Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος
  • Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή
  • Σαν σήμερα 19 Ιούλη
  • Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης
  • Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση
  • «Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ανεπιθύμητα στην Ελλάδα τα τάνκερ που εφοδιάζουν τη σιωναζιστική αεροπορία
Πολιτική

Ανεπιθύμητα στην Ελλάδα τα τάνκερ που εφοδιάζουν τη σιωναζιστική αεροπορία

Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Αυγ 2024, 08:04

Στην Ελλάδα βρίσκονται τελικά τα δυο δεξαμενόπλοια που τροφοδοτούν με ειδικά στρατιωτικά καύσιμα τη σιωναζιστική αεροπορία. Πρόκειται για τα δεξαμενόπλοια «Overseas Sun Coast» και «Overseas Santorini», το ρόλο των οποίων αποκάλυψαν ανακοινώσεις οργανώσεων από την Κύπρο, την Ιταλία και την Ισπανία.

Σύμφωνα με το VesselFinder, το «Overseas Sun Coast» βρίσκεται αρόδο στους Αγίους Θεόδωρους, ενώ το «Overseas Santorini» πλέει στο Αιγαίο με κατεύθυνση στη Μεσόγειο, αφού προηγουμένως έπιασε στον Πειραιά (τη στιγμή που γράφουμε βρίσκεται νοτιοανατολικά της Σαλαμίνας). Σύμφωνα με την παραπάνω διεθνή ναυτιλιακή πλατφόρμα και τα δύο τάνκερ κινούνται συνεχώς στη Μεσόγειο και έχουν πιάσει αρκετές φορές Πειραιά και Κόρινθο τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Τα πλοία ανήκουν στην αμερικανική ναυτιλιακή εταιρεία «Overseas Shipholding Group» (OSG), η οποία ναυλώνει πλοία υπό αμερικανική σημαία για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Πενταγώνου. Η συγκεκριμένη εταιρία εδώ και δέκα χρόνια μεταφέρει ανά δύο μήνες στρατιωτικά καύσιμα στο λιμάνι του Ασκελόν (βόρεια της Λωρίδας της Γάζας), βάσει στρατιωτικής συμφωνίας των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ισραήλ.

Από το όνομα των πλοίων δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το ελληνικό «άρωμα». Η OSG, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον αμερικανικό όμιλο εταιριών «Saltchuk», εδρεύει στη Φλόριντα των ΗΠΑ και παράλληλα διατηρεί γραφεία στη Γλυφάδα, ενώ η θυγατρική της «International Seaways», διατηρεί επίσης γραφεία στον Πειραιά. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, που ανέφερε επίσης: «Τα πλοία αυτά προμηθεύουν στρατιωτικά καύσιμα. Το καθένα από αυτά μεταφέρει 300.000 βαρέλια καυσίμου αεροσκαφών στρατιωτικής ποιότητας αρκετά για να ανεφοδιάσουν ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 περίπου 12.000 φορές».

Σημειώνεται, επίσης, ότι στο λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται το Oil Terminal της «Motor Oil Hellas», η οποία εμφανίζεται επίσης ως σταθερή προμηθεύτρια καυσίμων για την Υπηρεσία Εφοδιασμού Αμυνας του Αμερικανικού Πενταγώνου. Σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία των ΗΠΑ, η «Motor Oil» μόνο τους τελευταίους 12 μήνες έχει συνάψει συμβόλαια ύψους 429 εκατ. δολαρίων για το Αμερικανικό Πεντάγωνο, ενώ από το 2008 έως σήμερα η συνολική αξία των συμβολαίων με τον αμερικανικό στρατό ξεπερνά τα 5,5 δισ. δολάρια!

Ισπανία, Γιβραλτάρ και Μάλτα αρνήθηκαν διαδοχικά να ανεφοδιάσουν τα πλοία αυτά. Η χώρα μας, όμως, χώνεται ολοένα και περισσότερο στο γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, προσφέροντας στη σιωναζιστική στρατιωτική μηχανή τις διευκολύνσεις που χρειάζεται.

Σήμερα, στις 11 το πρωί, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα ναυτεργατικά σωματεία και άλλοι φορείς διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με αίτημα να σταματήσει ο ανεφοδιασμός των δύο πλοίων που συμμετέχουν στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και να κηρυχτούν ανεπιθύμητα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Επίσης, να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά», που εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις προς όφελος των σιωνιστών, των αμερικανών ιμπεριαλιστών και του διεθνούς εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ

Το Τελ Αβίβ αναμένει σκληρά αντίποινα από το Ιράν και τη Χεζμπολά για τις πρόσφατες δολοφονίες του στην Τεχεράνη και τη Βυρηττό

Η Ουάσινγκτον έχει επιστρατεύσει το νησιωτικό κράτος της Κύπρου στην προσπάθειά της να προστατεύσει το Ισραήλ από πιθανά αντίποινα εκ μέρους του Ιράν και της Χεζμπολά για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις σε Τεχεράνη και Βυρηττό, ανέφερε ρεπορτάζ της ημερήσιας Al-Akhbar στις 9 Αυγούστου.

Μια στρατιωτική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ επισκέφτηκε την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα και είχε επείγουσες συναντήσεις με αξιωματούχους της κυπριακής άμυνας και πληροφοριών.

«Η αντιπροσωπεία συνοδεύτηκε από λογιστική και στρατιωτική δύναμη και δύναμη ασφαλείας, που μετέφερε μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού, όπλα και σύγχρονα συστήματα αεράμυνας, όπως επίσης και ελικόπτερα», έγραψε η Al-Akhbar.

Οι κύπριοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν έχουν ξαναδεί τέτοιες ποσότητες όπλων, συνέχισε το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με την αναφορά, οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Κύπρο πως ο εν λόγω εξοπλισμός «σχετίζεται με τις εντάσεις στην περιοχή» και πως το νησί θα χρησιμεύσει ως «μια εκ των πλατφορμών ανάσχεσης ενάντια σε αναμενόμενες επιθέσεις από το Ιράν, την Υεμένη και τη Χεζμπολά».

Το ρεπορτάζ προσθέτει πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ενισχύσει τις βάσεις του στην Κύπρο, και έχει στείλει ειδικούς και εξοπλισμό αεράμυνας στη χώρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί δύο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, οι οποίες συνιστούν βρετανικό έδαφος και καταλαμβάνουν 2.5% της επιφάνειας του νησιού.

Η Γερμανία φέρεται να έχει επίσης εκφράσει την πρόθεση να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις στην Κύπρο και να υποστηρίξει τις εκκενώσεις σε περίπτωση πολέμου μεγάλης κλίμακας.

«Αυτό που προβλημάτισε περαιτέρω τις κυπριακές αρχές ήταν το αίτημα των ΗΠΑ για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με αμερικανικές δυνάμεις στο έδαφος και τα ύδατα του νησιού… οι ασκήσεις δεν συμβαίνουν ξαφνικά, αλλά αντίθετα απαιτούν προγραμματισμό που προετοιμάζεται τουλάχιστον ένα έτος νωρίτερα, όχι σε προθεσμία 48 ωρών», ανέφερε η Al-Akhbar.

«Οι κύπριοι αξιωματούχοι έχουν επιδείξει προθυμία να επικοινωνήσουν με… τον άξονα της αντίστασης, ιδίως με τη Χεζμπολά, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμα πως αυτό που συμβαίνει “συμβαίνει ενάντια στη θέλησή τους, και πως δεν θέλουν να εμπλέξουν τη χώρα τους σε κανένα πόλεμο”. Εξέφρασαν τον φόβο πως το νησί θα μπορούσε να καταστεί πεδίο αντιπαράθεσης με το Ιράν, τη Χεζμπολά, ακόμη και την Ανσαραλά».

Ο στρατός της Υεμένης και το κίνημα αντίστασης Ανσαραλά προετοιμάζουν επίσης μία απάντηση στην ισραηλινή επίθεση στο λιμάνι Χοντάιντα τον περασμένο μήνα.

Το ρεπορτάζ της Al-Akhbar αναφέρει πως τέτοια μηνύματα είναι απίθανο να αλλάξουν κάτι στο ενδεχόμενο ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας, δεδομένου ότι οι κυπριακές αρχές έχουν άμεσο συντονισμό και με το Τελ Αβίβ.

«Το άνοιγμα των κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό εχθρό για τη στόχευση του Λιβάνου θα σήμαινε ότι η κυπριακή κυβέρνηση λαμβάνει μέρος στον πόλεμο, και η αντίσταση θα την αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου», είπε ο ηγέτης της Χεζμπολά Χασάν Νασράλα σε ομιλία του τον Ιούνη, προειδοποιώντας την Κύπρο να μην πάρει μέρος σε εκτεταμένο πόλεμο του Ισραήλ στο Λίβανο.

Η Κύπρος και το Ισραήλ έχουν εντείνει τη στρατιωτική συνεργασία τα τελευταία χρόνια ως τμήμα διμερούς συμφωνίας που υπεγράφη το 2017 και έχουν επίσης διενεργήσει αρκετές κοινές στρατιωτικές και ναυτικές ασκήσεις. Το 2022, τα δύο κράτη διεξήγαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος του νησιωτικού κράτους. Η Κύπρος διέψευσε τον τότε ισχυρισμό του Τελ Αβίβ πως οι ασκήσεις σκόπευαν να προσομοιώσουν πόλεμο εντός του Λιβάνου.

Η εβραϊκή εφημερίδα Israel Hayom ανέφερε στις 11 του φετινού Μάρτη πως το Ισραήλ επιδιώκει να ιδρύσει ένα λιμάνι στην κυπριακή πόλη Λάρνακα, σε περίπτωση που το λιμάνι της Χάιφα κλείσει λόγω πολέμου με τη Χεζμπολά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Al-Akhbar, η Ελλάδα και η Ιορδανία εμπλέκονται επίσης στενά στα αμυντικά σχέδια της Ουάσινγκτον για το Ισραήλ.

Τον Απρίλιο, η Ιορδανία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναχαίτιση ιρανικών πυραύλων και τηλεκατευθυνόμενων που στόχευσαν το Ισραήλ ως απάντηση στην καταστροφή του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό και τον θάνατο αρκετών αξιωματούχων του εκείνο το μήνα.

Το Ισραήλ σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγια στην Τεχεράνη στις 31 Ιούλη, ενόσω επισκεπτόταν το Ιράν ως διπλωματικός καλεσμένος για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας. Μια ημέρα νωρίτερα, το Ισραήλ σκότωσε κορυφαίο διοικητή της Χεζμπολά στη λιβανέζικη πρωτεύουσα, στοχεύοντάς τον μέσα σε κτίριο κατοικιών και σκοτώνοντας πολλούς αμάχους, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών.

Η Χεζμπολά και το Ιράν έχουν διακηρύξει ισχυρά αντίποινα ως απάντηση για τις παράνομες επιθέσεις.

ΠΗΓΗ: The Cradle

Εκτύπωση 🖨
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 13 Αυγούστου

Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

Επόμενο άρθρο Ο Βασίλι Ζάιτσεφ της Χαν Γιούνις…

Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

Σχετικά Αρθρα

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 21:36

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 19:31

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

Πολιτική 16 Ιούλ 2026, 19:59

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

Πολιτική 15 Ιούλ 2026, 13:07

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος

19 Ιούλ 2026, 11:34
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

18 Ιούλ 2026, 20:46
Διεθνή

Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση

18 Ιούλ 2026, 13:29
Διεθνή

«Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ

18 Ιούλ 2026, 10:33
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

17 Ιούλ 2026, 21:36
Πολιτική

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

17 Ιούλ 2026, 19:31
Κόντρες

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

17 Ιούλ 2026, 14:11
Διεθνή

EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία

17 Ιούλ 2026, 10:04
Διεθνή

O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!

17 Ιούλ 2026, 05:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1900: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμπέρτο Α’.

1951: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Α’.

1969: Ανευρίσκονται αυτοσχέδιοι μηχανισμοί της ΔΑ δίπλα στο μηχανοστάσιο του “Ηχος και Φως“.

1969: Βόμβα του ΚΕΑ στο Καλαμάκι.

1970: Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιδρομές σε Αίγυπτο, Ιορδανία και Λίβανο.

1979: Η Μαρία Ντελουρντές Πιντασίλγκο γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Πορτογαλίας.

1989: Η Βουλή αποφασίζει την παραπομπή των Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Πέτσου, Τσοβόλα και Ρουμελιώτη στην ειδική ανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο των ΔΕΚΟ που κατέθεσαν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κρήτης.

1989: Ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι εκλέγεται πρόεδρος της Πολωνίας.

2002: Συλλαμβάνεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οταν μιλάμε για νέες δομές, δεν εννοούμε νέα ονόματα σε παλιού τύπου κομματικά όργανα. Εννοούμε ένα σύγχρονο, υβριδικό κόμμα που συνδυάζει τη δημοκρατική λειτουργία των οργανωμένων μελών με τη σταθερή συμμετοχή ανθρώπων από την κοινωνία. Αξιοποιούμε την προσωπική επαφή και τα ψηφιακά εργαλεία για ενημέρωση, διαβούλευση και παραγωγή πολιτικής, δημιουργώντας θεματικά δίκτυα στα οποία οι πολίτες συνεισφέρουν με τη γνώση και την εμπειρία τους. Η δομή της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει το Εθνικό Συμβούλιο, την Πολιτική Επιτροπή, το Κεντρικό Συντονιστικό και παράλληλα τους θεματικούς Τομείς για την επεξεργασία και παραγωγή εφαρμόσιμων πολιτικών. Στόχος μας δεν είναι ακόμα ένας μηχανισμός αναπαραγωγής προσώπων, αλλά ένας ανοιχτός, δημοκρατικός και αποτελεσματικός φορέας που αφουγκράζεται, τεκμηριώνει, αποφασίζει και λογοδοτεί.

Νίκος Τρίαντος, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών ΕΛΑΣ

(Νάτος και ο… νεωτερισμός: υβριδικό κόμμα. Δηλαδή, κόμμα και μη κόμμα, την ίδια στιγμή. Το «κόμμα» θα είναι ένας μηχανισμός μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, που τους διόρισε ο αρχηγός. Αυτός μοιράζει και τα πόστα σε πρώτη φάση, ενώ σε επόμενη φάση θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ώστε να εξασφαλίζονται οι ισορροπίες. Οι διορισμένοι θα γίνουν εκλεγμένοι, αλλά με διαδικασίες απόλυτα ελεγχόμενες. Το «μη κόμμα» θα δουλεύει μέσω Ιντερνετ. Σε μια φαλκιδευμένη διαδικασία που θα τους καλλιεργεί την ψευδαίσθηση της συμμετοχής. Κάπως έτσι θα βγάζουν και «αντιπρόσωπους» για το συνέδριο αποθέωσης του αρχηγού. Αλλά να μην μας τα πουλάνε αυτά για νεωτερισμό. Οταν τα έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης με το Ποτάμι, τον κορόιδευαν. Οτι τάχα αποκλείει τη ζωντανή επαφή, την τριβή και τη ζύμωση στις διαδικασίες βάσης και άλλα τέτοια ηχηρά. Το δρόμο του ακολουθούν. Εναν αρχηγοκεντρικό εκλογικό μηχανισμό στήνουν, ποντάροντας στη στήριξη που θα τους προσφέρουν ισχυρά μιντιακά συγκροτήματα και καπιταλιστικοί όμιλοι. Τα «μέλη» θα είναι για τη λάντζα. Θα παίρνουν τις εντολές στο Viber ή στο WhatsApp και θα τρέχουν να κάνουν τον χειροκροτητή του αρχηγού ή του υποψήφιου βουλευτή στις συγκεντρώσεις του και να μαζεύουν ψήφους πόρτα-πόρτα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Εφετείο 17Ν

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

  • ΕΛΑ

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

  • Επικοινωνία

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

  • Όροι χρήσης

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

  • Ποιοι είμαστε

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

  • Επικοινωνία

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

  • Όροι χρήσης

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

    Οι ΗΠΑ στρατολογούν Κύπρο, Ιορδανία, Ελλάδα ως «αμυντικές πλατφόρμες» για το Ισραήλ!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo