Δύο χιλιάδες δώδεκα. Μεγάλη κατηφόρα…
Χρέος μας η ανατροπή. Φωτιά-τσεκούρι, τώρα!
Πολύ δύσκολα πρέπει να είναι τελικά τα πράγματα, αφού άρχισαν να αυτοκτονούν και στενοί συγγενείς μελών της κυβέρνησης…
Φουσκώνουν τα στήθη μας από τα κοτόπουλα (σχετικά φθηνό κρέας γαρ στις δύσκολες μέρες μας), φουσκώνουν όμως και από εθνική υπερηφάνεια, ζώντας σε μια χώρα που έχει κοινοβούλιο με τόσους συγγραφείς και ποιητές! Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της στήλης –αλλά και των απανταχού κουλτουροστηλών– για το εκθαμβωτικό πόνημα του Byron Manygifts, μας ήρθε κατακέφαλα το βαρύ (εξακοσίων σελίδων) και βαρύτιμο βιβλίο του Costas Bread-roll. Με το βιβλίο «ο εκτροχιασμός», ο μηδέποτε εκτροχιασθείς ευρωλάγνος συγγραφέας σταθερής τροχιάς, μέγας οικονομολόγος και εξόχως σοβαρός πολιτικός, καταλογίζει «έλλειμμα σοβαρότητας στην κυβέρνηση Παπανδρέου» (αναφέρεται στον Giorgakis βέβαια και όχι στον Αντρέα, του οποίου ο θάνατος μάλλον τον ωφέλησε, πέρα από το ότι συνέβη την ημέρα των γενεθλίων του!). Και άλλα πολλά που εν καιρώ θα αναλύσει και θα παρουσιάσει σε λαμπρή ημερίδα του Ιδρύματος Μυζώντος Ελληνισμού η επιστημονική ομάδα βιβλιοκριτικής της στήλης.
Υπάρχει βέβαια και το πολύκροτο βιβλίο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, το οποίο αναφέρει –μεταξύ άλλων– και τις στενές σχέσεις της Φρειδερίκης με τον αρχηγό της CIA Αλεν Ντάλες, τον Αλέν Ντελόν (άλλα αντ’ άλλων…) των ΗΠΑ. Προς ενημέρωση των αναγνωστών μας, αναδημοσιεύουμε (μας πρόλαβε ο αστικός Τύπος) ένα γαργαλιστικό απόσπασμα:
«Εμειναν μόνοι οι δυο τους στο γραφείο του επί μια ώρα και πλέον, οπότε ένας βοηθός του Ντάλες χτύπησε την πόρτα. Μην παίρνοντας απάντηση μπήκε στο γραφείο. Ηταν άδειο. Ακουσε όμως κάποιο θόρυβο στο διπλανό δωμάτιο. Αργότερα εμφανίστηκαν και οι δυο, ο Ντάλες και η βασίλισσα. Επιστρέφοντας στην ελληνική πρεσβεία, η βασίλισσα έδωσε μια ερμηνεία γιατί οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο στέρεες: “Αγαπούμε αυτόν τον άνθρωπο”, αναφώνησε ενθουσιασμένη». Μείνετε αποσυντονισμένοι και μόλις το βιβλίο κυκλοφορήσει και στη χώρα μας, θα το δωρίσουμε στους δέκα πρώτους που θα στείλουν mail ή sms στη στήλη.
Δεν πα’ να φωνάζουμε… Μια χαρά ψηφίστηκαν τα μέτρα και ο προϋπολογισμός, υπό τις ευλογίες μάλιστα της φράου Μέρκελ που εξέφρασε την ευαρέσκειά της, αλλά και της καλής Ευρωλάνδης που συζητά πια για διετή επιμήκυνση (ποιου πέους ρε;).
«Οι σκλάβοι χάνουν τα πάντα μέσα στις αλυσίδες τους, ακόμα και την επιθυμία τους να τις αποτινάξουν. Αν υπάρχουν φύσει δούλοι, είναι γιατί υπήρξαν δούλοι παρά φύσιν. Ο καταναγκασμός έφτιαξε τους πρώτους δούλους, η δειλία τούς διαιώνισε» (Jean-Jacques Rousseau – «Το Κοινωνικό Συμβόλαιο»).
Αντι-ομοφυλοφιλικό νόμο ετοιμάζει η αδελφή (ως προς το τριτοκοσμικό του πράγματος) Ουγκάντα. Μάλιστα, το νομοσχέδιο προτείνει τη θανατική ποινή για ορισμένες ομοφυλοφιλικές πράξεις, «καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας το απαιτούν, μαζί και ακτιβιστές που υποστηρίζουν ότι απειλούνται από τους ομοφυλόφιλους», όπως λέει η είδηση! Κυβερνητικό στέλεχος χαρακτήρισε την ψήφιση του μεσαιωνικού νομοσχεδίου ως «χριστουγεννιάτικο δώρο της κυβέρνησης προς τους κατοίκους της χώρας». Ολα αυτά παρά το γεγονός ότι ο πλανητάρχης Ομπάμα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «αηδιαστικό» και την απειλή ευρωπαϊκών κρατών ότι σε περίπτωση που περάσει ο νόμος θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς την Ουγκάντα.
«Η δόση δεν θα λύσει το πρόβλημα βιωσιμότητας» λέει ο αυριανός –αν συνεχιστεί η περί ντροπής εκ περιτροπής ακολουθία– πρωθυπουργός Alexis, ξεχνώντας πως ούτε η βιωσιμότητα θα λύσει το πρόβλημα της δόσης…
«Να γίνουμε άνθρωποι της δράσης κι όχι βιβλιοκάπηλοι του μαρξισμού. Να μάθουμε να σκεφτόμαστε κι όχι να καταβροχθίζουμε κατασκευασμένα από τα πριν τσιτάτα. Ο τύπος δεν φτάνει για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη της μόρφωσης και της καλλιέργειας. Αν θέλετε ν’ ανεβάσετε το μορφωτικό σας επίπεδο, πρέπει να στραφείτε στην ιστορία του πολιτισμού, σ’ όλη την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας» (Mikhail Ivanovich Kalinin).
Κρίμα πάντως που οι διαχειριστές του facebook έκλεισαν σελίδες βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Πέρα από το αντιδημοκρατικό του πράγματος, υπάρχει και ο κοινωνικός παράγοντας: ούτε μια χαραμάδα χαμόγελου, διασκέδασης και χαράς δεν θα μας αφήσουν στο τέλος…
Στάθης Παναγούλης στη βουλή: «Να παρακαλάτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι που υπογράψατε τα μνημόνια, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο, αυτό σας εύχομαι κι εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρέσβη των ΗΠΑ πριν από λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».
Κοκκινοσκουφίτσα