Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Απρίλη
  • Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας
  • Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών
  • Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα
  • Κούλης ο μουλωχτός
  • Σαν σήμερα 20 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»KONTΡΕΣ 2005
Πολιτική

KONTΡΕΣ 2005

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούν 2005, 00:00
Από μια ιδιαίτερα ενοχλητική αντίφαση σφραγίστηκαν οι φετινές ΚΟΝΤΡΕΣ, που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα στο Πολυτεχνείο. Οι συζητήσεις ήταν άκρως ενδιαφέρουσες, ο κόσμος όμως που προσήλθε για να τις παρακολουθήσει ήταν πολύ κάτω από τις προσδοκίες μας. Και από τη σοβαρότητα του θέματος, θα λέγαμε, αναφερόμενοι στη δεύτερη μέρα, που ήταν αφιερωμένη στην Ιρακινή Αντίσταση, με καλεσμένο τον Ασαάντ Αλ Χασίμ, εκπρόσωπο του Εθνικού Δημοκρατικού Ρεύματος του Ιράκ. Τόση αδιαφορία για το κορυφαίο σήμερα θέμα στον κόσμο δεν μπορούσαμε να τη φανταστούμε.
 
Εν πάση περιπτώσει, το διήμερο έγινε και εμείς παρουσιάζουμε ένα συνοπτικό ρεπορτάζ, γιατί δυστυχώς η ύλη σ’ αυτό το φύλλο ήταν ιδιαίτερα φορτωμένη. Αλλωστε, κανένα ρεπορτάζ δεν μπορεί να αποδώσει με πληρότητα τον πλούτο των συζητήσεων που κράτησαν μερικές ώρες η καθεμιά.
 
Την Παρασκευή μας τα χάλασε ο καιρός. Την ώρα που όλα είχαν ετοιμαστεί, χάρη στην υπερπροσπάθεια των συντρόφων, που δούλευαν από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, άρχισε να βρέχει. Κι ενώ λέγαμε «μπόρα είναι θα περάσει», η βροχή δυνάμωνε. Ετσι, δεν ήταν δυνατόν να στηθούν τα ηχητικά και να κάνουν sound check τα γκρουπ που θα έπαιζαν στην προγραμματισμένη για μετά τη συζήτηση συναυλία. Η συναυλία κατ’ ανάγκη ακυρώθηκε, προς μεγάλη λύπη και δική μας και των μουσικών (NAMASTE και TWINZ), τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε και γραπτώς για τη διάθεσιμότητά τους. Κι ενώ ήμασταν έτοιμοι να μεταφέρουμε τη συζήτηση σε κάποιο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου, η βροχή σταμάτησε και έτσι η βραδυά συνεχίστηκε στο φυσικό της χώρο, έστω και κουτσουρεμένη.
 
Με συντονιστή τον Αντώνη Καραμποΐκη, οι (με τη σειρά που πήραν το λόγο) Παναγιώτης Κεφαλληνός, Χρήστος Μπίστης, Γεράσιμος Λιόντος και Χρήστος Τσιγαρίδας (ο Θόδωρος Κουτσουμπός δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, επειδή χρειάστηκε να φύγει επειγόντως εκτός Αθήνας) κατέθεσαν τις απόψεις τους για το εργατικό κίνημα της περιόδου της μεταπολίτευσης και τους όρους που μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα συλλογικότητα και ακολούθησε συζήτηση, με ερωτήσεις και παρεμβάσεις. Αν στο λίγο χώρο που έχουμε στη διάθεσή μας επιχειρούσαμε μια περιληπτική έστω μεταφορά των απόψεων που κατατέθηκαν, θα τις αδικούσαμε, γι’ αυτό και το αποφεύγουμε.
 
Το Σάββατο δεν είχαμε προβλήματα με τον καιρό και όλα κύλησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Εγινε η προβολή βιντεοντοκουμέντων από την Ιρακινή Αντίσταση (πολύ καλή δουλειά, για την οποία πρέπει να ευχαριστήσουμε τους φίλους και συντρόφους που την έφεραν σε πέρας), στήθηκαν οι εκθέσεις φωτογραφίας και απλώθηκαν εκατοντάδες τίτλοι στο βιβλιοπωλείο. Και βέβαια, το ενδιαφέρον της βραδιάς εστιάστηκε στον ιρακινό καλεσμένο μας. Με συντονιστή τον Πέτρο Γιώτη έκαναν δυο σύντομες εισηγήσεις ο Κώστας Βάρλας και ο Βαγγέλης Πισσίας, για να μείνει όλος ο χρόνος στον Σαάντ Αλ Χασίμ, που είχε αντικαταστήσει τον Αμπντούλ Αμίρ Αλ Ρεκάμπι, μια εμβληματική φυσιογνωμία της Ιρακινής Αριστεράς (όπως εύστοχα τον χαρακτήρισε ο Β. Πισσίας), που η δημοκρατική Ευρώπη του έχει στερήσει τη δυνατότητα της μετακίνησης από χώρα σε χώρα.
 
Ο Ασαάντ Αλ Χασίμ, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, επιχείρησε καταρχάς μια σύντομη ιστορική αναδρομή. Μίλησε για την ιρακινή αντιαποικιοκρατική επανάσταση του 1958, τη σύντομη χρυσή πενταετία και τις μεγάλες αναταράξεις που την ακολούθησαν και οδήγησαν στη δικτατορία του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν. Αναφέρθηκε στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου και στην άνοιξη της Ιντιφάντα που ακολούθησε το 1993 (14 από τους 18 νομούς ήταν υπό τον έλεγχο του εξεγερμένου λαού). Μια Ιντιφάντα που πνίγηκε στο αίμα από τον Σαντάμ Χουσεΐν, στον οποίο πρόσφεραν όπλα και στρατιωτική βοήθεια οι ΗΠΑ (!), γιατί βέβαια ο εξεγερμένος λαός ήταν πολύ πιο επικίνδυνος από τον εχθρό τους Σαντάμ. Τα δυτικά ΜΜΕ προσπάθησαν να παρουσιάσουν αυτή την εξέγερση σαν εξέγερση των Κούρδων στο Βορρά και των Σιιτών στο Νότο, όμως αυτή η εξέγερση ήταν παλλαϊκή, δεν είχε εθνικό ή θρησκευτικό χαρακτήρα. Περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν τότε από τις δυνάμεις της δικτατορίας.
 
Δυο χρόνια αργότερα, ο Σαντάμ, στριμωγμένος από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, έκανε ένα γάμο ανάμεσα στις επίλεκτες δυνάμεις του καθεστώτος του και στις θεοκρατικές δυνάμεις του Ιράκ. Ολοι οι πραιτοριανοί του καθεστώτος πήραν ιερατικούς βαθμούς και η θρησκεία επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο για να βγει η δικτατορία από τα αδιέξοδά της. Η περίοδος μετά το 1995 ήταν για το Ιράκ ένας μεσαίωνας. Ενας μεσαίωνας που τον έκανε πιο φρικτό ο αποκλεισμός και η απειλή του πολέμου μαζί με τα δεινά που έφεραν στο λαό.
 
Στην αμερικανοβρετανική επίθεση ο Ιρακινός λαός δεν αντιστάθηκε, εκτός από τη Νασιρίγια και μερικές ακόμα πόλεις. Η Βαγδάτη πουλήθηκε έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από υψηλόβαθμα στελέχη του καθεστώτος. Υστερα από μια τρίμηνη σιωπή αναμονής, μια περίοδο αυτογνωσίας, άρχισε τον Ιούλη του 2003 η ένοπλη αντίσταση σε όλο το Ιράκ.
Η αντίσταση αυτή έχει τη στήριξη του 80% του ιρακινού λαού. Ακόμα και στο Κουρδιστάν υπάρχει ένα 10% που συμμετέχει σε αντιστασιακές οργανώσεις. Είναι πάνω από 500 οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην αντίσταση. Μοναδικό εμπόδιο για την ανάπτυξή της η συμμετοχή ανδρών του Σαντάμ, που δημιουργούν την ανησυχία της επιστροφής από την κατοχή στη δικτατορία. Η προσπάθεια διαίρεσης, που κάνουν οι κατακτητές, ανάμεσα σε Σιίτες, Σουνίτες και Κούρδους, δεν περνάει. Αυτό το απέδειξαν οι περιπτώσεις της Νατζάφ και της Φαλούτζα, που στηρίχτηκαν απ’ όλο το λαό, σιίτες και σουνίτες.
 
Μαζί με τον ένοπλο αγώνα χρειάζεται και η πολιτική και η διπλωματία. Οπως επίσης χρειάζονται και οι ειρηνικές μορφές αντίστασης, οι διαδηλώσεις, που τελευταία αναπτύσσονται. Υπάρχει η ιδέα για κάποιο μέτωπο της αντίστασης και έχουν αρχίσει συζητήσεις, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή. Πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι ο Ιρακινός λαός μόλις τώρα ξυπνά και αρχίζει να ψάχνεται. Μετά από τόσα χρόνια δικτατορίας είχε χάσει την προσωπικότητά του. Τώρα συνειδητοποιεί ότι η επίθεση στη χώρα του δεν είναι σταυροφορία, αλλά είναι πόλεμος για την κατοχή μιας ολόκληρης περιοχής από τη Μέση μέχρι την Απω Ανατολή. Συνειδητοποιεί ότι το Ιράκ ίσως είναι το πρώτο βήμα για την απελευθέρωση όλου του κόσμου.
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα πλούσια. Τέθηκαν πολλλές ερωτήσεις, όλες ερωτήσεις ουσίας, γεγονός που εντυπωσίασε τον καλεσμένο μας, όπως μας είπε μετά το τέλος της εκδήλωσης. Γιατί είδε ότι ο κόσμος όχι μόνο έδειχνε ενδιαφέρον, αλλά ήταν και ενημερωμένος πάνω σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη σημερινή κατάσταση στο Ιράκ. Οπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί εδώ να μεταφερθεί ολόκληρη η συζήτηση. Ελπίζουμε σε λίγο καιρό να μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε τη συζήτηση σε μορφή DVD, για να μπορέσει να την προμηθευτεί όποιος ενδιαφέρεται.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαιχνίδι εντυπώσεων
Επόμενο άρθρο Τη φάγαμε και τη σαλμονέλα

Σχετικά Αρθρα

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

Πολιτική 19 Απρ 2026, 21:23

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

Πολιτική 16 Απρ 2026, 22:48

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

Πολιτική 14 Απρ 2026, 09:54

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

Ημέρα δημιουργικότητας και καινοτομίας.

1898: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ εγκρίνει απόφαση του Κογκρέσου για ένοπλη επέμβαση στην Κούβα.

1923: Ο Μουσολίνι ανακηρύσσει αργία και εθνική γιορτή την ημέρα ίδρυσης της Ρώμης και καταργεί την αργία της Πρωτομαγιάς.

1932: Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση.

1947: Ο Παύλος ορκίζεται βασιλεύς των Ελλήνων.

1967: Στρατιωτικό πραξικόπημα, εγκαθίδρυση δικτατορίας.

1967: Η Μαρία Καλαβρού και ο 15χρονος Βασίλης Πεσλής γίνονται οι πρώτοι νεκροί της χούντας.

1969: Βόμβα της ΔΑ στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Αθήνα).

1969: Γιορτή για τα δίχρονα της δικτατορίας, καταλήγει σε παρατεταμένο γιουχάισμα του Παπαδόπουλου από τους μαθητές.

1971: Βόμβα έξω από τα γραφεία της τσιμεντοβιομηχανίας “Ηρακλής-Ολυμπος” του αντιπροέδρου της “Συμβουλευτικής” της χούντας, Τσάτσου.

1972: Καθιστική διαμαρτυρία εκατό φοιτητών στα Προπύλαια στην πέμπτη επέτειο του πραξικοπήματος, επέμβαση της αστυνομίας, έντεκα συλλήψεις.

1973: Διαδήλωση εκατοντάδων φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας με αντιδικτατορικά συνθήματα, βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών σε Αθήνα, Καλαμάκι και Κολωνάκι, τραυματισμός περαστικού.

1977: Βόμβες σε τέσσερα αυτοκίνητα Βορειοαμερικανών στη Θεσσαλονίκη.

1994: Δύο βόμβες καταστρέφουν τα αυτοκίνητα οικονομικού συμβούλου και υπαλλήλου της Γαλλικής Ακαδημίας, άλλη βόμβα κάτω από αυτοκίνητο υπαλλήλου της ολλανδικής πρεσβείας δεν εξερράγη (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα σε φορτηγό έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Miele» (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo