Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Στέγαση εκπαιδευτικών στα τουριστικά νησιά: Η κυβέρνηση ως ντίλερ των μεγαλοξενοδόχων
Εργατικά Παιδεία

Στέγαση εκπαιδευτικών στα τουριστικά νησιά: Η κυβέρνηση ως ντίλερ των μεγαλοξενοδόχων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιαν 2025, 06:08

Τέλος η αγωνία των αναπληρωτών ή νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να επιβιώσουν στα νησιά αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος, τέλος οι εικόνες ντροπής με τα αντίσκηνα στην παραλία, τη διαμονή στα αυτοκίνητα. Η πονόψυχη κυβέρνηση  βρήκε τη λύση και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ανέλαβαν να την διαφημίσουν.

Και ποια είναι αυτή η περίφημη «λύση»; Να επιτρέπεται στις ξενοδοχειακές μονάδες «η εποχική μίσθωση δωματίων προσωπικού σε εργαζόμενους στην περιοχή που ευρίσκονται αυτά, εφόσον δεν έχουν εκεί τη μόνιμη κατοικία τους».

Αυτό αναφέρεται σε σχετική διάταξη σχεδίου νόμου (άρθρο 26 του νομοσχέδιου «Θέσπιση προδιαγραφών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, περιβαλλοντική κατάταξη καταλυμάτων, απλούστευση διαδικασίας ίδρυσης τουριστικών επιχειρήσεων και ειδικότερες διατάξεις ελέγχου και ενίσχυσης πλαισίου τουριστικών υποδομών») του υπουργείου Τουρισμού, που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Άρθρο 26 

Δυνατότητα εποχικής μίσθωσης δωματίων προσωπικού κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων – Προσθήκη παρ. 3α και 4α στο άρθρο 1Α ν. 4276/2014 

Στο άρθρο 1Α του ν. 4276/2014 (Α’ 155) περί δωματίων προσωπικού κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, προστίθενται παρ. 3α και 4α ως εξής:

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

4α. Κατ’ εξαίρεση της παρ. 4, επιτρέπεται η εποχική μίσθωση δωματίων προσωπικού σε εργαζόμενους στην περιοχή που ευρίσκονται αυτά, εφόσον δεν έχουν εκεί τη μόνιμη κατοικία τους και συγκεκριμένα σε: 

α) Μόνιμους υπαλλήλους και υπαλλήλους που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου ή αορίστου χρόνου σε φορείς του δημοσίου τομέα της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), 

β) ιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, 

γ) εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 

δ) ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τι προκύπτει από αυτήν τη διάταξη νόμου;

Πρώτον, ότι οι μεγαλοξενοδόχοι θα μπορούν να απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς να τους αδειάσουν τη γωνιά μόλις αρχίσει η τουριστική περίοδος, από τον Μάιο-Ιούνιο, για να διαθέσουν τα δωμάτια στους τουρίστες. Εξ ου και η αναφορά σε «εποχική μίσθωση»!

Δεύτερον, ότι δεν λύνεται σε καμιά περίπτωση το τεράστιο πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να επανέλθουν στα αντίσκηνα και τα αυτοκίνητα για κάποιους μήνες, μιας και η σχολική χρονιά δεν λήγει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Επειτα, είναι γνωστό ότι πολλοί εκπαιδευτικοί μετακομίζουν στον τόπο εργασίας μαζί με τα παιδιά τους -ειδικά αν αυτά είναι ανήλικα- και συνεπώς η διαμονή σε δωμάτια ξενοδοχείων δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα των στεγαστικών αναγκών.

Τρίτον, ότι η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει, και μέσω αυτής της δημαγωγικής διάταξης, ένα ακόμη δώρο στους μεγαλοξενοδόχους. Οι οποίοι θα δουν την τσέπη τους να γεμίζει με κέρδη σε μια «νεκρή» περίοδο, που τα δωμάτια των ξενοδοχείων τους θα ήταν άδεια.

Αντί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει στους εκπαιδευτικούς μόνιμη, αξιοπρεπή και δωρεάν κατοικία, ως οφείλει, καθώς τους τοποθετεί σε σχολεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους για να μορφώσουν τα παιδιά του ελληνικού λαού, τους υποχρεώνει από πάνω να ξοδεύουν μέρος του γλίσχρου μισθού τους για στέγαση που είναι πολύ πιθανό να είναι βραχύβια και μακριά από τις πραγματικές τους ανάγκες.

Η κυβέρνηση λειτουργεί «ως ντίλερ των μεγαλοξενοδόχων και όχι με σκοπό να επιλύσει το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων που δε βρίσκουν στέγη» καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.   

Η ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

ΘΕΜΑ: «Για την απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης για τη στέγαση των εκπαιδευτικών»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου θεωρεί απαράδεκτη την τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι «λύνει» το θέμα της διαβίωσης των εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων στα τουριστικά νησιά.

Η πολυδιαφημισμένη σε διημερίδες, εκδηλώσεις και δημόσιες δηλώσεις παρέμβαση τοπικών παραγόντων του τουρισμού, στελεχών εκπαίδευσης και κυβερνητικών παραγόντων για τη διασφάλιση κατοικίας, αποδείχτηκε ότι ήταν…«άγρα πελατών» για τα μεγάλα ξενοδοχεία! Πιο συγκεκριμένα, με άρθρο που κατατέθηκε από το…Υπουργείο Τουρισμού (!), προβλέπεται ότι «επιτρέπεται η εποχική μίσθωση δωματίων προσωπικού σε εργαζόμενους στην περιοχή που ευρίσκονται αυτά, εφόσον δεν έχουν εκεί τη μόνιμη κατοικία τους» σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και σε εκπαιδευτικούς Αθμιας και Βθμιας Εκπ/σης.

Πέραν του γεγονότος ότι δεν είναι λίγες φορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περιστατικά και καταγγελίες σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων που καταδεικνύουν ότι τα συγκεκριμένα καταλύματα είναι ακατάλληλα (προκάτ, ημιυπόγεια, χωρίς θέρμανση ή κλιματισμό κτλ) ή αποτελούν…κοινόβιο για 2 ή και παραπάνω εργαζομένους, τονίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι «πελάτες» για να τους κάνει «πάσα» το ΥΠΑΙΘΑ. Είναι βαριά φορολογούμενοι, και χαμηλά μισθοδοτούμενοι με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και απαιτούν από το κράτος να επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα της στέγασής τους. Και μια ματιά στην πραγματικότητα του “τουριστικού θαύματος” της Ζακύνθου αρκεί για να δικαιώσει τους φόβους μας ότι πιθανότατα τον Μάιο-Ιούνιο θα ζητούν από τους συναδέλφους να εκκενώσουν τα δωμάτια ώστε αυτά να ενοικιαστούν σε τουρίστες! Τέλος, να μη διαφεύγει το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι έρχονται για να διδάξουν στη Ζάκυνθο μαζί με τις οικογένειές τους. Είναι δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες τους σε δωμάτια ξενοδοχείων; Συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα για το ποιες είναι οι παροχές των μεγαλοξενοδόχων.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η κυβέρνηση λειτουργεί ως ντίλερ των μεγαλοξενοδόχων και όχι με σκοπό να επιλύσει το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων που δε βρίσκουν στέγη. Συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος, ενώ την ίδια στιγμή ψηφίζει έναν Κρατικό Προϋπολογισμό-μνημείο φοροληστείας και πολεμικών δαπανών, με πάνω από το 3% του ΑΕΠ (7 δις. ευρώ το 2025) να δαπανώνται για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, που θα τα πληρώσει ο λαός μας από την τσέπη του, μαζί με άλλους λαούς, και με το αίμα του, και δις. ευρώ να δίνονται σε επιχειρηματικούς ομίλους. Την ίδια ώρα η ακρίβεια εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα ενώ οι δαπάνες για Υγεία και Παιδεία βρίσκονται στο ναδίρ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ απαιτεί από την κυβέρνηση την ανέγερση δωρεάν καταλυμάτων για τους εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους. Επίσης, να εφαρμοστούν και άλλα μέτρα με ευθύνη του κράτους, όπως να δοθεί επίδομα ενοικίου και να αξιοποιηθούν διαμερίσματα, δωμάτια, εστίες και ξενοδοχεία για τη δωρεάν στέγαση των εκπαιδευτικών.

Εκτύπωση 🖨
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΕΓΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»
Επόμενο άρθρο Παίδων Πεντέλης: Εργασιακή εξόντωση και επαπειλούμενες μαζικές παραιτήσεις

Σχετικά Αρθρα

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Διεθνή 13 Σεπ 2025, 13:06

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

Παιδεία 13 Σεπ 2025, 07:59

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

Παιδεία 11 Σεπ 2025, 19:43

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59

Παραρτήματα-«αρπαχτές» ελληνικών πανεπιστημίων στην Κύπρο

Παιδεία 8 Σεπ 2025, 17:23
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

Ημέρα πρώτων βοηθειών.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

1943: Οι Γερμανοί σκοτώνουν πεντακόσιους Ελληνες στη Βιάνο Κρήτης.

1944: Ταγματασφαλίτες με επικεφαλής τους Σούμπερτ και Πούλο και με την ενίσχυση Γερμανών δολοφονούν 104 άοπλους πολίτες στα Γιαννιτσά.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1960: Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ.

1976: Ανακαλύπτεται οπλοστάσιο στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσσαλονίκη.

1982: Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες ξυλοκοπούν τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα.

2000: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει το ΛΑΟΣ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo