Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη
  • Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως
  • Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;
  • Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν
  • Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;
  • ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»O αγνωστος πόλεμος…
Πολιτική

O αγνωστος πόλεμος…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Μάι 2023, 21:14

Δεν πρόλαβε να ξημερώσει η Δευτέρα μετά τις εκλογές και έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία το non paper, που πληροφορούσε ότι με καταμετρημένο το 92,59% των ψήφων ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Δένδια αναδεικνυόταν πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στην επικράτεια, παίρνοντας 92.678, ενώ έκανε και σχεδόν νταμπλ σκορ από τον δεύτερο της εκλογικής του περιφέρειας.

Τελικά ξεπέρασε το νταμπλ σκορ, καθώς στη Β3 Νότιος Τομέας Αθηνών ο Δένδιας πήρε 93.988 σταυρούς, αφήνοντας δεύτερο και καταϊδρωμένο τον Θεοδωρικάκο με 44.523 σταυρούς (τζάμπα πήγε η υπερπροβολή του από το μιντιακό σύστημα και οι ακροδεξιές κραυγές του τύπου «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρούς»).

Γιατί, όμως, έπρεπε να σταλεί «ενημερωτικό σημείωμα» για τις επιτυχίες του Δένδια; Δεν υπήρχε περίπτωση να διαλάθει της προσοχής των δημοσιογράφων που με κάτι τέτοια πορεύονται το πρώτο διήμερο μετά τις εκλογές. Απλά ήταν μια υπενθύμιση ότι πρέπει να «σηκώσουν» την πανελλαδική πρωτιά του Δένδια και το νταμπλ σκορ που έριξε στον Θεοδωρικάκο, για να φανεί πως είναι αυτονόητο ότι ο Δένδιας δικαιούται το δεύτερο πόστο μετά τον πρωθυπουργό: τουλάχιστον υπουργός Εξωτερικών, για να μην πούμε και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αυτό το δικαιούται όχι μόνο λόγω πρωτιάς σε σταυρούς και νταμπλ σκορ από τον δεύτερο, αλλά και για τον πρόσθετο λόγο ότι άλλοι πρωτοκλασάτοι υπουργοί, όπως ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, δεν πήραν καν την πρωτιά στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Κινδυνεύει ο Δένδιας από τον Μητσοτάκη; Από έναν ισχυροποιημένο Μητσοτάκη ναι. Θυμηθείτε τις χοντρές μπηχτές που έριχνε για τον Μητσοτάκη, συνεντευξιαζόμενος προεκλογικά στη διαδικτυακή εκπομπή της Τρέμη: «Κατ’ αρχήν, δεν μπορώ να αποδεχτώ τη βεβαιότητα ότι υπήρξε κάποιος που προέβη στο απονενοημένο διάβημα να παρακολουθεί υπουργό Εξωτερικών μιας χώρας. Αν αυτό εγένετο, αυτός παραβίασε την έννομη τάξη στις μισές χώρες του πλανήτη. Σε μερικές από αυτές, αυτό δεν γίνεται αντιληπτό ως κάτι ιδιαίτερα ελαφρύ. […] Θεωρώ ότι παρά το τι κυκλοφόρησε θα υπήρξε η λογική αυτοσυγκράτηση σε κάποιον να μην καταστήσει τον εαυτό του υπόλογο εγκληματικής πράξης σε βαθμό κακουργήματος στον μισό πλανήτη»! Και την επιτηδευμένη αμηχανία του, όταν ρωτήθηκε για τις άδειες εξαγωγής του Predator. Ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την εξαγωγή του Predator, κάνοντας έμμεση αναφορά στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη Σμυρλή, υπενθυμίζοντας ότι έχει παραιτηθεί από τη θέση του μετά τις αποκαλύψεις.

Από πότε οι γενικοί γραμματείς ενεργούν ερήμην των υπουργών; Από την εποχή του… επιτελικού κράτους, όταν ο Μητσοτάκης «φύτεψε» δικούς του ανθρώπους δίπλα σε όλους τους υπουργούς. Ηταν σαν να έλεγε (ο Δένδιας): «τις άδειες για την εξαγωγή του Predator δεν τις έδωσα εγώ, τις έδωσε ο άνθρωπος του Μητσοτάκη, που στη συνέχεια τον απέσυρε από το ΥΠΕΞ και τον έβαλε στον κεντρικό προεκλογικό μηχανισμό της ΝΔ». Εχει λόγους, λοιπόν, ο Δένδιας να φοβάται ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να τον «κοντύνει» από τώρα, τραβώντας τον από το υπουργείο που του επιτρέπει να προβάλλεται σαν «εθνικού διαμετρήματος ηγέτης» και να χτίζει παράλληλα το διεθνές του προφίλ, το τόσο απαραίτητο για κάποιον που φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός ενός αστικού κόμματος εξουσίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Συγκρότημα Φιλιππάκη, που ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη από καραμανλικές θέσεις και έκανε φόρα παρτίδα προεκλογική προπαγάνδα ενάντια στον Μητσοτάκη και τα γκεσέμια του, έσπευσε την επαύριο των εκλογών να θέσει το… εθνικά κρίσιμο ερώτημα: «Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει για το ΥΠΕΞ Μαργαρίτη Σχοινά ή Στυλιανίδη;» Και για όσους δεν κατάλαβαν το εξήγησε στον υπότιτλο: «Τα καλά φιλαράκια του Τσαβούσογλου θα αναλάβουν την εξωτερική μας πολιτική»!

Το δημοσίευμα, που στηριζόταν σε… φήμες, είχε σαν σκοπό να «κάψει» τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες και να προβάλλει την αναγκαιότητα διατήρησης του Δένδια στο πόστο του ΥΠΕΞ. Το παραθέτουμε γιατί έχει την πλάκα του:

«Σίγουρος για τη νίκη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές της 25ης Ιουνίου φαίνεται ότι έχει αρχίσει ήδη να σκέφτεται ποιοι θα αναλάβουν τα υπουργεία της νέας κυβέρνησης. Είναι όμως κάτι παραπάνω από εξοργιστικό να ακούγονται -ούτε για αστείο!- τα ονόματα του Μαργαρίτη Σχοινά ή του Χρήστου Στυλιανίδη για το Υπουργείο Εξωτερικών! Με αυτό τον τρόπο «κονταίνει» και τον Νίκο Δένδια, ο οποίος διέπρεψε στο ΥΠΕΞ και στην εκεί στιβαρή παρουσία του οφείλεται και η πρωτιά που κατέγραψε στον νότιο τομέα, με υπερδιπλάσιους ψήφους από τον δεύτερο Θεοδωρικάκο. Δεν είναι δυνατόν όμως για τα δικά του μικροκομματικά συμφέροντα να παραδώσει την εξωτερική πολιτική της χώρας σε χέρια τουλάχιστον περίεργων προθέσεων και μάλιστα σε μια ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις στενές σχέσεις Σχοινά και Στυλιανίδη με το τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν και κυρίως με τον Τσαβούσογλου, ακόμη και σε εποχές ακραίας πρόκλησης από τους γείτονες και εχθρικών δηλώσεων από τον Τούρκο ΥΠΕΞ. Βάλτε μυαλό και κυρίως βάλτε πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας… Ελπίζουμε να μη ζήσουμε να δούμε και αυτό το αίσχος!»

Ο Δένδιας είναι ρεαλιστής. Ξέρει πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να «κουνήσει» τον Μητσοτάκη και να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ. Εχει περιθώριο να περιμένει καθώς δεν τον πήραν τα χρόνια (έχει γεννηθεί το 1959). Κουλουριάζεται, λοιπόν, σαν τον σκαντζόχοιρο, με στόχο να διατηρήσει τα «κεκτημένα». Ο Μητσοτάκης, από την άλλη, ξέρει ότι η δεύτερη κυβερνητική θητεία του δεν θα είναι ανέφελη, όποια πλειοψηφία αυτοδυναμίας κι αν έχει στη Βουλή. Θέλει να απαλλαγεί κατά το δυνατό από τα εσωκομματικά «αγκάθια». Το ερώτημα είναι αν μπορεί. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Σε καμιά τριανταπενταριά μέρες θα ξέρουμε την κατάληξη της δεύτερης φάσης του «αγνώστου πολέμου» (στην πρώτη φάση ήρθαν ισόπαλοι, καθώς ο Μητσοτάκης πήρε θριαμβευτική νίκη και ο Δένδιας επίσης θριαμβευτική νίκη μεταξύ όλων των κυβερνητικών στελεχών).

Εκτύπωση 🖨
ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠανδημία: αύξηση εισαγωγών και πάλι
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 26 Μάη

Σχετικά Αρθρα

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 20:07

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 11:15

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

Πολιτική 10 Φεβ 2026, 23:00

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

Πολιτική 10 Φεβ 2026, 20:50

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

Εργατικά 7 Φεβ 2026, 13:03

Η ΠΟΓΕΔΥ υπαινίσσεται ότι τα λαμόγια εξακολουθούν να παίρνουν παράνομες επιδοτήσεις από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»

Χατζηδάκης και Πιτσιλής οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματά της

Αγροτικά 6 Φεβ 2026, 19:20
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

Ημέρα κόκκινου χεριού (για παιδιά που στρατεύονται σε πολέμους).
ΗΠΑ: Ημέρα Λίνκολν.
Μιανμάρ: Ημέρα ένωσης.
1945: Υπογράφεται η συμφωνία της Βάρκιζας.
1946: Απολογισμός ενός έτους από τη συμφωνία της Βάρκιζας: 1.192 νεκροί, 6.413 τραυματίες, 70.000 συλλήψεις, 165 βιασμοί γυναικών, 6.567 ληστείες, 572 επιδρομές σε τυπογραφεία, 100.000 καταδιωκόμενοι και 166 ομάδες ακροδεξιών οπλοφόρων δρουν στη χώρα.
1980: Βόμβα στη βιοτεχνία «Πέρλα» (ΕΛΑ).
1981: Βόμβες στα γραφείο της ΒΕΟ, της ΔΕΗ και σε λεωφορείο της σχολικής επιχείρησης “Βυζάντιο” (ΕΛΑ).
1981: Καταστρέφεται από βόμβα το αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικού της χωροφυλακής και προσωπάρχη της «Balkan Export» Καραυγουστή.
1992: Βόμβα που είχε τοποθετηθεί στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου «Καν Καν» βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo