Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη
  • Pain in the ass
  • Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης
  • Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Βορίδης: Είχε ενημερωθεί ότι είναι λαμόγια κι αυτός υπέγραφε ατομικές πράξεις για να πληρωθούν!
Πολιτική

Βορίδης: Είχε ενημερωθεί ότι είναι λαμόγια κι αυτός υπέγραφε ατομικές πράξεις για να πληρωθούν!

Νέα ντοκουμέντα στο φως

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Οκτ 2025, 12:17

Δεν έχουν τελειωμό οι υπογραφές του ανανήψαντα τσεκουροφόρου φασίστα Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη σε παράνομες πράξεις που εξυπηρετούσαν τα λαμόγια της εγκληματικής οργάνωσης του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και κάτι καινούργιο ψάχνοντας μέσα στον τεράστιο όγκο του υλικού που υπάρχει. Και είμαστε σίγουροι ότι θα ανακαλύψουμε πολλά ακόμα.

Σύνδεση με τα προηγούμενα

Εχουμε αποκαλύψει ότι ο Βορίδης δεν έβαλε απλά «μία υπογραφή σε ένα έγγραφο που εφάρμοζε μια νόμιμη υπουργική απόφαση», όπως ισχυρίζεται. Εβαλε δύο υπογραφές (μία το 2019 και μία το 2020) σε μια προδήλως παράνομη εγκύκλιο, η οποία τροποποιούσε Κοινή Υπουργική Απόφαση, πράγμα που απαγορεύεται (μια ΚΥΑ αλλάζει με ΚΥΑ, όχι με εγκύκλιο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Εχουμε αποκαλύψει ότι ο Βορίδης υπέγραψε ο ίδιος προσωπικά να πληρωθούν τα λαμόγια (η γυναίκα του Καλφούτζου και τα παιδιά του Χλύκα), εν γνώσει του ότι ο Βάρρας τα είχε ήδη στείλει στον εισαγγελέα (πλέον έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Βορίδης, εν πλήρη συνειδήσει, υπέγραφε να πληρωθούν τα λαμόγια της εγκληματικής οργάνωσης του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Ο Βορίδης υπέγραφε-ενέκρινε να πληρωθούν τα λαμόγια που είχε στείλει στον εισαγγελέα ο Βάρρας και πλέον έχουν καταδικαστεί

Εχουμε αποκαλύψει ότι ο Βορίδης υπέγραψε να πληρωθεί η Γεωργαράκη Ζαχαρένια, νύφη του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθιίου, που δεν είχε ιδιόκτητα χωράφια αλλά δήλωνε ότι τα νοικιάζει από τον σύζυγό της, που κι αυτός δεν είχε ιδιόκτητα χωράφια αλλά δήλωνε ότι τα νοικιάζει από τον πατέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

Σήμερα θα αποκαλύψουμε μια ακόμα πτυχή του σκανδάλου: ο Βορίδης υπέγραψε να πληρωθούν λαμόγια με ψεύτικα βοσκοτόπια, ενώ είχε ενημερωθεί ΕΓΓΡΑΦΩΣ για τη λαμογιά και ενώ της υπόθεσης είχε ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία Λαμίας!

Μια καταγγελία πλήρως ντοκουμενταρισμένη

Στις 9.9.2020, κάτοικος της Φθιώτιδας στέλνει μια ανυπόγραφη καταγγελία, στην οποία αποκαλύπτει μια ολόκληρη συμμορία λαμόγιων που -χωρίς να έχουν ζώα και να ασκούν κτηνοτροφική δραστηριότητα- δηλώνουν βοσκοτόπια σε ένα ιδιωτικό (εξ αδιαιρέτου σε πολλούς ιδιοκτήτες) δάσος στην Αγόριανη και σε διακατεχόμενες δημόσιες εκτάσεις στη Μακρυρράχη Δομοκού.

Γράφει ο πολίτης στην καταγγελία του, μεταξύ των άλλων:

«Ως συνιδιοκτήτης του ιδιωτικού δάσους Αγόριανης που αριθμεί έκταση 54.000 στρεμμάτων το οποίο αναγνωρίστηκε ως ιδιωτικό συνιδιόκτητο υπέρ των κατοίκων της Αγόριανης (Εκκάρα Δομοκού Φθιώτιδας) εξ αδιαιρέτου με την αριθ.146504/2311/1936 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας που στηρίχθηκε στην 926/27-11-1936 γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών (ΣΙΔ) διαπίστωσα το εξής.

Κατέχοντας αγροτική εκμετάλλευση με τον γιο μου επισκέφθηκα το Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων ΟΣΔΕ της Βαϊοπούλου Αναστασίας στο Δομοκό Φθιώτιδας και υπέβαλα ενιαία αίτηση ενίσχυσης. Κατά την διάρκεια υποβολής της δήλωσης είδα ότι διπλανά κτήματα δηλώνονται βοσκότοποι που ανήκουν στο συνιδιόκτητο αγρόκτημα. Από αγνώστους για την περιοχή μου «αγρότες». Απόρησα πώς σε ένα εξ αδιαιρέτου κτήμα μπορεί κάποιος να νοικιάσει έκταση χωρίς την συναίνεση των συνιδιοκτητών.

Ρώτησα την κυρία Βαϊοπούλου Αναστασία εάν μπορεί κάποιος να δηλώνει βοσκότοπο σε εξ αδιαιρέτου και με ενημέρωσε ορθά-κοφτά ότι σε εξ αδιαιρέτου εκτάσεις δεν γίνεται. Δεν επεκτάθηκα. Ξεκίνησα όμως το ψάξιμο και το ξεδίπλωμα του παράνομου κουβαριού. Μετά από μικρή έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι μεγάλο μέρος της έκτασης (χιλιάδες στρέμματα) του παραπάνω κτήματος χρησιμοποιείται παράνομα από επιτήδειους που το δηλώνουν βοσκότοπο με εικονικά μισθωτήρια. (…)

Εμπλεκόμενοι στο μεγάλο φαγοπότι φαίνεται να είναι [και] συγγενείς υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ (…) α) Η Μουντσάκη Σουλτάνα του Νικολάου με έκταση 567 στρέμματα και ο Μουντσάκης Ιωάννης του Νικολάου  – έκταση 372 στρέμματα, τέκνα του προϊσταμένου περιφερειακής  μονάδας Στερεάς Ελλάδας ΟΠΕΚΕΠΕ».

Ο πολίτης φαίνεται να έχει ψάξει καλά τη λαμογιά. Μιλάει με στοιχεία, όχι αυθαίρετα. Αναφέρει ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των εκτάσεων, ποιοι τις δηλώνουν (με ονοματεπώνυμα και ΑΦΜ), από ποιους δηλώνουν ψευδώς ότι τις νοίκιασαν (με εξευτελιστικό ενοίκιο μεταξύ 0,20 και 0,50 ευρώ το χρόνο) και ποιες είναι οι συγγενικές σχέσεις των λαμόγιων με διάφορους «αρμόδιους» κτλ.

Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη την εφτασέλιδη καταγγελία του πολίτη, γιατί περιγράφει αναλυτικά και με στοιχεία τη δράση μιας… ταξιαρχίας της εγκληματικής οργάνωσης στην περιοχή της Φθιώτιδας.

KATAGGELIA_EISAGGELEA

Η καταγγελία του πολίτη απευθύνεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, στον υπουργό ΑΑΤ Βορίδη, στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Βάρρα, στην Οικονομική Αστυνομία, το ΣΔΟΕ, σε διάφορες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, στον δήμαρχο Δομοκού, στις τοπικές Κοινότητες Μακρυρράχης και Εκκάρας (όπου ανήκαν τα βοσκοτόπια που δήλωναν τα λαμόγια).

Κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών Σταϊκούρα, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα (και οι δύο βουλευτές Φθιώτιδας της ΝΔ), στους βουλευτές Φθιώτιδας, στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, στους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης Γκλέτσο, Αναγνωστάκη και Μπατζελή κ.ά. Ο άνθρωπος δεν άφησε κανέναν ανενημέρωτο, στην περιοχή και στην Αθήνα.

Οπως φαίνεται από το υλικό της δικογραφίας, η καταγγελία στάλθηκε με μαζική αποστολή e-mails την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 στις 09:02 το πρωί.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, εντός πέντε ημερών, στις 14.09.2020, ανοίγει φάκελο υπόθεσης. Η εισαγγελική πάρεδρος Δήμητρα Πλούμη δίνει εντολή να δοθεί ΑΒΜ (Αριθμός Βιβλίου Μηνύσεων).

Την ίδια μέρα (14.09.2020) κατατίθεται στην Εισαγγελία αναφορά του δημάρχου Δομοκού Χαράλαμπου Λιόλιου, που λέει ότι έλαβε στις 9.9.2020 ανώνυμη καταγγελία που καταγγέλλει «τυχόν ποινικά κολάσιμες πράξεις και γεγονότα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης» και παρακαλεί «για τις άμεσες ενέργειές σας προς διερεύνηση των αναφερομένων». Δεν ξέρουμε αν η χρονική σύμπτωση (τη μέρα που η Εισαγγελία άνοιξε ΑΒΜ έφτασε και η αναφορά του δημάρχου) είναι τυχαία ή αν προηγουμένως χτύπησαν τίποτα «τέλια». Η εισαγγελική πάρεδρος Πλούμη σημειώνει πάνω στην αναφορά του δημάρχου να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία.

Στις 3 Δεκέμβρη του 2020, καταθέτει στην πταισματοδίκη Λαμίας Ελένη Παππά πολίτης, εκ των συνιδιοκτητών του δάσους της Αγόριανης, που επιβεβαιώνει πλήρως όσα αναφέρονται στην ανυπόγραφη καταγγελία, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από την κατάθεσή του, την οποία παραθέτουμε.

KATATHESH_MARTYRA

Αμα είσαι οπαδός του χουντο-Παπαδόπουλου, αποφασίζεις και διατάζεις

Τι έκανε ο…. πολλά βαρύς υπουργός Βορίδης, που πήρε την καταγγελία; Οχι μόνο την πέταξε στα σκουπίδια, αλλά άρχισε να πληρώνει τα λαμόγια!

Οπως ακριβώς είχε κάνει με τα παιδιά του Χλύκα και τη γυναίκα του Καλφούτζου, που ενώ ο Βάρρας τους είχε στείλει στον εισαγγελέα αυτός υπέγραψε ατομικές πράξεις προσδιορισμού για να πληρωθούν, ο Βορίδης υπέγραψε για να πληρωθεί και η Μουντσάκη Σουλτάνα, μολονότι η Εισαγγελία Λαμίας είχε ανοίξει δικογραφία και την «έψαχνε».

Ιδού η Ατομική Πράξη Προσδιορισμού της Μουντσάκη Σουλτάνας, την οποία υπέγραψε ο Βορίδης στις 23 Νοέμβρη του 2020. Δυόμιση μήνες αφότου είχε λάβει την αποκαλυπτική ανυπόγραφη καταγγελία με όλα τα ντοκουμέντα. Δύο μήνες και εννιά μέρες αφότου η Εισαγγελία Λαμίας άνοιξε φάκελο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

VORIDIS_YPOGRAFEI_MOYNTSAKH_SOYLTANA

Χρειάζεται να πούμε τι έπρεπε να κάνει ως υπουργός; Θα έπρεπε να φωνάξει τον Βάρρα και να τον ρωτήσει τι γίνεται μ’ αυτή την υπόθεση. Θα έπρεπε να επικοινωνήσει με την Εισαγγελία Λαμίας και να ρωτήσει πώς αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη καταγγελία. Θα έπρεπε να διαμηνύσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ «μη τυχόν και πληρωθεί κανένας από τους καταγγελλόμενους μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση». Θα έπρεπε να ενδιαφερθεί προσωπικά για τη διερεύνηση της υπόθεσης, αφού ένας πολίτης απευθύνθηκε σ’ αυτόν. Ακόμα και ένας μετριότατος δικηγόρος, όπως ο Βορίδης, εύκολα μπορούσε να καταλάβει ότι η καταγγελία δεν ήταν στον αέρα, δεν αντανακλούσε διαθέσεις επίλυσης προσωπικών διαφορών, αλλά ήταν εξαιρετικά ντοκουμενταρισμένη.

Ο Βορίδης, όμως, ποτέ δεν «σκότωσε» τον αρχηγό της νεολαίας της ΕΠΕΝ, υπό τις ευλογίες του χουντο-Παπαδόπουλου από τη φυλακή. Ηταν, είναι και θα είναι θιασώτης του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Υπέγραφε να πληρωθούν τα λαμόγια της εγκληματικής οργάνωσης, ακόμα και όταν είχαν επιληφθεί εισαγγελικές αρχές. Καρατόμησε τον Βάρρα αμέσως μόλις αυτός άρχισε να στέλνει λαμόγια στον εισαγγελέα, και έγραψε στις σόλες των πολυτελών υποδημάτων του την Εισαγγελία Λαμίας που είχε ανοίξει δικογραφία βάσει της καταγγελίας του πολίτη.

Θεωρούμε δεδομένο ότι ο Βορίδης υπέγραψε παράνομη απόφαση για να πάρει κοινοτική επιδότηση και ο αδελφός της Σουλτάνας, Μουντσάκης Ιωάνης. Αργά ή γρήγορα θα βρούμε και αυτή την απόφαση κα θα την δημοσιεύσουμε. Από την έρευνα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο Βορίδης υπέγραψε (λίγο καιρό προτού τον διώξει ο Μητσοτάκης, καθώς αυτή η φάμπρικα είχε παραβρομίσει) σωρεία αποφάσεων για να χορηγηθούν παράνομες κοινοτικές επιδοτήσεις. Κάπως έτσι αναδείχτηκε σε υποστράτηγο της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αποφάνθηκε κάποια στιγμή ο… τιτανοτεράστιος Φραπές, μιλώντας στον επίσης τιτανοτεράστιο Μπαμπασίδη: «Εφόσον στέκει το Μαξίμου και ο Μάκης, είσαι βράχος. Πάτα εκεί να τα γαμήσεις όλα».

Καταδικάστηκαν αυτοί για τους οποίους υπέγραψε ο Βορίδης

Οπως ανέφερε ο πολίτης στην καταγγελία του, η Σουλτάνα και ο Ιωάννης Μουντσάκης είναι παιδιά του πρώην προϊστάμενου της Περιφερειακής  Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας του ΟΠΕΚΕΠΕ Νικόλαου Μουντσάκη. Και οι δύο έχουν ήδη καταδικαστεί σε 18 και 12 μήνες φυλάκισης, αντίστοιχα. Η δίκη έγινε στις 21 Ιούλη του 2025 στο Ι’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και η απόφαση είναι η 8/2025. Η έφεσή τους θα εκδικαστεί στις 19 Δεκέμβρη του 2025 στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Οπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το τοιχοκολλημένο Πινάκιο του Ι’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, είναι οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι.  Στην τελευταία στήλη φαίνονται και τα αδικήματα.

Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι η καταγγελία που έκανε ένας πολίτης στις 9.9.2025, ήταν βάσιμη, ντοκουμενταρισμένη και αληθής κατά τα πάντα. Χάρη στην επιμονή εκείνων που εργάστηκαν ακούραστα, με αφοσίωση και επιμονή, παρά τις διώξεις και το κυνηγητό από τους «λοχαγούς» της εγκληματικής οργάνωσης, τα λαμόγια δικάστηκαν και καταδικάστηκαν.

Ο Βορίδης, που είχε πλήρη γνώση της ντοκουμενταρισμένης καταγγελίας, όχι μόνο την πέταξε στα σκουπίδια, αλλά με την αλαζονεία του οπαδού της χούντας, υπέγραψε να πληρωθούν τα λαμόγια.

ΥΓ1. Ο Σταϊκούρας, ο Πέτσας και η πληθώρα των υπόλοιπων που έλαβαν την ίδια καταγγελία τι έκαναν; Καλά, εσείς; Ολοι ήξεραν (τουλάχιστον)!

ΥΓ2. Κοιτάζοντας το Υπόμνημα που κατέθεσε ο Γρηγόρης Βάρρας στην Εξεταστική Επιτροπή (προτού αρχίσει το… τσιρλίντινγκ υπέρ του… ανενημέρωτου Μητσοτάκη), διαπιστώσαμε ότι κάνει αναφορά και στα δικά μας δημοσιεύματα, παραθέτοντας και τα σχετικά λινκ. Μάλιστα, κάποια από τα έγγραφα που κατέθεσε, τα έχει πάρει από τα δικά μας δημοσιεύματα.

Αυτή είναι η αναφορά Βάρρα στα άρθρα μας (σελ. 157 του Υπομνήματος):

Περιμένουμε να δούμε αν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα ρωτήσουν τον Βορίδη (όταν αυτός εμφανιστεί για να καταθέσει στην Εξεταστική) για τις δύο παράνομες εγκυκλίους που προσυπέγραψε (το 2019 και το 2020), τροποποιώντας με μια απλή εγκύκλιο την ΚΥΑ για το εθνικό απόθεμα, καθώς και για τις υπογραφές που έβαλε να πληρωθούν λαμόγια, που ήταν ήδη υπό δικαστική διερεύνηση και πλέον έχουν καταδικαστεί.

Περιττεύει να πούμε ότι αρκούν και μόνο αυτά τα στοιχεία που έχουμε αποκαλύψει για να κατατεθεί εκ νέου πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Βορίδη.

Εκτύπωση 🖨
ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΟΠΕΚΕΠΕ ΟΠΕΚΕΠΕ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 12 Οκτώβρη

Νέα ντοκουμέντα στο φως

Επόμενο άρθρο Mήνυμα από τη Τζαμπάλια: Ιδού το μεγαλείο της Γάζας!

Νέα ντοκουμέντα στο φως

Σχετικά Αρθρα

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 6 Ιούλ 2026, 12:05

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

Πολιτική 2 Ιούλ 2026, 17:12

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 20:35

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Δολοφονείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Εφετείο 17Ν

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

  • ΕΛΑ

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Νέα ντοκουμέντα στο φως

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

  • Επικοινωνία

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

  • Όροι χρήσης

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

  • Ποιοι είμαστε

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

  • Επικοινωνία

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

  • Όροι χρήσης

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

    Νέα ντοκουμέντα στο φως

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo