Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μπακαεΐ: Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες
  • Δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ανσαραλά κινητοποιούνται μαζικά σε ολόκληρη την Υεμένη για την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»
  • Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων
  • Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου
  • Σαν σήμερα 30 Ιούνη
  • Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»«Γροθιά μου η γροθιά σου, δίπλα φίλε στάσου»
Πολιτική

«Γροθιά μου η γροθιά σου, δίπλα φίλε στάσου»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιούν 2022, 08:06

Τον περασμένο Μάρτη, όλος ο κόσμος άκουγε για την ιστορία του Σαϊντού, του πρόσφυγα που έφτασε ανήλικος στην Ελλάδα, πέρασε από χίλια μύρια κύματα (κυριολεκτικά και μεταφορικά), κατάφερε να πάει σχολείο, να μείνει σ’ ένα σπίτι, να σταθεί στα πόδια του. Oταν έφτασε η πικρή ώρα να αντιμετωπίσει και ο Σαϊντού -παρά τον αγώνα που είχε ήδη δώσει για να φτιάξει κάπως τη ζωή του- το τέρας της αντιμεταναστευτικής νομοθεσίας, ήταν τυχερός. Είχε στο πλάι του ένα σύνολο ανθρώπων που τον στήριξαν. Οχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις. Ο καθένας από το πόστο του. Η ιστορία του πήρε διαστάσεις, ακούστηκε στα κανάλια, γράφτηκε σε κείμενα, σε επιστολές, σε άρθρα. Όλοι φαινομενικά ήταν με το μέρος του. Ομως αυτοί που έδωσαν τη μάχη μαζί του ήταν λίγοι. Και τελικά κέρδισαν: η απόφαση της Αρχής Προσφυγών που εξέτασε το αίτημά του ήταν θετική.

Τώρα, μαθαίνουμε για τον Σαλμάν. Πρόσφυγας και αυτός, που πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο, μένει σε διαμέρισμα μαζί με άλλους ανήλικους πρόσφυγες και ελπίζει να κάνει τη ζωή του λίγο καλύτερη απ’ αυτή που του επιφύλασσε η παραμονή του στο Πακιστάν. Η ιστορία του Σαλμάν δεν ακούγεται στις ειδήσεις και στα πρωινάδικα. Δεν του παίρνουν συνεντεύξεις. Προς το παρόν. Φαίνεται να μην είναι αναγκαίο. Αλλωστε, το να προβάλλονται πολλές τέτοιες ιστορίες (και υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες) δεν λειτουργεί πάντα θετικά. Λειτουργεί για λίγο, για να προβληθεί το ανθρωπιστικό προσωπείο των ΜΜΕ, αλλά κάνει κακό όταν… παραλέγεται. Γιατί δείχνει ταυτόχρονα ότι υπάρχει ακόμα ένα κομμάτι εργαζόμενου λαού που στέκεται με γνήσια και απλά αισθήματα αλληλεγγύης δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Δίπλα στους πρόσφυγες που ζουν μιας άλλης μορφής ανθρώπινο πόνο, όχι γιατί φταίει η «άτιμη ζωή» ή η «κακούργα κοινωνία», γενικά κι αόριστα, αλλά εντελώς συγκεκριμένα: επειδή είναι οι ίδιοι τα ζωντανά θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων και πολιτικών που ασκούνται πολλά χρόνια τώρα.

Αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε απ’ αυτές τις ιστορίες, πέρα από την ουσία τους και τα πραγματικά γεγονότα, είναι κυρίως η ακτίδα ελπίδας ότι υπάρχει ακόμα στον εργαζόμενο άνθρωπο η δύναμη να αναγνωρίζει ποιος πραγματικά βάλλεται και από ποιον. Να διαπιστώνει πως κι ο ίδιος έχει μερίδιο ευθύνης και πρέπει να αντιδράσει και να σταθεί ενεργός με όλες του τις δυνάμεις.

Κανένα δικαίωμα δε χαρίστηκε. Ποτέ. Κι αν ο Σαϊντού κατάφερε να μείνει στην Ελλάδα το οφείλει στο ότι ο ίδιος μαζί με τους συνανθρώπους του έδωσαν έναν αγώνα. Οπως μπορούσαν, με όλα τα μέσα. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί για τον Σαλμάν και τον όποιον άλλον πάρει τη θέση τους στο μέλλον. Γιατί θα υπάρξουν κι άλλοι, όπως υπήρχαν και παλιότερα. Τι άλλο να περιμένει κανείς όταν τα αυτονόητα πλέον τίθενται υπό αμφισβήτηση; Οταν βλέπεις ανθρώπους που ζητούν ασφαλές καταφύγιο και τους αρνούνται τα πάντα; Τίποτα δεν μπορεί να περιμένει. Μπορεί μόνο να δράσει. Συλλογικά, ταξικά, αλληλέγγυα.

 ΥΓ: Δανειστήκαμε τον τίτλο από «Το Τραγούδι της Αλληλεγγύης» του Μπ. Μπρεχτ. Το θυμίζουμε:

Τώρα ήρθ’ η ώρα για μάχη και για ζωή

γροθιά μου η γροθιά σου δίπλα φίλε στάσου

η πείνα είναι ντροπή.

Όταν σφίξουμε τα χέρια οι λαοί αυτής της Γης

θα γενεί παράδεισός μας κι αφεντάδες της εμείς.

Τώρα ήρθ’ η ώρα για μάχη και για ζωή

γροθιά μου η γροθιά σου, δίπλα φίλε στάσου

η πείνα είναι ντροπή.

Εχουν ρίξει τη διχόνοια και μας τρών’ οι δυνατοί

δούλος τους εσύ να μένεις κι αφεντάδες να `ναι αυτοί

Τώρα ήρθ’ η ώρα για μάχη και για ζωή

γροθιά μου η γροθιά σου, δίπλα φίλε στάσου

η πείνα είναι ντροπή.

Δούλοι και προσκυνημένοι βάρη άχρηστα της Γης

μαύρη μοίρα τους προσμένει σαν θα ενωθούμε εμείς.

Τώρα ήρθ’ η ώρα για μάχη και για ζωή

γροθιά μου η γροθιά σου, δίπλα φίλε στάσου

η πείνα είναι ντροπή.

Προλετάριε προχώρα με τη γνώση πας μπροστά

μονιασμένη κι ενωμένη θα νικήσει η εργατιά.

Βιάσου, ήρθε η σειρά σου, έμπα κι εσύ στη γραμμή,

για να γίνεις ο αφέντης στη δική σου την πατρίδα,

στη δική σου τη ζωή.

Εκτύπωση 🖨
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤα Μαθηματικά και η λεγόμενη σχολική αποτυχία
Επόμενο άρθρο Τα «γαλλικά» των εφοπλ(η)στών έπιασαν τόπο

Σχετικά Αρθρα

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

Πολιτική 29 Ιούν 2026, 13:08

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

Πολιτική 26 Ιούν 2026, 13:47

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

Πολιτική 25 Ιούν 2026, 13:38

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

Πολιτική 24 Ιούν 2026, 12:26

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

Πολιτική 23 Ιούν 2026, 11:54

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

Πολιτική 22 Ιούν 2026, 18:19
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ τις προσεχείς ημέρες

30 Ιούν 2026, 14:09
Διεθνή

Δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ανσαραλά κινητοποιούνται μαζικά σε ολόκληρη την Υεμένη για την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

Ενοπλες φυλές και δυνάμεις που υποστηρίζουν τη Σαναά ανταποκρίθηκαν στο πρόσφατο κάλεσμα του ηγέτη της Ανσαραλά για κινητοποίηση με στόχο την «εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων»

30 Ιούν 2026, 13:34
Οικονομία

Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων

30 Ιούν 2026, 13:06
Εργατικά

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

30 Ιούν 2026, 07:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητική αντίσταση στον Λίβανο – Νέες σιωναζιστικές επιδρομές στη Συρία

29 Ιούν 2026, 19:00
Διεθνή

Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ

29 Ιούν 2026, 14:04
Πολιτική

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

29 Ιούν 2026, 13:08
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.

29 Ιούν 2026, 12:58
Η παπάρα

Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα

29 Ιούν 2026, 10:30
Κόντρες

Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»

29 Ιούν 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούνη

29 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Διαρκής εφιάλτης για τους σιωναζιστές ο νότιος Λίβανος

28 Ιούν 2026, 19:57
Αγροτικά

Σε μια ακόμα δίκη, για τρίτη στη σειρά δίωξη, ο Ηλίας Καλφούτζος

Είναι από τους πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

28 Ιούν 2026, 19:18
Διεθνή

Η υποστήριξη του Ισραήλ είναι έγκλημα – Και μόνο εγκληματίες υποστηρίζουν το Ισραήλ

28 Ιούν 2026, 11:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούνη

28 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η συμφωνία-πλαίσιο της Ουάσιγκτον αποτελεί ταπείνωση, ντροπή και παραχώρηση κυριαρχίας. Αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται

Δεν εγκαταλείψαμε το πεδίο στις πιο δύσκολες συνθήκες και δεν θα το εγκαταλείψουμε, διότι αυτό είναι το καλό και η σωτηρία!

27 Ιούν 2026, 20:18
Διεθνή

«Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Χεζμπολα: Αυτή τη συμφωνία μόνο με εμφύλιο πόλεμο μπορείτε να την περάσετε

27 Ιούν 2026, 11:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

Γουατεμάλα: Ημέρα επανάστασης (1871).

1922: Μέλος του IRA εκτελεί στο Λονδίνο τον πρώην αρχηγό του βρετανικού επιτελείου και μέλος του κοινοβουλίου Σερ Χένρι Ουίλσον.

1934: “Νύχτα των μακριών μαχαιριών” στη Γερμανία, 77 αξιωματούχοι των  SA και τετρακόσιοι πολίτες νεκροί.

1992: Κάθειρξη δεκαεπτά ετών στον Κυριάκο Μαζοκόπο, αθώοι οι Μπουκετσίδης, Κογιάννης και Μπέρκνερ.

1993: Ο Αντώνης Σαμαράς ιδρύει την “Πολιτική Ανοιξη“.

1998: Βομβιστική επίθεση στο κτήριο του ΑΣΕΠ, τρεις αστυνομικοί τραυματίες (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo