύματα. Και δεν πήγαν να ξεπλύνουν το Ισραήλ στην εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία του στην Αθήνα.
Μόνο σαν είδηση που αφορά σε μια μακρινή… ταλιμπανικού τύπου καισαροπαπική Μπανανία θα μπορούσε να ακουστεί. Κι όμως συμβαίνει σε μια ευρωπαϊκή –όπως αυτάρεσκα θέλει να λέγεται- χώρα του 21ου αιώνα! Ο λόγος για την απόφαση του δεξιού σκέλους της αριστερής κυβέρνησης Πάνου Καμμένου περί επιραμμάτων… αγίων-προστατών στις στολές στρατιωτικών. Μαζί με εκείνο το ύπουλο (ξαφνικά η στυγνή μιλιταριστική πειθαρχία και ομοιομορφία έγιναν παιδική χαρά για κατσαπλιάδες) «μπορούν να τα φέρουν όσοι το επιθυμούν». Ούτε μέρα δεν σε αφήνει να πλήξεις η «δεύτερη φορά αριστεροδεξιά».
Δεν υπάρχουν πια νάρκες στον Εβρο, οπότε ο «δεύτερη πόρτα αριστερά» πρωθυπουργός ψεύδεται όταν επισείει προσχηματικά τον φόβο τους ως δικαιολογία για να στηρίξει την αθλιότητα του φράχτη που συντηρεί (και που δεν είναι η μόνη αθλιότητα αυτής της κυβέρνησης). Εκτός κι αν υπάρχουν ακόμη νάρκες, κάτι που βαρύνει πολύ περισσότερο, συνιστά ακόμη μεγαλύτερο ψέμα και που θα πρέπει ο αριστερούλης (τι φτύνετε ρε;) να αποσαφηνίσει… Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι με ανακοίνωση της 4ης Δεκεμβρίου 2009 που εκδόθηκε από τη σύνοδο κορυφής της Καρθαγένης «Για έναν κόσμο χωρίς νάρκες», η άρση των ναρκοπεδίων από την Ελλάδα καθίσταται σαφέστατη, καθώς η σύνοδος την καλωσορίζει στην ομάδα των χωρών στις οποίες πλέον δεν υπάρχει ούτε μια νάρκη («mine-free zone»).
«Η γλώσσα των πολιτικών είναι έτσι φτιαγμένη ώστε τα ψέματα να φαίνονται αλήθειες και το έγκλημα αξιοσέβαστο, ενώ από την άλλη προσδίδει μια αίσθηση στερεότητας στον αέρα τον κοπανιστό» (George Orwell).
Σε έγγραφό της προς τις γενικές συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας «προτείνει την πραγματοποίηση πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων με την προοπτική κλιμάκωσής τους, των οποίων τη μορφή δεν συγκεκριμενοποιεί ως εισήγηση και ζητά από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων να αποφασίσουν με βάση την εκτίμηση που θα διαμορφωθεί στις διαδικασίες τους». «Πολύμορφων»; «Κλιμάκωση»; Αν μη τι άλλο, οι τύποι έχουν αστείρευτο χιούμορ!
Πόσα παίρνει ο (στρατηγός) άνεμος; Τις κατά παθαίνουν οι γεννημένοι στην Αθήνα και έλκοντες την καταγωγή τους από την Αρκαδία Πανούσηδες (Τζιμάκος και Γιάννης) και αποτρελαίνονται; Γιατί στα τόσα επί Γης σκουπίδια ήρθε να προστεθεί κι ένα διαστημικό που έπεσε από τον ουρανό; Συνομιλεί η κυβέρνηση με οπτοπλινθορίπτες και καδρονοφόρους; May Mara kiss, G.G. Κώστας, Meats «ο Τάκης» ή άδων εις; Α ρε γίγαντα Byron, πόσα δώρα-πολύδωρα, πόσο υλικό θα μας έδινες αν ασχολιόσουν ακόμη με τα εγκόσμια;
Κοκκινοσκουφίτσα