Ενας κύκλος εκδηλώσεων του κινήματος αλληλεγγύης έκλεισε με μια σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννινα και τη Λαμία. Ενας άλλος κύκλος ξεκινά με την έναρξη της δίκης. Ενας κύκλος που πρέπει να είναι πιο δυνατός. Στο κλείσιμο αυτού του κύκλου, δημοσιεύουμε ένα σύντομο ρεπορτάζ και μερικές φωτογραφίες από το 2ο αντιτρομοκρατικό φεστιβάλ.
Η πρώτη μέρα του διήμερου (Παρασκευή 25 Νοέμβρη) ξεκίνησε με την προβολή της βιντεοταινίας «Σιωπηλός θάνατος», που αναφέρεται στην απομόνωση των φυλακών και έχει αναφορές από διάφορες χώρες, εστιάζοντας περισσότερο στα μέτρα απομόνωσης που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται σε βάρος πολιτικών κρατούμενων στη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Τουρκία.
Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Αντιτρομοκρατική σταυροφορία και πολιτικές ελευθερίες». Τη συζήτηση άνοιξε ο Γιάννης Κέλογλου, εκ μέρους των Κινήσεων Αλληλεγγύης, που αναφέρθηκε στο διεθνές κλίμα και τις σκοπιμότητες που το δημιουργούν, στεκόμενος ιδιαίτερα στα «καθ’ ημάς» και δίνοντας το στίγμα του κινήματος αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Ο γνωστός ιταλός συγγραφέας Νάνι Μπαλεστρίνι αναφέρθηκε στην προσωπική του περιπέτεια (διώχτηκε με βαρύτατες κατηγορίες, διέφυγε στη Γαλλία και επέστρεψε στην Ιταλία μετά την αθώωσή του), στο κλίμα που δημιουργούν οι μυστικές υπηρεσίες και γενικότερα οι διωκτικοί μηχανισμοί και έκλεισε με ένα κάλεσμα για αντίσταση στις δυνάμεις που καταργούν τις πολιτικές ελευθερίες. Οι νομικοί Δημήτρης Μπελαντής και Κώστας Παπαδάκης αναφέρθηκαν επίσης στις νομικές και πολιτικές πτυχές του «παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας».
Η βραδιά έκλεισε με πάρτι στο εστιατόριο του πανεπιστημίου.
Η δεύτερη μέρα του διήμερου ξεκίνησε με την προβολή δυο βίντεο. Το πρώτο αναφερόταν στους βάσκους πολιτικούς κρατούμενους, στις φρικτές συνθήκες των ισπανικών φυλακών και στους αγώνες των κρατουμένων και του κινήματος. Το δεύτερο αναφερόταν στην υπόθεση των πολιτικών κρατουμένων της Action Directe και της πολιτικής του γαλλικού κράτους απέναντί τους και ειδικά απέναντι σε εκείνους που έχουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Δίκες σκοπιμότητας και πολιτικοί κρατούμενοι». Τη συζήτηση άνοιξε ο Νίκος Γιαννόπουλος εκ μέρους των «Κινήσεων Αλληλεγγύης», ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό των δικών σκοπιμότητας στην Ελλάδα, εστιάζοντας στις τελευταίες και κλείνοντας με αναφορές στη δράση του κινήματος αλληλεγγύης και στην αναγκαιότητα αυτή η δράση να γειωθεί κοινωνικά και να αρχίσει από τώρα να θέτει το ζήτημα της πολιτικής λύσης για τις πολιτικές υποθέσεις. Ο ιταλός συνδικαλιστής (COBAS) Βιντσέτσο Μιλιούτσι, πρώην πολιτικός κρατούμενος μετέφερε μια ιδιαίτερα πλούσια εμπειρία από τις πολιτικές διώξεις και τις πολιτικές δίκες που έγιναν και γίνονται στην Ιταλία και μια ακόμα πιο πλούσια εμπειρία ενός κινήματος αλληλεγγύης που έχει πλατύνει ιδιαίτερα και αγκαλιάζει ευρύτατες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, αναπτύσσοντας πρωτότυπες δράσεις. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Σταματόπουλος μίλησε ιδιαίτερα για τον πολιτικό χαρακτήρα των υποθέσεων όπως αυτή της 17Ν και στηλίτευσε τα φαινόμενα τρομολαγνείας και την κατευθυνόμενη δημοσιογραφία που τα αναπαράγει. Η νομικός Αλέκα Ζορμπαλά αναφέρθηκε στις δίκες σκοπιμότητας που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αναλύοντας ιδιαίτερα ορισμένες πτυχές τους που αποκαλύπτουν την καταρράκωση του ισχύοντος ποινικού και δικονομικού συστήματος.
Ακολούθησε συζήτηση, με ερωτήσεις που απευθύνθηκαν κυρίως στον Ιταλό φιλοξενούμενό μας και η βραδιά έκλεισε με ρεμπέτικο γλέντι (με ζωντανή μουσική) στο εστιατόριο του πανεπιστημίου, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στο φουαγιέ έξω από το αμφιθέατρο λειτούργησε η έκθεση με έργα ζωγραφικής των πολιτικών κρατούμενων. Επίσης, εκθέσεις φωτογραφίας και αρχειακού υλικού καθώς και βιβλιοπωλείο.