Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική
  • JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ
  • Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ
  • Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς
  • Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα
  • Σαν σήμερα 16 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τα σιωνιστικά μίντια περνάνε πριονοκορδέλα τον Νετανιάχου και θρηνούν για την «επάνοδο της Χαμάς»
Διεθνή

Τα σιωνιστικά μίντια περνάνε πριονοκορδέλα τον Νετανιάχου και θρηνούν για την «επάνοδο της Χαμάς»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Οκτ 2025, 22:25

Εμείς απλά θα παραθέσουμε αποσπάσματα από άρθρα μερικών από τους διασημότερους σιωνιστές δημοσιογράφους (Ρόνεν Μπέργκμαν, Γιόσι Γιεχοσούα κ.ά.), που περνάνε πριονοκορδέλα τον Νετανιάχου, κατηγορώντας τον ότι κατασκευάζει με όρους προπαγάνδας μια ψεύτικη νίκη.

Ο Ρόνεν Μπέργκμαν στη Yedioth Ahronoth:

Ο Νετανιάχου καυχιέται ότι «φέραμε πίσω τους αιχμαλώτους», αλλά ξεχνά να αναφέρει ότι, λόγω καθυστερήσεων και αναβλητικότητας, 42 αιχμάλωτοι έφτασαν ζωντανοί στη Γάζα, αλλά επέστρεψαν ή θα επιστρέψουν μέσα σε φέρετρα. Οι 42 σκοτώθηκαν ή πέθαναν ως αποτέλεσμα λάθους του ισραηλινού στρατού ή πέθαναν λόγω σκληρών συνθηκών κράτησης. Η Χαμάς φέρει ευθύνη για όλους τους θανάτους, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση και ο ηγέτης της είναι υπεύθυνοι που ματαίωσαν τις προσπάθειες για την έγκαιρη επιστροφή τους — ενώ ορισμένοι υπουργοί εργάστηκαν ανοιχτά και ξεκάθαρα για να την αποτρέψουν.

Ο μόνος τρόπος να δικαιολογηθεί η μετάβαση από τις ψευδαισθήσεις μιας απόλυτης νίκης, που ποτέ δεν συνέβη και ποτέ δεν θα συμβεί, σε μια σχεδόν πλήρη παραδοχή της πραγματικότητας, είναι η εκτόξευση μιας γρήγορης και έντονης προπαγανδιστικής εκστρατείας που θα επιχειρήσει να πείσει την ισραηλινή κοινή γνώμη ότι η Χαμάς παραδόθηκε, αποδέχτηκε όλες τις απαιτήσεις του Νετανιάχου και ότι ο Νετανιάχου και ο Τραμπ εξαπάτησαν με ευφυή τρόπο τους πάντες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Νετανιάχου την Παρασκευή, η «μεγάλη συμφωνία» που έκανε μόνος του είναι εκείνη που η Χαμάς υποτίθεται ότι αποδέχτηκε αφού απομονώθηκε με το σχέδιο Τραμπ, το οποίο ο ίδιος συμφώνησε με τον πρόεδρο στην Ουάσιγκτον — ένα διεθνώς «πρωτοφανές» σχέδιο — και μόνο τότε, υποτίθεται, η Χαμάς θα αφοπλιστεί και η Γάζα θα απαλλαγεί από τα όπλα.

Ολα αυτά είναι επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά το μόνο πρόβλημα είναι ότι η Χαμάς δεν συμφώνησε σε τίποτα από αυτά, ούτε στην αγγλική εκδοχή της συμφωνίας που υπέγραψαν το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και οι χώρες-μεσολαβητές, ούτε στην αραβική εκδοχή που υπέγραψε ο ηγέτης της Χαμάς Χαλίλ αλ-Χάγια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοιες δεσμεύσεις: ούτε δέσμευση για αποχώρηση της ηγεσίας από τη χώρα, ούτε για διάλυση της οργάνωσης, ούτε για κατάσχεση των όπλων της, ούτε για αφοπλισμό της Γάζας,
ούτε για διατήρηση του ισραηλινού ελέγχου ασφαλείας σε όλη την επικράτεια.

Στην πραγματικότητα, η υπογεγραμμένη συμφωνία δεν περιλαμβάνει καν την πρόνοια που η Χαμάς είχε δημόσια αποδεχτεί πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, δηλαδή τη σύσταση επιτροπής τεχνοκρατών στη Γάζα για τη διαχείριση του τομέα, χωρίς η οργάνωση να ζητά εκπροσώπηση σε αυτήν.

Αφού ο Νετανιάχου όρισε όλους τους όρους στους οποίους η Χαμάς ούτε υποτάχτηκε ούτε δεσμεύτηκε να εφαρμόσει, μένουν μόνο δύο πιθανότητες, και οι δύο κακές: είτε ο Νετανιάχου απέρριψε αρχές που επανειλημμένα είχε χαρακτηρίσει «θεμελιώδεις για την ασφάλεια του κράτους» είτε αυτές οι αρχές δεν υπήρξαν ποτέ, αλλά εφευρέθηκαν ως τοξικός καπνός που αναδύεται από μια μηχανή με μοναδικό σκοπό να μην υπάρξει ποτέ συμφωνία και να συνεχιστεί ο πόλεμος.

Ενας αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών, που έχει ρόλο που τον φέρνει σε άμεση επαφή με τα επίσημα γραφεία και στη λεπτή γραμμή μεταξύ Πληροφοριών/Ασφαλείας και της πολιτικής ηγεσίας, λέει ότι η κοινή γνώμη έχει το δικαίωμα να λάβει πραγματικές απαντήσεις σε τρία ζωτικά, ακόμη ανοιχτά ζητήματα — που φαίνεται να είναι ο άξονας της εκστρατείας της κυβέρνησης και του Νετανιάχου.

Ο αξιωματούχος εξηγεί: «Το πρώτο ερώτημα αφορά το παρελθόν: γιατί ήρθε η συμφωνία τόσο αργά; Και έχει δίκιο ο Νετανιάχου όταν λέει ότι η υπογραφή της συμφωνίας δεν ήταν δυνατή νωρίτερα επειδή η Χαμάς τότε δεν συμφωνούσε στους όρους που δέχτηκε τώρα;

Το δεύτερο ερώτημα αφορά την παρούσα πραγματικότητα: γιατί προβάλλεται αυτό που συνέβη ως πλήρης επιτυχία, ενώ ουσιαστικά συνεπάγεται πολύ μεγάλες ισραηλινές παραχωρήσεις; Και γιατί το περιεχόμενο των συμφωνιών αποκρύπτεται και πάλι από την κοινή γνώμη;

Το τρίτο ερώτημα αφορά το μέλλον: γιατί ο πρωθυπουργός και οι έμπιστοί του και οι εκπρόσωποί του στα Μέσα επιμένουν ότι όλα έχουν επιτευχθεί, ενώ πολλά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και ανεπίλυτα — και πάρα πολλά από αυτά παραμένουν εντελώς ανοιχτά;».

Σε τι ακριβώς υπέγραψε το Ισραήλ στο Σαρμ Ελ-Σέιχ; Η κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν κρυφές παραχωρήσεις.

Κύριο άρθρο στη Haaretz:

Τώρα που ο πόλεμος έχει τελειώσει και οι δικαιολογίες έχουν εξαντληθεί, ήρθε η ώρα να σχηματιστεί μια επίσημη εξεταστική επιτροπή για τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου. Δε θέλουμε διαστρεβλωμένες ή εικονικές επιτροπές για να σώσει κανείς το κύρος του, ούτε πολιτικές ή εθνικιστικές επιτροπές και σίγουρα όχι την επιτροπή του Κρατικού Ελεγκτή.

Δεν αρκεί επίσης να στηριζόμαστε στις εσωτερικές έρευνες του στρατού· αυτό που απαιτείται είναι μια επίσημη εξεταστική επιτροπή με τη συνήθη νομική και δεσμευτική μορφή· μια επιτροπή που θα συσταθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο και θα διερευνά όλα τα συστήματα που οδήγησαν στην αποτυχία και στη χειρότερη καταστροφή στην ιστορία του Ισραήλ.

Οσο περνά ο χρόνος τόσο γίνονται πιο εμφανείς οι διαφορές στην εξέταση της δημόσιας ευθύνης σε σύγκριση με ό,τι συνέβη μετά τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ: τότε συστάθηκε η Επιτροπή Αγκρανάτ και, αν και τα αποτελέσματά της δεν κατέδειξαν την πρωθυπουργό Γκόλντα Μέιρ ως υπεύθυνη, εκείνη παραιτήθηκε υπό την πίεση της κοινής γνώμης και το κυβερνών κόμμα απομακρύνθηκε από την εξουσία. Ο Νετανιάχου, όμως, παρέμεινε στη θέση του, προσπαθώντας να αποτρέψει τη σύσταση επίσημης εξεταστικής επιτροπής και η λαϊκή πίεση απλώς στερεώνει περαιτέρω τις επικίνδυνες θέσεις του.

Μόνο μια επίσημη εξεταστική επιτροπή με πλήρη ερευνητικά δικαιώματα μπορεί να διεξάγει πραγματική, σοβαρή και ανεξάρτητη έρευνα, που θα αναλύσει πολιτικές, στρατιωτικές, κατασκοπευτικές και κοινωνικές αποτυχίες, θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, θα διασφαλίσει ότι η καταστροφή δεν θα επαναληφθεί και θα δώσει στο κράτος και στην κοινωνία την ευκαιρία να ανακάμψουν και να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Γιόσι Γεοσούα λέει:

Από τότε που ανακοινώθηκε η κατάπαυση του πυρός, δεν έχουν σημειωθεί κλοπές φορτηγών ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και οι συμμορίες έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Εχει πλέον γίνει σαφές ότι ήταν ο στρατός που τις έλεγχε και δεν οφείλονταν σε μεμονωμένες ενέργειες ατόμων. Τώρα δεν υπάρχει εναέρια κάλυψη ούτε καν χερσαίες δυνάμεις για να τις προστατεύουν και η παρουσία των δυνάμεων της Χαμάς έχει συντρίψει αυτό το φαινόμενο.

Ο υποστράτηγος ε.α. Γιτζάκ Μπρικ επανέρχεται με άρθρο γνώμης στη Maariv:

Ο Νετανιάχου δεν θα καταφέρει τελικά να επιτύχει τον στόχο του να νικήσει πλήρως τη Χαμάς. Ο στόχος του Νετανιάχου δεν άντεξε στην πραγματικότητα και τυχόν συνέχιση του πολέμου θα κοστίσει στο Ισραήλ τις σχέσεις του με τον υπόλοιπο κόσμο. Η στρατιωτική πίεση του ισραηλινού στρατού δεν ήταν ο λόγος που ώθησε τη Χαμάς να συνάψει τη συμφωνία. Αν ο πόλεμος συνεχιζόταν σύμφωνα με τις προθέσεις του Νετανιάχου, το Ισραήλ θα έφτανε σε αδιέξοδο.

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής του σιωνιστικού Καναλιού 14 σχολιάζει:

Δεν καταλαβαίνω γιατί χύσαμε το αίμα των στρατιωτών μας στη Γάζα, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που θα επιστρέψουν τους ισραηλινούς αιχμαλώτους και όχι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που είχαν ως σκοπό την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, όπως ανακοινώθηκε. Μην κλάψετε αν συμβεί ξανά κάποιο περιστατικό ασφάλειας, η Χαμάς δεν έχει εξαφανιστεί. Και οι στρατιώτες μας έπεσαν μάταια.

O δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας Σβί Γεεσκέλι – i24News:

Ξεκινά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών — η Χαμάς επιστρέφει στους δρόμους: Η ομάδα Νταγμάς, ένα πολύ, πολύ μεγάλο κύτταρο, ήταν η πρώτη ομάδα που είχε αιχμαλωτίσει τον Γκιλάντ Σαλίτ, τον αιχμάλωτό μας στη Λωρίδα της Γάζας από το 2006. Αυτό το κύτταρο τώρα πληρώνει το τίμημα.

Υπάρχουν αναφορές ότι η Χαμάς παίρνει εκδίκηση εναντίον τους, επειδή επικοινώνησαν με το Ισραήλ — και αυτή είναι η μοίρα κάθε συνεργάτη του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου, συμπεριλαμβανομένου του Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ, για τον οποίο κυκλοφορούν φήμες ότι τελεί υπό πολιορκία ή περιορισμό ή ότι κάποιοι από τους άνδρες του έχουν ήδη εκτελεστεί.

Κοιτάξτε — η Χαμάς επιστρέφει στους δρόμους. Οπως βλέπετε, ξαναπαίρνει τον έλεγχο, όχι μόνο με τη μονάδα “Σκιές” που θα φέρει πίσω τους αιχμαλώτους, αλλά και με τη μονάδα “Βέλος” για την εξουδετέρωση συνεργατών. Η Χαμάς επιστρέφει, αναδύεται από το υπέδαφος — κάποιοι φορούν στρατιωτικές στολές, είναι οπλισμένοι και με καλυμμένα πρόσωπα — η Χαμάς επανεμφανίζεται στους δρόμους και στέλνει σαφές μήνυμα σε όλους: Οποιος πίστεψε ότι ο διετής πόλεμος του Ισραήλ κατέστρεψε τη Χαμάς, κάνει λάθος — η Χαμάς έχει επιστρέψει και αυτό μας δείχνει τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Ο Χάιμ Λέβινσον στη Haaretz:

Μέχρι και την τελευταία ημέρα του πολέμου, η Χαμάς διατήρησε την οργανωτική της δομή, την πολιτική και επιχειρησιακή της ηγεσία, καθώς και τον έλεγχό της στη Γάζα. Κανείς στις τάξεις της δεν τόλμησε να αποσυρθεί, να ιδρύσει ανταγωνιστική οργάνωση, να διεξαγάγει ανεξάρτητες διαπραγματεύσεις για παράδοση ή να πουλήσει ομήρους για χρήματα. Φαίνεται ότι η απειλή που αντιμετωπίζει η Χαμάς από φιλοϊσραηλινές πολιτοφυλακές στη Γάζα είναι ελάχιστη. Η Χαμάς τερματίζει τον πόλεμο με δύο βασικά επιτεύγματα· το πρώτο είναι η επανένταξη του παλαιστινιακού ζητήματος στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας, και το δεύτερο η απελευθέρωση των παλαιστίνιων κρατούμενων.

Ο Αβι Ισαχάροφ (ειδικός στις παλαιστινιακές και αραβικές υποθέσεις, αρθρογράφος σε πολλά μίντια και δημιουργός του σιωνιστικού σίριαλ Fauda):

Η Χαμάς πέτυχε την κατάπαυση του πυρός και, όπως φαίνεται, έλαβε επίσης διεθνείς εγγυήσεις τέτοιου είδους που θα είναι δύσκολο για το Ισραήλ να τις παραβιάσει. Δηλαδή, το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί εκ νέου στη Λωρίδα της Γάζας όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις επόμενες φάσεις της “Συμφωνίας Τραμπ”. Είναι πιθανό αυτές οι διαπραγματεύσεις να διαρκέσουν για πολύ χρόνο.

O Αμίτ Σιγκάλ στο σιωνιστικό Κανάλι 12:

Η Χαμάς μπήκε σ’ αυτόν τον πόλεμο για να αναζωογονήσει το παλαιστινιακό ζήτημα — και, δυστυχώς για εμάς, το κατάφερε.

Ο αρθρογράφος Νταβ Χατσένι:

Πέρα από τη στιγμιαία χαρά για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, δεν υπάρχει κανένας λόγος για εορτασμό. Δεν είναι μόνο ότι η Χαμάς νίκησε κι εμείς χάσαμε· το μέλλον προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία. Το Ισραήλ θα αποσυρθεί πλήρως χωρίς να έχει επιτύχει κανέναν από τους πολεμικούς του στόχους, εκτός από την απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον ζεύγος Τζέρεντ Κούσνερ – Ιβάνκα Τραμπ ανέβηκε στην εξέδρα για να χαιρετίσει τη συγκέντρωση των σιωνιστών στη λεγόμενη «πλατεία Ομήρων» στο Τελ Αβίβ. Με το που είπε το όνομα «Μπέντζαμιν Νετανιάχου», ένα ουρανομήκες «ουουουου» ακούστηκε από τους συγκεντρωμένους. Σήκωσε το χέρι για να τους σταματήσει, τίποτα αυτοί, συνέχισαν να γιουχάρουν. ΟΚ, ΟΚ, είπε ο Γουίτκοφ και ξανάρχισε: «Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου…». Δεύτερος γύρος από «ουουουου».

Είναι το δίχως άλλο εικόνα… νίκης. Να μη θέλουν ν’ ακούσουν ούτε το όνομα του… πρωθυπουργού της νίκης.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/10/Witkof_oyoyoy_Netanyahou.mp4

***

Οι αναφορές των σιωνιστών δημοσιογράφων επιβεβαιώνονται από τις εικόνες με τους ένοπλους που έχουν αναπτυχτεί στη Γάζα και από τις σημερινές εικόνες των φορτηγών με τη βοήθεια.

Το απόγευμα, με το που άφησαν οι σιωναζιστές φορτηγά με βοήθεια να μπουν στη Γάζα από το πέρασμα Κερεμ Αμπού Σάλεμ (Κερέμ Σαλόμ στα εβραϊκά), εμφανίστηκαν «από το πουθενά» δεκάδες άντρες των δυνάμεων ασφάλειας της Αντίστασης και δεκάδες λευκά αυτοκίνητα «του κουτιού», που ανέλαβαν την ένοπλη προστασία των φορτηγών μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσαν απευθείας τα αραβικά κανάλια (τα πρώτα αυτοκίνητα που μπαίνουν πριν από τα φορτηγά είναι του Ερυθρού Σταυρού που κλήθηκε από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ σε σύσκεψη για τη διαδικασία παράδοσης των σιωνιστών αιχμάλωτων).

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/10/fortiga_synodeia1_12-10-25.mp4

Kέρεμ Αμπού Σάλεμ

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/10/fortiga_synodeia3_12-10-25.mp4

Πέρασμα από τη Χαν Γιούνις

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/10/fortiga_synodeia2_12-10-25.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΓΑΖΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔωσίλογοι απήγαγαν και δολοφόνησαν παλαιστίνιο δημοσιογράφο στην Πόλη της Γάζας
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

Διεθνή 16 Αυγ 2026, 08:51

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

Διεθνή 16 Αυγ 2026, 08:36

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

Διεθνή 16 Αυγ 2026, 08:11

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

Διεθνή 14 Αυγ 2026, 19:33

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

Διεθνή 14 Αυγ 2026, 18:32

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

Διεθνή 14 Αυγ 2026, 07:38
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

Κύπρος: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1968: Εκρηξη βόμβας σε γιαπί κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) έξω από το κέντρο “Παγκόσμιο” στο Καλαμάκι.

1974: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου.

1990: 140 νεκροί σε φυλετικές ταραχές σε κωμοπόλεις γύρω από το Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική).

1991: Πραξικόπημα κατά της περεστρόικα (Ρωσία).

2003: Πεθαίνει ο άλλοτε δικτάτορας της Ουγκάντα Ιντί Αμίν.

2010: Πεθαίνει ο άλλοτε δικτάτορας Δημήτριος Ιωαννίδης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo