Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Μάρτη
  • Μια ανάσα πριν από την παράδοση το κουβανικό καθεστώς
  • Oι πρόστυχες «ίσες αποστάσεις» του ρωσικού ιμπεριαλισμού
  • Σταματήστε τη «σιωνιστοποίηση»
  • Διευθυντής σχολείου, με λογική δερβέναγα, υπέβαλε αγωγή σε συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων και ζητάει 30.000 ευρώ!
  • Τα κρεμαστάρια του ξεμωραμένου πορτοκαλομαλλιά φασίστα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Χρυσαυγίτες «καίνε» τη ναζιστική συμμορία
Πολιτική

Χρυσαυγίτες «καίνε» τη ναζιστική συμμορία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Μαρ 2017, 00:00

Συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τα πρώτα ονόματα απ’ αυτούς, ζητούσαν από μάρτυρες που εξετάστηκαν για τις υποθέσεις της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τις απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά των αιγύπτιων ψαράδων και μελών του ΠΑΜΕ, να τους δώσουν στοιχεία που αποδεικνύουν το ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της ΧΑ. Ισχυρίζονταν, ακόμα, ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα ψηφίστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες, γεγονός που διαψεύδει τους μάρτυρες ως προς αυτό το σκέλος (ότι δηλαδή πρόκειται για εγκληματική συμμορία).

Βέβαια, η πραγματική ζωή προσφέρει πλούσιο υλικό που επιβεβαιώνει απόλυτα και πέρα από κάθε αμφιβολία αυτούς τους χαρακτηρισμούς για το νεοναζιστικό μόρφωμα. Τα δικαστήρια, όμως, δε δικάζουν με βάση την πραγματική αλήθεια, αλλά με βάση τη δικανική αλήθεια, αυτή που σχηματίζεται από τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα έγγραφα ή άλλα στοιχεία της δικογραφίας και δεν ταυτίζεται υποχρεωτικά με όλο το εύρος της πραγματικής αλήθειας. Θ’ αφήσουμε, λοιπόν, για λίγο την ακροαματική διαδικασία και θα πάμε στα στοιχεία της δικογραφίας, ανασύροντας απολογίες στελεχών της εγκληματικής συμμορίας.

Πρέπει να σημειώσουμε, όμως, πως αν το δικαστήριο και η προεδρεύουσα Μ. Λεπενιώτη δεν απαγόρευαν τη χρησιμοποίηση από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στοιχείων από τα αναγνωστέα έγγραφα, κατά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, θα γινόταν γνωστό τι είπαν αυτά τα στελέχη για το χαρακτήρα της ΧΑ. Και δε θα τολμούσαν οι υπερασπιστές των νεοναζί να ρωτούν τους μάρτυρες κατηγορίας που έλεγαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή η ΧΑ είναι ναζιστική και εγκληματική οργάνωση.

υ Στο βούλευμα 215/2015, με το οποίο δικάζονται τα μέλη και στελέχη της ΧΑ, παρατίθενται αποσπάσματα από τις απολογίες τους. Ο Ι. Αγγος, που κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για παράνομη οπλοκατοχή και για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, είναι αυτός που το βράδυ της δολοφονίας του αντιφασίστα Π. Φύσσα ήταν στην καφετέρια «Κοράλλι» και μαζί με τον Λ.Τσαλίκη ειδοποίησε τους Πατέλη και Καζαντζόγλου για να κινητοποιήσουν το Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας, καθώς εντόπισαν τον στοχοποιημένο από τη ΧΑ αντιφασίστα μουσικό.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Γ» ανέφερε, μεταξύ των άλλων, στην ένορκη εξέτασή του: «Παππάς και Μιχαλολιάκος μας προέτρεπαν να είμαστε βίαιοι, να εξοντώνουμε τους εχθρούς μας και να μην φοβόμαστε κανένα… Ξέρω ότι ο Π. ΦΥΣΣΑΣ ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στη περιοχή του Πειραιά και υπήρχε κεντρική εντολή από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη ΛΑΓΟ να τον φάνε όπου τον βρούνε εν γνώσει του Ηλία ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ και πάντοτε με την έγκριση του Νίκου ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ» (σελίδα 680 του βουλεύματος).

Ο Αγγος, λοιπόν, δήλωσε ανάμεσα στ’ άλλα στην απολογία του: «Δηλώνω ότι παρασύρθηκα από τη ΧΑ, δεν έχω σχέση με τον ναζισμό ή με τις πρακτικές που τον εκφράζουν και δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου» (σελίδα 307 του βουλεύματος).

Φυσικά, το ότι παρασύρθηκε είναι παραμύθι. Το επικαλείται για να χτίσει ελαφρυντικό. Ο Αγγος γνωρίζει ότι  η ΧΑ είναι ναζιστική και εγκληματική οργάνωση κι ότι αυτό αποτελεί κοινό τόπο για την ελληνική κοινωνία.  Γι’ αυτό και δεν επιχειρεί να πει κάτι διαφορετικό για το χαρακτήρα και τη δράση της ΧΑ (π.χ. «δεν ήξερα ότι ήταν ναζιστική και εγκληματική οργάνωση, νόμιζα πως ήταν νόμιμο κόμμα» κτλ.). Το μόνο που προσπαθεί να χτίσει είναι το ελαφρυντικό: «συγγνώμη, παρασύρθηκα».

♦ Ο Δ. Αγιοβλασίτης κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για την επίθεση στο στέκι Συνεργείο στην Ηλιούπολη (μετά την επίθεση των νεοναζί το στέκι έκλεισε). Μιλώντας απαξιωτικά και επιβεβαιώνοντας –εμμέσως πλην σαφώς- ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, ο Αγιοβλασίτης δήλωσε στην κατάθεσή του: «Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα ή οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό ή σε οποιαδήποτε πολιτική οργάνωση, πολύ δε περισσότερο στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» (σελίδα 320 του βουλεύματος).

♦ Ο Δ. Αγριογιάννης, που κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για διατάραξη οικιακής ειρήνης, για απρόκλητη φθορά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού κατά των αιγύπτιων ψαράδων, δήλωσε στην κατάθεσή του: «Αρνούμαι τις κατηγορίες δεν έχω καμία σχέση, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ξένους, δεν είμαι ρατσιστής… Δεν έχω σχέση με το κόμμα Χρυσή Αυγή» (σελίδα 327-328 του βουλεύματος).

«Αυτοί είναι ρατσιστές και οργανώνουν επιθέσεις κατά των ξένων, εγώ δεν είμαι σαν τα μούτρα τους, γι’ αυτό δε θα μπορούσα να έχω συμμετάσχει στην επίθεση» είναι σε ελεύθερη απόδοση αυτό που λέει ο Αγριογιάννης.

♦ Ο Αν. Αναδιώτης κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία (δολοφονία Π. Φύσσα). Στο απολογητικό του υπόμνημα, στις 2 Οκτώβρη του 2013, μεταξύ των άλλων ισχυρίστηκε: «Προ διετίας, αν θυμάμαι καλά, είχα εγγραφεί στη ΧΑ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) σαν “υποστηρικτής“ της, όμως ποτέ δεν επεδίωξα ούτε έγινα μέλος της, αλλά και η σχέση μου με εκείνη δεν ήταν ενεργός, όταν διείδα τις ρατσιστικές και νεοναζιστικές θέσεις και ιδεολογικές της διέκοψα και κάθε ψυχικό δεσμό μ’ αυτήν γιατί δεν εμφορούμουν ούτε από ρατσιστικές ούτε από νεοναζιστικές αντιλήψεις» (σελίδα 34 του βουλεύματος).

Πρόκειται ασφαλώς για εκ των υστέρων γραμμή νομικής άμυνας (μπας και πάρει κάποιο ελαφρυντικό και πέσει στα μαλακά κατά την επιμέτρηση της ποινής), όμως ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένο το απολογητικό υπόμνημα του χρυσαυγίτη που προσπαθεί να γλιτώσει το τομάρι του είναι χαρακτηριστικός: «μόλις κατάλαβα ότι είναι ναζιστές και ρατσιστές έφυγα». Δε δοκιμάζει να αμφισβητήσει αυτό που είναι κοινός τόπος για όλο τον κόσμο (εκτός από τους δικηγόρους των νεοναζί, που προσπαθούν να πείσουν ότι πρόκειται για… πατριωτικό κόμμα που δεν έχει σχέση με το ναζισμό και τα δολοφονικά προτάγματά του).

♦ Ο Χρ. Γαλανάκης κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για την επίθεση στο στέκι Συνεργείο της Ηλιούπολης. Στο απολογητικό του υπόμνημα, στις 26 Ιούνη του 2014, αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Αρνούμαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι συμμετείχα σε εγκληματική οργάνωση. Αρνούμαι ότι συμμετείχα, ως μέλος, σε Τάγμα Εφόδου της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής» (σελίδα 398 του βουλεύματος).

Ο Γαλανάκης όχι μόνο θεωρεί τη ΧΑ εγκληματική οργάνωση, αλλά ομολογεί και την ύπαρξη του Τάγματος Εφόδου στη Νίκαια.

♦ Ο Σ. Γαροφαλλάκης κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για την επίθεση στους Πακιστανούς στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Στο απολογητικό του υπόμνημα, στις 18 Μάρτη του 2014, αναφέρει ανάμεσα στ’ άλλα: «Χωρίς όμως ποτέ να προσχωρήσω και στα ναζιστικά και ρατσιστικά ιδεώδη της οργάνωσης». Ενας ακόμα που θεωρεί αυτονόητο πως η ΧΑ είναι ναζιστική και ρατσιστική οργάνωση και προσπαθεί να βγάλει τον εαυτό του έξω απ' αυτή την κατηγορία, μπας και πάρει κάποιο ελαφρυντικό.

Τζάμπα θα πάνε οι προσπάθειες  των συνηγόρων υπεράσπισης των νεοναζιστών της ΧΑ να αποδείξουν ότι το ναζιστικό και εγκληματικό μόρφωμα δεν είναι τέτοιο, αλλά είναι ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα.  Από τις ίδιες τις απολογίες κατηγορούμενων χρυσαυγιτών επιβεβαιώνεται απόλυτα ο ναζιστικός και εγκληματικός χαρακτήρας αυτής της συμμορίας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚόμμα σε κρίση
Επόμενο άρθρο Κουκούτση – Μιχαλολιάκου

Σχετικά Αρθρα

Predator/παρακολουθήσεις: Ξανά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Πολιτική 18 Μαρ 2026, 13:13

Εδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…

Πολιτική 16 Μαρ 2026, 14:43

Η σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείριση των νεοναζιστών εγκληματιών επιβεβαίωσε ότι αυτοί θεωρούνται σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος

Πολιτική 14 Μαρ 2026, 11:42

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Πολιτική 12 Μαρ 2026, 00:03

Η Ζαρούλια στη φυλακή (για ξεκάρφωμα), οι υπόλοιποι έξω! Φινάλε-πρόκληση στη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας

Πολιτική 11 Μαρ 2026, 19:27

Εφετείο ΧΑ: Ποινές-χάδι με βελούδινο γάντι

Μόνο η Ζαρούλια θα πάει φυλακή από όσους είχε ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρωτόδικα

Πολιτική 11 Μαρ 2026, 15:47
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Μάρτη

19 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Μια ανάσα πριν από την παράδοση το κουβανικό καθεστώς

Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

18 Μαρ 2026, 21:57
Διεθνή

Oι πρόστυχες «ίσες αποστάσεις» του ρωσικού ιμπεριαλισμού

18 Μαρ 2026, 19:05
Διεθνή

Σταματήστε τη «σιωνιστοποίηση»

18 Μαρ 2026, 18:35
Εργατικά

Διευθυντής σχολείου, με λογική δερβέναγα, υπέβαλε αγωγή σε συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων και ζητάει 30.000 ευρώ!

18 Μαρ 2026, 17:40
Κόντρες

Τα κρεμαστάρια του ξεμωραμένου πορτοκαλομαλλιά φασίστα

18 Μαρ 2026, 14:07
Πολιτική

Predator/παρακολουθήσεις: Ξανά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

18 Μαρ 2026, 13:13
Διεθνή

Τα «ανίκητα» Merkava ομορφα καίγονται

Οι λιβανέζοι μαχητές δείχνουν και πάλι την υπεροχή τους στο πεδίο

18 Μαρ 2026, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάρτη

18 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Πίσω από την πίκρα, την οργή και το νηπιακό πείσμα του Τραμπ

Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές περιμένουν την ήττα των αμερικανών συμμάχων/ανταγωνιστών τους

17 Μαρ 2026, 22:03
Κόντρες

Αυτό πρέπει να πόνεσε πολύ

17 Μαρ 2026, 19:53
Εργατικά

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Ούτε σκέψη για μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις έργου (μπλοκάκι)

17 Μαρ 2026, 11:48
Διεθνή

Aρχισαν τα όργανα στη σιωνιστική οντότητα

17 Μαρ 2026, 11:02
Διεθνή

Nεκρολογίες Ηρώων | Σουλεϊμάν Χασίμ Αμπού Χαντίρ

17 Μαρ 2026, 10:32
Εργατικά

Είμαστε υπάλληλοι και εργαζόμενοι, κύριοι πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, δεν είμαστε σκλάβοι σε δουλοπαροικία

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών

17 Μαρ 2026, 10:10
Διεθνή

Σφιχτή ενέδρα παγιδευσε συμμορίες δωσίλογων νότια της Χαν Γιούνις

17 Μαρ 2026, 08:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάρτη

17 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Φρικτά σιωναζιστικά εγκλήματα στην Παλαιστίνη

16 Μαρ 2026, 20:11
Εργατικά

Φαιδρή σκηνοθεσία από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια σε συνδικαλιστές του Πειραιά

Μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 23 Μάρτη, 8:30 πμ στα Δικαστήρια Πειραιά - Στάσεις εργασίας από ΕΛΜΕ Πειραιά και ΟΛΜΕ

16 Μαρ 2026, 14:47
Πολιτική

Εδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…

16 Μαρ 2026, 14:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Μάρτη

1945: Συγκροτείται ο Εργατικός Αντιφασιστικός Σύνδεσμος.

1958: Γεννιέται ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

1969: Βόμβα στην οδό Αναγνωστοπούλου (Αθήνα).

1970: 35 μέλη της “Δημοκρατικής Άμυνας” παραπέμπονται στο στρατοδικείο.

1977: Δολοφονείται ο Πρόεδρος του Κονγκό Μάριεν Νγκουάμπι.

1979: Απόπειρα εμπρησμού τεσσάρων λεωφορείων της εταιρίας «Mazda» στην Αχαρνών (ΕΛΑ).

1983: Δολοφονείται ο εκδότης της εφημερίδας “Βραδυνή” Τζώρτζης Αθανασιάδης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo