Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούνη
  • Τους φώναξαν να πάρουν τρόφιμα και τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ
  • Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός
  • «Ρουά» της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη διπλωματική σκακιέρα
  • H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ
  • Σαν σήμερα 1 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Το Δίκαιο του αίματος και η κοροϊδία των εξετάσεων για απόκτηση ιθαγένειας
Πολιτική

Το Δίκαιο του αίματος και η κοροϊδία των εξετάσεων για απόκτηση ιθαγένειας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Μάι 2021, 22:30

Φανταστείτε έναν Αλβανό, ο οποίος έχει έρθει στην Ελλάδα το 1991 και έκτοτε εργάζεται εδώ ανελλιπώς. Δεν πήγε στο σχολείο, όμως έμαθε τη γλώσσα στις καθημερινές του συναναστροφές. Εμαθε και να διαβάζει εφημερίδες ή τους υπότιτλους στα κινηματογραφικά έργα, όμως στο γράψιμο δυσκολεύεται πολύ. Λογικό, αφού δεν πήγε στο σχολείο για να διδαχτεί τη γλώσσα, την έμαθε βιωματικά.

Το ίδιο παθαίνουν τα παιδιά του με τα αλβανικά. Εμαθαν τη γλώσσα μιλώντας με τους γονείς, τους συγγενείς, τους ομοεθνείς φίλους των γονιών. Αντίθετα, στα ελληνικά ο χειρισμός της γλώσσας εκ μέρους τους είναι ίδιος μ’ αυτόν των ελληνοπαίδων, γιατί παρακολούθησαν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Από την προφορά δεν μπορείς να καταλάβεις την καταγωγή τους (υποθέτουμε ότι η προφορά τους στα αλβανικά θα προδίδει το γεγονός ότι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα), ενώ το επίπεδο των γνώσεών τους έχει να κάνει με το επίπεδο της συμμετοχής τους στις βαθμίδες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Οπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ελληνόπαιδες.

Κάποια απ’ αυτά τα παιδιά εκμεταλλεύτηκαν ένα νομοθετικό «διάλειμμα» που υπήρξε κάποια στιγμή και απέκτησαν εύκολα την ελληνική υπηκοότητα. Τα αγόρια υπηρέτησαν στον ελληνικό στρατό, αγόρια και κορίτσια έχουν τα δικαιώματα που έχει κάθε έλληνας πολίτης.

Το νομοθετικό «διάλλειμμα» κράτησε μια διετία περίπου (2010-2012), με τον γνωστό ως νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια. Ο νόμος Ραγκούση δεν ήταν κανένα επαναστατικό νομοθέτημα, αλλά ένας στοιχειώδης αστικός εκσυγχρονισμός, μέσω του οποίου επιχειρήθηκε να διευθετηθεί το παράδοξο να κατοικούν στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες, που γεννήθηκαν εδώ από μετανάστες γονείς, μεγάλωσαν εδώ, σπούδασαν εδώ, κατοικούν και εργάζονται εδώ, αλλά αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι χωρίς πατρίδα, χωρίς την ιδιότητα του πολίτη. Θέσπισε, λοιπόν, ο νόμος αυτός ένα εξαιρετικά αυστηρό και περιοριστικό σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων για τη χορήγηση της ιθαγένειας σ’ αυτούς τους νέους και τις νέες, μακράν των ισχυόντων στις ανεπτυγμένες (και πρώην αποικιοκρατικές) χώρες της Ευρώπης και βέβαια μακράν κάθε προοδευτικής αστικής αντίληψης (για τις αρχές του διαφωτισμού ας μη μιλήσουμε καν).

Το ζήτημα της ιθαγένειας είναι καθαρά αστικό ζήτημα. Στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες το έλυσε η ίδια η αστική τάξη, την εποχή που γινόταν πολιτικά κυρίαρχη (διαλύοντας τα προγενέστερα φεουδαρχικά καθεστώτα) και συγκροτούσε τα εθνικά κράτη. Η ιδιότητα του πολίτη του αστικού κράτους δεν ταυτιζόταν με το «δίκαιο του αίματος», που κυριαρχούσε στη φεουδαρχία, αλλά με την αποδοχή του νέου καθεστώτος και την εγκατάσταση στην επικράτειά του. Πολλά αστικά κράτη είναι πολυεθνικά, ενώ όλα παραχωρούσαν την ιδιότητα του πολίτη σε ανθρώπους που προέρχονταν από τις αποικίες τους. Ολ’ αυτά, βέβαια, υπό κανόνες και περιορισμούς, οι οποίοι όμως αναφέρονται στη μεταναστευτική τους πολιτική και όχι στο «δίκαιο του αίματος». Αυτό το αναβίωσαν οι ναζί, με τις γνωστές συνέπειες για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο νόμος Ραγκούση προνοούσε μόνο για τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Για τους ενήλικες μετανάστες, όμως, τα πράγματα τα έκανε πιο ζόρικα απ’ όσο ήταν με το προηγούμενο καθεστώς (νόμος Παυλόπουλου). Εκεί που ο παλιός νόμος ζητούσε –εκτός των άλλων– «επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού», ο καινούργιος ζητούσε από τον μετανάστη «να αποδεικνύει την ένταξή του στην ελληνική κοινωνία καθώς και τη δυνατότητά του να συμμετάσχει ενεργά και ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες τη διέπουν»!

Επιπλέον, ενέπλεκε και την αστυνομία, η οποία αποκτούσε λόγο στη διαδικασία πολιτογράφησης. Αν ο αλλοδαπός είναι πολιτικά «ζωηρός», αρκούσε η αρνητική εισήγηση της αστυνομίας για να απορριφθεί η αίτησή του και να χάσει το χιλιάρικο του παράβολου (δικαίωμα νέας αίτησης είχε μετά από ένα χρόνο και αφού πλήρωνε νέο παράβολο 300 ευρώ). Παρακολουθούσαμε τότε τις αποφάσεις των σχετικών επιτροπών για τους λεγόμενους ομογενείς και είχαμε φρίξει. Για παράδειγμα, δημοσιεύτηκαν απορριπτικές αποφάσεις γενικού γραμματέα περιφέρειας για τρία πρόσωπα (πατέρας και δύο παιδιά), με το εξής σκεπτικό: «Ο/η εν λόγω αλλοδαπός/ή δε φέρει την ομογενειακή ιδιότητα καθώς δεν προκύπτει σαφώς εθνική συνείδηση τόσο από το πρακτικό της Τριμελούς Επιτροπής όσο και από τα στοιχεία του φακέλου».

Ηρθε, όμως, το ΣτΕ και επανέφερε ανοιχτά και απροσχημάτιστα το Δίκαιο του αίματος, κηρύσσοντας αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση με μια ανατριχιαστική επιχειρηματολογία: «Ελάχιστος όρος και όριο των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας είναι η ύπαρξη γνησίου δεσμού του αλλοδαπού προς το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία, τα οποία δεν είναι οργανισμοί ασπόνδυλοι και δημιουργήματα εφήμερα, αλλά παριστούν διαχρονική ενότητα με ορισμένο πολιτιστικό υπόβαθρο, κοινότητα με σχετικώς σταθερά ήθη και έθιμα, κοινή γλώσσα με μακρά παράδοση, στοιχεία τα οποία μεταβιβάζονται από γενεά σε γενεά με τη βοήθεια μικρότερων κοινωνικών μονάδων»!

Πριν ακόμα δημοσιευτεί η απόφαση του ΣτΕ και επειδή ο Σαμαράς δεν μπορούσε να καταργήσει το νόμο Ραγκούση, λόγω αντιδράσεων από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο κολλητός του, Χ. Αθανασίου, έσπευσε με εγκύκλιό του να αναστείλει την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου «ενόψει της προσεχούς δημοσιεύσεως της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας»! Ετσι, ο νόμος παρέμεινε ανενεργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάποια μερεμέτια, σεβόμενος απόλυτα το Δίκαιο του αίματος, όπως είχε απαιτήσει το ΣτΕ. Eίναι χαρακτηριστικά αυτά που έγιναν στο Μάτι τον Σεπτέμβρη του 2018, όταν ο Τσίπρας έκανε την τρίτη επίσκεψή του μετά το έγκλημα με τους πολλούς νεκρούς. Οι ψαράδες της περιοχής τού ζήτησαν να δώσει ελληνική υπηκοότητα σε τρεις αλλοδαπούς ψαράδες, δυο Αιγύπτιους και έναν Αλβανό, οι οποίοι μαζί με τους έλληνες συναδέλφους τους πήραν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης του κόσμου που είχε αποκλειστεί στις παραλίες (την ώρα που δεν κινούνταν κανένα κρατικό σκάφος). Ο Τσίπρας δεν είχε άλλη επιλογή από το να δεχτεί το αίτημα, το οποίο ενέταξε αμέσως στην κυβερνητική προπαγάνδα. Ετσι, ο Χαρίτσης εξέδωσε non paper, στο οποίο έγραψε για την «άμεση κινητοποίηση» της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, μετά από εντολή του, για να δοθεί η ελληνική υπηκοότητα στους τρεις μετανάστες ψαράδες και πως ο ίδιος «ήδη συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή, όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες».
«Και οι τρεις μετανάστες ζουν νόμιμα στη χώρα μας επί σειρά ετών», κατέληγε το non paper Χαρίτση. Και γιατί δεν πήραν υπηκοότητα, μολονότι -όπως έγινε γνωστό- ζουν για περισσότερα από είκοσι χρόνια στην Ελλάδα; Τσίπρας και Χαρίτσης ενήργησαν όπως ο Μακρόν, που έδωσε υπηκοότητα σ’ ένα μετανάστη χωρίς χαρτιά που ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει ένα παιδάκι, ενώ την ίδια στιγμή απέλαυνε εκατοντάδες άλλους μετανάστες χωρίς χαρτιά. Δίνουν υπηκοότητες για δημαγωγία. Παίρνει υπηκοότητα (και καλώς) ο Αντετοκούνμπο ή ο Ζέκα, για να παίξουν στις εθνικές αθλητικές ομάδες, ή ο Μπάγιεβιτς, όχι όμως ο μετανάστης που ζει τόσα χρόνια στην Ελλάδα.

Χθες ήταν η μέρα που οι μετανάστες που ζητούσαν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, μετά από δεκαετίες παραμονής στην Ελλάδα, έδωσαν εξετάσεις για να… αποδείξουν ότι δικαιούνται να πολιτογραφηθούν ως πολίτες του ελληνικού κράτους. Εκτός των άλλων, κλήθηκαν να εξηγήσουν με 30 λέξεις «τι ήταν ο Εθνικός Διχασμός» και «τι η Εθνική Αντίσταση»! Κλήθηκαν να αναγνωρίσουν από φωτογραφίες πρόσωπα και τοπόσημα. Και πες πώς γνώρισαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το Ηρώδειο, αλλά την Οδό των Λεόντων στη Δήλο; Αλήθεια, πόσοι Ελληνες θα την αναγνώριζαν; Είχε και άλλες τέτοιες ερωτήσεις, από το αν ο Μίκης Θεοδωράκης πήρε το όσκαρ για τη μουσική του «Ποτέ την Κυριακή», μέχρι να εξηγήσουν τι σημαίνει «τέταρτη εξουσία» και τι «ναός της δημοκρατίας»! Ασε που έπρεπε να ξέρουν και πόσοι είναι οι έλληνες ευρωβουλευτές (τους οποίους δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν).

Αν πας στη Βοστώνη και κάνεις αυτές τις ερωτήσεις στον Τζον Πάπας, θα σε κοιτάζει απορρημένος, γιατί από ελληνικά το πολύ να ξέρει τη… διεθνή λέξη «μαλάκας». Ομως, η ΝΔ θέλει ο Τζον Πάπας να έχει δικαίωμα ψήφου στις ελληνικές εκλογές, μόνο και μόνο επειδή ο προπάπος του Γεώργιος Παπαχριστονικολόπουλος ήταν Ελληνας από την Ανω Κωλοπετεινίτσα, που μετανάστευσε κάπου μεταξύ 1890 και 1900 στις ΗΠΑ. Το Δίκαιο του αίματος…

Ετσι, ο μετανάστης από την Αλβανία που περιγράψαμε στην αρχή, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα επί τρεις δεκαετίες (περισσότερες απ’ όσες έζησε στη γενέτειρά του), που μιλάει ελληνικά, σε αντίθεση με τον Τζον Πάπας, και που τα παιδιά του ενδεχομένως έχουν προλάβει να πάρουν ελληνική υπηκοότητα, θα μείνει και πάλι με καθεστώς «άδειας παραμονής» (την οποία ενδεχομένως του εξασφαλίζουν τα παιδιά του, που είναι έλληνες πολίτες!), επειδή απάντησε καταφατικά στην ερώτηση για το όσκαρ μουσικής, καθώς δε γνώριζε ότι το πήρε ο Χατζηδάκις και όχι ο Θεοδωράκης.

Εκτύπωση 🖨
ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ MyServices απολύει εργαζόμενο εκδικητικά, το ΕΚΠΑ σφυρίζει αδιάφορα
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 19 Μάη

Σχετικά Αρθρα

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

Πολιτική 31 Μάι 2025, 00:05

Oλοι/ες αύριο στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 π.μ., Πάρκο Ελευθερίας

Πολιτική 30 Μάι 2025, 13:56

Αθλια μεθόδευση Μητσοτάκη για να θαφτούν οριστικά οι κακουργηματικές ποινικές ευθύνες του ίδιου και του Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική 29 Μάι 2025, 22:00

Εφεση κατά της αθώωσης των κασιδιαραίων νεοναζιστών κατέθεσε η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας: Η δίκη τους θα επαναληφθεί σε δεύτερο βαθμό

Καταλυτικός ο ρόλος της αρθρογραφίας του ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr

Πολιτική 27 Μάι 2025, 16:33

Το ΕΒΕΠ αναγκάστηκε να ακυρώσει την προκλητική εκδήλωση με τους σιωναζιστές

Πολιτική 27 Μάι 2025, 14:43

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπλένει τα εγκλήματα των σιωναζιστών

Πολιτική 26 Μάι 2025, 09:05
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

2 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Τους φώναξαν να πάρουν τρόφιμα και τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ

Μαζικές σφαγές Παλαιστίνιων στα αμερικανο-σιωνιστικά κέντρα διανομής βοήθειας

1 Ιούν 2025, 21:49
Αθλητισμός

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

1 Ιούν 2025, 12:43
Διεθνή

«Ρουά» της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη διπλωματική σκακιέρα

Η Χαμάς, με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των αντιστασιακών οργανώσεων, απάντησε στην πρόταση ΗΠΑ-Ισραήλ

1 Ιούν 2025, 12:16
Αθλητισμός

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

1 Ιούν 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3

Μνημόσυνο στη σιωνιστική οντότητα για τις 600 μέρες ενός χαμένου πολέμου

31 Μάι 2025, 09:01
Παιδεία

Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση

31 Μάι 2025, 06:38
Πολιτική

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

31 Μάι 2025, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Χειρότερη και από τη Μπριζίτ

30 Μάι 2025, 21:33
Καταστολή

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

30 Μάι 2025, 21:32
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 2

Και εκκαθάριση ομάδας δωσίλογων

30 Μάι 2025, 20:07
Πολιτική

Oλοι/ες αύριο στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 π.μ., Πάρκο Ελευθερίας

30 Μάι 2025, 13:56
Διεθνή

Αυτή είναι η συμφωνία που προτείνουν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση σιωναζιστές και Αμερικάνοι

Η Χαμάς κρατάει ανοιχτή τη διαπραγμάτευση, ξέροντας ότι τελικά οι σιωναζιστές θα συρθούν στους όρους της Αντίστασης

30 Μάι 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2025, 00:01
Πολιτική

Αθλια μεθόδευση Μητσοτάκη για να θαφτούν οριστικά οι κακουργηματικές ποινικές ευθύνες του ίδιου και του Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών

29 Μάι 2025, 22:00
Διεθνή

Παγίδες θανάτου τα αμερικανο-σιωνιστικά «κέντρα διανομής βοήθειας» στη Γάζα

Προς οριστική κατάρρευση βαδίζει ο βρόμικος αυτός μηχανισμός

29 Μάι 2025, 14:06
Διεθνή

Aπό το «Σπάσιμο του Ξίφους» στις «Πύλες της Κόλασης» και από εκεί στις «Πέτρες του Δαβίδ»

29 Μάι 2025, 12:05
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

Ιταλία: Ημέρα δημοκρατίας-συντάγματος.

Τυνησία: Ημέρα νεολαίας.

Ισλανδία: Ημέρα ναυτικών.

1936: Ενας νεκρός και δεκαεπτά τραυματίες από επίθεση χωροφυλάκων σε ειρηνική διαδήλωση στον Βόλο.

1964: Ο Γιάσερ Αραφάτ ιδρύει στην Ιερουσαλήμ την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

1968: Κυκλοφορεί στο εξωτερικό το πρώτο φύλλο της εφημερίδας του ΚΚΕ “Ελεύθερη πατρίδα“.

1972: Μετά από ανταλλαγή πυρών συλλαμβάνονται στη Φρανκφούρτη οι Αντρέας Μπάαντερ, Χόλγκερ Μάινς και Γιαν-Καρλ Ράσπε και λίγο αργότερα η Γκούντρουν Ενσλιν στο Αμβούργο (RAF).

1973: Ανακαλύπτεται βόμβα κάτω από αυτοκίνητο ξένης αποστολής στο Καλαμάκι.

1982: Πέντε βόμβες σε αμερικανικά αυτοκίνητα και πολυεθνικές εταιρίες (ΕΛΑ).

2005: Βόμβα του Επαναστατικού Αγώνα έξω από το υπουργείο Απασχόλησης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα της Γάζας έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Γι’ αυτό και ασκούνται πιέσεις διπλωματικές διεθνώς και μεμονωμένα, για να αρθεί ο αποκλεισμός και η απαγόρευση, η παρεμπόδιση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Παρακολουθώ τις προσπάθειες της χώρας μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, που συμβαίνει, όπως ξέρετε, κύριε Πρόεδρε, τον τελευταίο μήνα να είμαστε προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό την ιδιότητα του μη μονίμου μέλους. Και θα αναφερθώ μόνο σε αυτά, χωρίς να θέλω ούτε να υποτιμήσω ούτε να υπερτιμήσω αυτές τις πρωτοβουλίες που συνήθως είναι συλλογικές.

Κωνσταντίνος Τασούλας

(Ο Φάμελλος, κάνοντας πως δε θυμάται τους εναγκαλισμούς του Τσίπρα με τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου και τις συμφωνίες -και στρατιωτικής συνεργασίας- της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους σιωναζιστές του Τελ Αβίβ, πήγε στον Τασούλα για να του πει ότι «η θηριωδία, η οποία εξελίσσεται στη Γάζα και στην Παλαιστίνη, μας αφορά όλους και οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες»! Του είπε, ακόμα, ότι «οι πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής και οι επιλογές της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει συμπαραταχθεί μαζί με τους ηγέτες άλλων χωρών και ευρωπαϊκών χωρών είναι αναντίστοιχες με τις σοβαρές ευθύνες που έχουμε». Και ο Τασούλας, προετοιμασμένος καλά καθώς γνώριζε το θέμα της επίσκεψης Φάμελλου, αφού διαπίστωσε ότι «το θέμα της Γάζας» -έτσι ακριβώς, «το θέμα της Γάζας», όχι η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα παρόμοια- άρχισε να απαριθμεί από στήθους, με ημερομηνίες και λεπτομέρειες, τις… πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ των Παλαιστίνιων! Πρέπει να ζήλεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την άνεση με την οποία ο Τασούλας εκφωνούσε το αισχρό αφήγημά του. Αιφνιδιασμένος από την προκλητική απάντηση Τασούλα, σε στιλ κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο Φάμελλος κλείστηκε στο καβούκι του, λέγοντας αμήχανα: «Και εγώ, κύριε Πρόεδρε, χωρίς κανένα σχόλιο, όπως είπατε και εσείς, θα διατυπώσω την άποψή μου και στη συνέχεια, οφείλω να καταθέσω προτάσεις για να είναι η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας που είναι η πλευρά της ανθρωπιάς και της ειρήνης». Ηταν ένα σύντομο ντιμπέιτ μεταξύ πολιτικών απατεώνων, στο οποίο νικητής βγήκε ο ακροδεξιός Τασούλας, που έδωσε στον Μητσοτάκη την ικανοποίηση της σκέψης ότι καλώς τον έβαλε στο προεδρικό μέγαρο, καθώς είναι αποφασισμένος να συμπεριφέρεται όχι σαν «ρυθμιστής του πολιτεύματος», αλλά ως φανατικός δεξιός και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo