Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Ιούνη
  • Αναζωπύρωση των κρουσμάτων ευλογιάς στην ελληνική κτηνοτροφία
  • Η Παλαιστίνη και ο αλληλέγγυος οπορτουνισμός στη μουσική «βιομηχανία»
  • Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός από τη συγκάλυψη των δύο σκανδάλων για τα βοσκοτόπια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε και για την ποινική ασυλία των απατεώνων
  • Σαν σήμερα 8 Ιούνη
  • Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Eπιδημία «αποσύρσεων» υποψηφίων βουλευτών
Πολιτική

Eπιδημία «αποσύρσεων» υποψηφίων βουλευτών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούν 2023, 19:03

Εμείς δεν θυμόμαστε άλλες εκλογές που τα κόμματα να αποπέμπουν υποψήφιους, οι οποίοι όμως εξακολουθούν να φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια, γιατί είχαν ήδη ανακηρυχτεί ως υποψήφιοι από τον Αρειο Πάγο.

Ο Κατρούγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρώτος, όμως η ΝΔ έχει ήδη αναδειχτεί πρωταθλήτρια, καθώς στην προεκλογική περίοδο για τις 25 Ιούνη έχει αναγκαστεί να αποπέμψει τρεις υποψήφιους. Ο ένας ήταν ο πρώην βουλευτής Ευβοίας Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του για την ανάγκη «διαλογής» των καρκινοπαθών, προκειμένου να μη γίνεται… σπατάλη. Ο άλλος ήταν ο Κρικέτος και τρίτος ο μειονοτικός τούρκος Κατραντζή. Κανονικά πρέπει να προσθέσουμε και την περιβόητη Σοφία Νικολάου, η οποία κόπηκε από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ προτού αυτά κατατεθούν στον Αρείο Πάγο, όμως είχε χριστεί υποψήφια από τον ίδιο τον Μητσοτάκη (με συνάντηση στο Μαξίμου) και είχε ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία με ομιλίες, εκλογικά κέντρα και διαφημιστικό υλικό.

Επί τη ευκαιρία, να πούμε δυο λόγια για τον Σπήλιο Κρικέτο που αποπέμφθηκε από τον Μητσοτάκη μετά από ένα ρατσιστικό κρεσέντο. Αναφερόμενος στους πρόσφυγες, αναρωτήθηκε: «Η χώρα μας έχει πλέον πάρα πολλούς μετανάστες, τους οποίους δεν μπορεί να τους ζήσει. Πού θα εργαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πού μένουν αυτοί οι άνθρωποι; Πού δουλεύουν, πού βγάζουν χρήματα για να ζήσουν; Πουθενά. Σε κλοπές είναι κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα»! Οπότε, αφού οι πρόσφυγες είναι κλέφτες, γιατί να στεναχωρηθούμε για το φρικτό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου; Οπως είπε ο Κρικέτος, «αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε, δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα. Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν. Ξέρετε γιατί το κάνουν; Γιατί δεν βρίσκουν δουλειά να δουλέψουν»! Οπότε, κι αν τους «πνίξαμε», καλά το κάναμε.

Τι εστί Κρικέτος; Πρώην μπατσοσυνδικαλιστής, ακροδεξιού φυράματος. Οταν χρίστηκε υποψήφιος, οι συνάδελφοί του έστησαν πανηγύρι: «Η χαρά και η τιμή που πήραμε σήμερα σαν Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και σαν Αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής είναι απερίγραπτη! Ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσής μας Σπήλιος Κρικέτος θα είναι υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική στις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές. Ενας δικός μας άνθρωπος, ένας άνθρωπος που προέρχεται από τα σπλάχνα της Ελληνικής Αστυνομίας, ακέραιος, ηθικός και ικανός, θα έχει την ευκαιρία να μας εκπροσωπήσει μέσα από την Ελληνική Βουλή. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος επιτέλους θα δουλέψει για μας από αυτό το μετερίζι όπως το ‘χει κάνει, και έχει εργαστεί άοκνα όλα αυτά τα χρόνια για τον συνάδελφο μέσα από τον συνδικαλισμό».

Ο Κρικέτος, όμως, πάτωσε. Τελευταίος μεταξύ 15 υποψηφίων ήρθε στην Ανατολική Αττική στις 21 Μάη. Με μόλις 3.257 σταυρούς, όταν η τελευταία (έβδομη) από τους εκλεγέντες πήρε 9.973 σταυρούς και η πρώτη 54.421 σταυρούς. Επομένως, η αποπομπή του δεν είχε κανένα κόστος για τη ΝΔ. Ούτε ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να μπει σε έξοδα για τις 25 Ιούνη που δε θα διεκδικούσε απολύτως τίποτα. Λούφαξε, λοιπόν, με την ελπίδα ότι ο… πανδαμάτωρ χρόνος θα του επιτρέψει να επανέλθει προσεχώς.

Για να δέσει το γλυκό, είχαμε και μια αποπομπή από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Του δικηγόρου και υπερασπιστή χρυσαυγιτών Γιάννη Γλύκα, που αποπέμφθηκε όχι ως υπερασπιστής νεοναζιστών δολοφόνων, αλλά επειδή η χήρα του Σήφη Βαλυράκη κατήγγειλε ότι για ένα διάστημα υπήρξε και υπερασπιστής των φερόμενων ως δολοφόνων του συζύγου της. Στα όσα γράψαμε χθες να προσθέσουμε ότι ο Γλύκας αισθάνθηκε σφόδρα προσβεβλημένος από την αποπομπή του. Εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία μιλούσε για «απόφαση ακατανόητη, παράλογη, αντιδημοκρατική, προσβλητική για κάθε Δικηγόρο μαχόμενο, για κάθε υπερασπιστή» και δήλωνε ότι «ουδέποτε επέλεξα τους εντολείς μου με πολιτικά ή άλλα κριτήρια αλλά πάντοτε με γνώμονα τη νομική μου υποχρέωση ως συνήγορος υπερασπίσεως παρέχοντας υψηλής ποιότητας νομικές υπηρεσίες». 

Αναφέρθηκε, πάντως, μόνο στην υπόθεση Βαλυράκη και όχι στην υπόθεση των νεοναζιστών εγκληματιών. Οσο για την… ετεροχρονισμένη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, κάθε άλλο παρά πειστικοί ήταν οι ισχυρισμοί του: «Είναι προφανής η προσπάθεια εργαλειοποίησης από συγκεκριμένους κύκλους της υποψηφιότητάς μου στην Α’ Πειραιά! Μια υποψηφιότητα που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ενόχλησε πολλούς. Μια υποψηφιότητα όμως που γνώμονα είχε μόνο την προσφορά και όχι τη διεκδίκηση βουλευτικής έδρας (τελευταία τιμητική για μένα θέση)!»

Ποιους δηλαδή ενόχλησε η υποψηφιότητα Γλύκα; Και γιατί; Θα σάρωνε σε ψήφους; Και πότε ακριβώς ανακάλυψε την… υποχρέωση προσφοράς; Μόλις προκηρύχτηκαν νέες εκλογές; Πώς συνέβη και δεν την ανακάλυψε πριν από τις εκλογές της 21ης του Μάη, που ήταν κρίσιμες για το ΠΑΣΟΚ;

Eν πάση περιπτώσει, ανεξάρτητα από τους λόγους που οδήγησαν σε «απόσυρση» του καθένα και της καθεμιάς από τους προαναφερθέντες υποψήφιους των αστικών κομμάτων, δεν είναι τυχαίο ότι η επιδημία παρατηρείται στις τωρινές προεκλογικές περιόδους. Ηταν οι πιο αποπολιτικοποιημένες εκλογές, που στηρίχτηκαν κυρίως στη φθορά του αντιπάλου κατά τα αμερικάνικα πρότυπα. Ετσι, τα επιτελεία προπαγάνδας των αστικών κομμάτων παρακολουθούσαν κάθε λεπτομέρεια, παρακολουθούσαν τις εμφανίσεις ακόμα και των πιο απίθανων υποψηφίων και μόλις έβρισκαν κάτι το έκαναν σημαία της προεκλογικής τους καμπάνιας. Τα δε ηγετικά επιτελεία προτίμησαν να ξεφορτωθούν υποψήφιους, ακόμη και κορυφαία στελέχη (π.χ. Κατρούγκαλος) για να ακυρώσουν την προπαγάνδα του αντίπαλου. 

Αλλες εποχές θα αρκούσε μια διορθωτική δήλωση και όλα θα γίνονταν μέλι-γάλα. Σ’ αυτές τις εκλογές δεν ήταν αρκετή, καθώς τα επιτελεία αισθάνονται ανασφαλή. Και μη ρωτήσετε πόση ανασφάλεια μπορεί να αισθάνεται ο Μητσοτάκης με σχεδόν 41% και είκοσι μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυο-τρεις μονάδες να χάσει και να μπουν τρία ακόμη κόμματα στη Βουλή, η αυτοδυναμία μπορεί να «πετάξει» ή να είναι πολύ ισχνή, ειδικά για κυβερνών κόμμα που πάει για δεύτερη θητεία.

ΥΓ. Ξεχωριστή κατηγορία είναι τα διαδραματιζόμενα στο κόμμα της καρδούλας, στο οποίο η πρόεδρος Ζωή έπαιξε τις μουσικές καρέκλες για να φτιάξει μια κοινοβουλευτική ομάδα της αρεσκείας της. Οι υποψήφιες/οι που έραβαν ταγιέρ/κοστούμια για την ορκωμοσία είδαν με έκπληξη να τους έχει αλλάξει θέση η πρόεδρος με αποτέλεσμα να πάνε τσάμπα τα έξοδα. Ηδη, οχτώ απ’ αυτές/ούς συγκρότησαν την «Ομάδα Παραγκωνισθέντων Υποψηφίων Βουλευτών από την Πλεύση Ελευθερίας» και σήμερα είχαν κανονίσει να δώσουν συνέντευξη Τύπου για να καταγγείλουν ότι η πρόεδρος της καρδούλας τούς έκοψε για να βγάλει βουλευτές τον… οικουμενικό Μπιμπίλα, τον σύντροφό της και τον γυμναστή της. Είναι μια ανάσα γέλιου σε μια τόσο βαρετή προεκλογική περίοδο. 

 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚι άλλο εργατικό «ατύχημα» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος
Επόμενο άρθρο Alfavita.gr: Σαν τη γάτα που κρύβει τις ακαθαρσίες της

Σχετικά Αρθρα

Χωρίς αρχές αλισβερίσι για μια πρόταση που θα απορριφθεί

Πολιτική 7 Ιούν 2025, 08:48

Προκαλούν κιόλας τα σιωναζίδια

Πολιτική 7 Ιούν 2025, 05:58

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Οι φοιτητές απαίτησαν τη διακοπή της συνεργασίας με το Ισραήλ

Παιδεία 5 Ιούν 2025, 06:08

Τσίπρας: Ο κύβος ερρίφθη…

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 20:49

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

ΣΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στην Αντίστασή του

Στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 11:41
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

9 Ιούν 2025, 00:01
Αγροτικά

Αναζωπύρωση των κρουσμάτων ευλογιάς στην ελληνική κτηνοτροφία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα εντεταλμένα όργανά της «πνίγουν» την αλήθεια

8 Ιούν 2025, 21:13
Πολιτισμός

Η Παλαιστίνη και ο αλληλέγγυος οπορτουνισμός στη μουσική «βιομηχανία»

8 Ιούν 2025, 19:03
Αγροτικά

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός από τη συγκάλυψη των δύο σκανδάλων για τα βοσκοτόπια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε και για την ποινική ασυλία των απατεώνων

8 Ιούν 2025, 06:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2025, 00:01
Εργατικά

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών

Παράνομη εντολή να κληθεί εκπαιδευτικός για εξηγήσεις, επειδή συμμετείχε σε νόμιμη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ!

7 Ιούν 2025, 09:37
Πολιτική

Χωρίς αρχές αλισβερίσι για μια πρόταση που θα απορριφθεί

7 Ιούν 2025, 08:48
Πολιτική

Προκαλούν κιόλας τα σιωναζίδια

7 Ιούν 2025, 05:58
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Ιούν 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Τουλάχιστον πέντε νεκροί σιωναζιστές στρατιώτες

Και αρκετοί τραυματίες

6 Ιούν 2025, 18:37
Διεθνή

Η ένοπλη Αντίσταση στη Γάζα στηρίζει τον διπλωματικό πόλεμο που γίνεται στη Ντόχα

6 Ιούν 2025, 12:19
Κόντρες

Οι όμορφες σχέσεις όμορφα καίγονται

6 Ιούν 2025, 09:36
Οικονομία

Το μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων

6 Ιούν 2025, 06:30
Εργατικά

Δημοτική αρχή Ηλιόπουλης: «Σκάσε και σκάβε»…

6 Ιούν 2025, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2025, 00:01
Uncategorized

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

5 Ιούν 2025, 08:43
Παιδεία

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Οι φοιτητές απαίτησαν τη διακοπή της συνεργασίας με το Ισραήλ

5 Ιούν 2025, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2025, 00:01
Παιδεία

Απίστευτο τρολάρισμα των υποψηφίων με θέμα «δημιουργικότητα και σχολείο»

4 Ιούν 2025, 21:04
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

1963: Παραιτείται ο Καραμανλής από την πρωθυπουργία μετά τη ρήξη του με το παλάτι.

1967: Συλλαμβάνονται εννιά κάτοικοι των χωριών Σέλλια και Σουρή Χανίων “ενώ επραγματοποίουν παράνομον κομμουνιστικήν συγκέντρωσιν”.

1969: Συλλαμβάνεται ο δραπέτης Αλέξανδρος Παναγούλης μετά από κατάδοση των Π. Περδικάρη και Δ. Πατίτσα σε διαμέρισμα (Πάτμου 51) στα Πατήσια).

1972: Παραπέμπονται στο Στρατοδικείο επτά μέλη της οργάνωσης “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1997: Τερματίζεται η βρετανική κυριαρχία στο Χονγκ Κονγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Oταν ανέλαβα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχα ξεκάθαρη εντολή από τον πρωθυπουργό: πλήρης κάθαρση στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τον Νοέμβριο ήλθα σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την έρευνα που ξεκίνησε. Δεν πρόκειται για υπόθεση που ξέφυγε από τον έλεγχο, αλλά για μια υπόθεση που εμείς φέραμε ξανά υπό θεσμικό και νομικό έλεγχο. Ως υπουργείο κινούμαστε μεθοδικά και σεβόμαστε απόλυτα τόσο το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Το μόνο μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι φτάνουν στους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή στους ελληνες αγρότες.

Κώστας Τσιάρας

(Μια συνέντευξη στην καραδεξιά Political δεν έχει follow up ερωτήματα και αμφισβήτηση της «απόλυτης αλήθειας» του υπουργού. Εχει μόνο ερωτήσεις-πάσες, εμφανώς συμφωνημένες εκ των προτέρων, ώστε η υπουργάρα να ξετυλίξει το αφήγημά της. Θα μπορούσε -λέμε τώρα- να ρωτήσει η… αγιογράφος Ελλη Τριανταφύλλου: Γιατί οι τέσσερις υπουργοί των κυβερνήσεων Μητσοτάκη που προηγήθηκαν -Βορίδης, Λιβανός, Γεωργαντάς, Αυγενάκης- δεν έκαναν «πλήρη κάθαρση» στον ΟΠΕΚΕΠΕ και χρειάστηκε -ξαναλέμε τώρα- ο πρωθυπουργός να δώσει «ειδική εντολή» στον Τσιάρα; Θα μπορούσε ακόμα να ρωτήσει: Αφού στήριξες την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, γιατί αυτή χρειάστηκε να οργανώσει αστυνομικό «ντου» για να κατασχέσει υπολογιστές αναζητώντας στοιχεία; Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν εμπιστευόταν τις διαβεβαιώσεις σου ή -ακόμα χειρότερα- ότι διαπίστωσε προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων; Και γιατί ο πρόεδρος που εσύ διόρισες, ο συνταξιούχος δικαστής Σαλάτας, κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αναγκάστηκες να τον «παραιτήσεις», μετ’ επαίνων; Ενας δημοσιογράφος -και όχι αγιογράφος υπουργών- θα ρωτούσε, επίσης: Γιατί επί των ημερών σου συνεχίστηκε ο ανελέητος υπηρεσιακός διωγμός της υπαλλήλου Παρασκευής Τυχεροπούλου, η οποία είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων για βοσκότοπους-μαϊμούδες; Τρεις μέρες μετά τον ορισμό της πρώτης δικασίμου κατά του Χλύκα, των παιδιών του και μελών της οικογένειας Καλφούτζου, που δήλωναν… ιδιωτικά βοσκοτόπια στον… Γράμμο, η Τυχεροπούλου εκδιώχτηκε και από τη θέση-ψυγείο όπου είχε τοποθετηθεί, με το αισχρό επιχείρημα «και λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας»! Επί υπουργίας Τσιάρα. Δεν ήξερε τίποτα αυτός; Αν δεν ήξερε, γιατί μπλοκάρισε την απόσπαση της Τυχεροπούλου στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα; Η ίδια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε από τον Τσιάρα να αποσπαστεί η Π. Τυχεροπούλου σ’ αυτήν, προκειμένου να βοηθήσει στη διενεργούμενη έρευνα, ο Φλωρίδης δέχτηκε την αιτηθείσα απόσπαση, αλλά ο Τσιάρας ακόμα δεν έχει υπογράψει. Δεν αποκαλύπτει αυτή η στάση του συμμετοχή στο διωγμό της υπαλλήλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο, αλλά και άρνηση συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιόντου στο ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr:

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυπτε και συγκαλύπτει τα δύο σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo