Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Salam…
  • Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα
  • Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση
  • Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Αλλοι δύο χρυσαυγίτες στις αγροτικές φυλακές!
Πολιτική

Αλλοι δύο χρυσαυγίτες στις αγροτικές φυλακές!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Οκτ 2021, 21:34

Μετά τον Ηλιόπουλο, δύο ακόμα χρυσαυγίτες, οι Αθανάσιος Στράτος και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, μετήχθησαν από τον Δομοκό στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στη Μαγνησία. Πρόκειται για γκεσέμια των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου. Θα μιλήσουμε αναλυτικότερα παρακάτω για το who is who των συγκεκριμένων νεοναζιστών, όμως πρώτα πρέπει να σχολιάσουμε τη συγκυρία.

Τρεις χρυσαυγίτες μετάγονται σε αγροτική φυλακή, προτού συμπληρώσουν χρόνο στο Δομοκό, κατά παράβαση του λεγόμενου «νόμου Κουφοντίνα». Η μεταγωγή των δύο γίνεται σε μια στιγμή που ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος ξαναβγάζει στο δρόμο τα τάγματα εφόδου, πατώντας στην κάλυψη που του προσφέρει το αστικό πολιτικό σύστημα. 

Ακόμα και συμπτωματικό να είναι, το γεγονός της μεταγωγής των καταδικασμένων και φυλακισμένων χρυσαυγιτών σε αγροτικές φυλακές τη στιγμή που οι ομόσταυλοί τους έξω από τη φυλακή επιτίθενται σε αντιφασίστες φοιτητές και απειλούν ανοιχτά να διαπράξουν νέα εγκλήματα, δεν είναι τυχαία. Είναι μια ακόμη απόδειξη του ότι το αστικό κράτος χαϊδεύει τους νεοναζιστές γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα του, γιατί τους χρειάζεται ως εφεδρεία, για να κάνουν τη βρόμικη δουλειά. 

Στη Σταυρούπολη επιτέθηκαν σε φοιτητές που μοίραζαν προκηρύξεις ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που πέταξε δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κινήθηκαν, δηλαδή, στο ίδιο μήκος κύματος με την Κεραμέως και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Και ω του θαύματος, μετά τις επιθέσεις των φασιστών, άρχισε η φιλολογία περί «δύο άκρων», άρχισε η φιλολογία των «ίσων αποστάσεων» (ο υφυπουργός Παιδείας Συρίγος τη διατύπωσε με τον πιο ωμό, τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο), άρχισαν τα αιτήματα του τύπου «όχι πολιτικοποίηση στα σχολεία», άρχισαν οι δεξιοί βουλευτές (Σιμόπουλος) να λένε πως οι νεοναζιστές δε θα έκαναν τίποτα αν δεν τους… προκαλούσαν οι αριστεροί φοιτητές, άρχισε η αντίσταση κατά των φασιστών να βαφτίζεται… βία κατά ακροδεξιών! Πού καταλήγει όλο αυτό; «Μην κάνετε ζύμωση έξω από τα σχολεία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στην Παιδεία»!

Ας δούμε τώρα ποια είναι τα δύο γκεσέμια των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου που στάλθηκαν στην Κασσαβέτεια, μια αγροτική φυλακή που έχει χωρητικότητα 211 κρατούμενων και έχει μόνο 68, πράγμα που σημαίνει ότι οι νεοναζιστές θα τοποθετηθούν αμέσως σε δικούς τους οικίσκους.

Ο Αριστοτέλης Χρυσαφίτης ήταν μέλος του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε και περικύκλωσε τον Παύλο Φύσσα, μέχρι να φτάσει ο Ρουπακιάς να του καταφέρει τη θανάσιμη μαχαιριά στην καρδιά. Η εισαγγελέας (η γνωστή Αδαμαντία Οικονόμου που είχε εισηγηθεί την αθώωση όλων –πλην Ρουπακιά- των χρυσαυγιτών) πρότεινε να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και 8 ετών για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το δικαστήριο, σε μια από τις αποφάσεις-χάδι για τους νεοναζιστές εγκληματίες, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τον καταδίκασε σε ποινή 3 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και 6 ετών για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κατά συγχώνευση κάθειρξη 7 ετών (όσο ήταν και η ποινή του Ηλιόπουλου).

Ο Αθανάσιος Στράτος κατηγορούνταν μόνο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, γιατί είχε ήδη καταδικαστεί για την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα. Η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 7 ετών, το δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη 6 ετών. Εχει, όμως, και τελεσίδικη καταδίκη σε κάθειρξη 10 ετών για τη δολοφονική επίθεση στην Αντίπνοια (σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών).

Η επίθεση στην Αντίπνοια έγινε τον Ιούνη του 2008 και ήταν καθαρά δολοφονική. Χρησιμοποίησαν στυλιάρια και μαχαίρια, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό δύο ανθρώπων, την ώρα που στο χώρο γινόταν μάθημα Ισπανικών. Ο ένας δέχτηκε μαχαιριά στο γλουτό και καρεκλιά στο κεφάλι και νοσηλεύτηκε για 20 μέρες στο νοσοκομείο. Στράτος και Σιατούνης είναι αυτοί που αναγνωρίστηκαν από τους ανθρώπους που δέχτηκαν την επίθεση του τάγματος εφόδου.

Μάρτυρας που αναγνώρισε τον Στράτο κατέθεσε στο δικαστήριο: «Δε θα ξεχάσω τα μάτια του Στράτου. Οχι κράνος, αλλά και αποκριάτικη μάσκα να φορούσε θα τον αναγνώριζα. Και 15.000 σωσίες να είχε, θα τον αναγνώριζα. Είδα το πρώτο θύμα πνιγμένο στο αίμα. Θεωρούσαμε ότι πεθαίνει. Γλιστρούσα από το αίμα. Είχε μπει στα σανδάλια μου, ήταν καλοκαίρι». Αυτό το «μπουμπούκι» έστειλε στην Κασσαβέτεια η Σοφία Νικολάου, η οποία προΐσταται της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών.

YΓ. Ας σημειώσουμε και άλλη μια… σύμπτωση: Οκτώβρη του 2020 καταδικάστηκαν οι νεοναζιστές της ΧΑ από το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Αρχές Δεκέμβρη του 2020 ψηφιζόταν ο ονομασθείς «νόμος Κουφοντίνα» (με τις ψήφους μόνο της ΝΔ και του Βελόπουλου). Βιάζονταν τόσο πολύ που δεν πρόσεξαν κάποιες λεπτομέρειες, όπως π.χ. ότι ο νόμος προέβλεπε επαναμεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, ενώ αυτοί ήθελαν να τον στείλουν στον Δομοκό (όπως και έκαναν παραβιάζοντας τον ίδιο τους τον νόμο).

Μην μας πείτε ότι εκτός από τη δεδομένη εκδικητικότητα της οικογένειας Μητσοτάκη, δεν μέτρησε και το γεγονός ότι σκόπευαν να μεταφέρουν στην Κασσαβέτεια τους νεοναζιστές. Σε μια κλειστή φυλακή, όπως π.χ. αυτή του Δομοκού, ο διαχωρισμός των κρατούμενων είναι εύκολος, διότι υπάρχουν πτέρυγες που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Σε μια «ανοιχτή» φυλακή, όμως, όπως η αγροτική της Κασσαβέτειας δεν υπάρχει διαχωρισμός. Κι όπως αντιλαμβάνεστε, οι νεοναζιστές δε θα μπορούσαν να συνυπάρξουν με τον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος –πέραν των άλλων- απολαμβάνει του σεβασμού των ποινικών κρατούμενων. Είχαν, λοιπόν, έναν παραπάνω λόγο να διώξουν τον Κουφοντίνα από την αγροτική φυλακή, για να μεταφέρουν εκεί τους νεοναζιστές. Τρεις μετήχθησαν μέχρι στιγμής, σιγά-σιγά (ή και γρήγορα) θα μεταχθούν και άλλοι. Θέσεις υπάρχουν άφθονες, όπως είδαμε. Αποικία θα φτιάξουν.

Εκτύπωση 🖨
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΧΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ αφόρητη γελοιότητα του εθνικισμού και της «τουρκοφαγίας»
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Πολιτική 8 Οκτ 2025, 21:39

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

Πολιτική 8 Οκτ 2025, 12:32

Mε τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε η ΝΔ στην «Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ»

Αγροτικά 6 Οκτ 2025, 09:59

7 Οκτώβρη 2025 – Δυο χρόνια πάλης του Παλαιστινιακού Λαού για λευτεριά και αυτοδιάθεση – Η Παλαιστινιακή Αντίσταση θα νικήσει

Διαδήλωση: Τρίτη 7/10, 6:30 μμ - Πάρκο Ελευθερίας

Πολιτική 5 Οκτ 2025, 12:21

Η Κοβέσι πέρασε πριονοκορδέλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Οκτ 2025, 21:24

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

Πολιτική 3 Οκτ 2025, 09:38
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo