Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 3 Μάρτη
  • Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης
  • Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!
  • Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!
  • Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς
  • Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Φορτσάκης, Σουφλιάς και Σπηλιωτόπουλος κατά Κεραμέως
Παιδεία Πολιτική

Φορτσάκης, Σουφλιάς και Σπηλιωτόπουλος κατά Κεραμέως

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Φεβ 2021, 06:24

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρώην βουλευτής της ΝΔ (δεν κατάφερε να εκλεγεί στην παρούσα Βουλή) και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, δεν είναι τυχαίος. Ως πρόεδρος της Νομικής έκανε λοκ άουτ για να αποτρέψει συνελεύσεις των φοιτητών, καλώντας τις δυνάμεις καταστολής να περικυκλώσουν τη σχολή. Ως πρύτανης του ΕΚΠΑ έκανε ένα φοβερό «δίδυμο» με τον ακροδεξιό Σαμαρά, αντιμετωπίζοντας τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων με τα ΜΑΤ, τα οποία καλούσε στο Πανεπιστήμιο για να σπάσουν τα κεφάλια φοιτητών και εργαζόμενων που πάλευαν για το δημόσιο Πανεπιστήμιο και ενάντια στις απολύσεις. Ζητούσε, μάλιστα, τη δίωξη εργαζόμενων στο πανεπιστήμιο και φοιτητών για γεγονότα που ο ίδιος προκάλεσε και φρόντισε να μεταδοθούν live.

Κοντολογίς, έστησε την πολιτική του καριέρα στο πλαίσιο του σίριαλ «νόμος και τάξη». Την οποία «τίμησε» στη συνέχεια με ερωτήσεις στον υπουργό Παιδείας όπως «σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας για την αξιοποίηση των δεδομένων της πρόσφατης έκθεσης του ΟΟΣΑ για την παιδεία μας, (σ.σ. αύξηση ωρών διδασκαλίας, συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση αριθμού μαθητών ανά τμήμα και άλλα τέτοια ωραία) με σκοπό την ανάταση του εκπαιδευτικού συστήματός μας ιδίως ενόψει των χιλιάδων κενών που υπάρχουν ακόμη στα σχολεία;».

Και όμως ο Φορτσάκης τάχθηκε κατά της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Δεν γνωρίζουμε τα πολιτικά παιχνίδια στο εσωτερικό της ΝΔ και δεν μας ενδιαφέρουν. Σημασία έχει ότι ο ακροδεξιός Φορτσάκης, έχοντας γνώση των κινδύνων που δημιουργούνται από αυτήν την εξέλιξη και της «φωτιάς» που θα πυροδοτήσει, με καθημερινή ένταση στους πανεπιστημιακούς χώρους μεταξύ μπάτσων και φοιτητών-εργαζόμενων, «άδειασε» την Κεραμέως, αφήνοντάς την πολιτικά εκτεθειμένη.

Μετά τον Φορτσάκη, τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Σουφλιάς, κορυφαίο ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, με μακρόχρονη θητεία σε υπουργικούς θώκους και υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του πατρός Μητσοτάκη (ανέλαβε μετά τη δολοφονία Τεμπονέρα και την κατακραυγή εναντίον του υπουργού Παιδείας Κοντογιαννόπουλου, για να εξομαλύνει την εκρηκτική κατάσταση στην Παιδεία). Με άρθρο του στο Βήμα (31/1/2021) μπήγει νέο μαχαίρι στην Κεραμέως, σημειώνοντας:

«Θέλω να δηλώσω ότι το μέγιστο ποσοστό των φοιτητών δεν συμμετέχει σε αυτές τις ενέργειες. Αλήθεια επίσης είναι ότι οι πρυτανικές αρχές από φόβο προς τους ταραχοποιούς δεν καλούν την Αστυνομία να επέμβει προκειμένου να εμποδίσει ή να καταστείλει αυτά τα επεισόδια και αν χρειαστεί να κάνει συλλήψεις. Η δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας μού θυμίζει μια παροιμία η οποία λέει πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι. Κεφάλι είναι η συνταγματική επιταγή για πλήρη αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων με την οποία όλα τα θέματα και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο πανεπιστήμιο τα επιλύουν τα αρμόδια όργανα αυτού χωρίς τη συμμετοχή κανενός άλλου».

Τέλος, από την ασφάλεια της πολιτικής συνταξιοδότησης, ζητά από την κυβέρνηση να μην ψηφίσει τις σχετικές διατάξεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία: «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει στην ψήφιση των διατάξεων 13 και 23 που αναφέρονται στη δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας».

Παρολαυτά, η παρέμβασή του σε ένα τέτοιο ζήτημα, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και έχει φουσκώσει το ποτάμι του φοιτητικού κινήματος, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, δε στερείται σημασίας. Ουσιαστικά θέλει να προφυλάξει την κυβέρνηση της ΝΔ από ένα μεγάλο στραβοπάτημα, που δεν έχει την έγκριση ούτε των πανεπιστημιακών, προσπαθώντας να μην ακυρωθεί συνολικά ο νόμος από την ένταση του κινήματος, και ταυτόχρονα να βγάλει από το κάδρο τον ίδιο τον Μητσοτάκη, λες και η Κεραμέως ενεργεί από μόνη της.

Γι’ αυτό και, για τον Σουφλιά, το υπόλοιπο πλαίσιο έντασης της καταστολής στα ΑΕΙ (ηλεκτρονική επιτήρηση, ηλεκτρονικά μηχανήματα ανίχνευσης, υποχρεωτική ελεγχόμενη πρόσβαση, περιφράξεις, κ.λπ.) πρέπει να παραμείνει ως έχει, όπως και τα σχετικά άρθρα που ενισχύουν τους ταξικούς φραγμούς, πετώντας έξω από τα ΑΕΙ χιλιάδες υποψήφιους: «Να διατηρήσει (σ.σ. η κυβέρνηση) όμως τα άρθρα από 8 έως 13 που αναφέρονται στο τι πρέπει να γίνεται στα πανεπιστήμια για τη φύλαξη και την προστασία τους».

Των αντιδράσεων Φορτσάκη-Σουφλιά προηγήθηκε η εναντίωση στην πανεπιστημιακή αστυνομία και του Αρη Σπηλιωτόπουλου, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και πρώην υπουργού Παιδείας σε κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι σήμερα στο καναβάτσο της προβεβλημένης αστικής πολιτικής. «Δηλαδή χρειάζεται η πρόσληψη από το κράτος ενός νέου σώματος αστυνομικών και όχι η πρόσληψη επιστημόνων σε ΑΕΙ ακόμα κ εκεί που υπολειτουργούν;», δήλωσε, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση Μητσοτάκη για… ιδεοληψία: «Λυπάμαι αλλά και ως πρώην υπουργός και ως ενεργός πολίτης με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο δεν κατανοώ μια τέτοια ιδεοληψία εκτός από την αποδοχή της ως μια ξεπερασμένη παλαιοπολιτική συνήθεια βολέματος κάποιων».

Από τα παραπάνω, και χωρίς να υπολογίσουμε τη δύναμη ενός μαζικού και μαχητικού φοιτητικού κινήματος, που είναι αυτό που θα βάλει αποφασιστικά τη σφραγίδα του στις εξελίξεις πετώντας στα σκουπίδια το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα δεν είναι «ρόδινα» για την Κεραμέως και τον Μητσοτάκη, καθώς η νομοθετική τους πρωτοβουλία απονομιμοποιείται πολιτικά ακόμα και από στελέχη της Δεξιάς.

Ο νόμος τους αργά ή γρήγορα θα γίνει μπούμερανγκ εναντίον τους. Στο παζλ των αντιδράσεων θα προστεθούν και Πανεπιστήμια που θα αρνηθούν να εφαρμόσουν τις σχετικές διατάξεις του νόμου. Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη του πρύτανη του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Αλμπάνη στην ΕφΣυν, ο οποίος δήλωσε: «Κανείς δεν μπορεί να μας εξαναγκάσει διά της βίας να υλοποιήσουμε ως διοίκηση και ως πανεπιστημιακή κοινότητα πράγματα που αντιβαίνουν στις αρχές μας και καταρρακώνουν την ακαδημαϊκή μας αξιοπρέπεια… Αυτή είναι η γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της Συγκλήτου. Στα Ιωάννινα υπάρχει μια παράδοση. Από αυτό το Πανεπιστήμιο πέρασαν ο Κακριδής και ο Παπαθωμόπουλος. Δεν είναι δυνατόν να συνηγορήσουμε στη δημιουργία αστυνομικού τμήματος μέσα στην πανεπιστημιούπολη, ούτε σε “παρατηρητήριο”, με αίθουσα ελέγχου των κινήσεων και των επικοινωνιών του προσωπικού και των φοιτητών. Αλλωστε, απ’ όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει περί αυτού η έγκριση της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ζούμε σε δημοκρατία».

Εκτύπωση 🖨
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροOταν συμφωνούν Χατζηδάκης και βιομήχανοι, εργατικό κρέας μυρίζει
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται ο τζόγος με το «Εξοικονομώ»

Σχετικά Αρθρα

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

Παιδεία 2 Μαρ 2026, 18:01

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

Παιδεία 2 Μαρ 2026, 14:32

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

Πολιτική 2 Μαρ 2026, 14:25

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

Πολιτική 27 Φεβ 2026, 19:54

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

Παιδεία 27 Φεβ 2026, 13:29

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Ολες/οι στα αυριανά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

Η Αποψή Μας 27 Φεβ 2026, 09:35
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 6/3, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

28 Φεβ 2026, 05:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

28 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Φλεβάρη

28 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

27 Φεβ 2026, 19:54
Κόντρες

Sumud

27 Φεβ 2026, 14:48
Παιδεία

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

27 Φεβ 2026, 13:29
Η Αποψή Μας

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Ολες/οι στα αυριανά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

27 Φεβ 2026, 09:35
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

Ημέρα για το αυτί και την ακοή.
Ημέρα ψηφιακού βιβλίου.
Αυστραλία: Εργατική αργία.
Βουλγαρία: Ημέρα απελευθέρωσης (1878).
Μαλάουι: Ημέρα μαρτύρων.
Σουδάν: Ημέρα ενότητας.
1939: Ο Μαχάτμα Γκάντι αρχίζει απεργία πείνας αντιδρώντας στην απολυταρχική διακυβέρνηση των Βρετανών (Ινδία).
1960: Αρχή απεργίας εργατών Τύπου, η Αθήνα μένει χωρίς εφημερίδες ως το τέλος του Μάρτη.
1981: Βόμβες στο πατάρι του Μαρινόπουλου (Πανεπιστημίου και Πατησίων), στο αυτοκίνητο του εκδότη της «Βραδινής» και στο αυτοκίνητο του αρχισυντάκτη της «Ακρόπολης» (ΕΛΑ).
1993: Βόμβα στην εφορία Περιστερίου (17Ν).
2003: Αρχίζει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού η δίκη των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo