Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Μάρτη
  • Χεζμπολά: Ρουκέτες, drones, rουκέτες, drones κ.ο.κ.
  • Η εμμονή του Ισραήλ με το Χιάμ: Ενας λόφος, πέντε πόλεμοι και κανένα μάθημα
  • Το bullying από τη διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά
  • Η σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείριση των νεοναζιστών εγκληματιών επιβεβαίωσε ότι αυτοί θεωρούνται σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Στόχος το «ηθικό πλεονέκτημα»
Πολιτική

Στόχος το «ηθικό πλεονέκτημα»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιούλ 2017, 00:00

Το βρήκε το κόλπο η ΝΔ για να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ: κάθε εβδομάδα και μια πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Η πρόταση για τα κατορθώματα του Καμμένου με τον Γιαννουσάκη συμφωνήθηκε να συζητηθεί στα τέλη Ιούλη (ζορίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να είναι ντάλα καλοκαίρι), ενώ μάλλον ετοιμάζεται και υποβολή πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις μπούρδες του Μπαρουφάκη με το «παράλληλο σύστημα πληρωμών».

Πριν προλάβουν να ξαναζεστάνουν αυτό το θέμα οι «γαλάζιοι», ήρθε ο αναπληρωτής υπουργός Τσιρώνης να τους φουσκώσει με αέρα τα πανιά, καθώς επιβεβαίωσε όσα ισχυρίζεται ο Μπαρουφάκης (διαφημίζοντας το βιβλίο του). Οτι σε κλειστή συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου ο τότε υπουργός Οικονομικών της «παιδικής χαράς» του Μαξίμου «το είχε εισηγηθεί και το είχα επικροτήσει» (σ.σ. ο Τσιρώνης). «Και έχουμε άποψη γι' αυτό ως Οικολόγοι Πράσινοι» δήλωσε με καμάρι ο Τσιρώνης, για να τρέξει μερικές ώρες αργότερα να τα μαζέψει άρον-άρον (αφού άκουσε τα σχετικά μπινελίκια από το Μαξίμου, προφανώς), δηλώνοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και… διευκρινίζοντας ότι «το σύστημα παράλληλων πληρωμών δεν έχει απολύτως καμία σχέση με παράλληλο νόμισμα».

Το ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, προσπαθώντας να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι, είναι πέραν κάθε αμφιβολίας. Οπως πέραν κάθε αμφιβολίας είναι το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο, αποφασισμένοι να κάνουν την κωλοτούμπα και να πάνε σε νέα μνημονιακή συμφωνία, προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο με συμπεριφορά παιδικής χαράς και αρχιπαλιάτσο τον Μπαρουφάκη. Ομως, δεν είναι αυτό το ζήτημα. Μάχη εντυπώσεων, μάχη προπαγάνδας γίνεται και σ' αυτή τη μάχη οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκονται σταθερά σε θέση άμυνας. Είναι αναγκασμένοι να απολογούνται, πότε για τον Καμμένο, πότε για τον Μπαρουφάκη, που με σαδιστικό τρόπο τους εκθέτει σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Η ΝΔ (κι από κοντά το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι) έχει βρει την ευκαιρία για να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Τσίπρα σ' αυτό που έως τώρα υποτίθεται ότι ήταν το δυνατό τους σημείο: το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα». Ολα τα υπόλοιπα έγιναν αμφισβητήσιμα, αφού οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Μνημόνια υπέγραψαν και τους νόμους των προηγούμενων Μνημονίων διατήρησαν ανέπαφους και περιδεείς και υποταγμένοι στους ιμπεριαλιστές δανειστές αποδείχτηκαν. Η συζήτηση περί λιγότερο ή περισσότερο αποτελεσματικών διαπραγματευτών έχει τα υπέρ και τα κατά για την κάθε πλευρά, στο παιχνίδι της προπαγάνδας και των εντυπώσεων. Ομως, λόγω του ότι δεν είχε κυβερνήσει ποτέ στο παρελθόν, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε μέχρι τώρα και καμάρωνε ότι αυτός δεν κρύβει σκελετούς στα ντουλάπια του, ότι τα στελέχη του δεν τα κρατάει κανένας. Ερχεται, λοιπόν, τώρα η μνημονιακή αντιπολίτευση και χρησιμοποιώντας υλικό που οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσφέρουν, τους «κοπανάει»: μέσα σε δυο χρόνια καταφέρατε να βουτηχτείτε στα σκάνδαλα όσο καμιά προηγούμενη κυβέρνηση! Πότε με τα ξένα λιβάδια που έβαζε σαν εγγύηση ο Καλογρίτσας για να πάρει τηλεοπτική άδεια, πότε με το σβήσιμο του προστίμου για λαθρεμπόριο από τη ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη, πότε με τις συνομιλίες του Καμμένου μ' έναν καταδικασμένο σε ισόβια για ναρκωτικά και πότε με το -καθαρά πολιτικό- ζήτημα των IOUs του Μπαρουφάκη, το μήνυμα που στέλνεται στον κόσμο είναι πως το «ηθικό πλεονέκτημα» είναι κουραφέξαλα. Ακόμα κι εκείνος που θα σκεφτεί ότι ο Μητσοτάκης και η Γεννηματά δε δικαιούνται να μιλούν, μετά από τόσα σκάνδαλα που έχουν φορτωθεί τα κόμματά τους, δε θα δυσκολευτεί να καταλήξει στο συμπέρασμα «τελικά, όλοι ίδιοι είναι», όταν η συζήτηση πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι που επιδιώκει η ΝΔ. Γιατί δεν είναι κανένας αφελής στο ηγετικό της επιτελείο για να πιστεύει ότι είναι δυνατόν ο Κούλης να εμφανιστεί στον ελληνικό λαό ως ο εκπρόσωπος του ρεύματος… «πνεύμα και ηθική». Στόχος της ΝΔ δεν είναι να ανεβάσει τον Κούλη, αλλά να κατεβάσει τον Τσίπρα, ώστε να ξεκινήσουν και οι δύο από την ίδια αφετηρία. Και μέχρι στιγμής το καταφέρνει.

Γιατί το καταφέρνει η ΝΔ; Γιατί από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης οι Τσιπροκαμμένοι βγήκαν βαρύτατα τραυματισμένοι πολιτικά. Εχουν χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και παρά τις απελπισμένες προσπάθειές τους δεν μπορούν ν' αλλάξουν την ατζέντα. Μηχανεύονται τα πάντα. Μέχρι και ψεύτικη είδηση για «κατοχύρωση της φέτας» έστησε ο Τσίπρας, φωνάζοντας στο Μαξίμου τον Αποστόλου και τον Παπαδημητρίου (αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε σε άλλη σελίδα αυτού του φύλλου), μέχρι και φιέστα εθνικής συναίνεσης για το Κυπριακό έστησε στη Βουλή, αλλά την ατζέντα δεν κατάφερε να την αλλάξει. Είναι η μνημονιακή αντιπολίτευση αυτή που καθορίζει την ατζέντα, κατακλύζοντάς την -με τη βοήθεια και των φιλικών της ΜΜΕ- με τόνους σκανδαλολογίας και κινδυνολογίας σε καθημερινή βάση.

Οταν ο Τσίπρας και οι υπουργοί του (όχι πάντως ο Τσακαλώτος, που είναι εξαιρετικά συγκρατημένος) μιλούν καθημερινά για την επερχόμενη αναπτυξιακή έκρηξη, δεν συγκινούν κανέναν, γιατί το έργο το έχει ξαναδεί ο ελληνικός λαός. Ακόμα κι αν επιχειρήσουν άμεσα μια βιαστική «έξοδο στις αγορές» (πληρώνοντας χοντρό νταβατζιλίκι σε κάποια ξένη τράπεζα για να τους «διευκολύνει»), και πάλι δε θα καταφέρουν ν' αλλάξουν την ατζέντα. Αντίθετα, θα θυμίζουν πιο πολύ τους Σαμαροβενιζέλους. Η σκανδαλολογία θα δίνει για καιρό ακόμα τον τόνο, την ίδια στιγμή που η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική θα στραγγαλίζει τον ελληνικό λαό.
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΨέματα ακόμα και στα δευτερεύοντα
Επόμενο άρθρο Καίγονται να στήσουν «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» στην αστική Δικαιοσύνη

Σχετικά Αρθρα

Η σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείριση των νεοναζιστών εγκληματιών επιβεβαίωσε ότι αυτοί θεωρούνται σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος

Πολιτική 14 Μαρ 2026, 11:42

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Πολιτική 12 Μαρ 2026, 00:03

Η Ζαρούλια στη φυλακή (για ξεκάρφωμα), οι υπόλοιποι έξω! Φινάλε-πρόκληση στη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας

Πολιτική 11 Μαρ 2026, 19:27

Εφετείο ΧΑ: Ποινές-χάδι με βελούδινο γάντι

Μόνο η Ζαρούλια θα πάει φυλακή από όσους είχε ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρωτόδικα

Πολιτική 11 Μαρ 2026, 15:47

Στα μαλακά ρίχνουν (πάλι) τους νεοναζιστές εγκληματίες

Πολιτική 11 Μαρ 2026, 13:34

Μπούκουρας: Ψήφισα Δήμα – πήρα αναστολή!

Αμετανόητος δηλώνει ο νεοναζιστής πρώην βουλευτής

Πολιτική 10 Μαρ 2026, 14:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάρτη

15 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Ρουκέτες, drones, rουκέτες, drones κ.ο.κ.

14 Μαρ 2026, 20:34
Διεθνή

Η εμμονή του Ισραήλ με το Χιάμ: Ενας λόφος, πέντε πόλεμοι και κανένα μάθημα

14 Μαρ 2026, 20:09
Παιδεία

Το bullying από τη διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά

«Κέρβερος» με τους εκπαιδευτικούς, «αρνάκι» με τους σχολάρχες

14 Μαρ 2026, 11:59
Πολιτική

Η σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείριση των νεοναζιστών εγκληματιών επιβεβαίωσε ότι αυτοί θεωρούνται σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος

14 Μαρ 2026, 11:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάρτη

14 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι ιρανοί ηγέτες βγήκαν στο δρόμο μαζί με τον κόσμο, ανεβάζοντας στα ύψη το ηθικό του λαού

Οι αμερικανοσιωναζιστές βομβάρδιζαν τη γύρω περιοχή, αλλά κανένας δεν πτοήθηκε

13 Μαρ 2026, 19:54
Διεθνή

Οι επιχειρήσεις της Χεζμπολά είναι καθημερινές, με την ίδια ένταση, και όχι «μία στις τόσες»

13 Μαρ 2026, 18:55
Κόντρες

Νέα άθλημα: εναέριο σλάλομ

13 Μαρ 2026, 14:36
Διεθνή

Απόφαση Πρωτοδικείου Ρώμης: 700 ευρώ η τιμή της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας

Οταν η «Ευρώπη φρούριο» συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω

13 Μαρ 2026, 09:58
Πολιτισμός

Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

13 Μαρ 2026, 00:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

13 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους

12 Μαρ 2026, 14:19
Κόντρες

Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο

12 Μαρ 2026, 12:34
Διεθνή

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

12 Μαρ 2026, 10:19
Πολιτική

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

12 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάρτη

12 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν

11 Μαρ 2026, 22:41
Πολιτική

Η Ζαρούλια στη φυλακή (για ξεκάρφωμα), οι υπόλοιποι έξω! Φινάλε-πρόκληση στη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας

11 Μαρ 2026, 19:27
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάρτη

Ημέρα επαφής.

Ημέρα κατά της αστυνομικής βίας.

Ημέρα καταναλωτή.

1969: Πεθαίνει ο Γιάννης Πασσαλίδης.

1971: Πέντε καταδίκες μελών του Ελληνικού Απελευθερωτικού Στρατού.

1979: Αυθόρμητη παράδοση του Λογγίνου Παξινόπουλου, καταζητούμενου μέλους της Οργανώσεως Εθνικής Αποκαταστάσεως και πρώην διοικητή των χουντικών “Αλκίμων“.

1995: Δύο ρουκέτες κατά των εγκαταστάσεων του “Mega channel” στην Παιανία (17Ν).

2006: Πεθαίνει ο Γεώργιος Ράλλης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo