Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Μάη
  • Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη
  • Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!
  • To πρώτο, μετά την έναρξη του πολέμου, καταριανό τάνκερ LNG πέρασε από το Ορμούζ, υπό τον έλεγχο του Ιράν
  • Βόλεμα των «μαύρων»
  • Πολιτικό μάρκετινγκ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Σκιαμαχίες πάνω στην κορυφή του παγόβουνου
Πολιτική

Σκιαμαχίες πάνω στην κορυφή του παγόβουνου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιαν 2014, 00:00

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ο Σαμαράς αυτός που παρενέβη στον Σουλτς και του ζήτησε να αναβληθεί για μερικές μέρες η επίσκεψη κλιμακίου της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου που υποτίθεται ότι διερευνά τη δράση της τρόικας στις χώρες που έχουν μπει σε Μνημόνια. Μπορεί για το Στρασ- βούργο και τις Βρυξέλλες αυτή η «έρευνα» να είναι ένα τίποτα, μπορεί να έχει μόνο προπαγανδιστική αξία, ενόψει και των ευρωεκλογών, όμως στην Ελλάδα θα αντιμετωπιζόταν σαν κάτι το σημαντικό, θα γινόταν ντόρος και αυτός ο ντόρος θα θόλωνε την αστραφτερή φιέστα που ετοίμασαν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο. Επειδή, όμως, οι Ευρωπαίοι δεν πολυέδωσαν σημασία στο θέμα, ψιλοκαρφώθηκαν, και ο Σουλτς αναγκάστηκε να κάνει εκ των υστέρων δηλώσεις ότι η αναβολή της επίσκεψης έγινε με δική του πρωτοβουλία (ανάλογες δηλώσεις έκανε και εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή Κάρας, που είναι ένας εκ των δύο που θα συντάξουν την έκθεση).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, γιατί δεν επέλεξε την πολιτική καζούρα προς την κυβέρνηση, αλλά έδωσε άλλες διαστάσεις στο θέμα; Δήλωσε ο Σκουρλέτης: «Πανικόβλητη η κυβέρνηση, με την αρωγή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Σουλτς, σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του μνημονίου». Ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας αυτή η Επιτροπή; Δεν υπάρχουν όρια στην ευρωλαγνεία του ΣΥΡΙΖΑ και στον πολιτικό καιροσκοπισμό του.

Για το χαρακτήρα αυτής της επιτροπής έχουμε γράψει πολλές φορές. Εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως υπηρετεί δυο σκοπιμότητες. Από τη μια, πρέπει να δώσει θεσμική νομιμοποίηση στην τρόικα, που αποτελεί άτυπο όργανο. Από την άλλη, αναδεικνύοντας κάποιες αδυναμίες στη λειτουργία της τρόικας, θέλει να στηρίξει την κατεύθυνση της «εμβάθυνσης» της ελεγκτικής λειτουργίας στην Ευρωζώνη, με τη θέσπιση θέσης ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θα ελέγχει τους προϋπολογισμούς και τη δημοσιονομική πολιτική όλων των κρατών μελών.

Οι Γερμανοί, πάντως, ελέγχουν αυστηρά την όλη διαδικασία (ο ένας εκ των δύο ευρωβουλευτών που ορίστηκαν ως εισηγητές, ο αυστριακός Οτμαρ Κάρας, είναι από τα πιο σκληρά δεξιά στελέχη του ΕΛΚ και ενεργεί ως άνθρωπος των Γερμανών, από τους οποίους εξαρτάται η ανέλιξή του στο ευρωσύστημα) και δεν επιτρέπουν στους «υπό επιτροπεία» να έχουν γνώμη. Ο Βενιζέλος, που με τη γνωστή προπέτεια και τον νομικίστικο εξυπνακισμό του εξέφρασε στο κυριακάτικο φύλλο της «Frankfurter Algemeine Zeitung» προβληματισμό για το κατά πόσο η τρόικα είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένη, εισέπραξε μια ξινή απάντηση από τον εκπρόσωπο της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, που είπε ότι η τρόικα παρουσιάζει εκθέσεις, ενώ τις αποφάσεις παίρνει το Eu-rogroup. «Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για τη δημοκρατική νομιμοποίηση των υπουργών Οικονομικών», κατέληξε ο Ζάιμπερτ. Μαζί του συμφώνησε και ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, Μάρτιν Κότχαουζ, που συμπλήρωσε ότι πέραν του Eurogroup, οι αποφάσεις για τις δανειακές συμβάσεις εγκρίθηκαν και από τα εθνικά κοινοβούλια.

Πιο πονηρός ο Στουρνάρας, έχοντας πιάσει ποια είναι η «γραμμή» των Γερμανών, φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα τις απαντήσεις του στο ερωτηματολόγιο που του έστειλαν οι δύο ευρωβουλευτές, με τις οποίες δεν αφήνει κανένα παραπονεμένο (προπαντός τους Γερμανούς). Ο Στουρνάρας νομιμοποιεί απόλυτα την τρόικα, χαρακτηρίζει τη συνεργασία του μαζί της «σε γενικές γραμμές αποτελεσματική, χωρίς βεβαίως να έχουν λείψει οι επιμέρους διαφωνίες και οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται του Προγράμματος, όπως είναι λογικό σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης», ενώ την ευθύνη για τις οικονομικές εξελίξεις τη ρίχνει κυρίως στο παρελθόν και στη διαχείριση των ελληνικών κυβερνήσεων, επιβαρύνοντας πιο πολύ την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία σταμάτησε τα μέτρα που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Καραμανλή το 2009. Επαναλαμβάνει δε και όλα όσα είναι γνωστά και λέγονται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, για την έλλειψη προετοιμασίας της ΕΕ ν’ αντιμετωπίσει την «κρίση χρέους», για τον λάθος πολλαπλασιαστή που έχει παραδεχτεί και το ΔΝΤ κτλ. Γενικά, υπερασπίζεται όλα τα μέτρα που πάρθηκαν την προηγούμενη τριετία (μολονότι παραδέχεται ότι υπήρξε απώλεια εισοδήματος κατά 35%, έκρηξη της ανεργίας και πλήγματα στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα), ενώ δεν παραλείπει να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας για το 2014 και τα επόμενα χρόνια. Από θεσμική άποψη τα βρίσκει όλα απολύτως εντάξει και εντός του συνταγματικού πλαισίου. Παραθέτει μάλιστα και σειρά προσφυγών που έχουν γίνει στο ΣτΕ, τις υπέρ των μνημονιακών νόμων αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, καθώς και εκείνες που αναμένονται. Διαβάζοντας το εφτασέλιδο κείμενο με τις απαντήσεις του Στουρνάρα στα εννέα ερωτήματα των ευρωβουλευτών έχεις την εντύπωση ότι ακούς κάποια από τις ομιλίες που κατά καιρούς κάνει στη Βουλή ή σε διάφορες εκδηλώσεις που τον καλούν ως ομιλητή. Τίποτα το επιλήψιμο δεν βρίσκει στη δράση της τρόικας, τα πάντα τα βρίσκει εναρμονισμένα και με το κοινοτικό και με το εσωτερικό Δίκαιο. Ο Προβόπουλος υπήρξε ενθουσιώδης, χαρακτηρίζοντας «πολύ στενή και έντονη» τη συνεργασία του με την τρόικα και η κριτική του ήταν όχι στην τρόικα, αλλά στις «μεγάλες οικονομικές ανισορροπίες μετά την υιοθέτηση του ευρώ». Επανέλαβε, δηλαδή, κι αυτός όσα λέει στις εκθέσεις του, πράγματα γνωστά που επαναλαμβάνουν όλοι οι παράγοντες της Ευρωζώνης, πολιτικοί και τεχνοκράτες.

Στην ίδια γραμμή θα κινη- θούν οι ερωτώμενοι και στις άλλες χώρες-μέλη, διότι δεν είναι δυνατόν να αναιρέσουν τον εαυτό τους και την πολιτική που εφαρμόζουν, οπότε μπορούμε να καταλάβουμε ποια θα είναι και η κατεύθυνση της έκθεσης που θα συντάξουν οι Κάρας και Λιέμ, αν καταφέρουν να συντάξουν κοινή έκθεση, μιας και ο πρώτος είναι καραδεξιός ενώ ο δεύτερος σοσιαλδημοκράτης. Το πιθανότερο, δε, είναι να μη γίνει τίποτα πριν τις ευρωεκλογές, για να μη δοθούν ευκαιρίες στα αντιπολιτευόμενα κόμματα να πια- στούν από πλευρές της έκθεσης. Εξάλλου, είναι ανοιχτό και το παζάρι που γίνεται στο ε-σωτερικό της Ευρωζώνης και μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ για το πώς θα διαμορφωθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός στο μέλλον, αν θα παραμείνει το ΔΝΤ σ’ αυτόν ή αν θα δημιουργηθεί Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, αν θα θεσπιστεί θέση ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών κτλ. Οταν τελειώσει αυτό το παζάρι, μπορούν να διαμορφώσουν αναλόγως και την έκθεσή τους οι ευρωβουλευτές.

Κι έχεις τον ΣΥΡΙΖΑ να καλλιεργεί την ευρωλαγνεία, προσδίδοντας ουσιαστικό χαρακτήρα σ’ αυτό το προπαγανδιστικό πανηγύρι.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠρωθυπουργός σε ρόλο ξεναγού
Επόμενο άρθρο Η ουσία παραμένει

Σχετικά Αρθρα

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

Πολιτική 11 Μάι 2026, 19:41

Οταν η ομάδα παραπαίει, φεύγει ο προπονητής

Πολιτική 8 Μάι 2026, 12:56

Ο Μητσοτάκης ως υποστηρικτής των αμερικανόδουλων και σιωνιστόδουλων αραβικών καθεστώτων

Πολιτική 7 Μάι 2026, 19:22

Ο Μητσοτάκης αμνηστεύει τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ υπουργούς του, γιατί πίσω από την εγκληματική οργάνωση βρίσκεται ο ίδιος

Πολιτική 6 Μάι 2026, 20:36

Ούτε Κιγκινάτος ούτε βαστάζος

Πολιτική 6 Μάι 2026, 14:53

Ο ανασφαλής πρωθυπουργός και ο πρόθυμος Τζαβέλλας

Πολιτική 5 Μάι 2026, 14:39
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάη

12 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

11 Μάι 2026, 19:41
Διεθνή

Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!

11 Μάι 2026, 14:07
Διεθνή

To πρώτο, μετά την έναρξη του πολέμου, καταριανό τάνκερ LNG πέρασε από το Ορμούζ, υπό τον έλεγχο του Ιράν

11 Μάι 2026, 12:23
Κόντρες

Βόλεμα των «μαύρων»

11 Μάι 2026, 11:09
Η παπάρα

Πολιτικό μάρκετινγκ

11 Μάι 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάη

11 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρά χτυπήματα στους δωσίλογους από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

10 Μάι 2026, 12:09
Διεθνή

Kυριακάτικη καλημέρα από τη Χώρα των Κέδρων

10 Μάι 2026, 10:04
Διεθνή

Μια φασιστικοποιημένη κοινωνία σε ένα ναζιστικό κράτος

10 Μάι 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάη

10 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Αντίσταση ως Ιδεολογία: Η πολιτική κουλτούρα επιβίωσης του Ιράν

9 Μάι 2026, 10:02
Ιστορία

81 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σήμερα η καρδιά της ανθρωπότητας χτυπά στην Παλαιστίνη, στον Λίβανο, στο Ιράν

9 Μάι 2026, 00:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

9 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάη

9 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Aυτό σημαίνει αυτοκρατορίσκος

8 Μάι 2026, 19:13
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει

Συζήτηση στην Κόντρα (8 μμ)

8 Μάι 2026, 12:58
Πολιτική

Οταν η ομάδα παραπαίει, φεύγει ο προπονητής

8 Μάι 2026, 12:56
Διεθνή

Ουμ Οσάμα Αλ-Χάγια: H περηφάνια μιας παλαιστίνιας μάνας που έδωσε τέσσερα παιδιά στον αγώνα

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Αζάμ Αλ-Χάγια

8 Μάι 2026, 09:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάη

8 Μάι 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάη

Ημέρα νοσηλευτριών.

1936: Ογκώδεις διαδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά, άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία.

1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο της Μακρονήσου.

1969: Καταδίκες δεκαέξι μελών και στελεχών του ΚΚΕ από το στρατοδικείο Αθηνών.

1971: Συλλαμβάνονται τέσσερις βομβιστές του ΠΑΚ.

1972: Βομβιστικές επιθέσεις της RAF σε Ακουρσμπουργκ και Μόναχο, πέντε τραυματίες αστυνομικοί και εξήντα καταστραμμένα αυτοκίνητα.

1974: Καταδίκη 27 ατόμων από το στρατοδικείο Ιωαννίνων για συμμετοχή στην οργάνωση “Αρης Βελουχιώτης“.

1979: Βόμβα στην αίθουσα του εργατοδικείου στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

1981: Πεθαίνει ο αγωνιστής του IRA Francis Hughes μετά από 59 μέρες απεργίας πείνας.

1985: Φασίστες της ΕΠΕΝ υπό τον Μάκη Βορίδη επιτίθενται σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία.

1998: Βόμβες σε δύο εκθέσεις αυτοκινήτων σε Κατεχάκη και Μεσογείων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος και θα επιμείνω στην άποψή μου. Η ΝΔ θα λάβει αυτοδυναμία και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Ο ελληνικός λαός στο δίλημμα, αστάθεια ή κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποκλείεται να επιλέξει την αστάθεια. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελέγη από τον ελληνικό λαό για να κάνει τη ζωή του καλύτερη. Όσο πετυχαίνουμε αυτόν τον στόχο, δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα.

Σπυρίδων-Αδωνις Γεωργιάδης

(Ο Μητσοτάκης είπε στους βουλευτές του ότι πρέπει να ιδρώσουν τη φανέλα για να ξανακερδίσουν τις εκλογές. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός του, όμως το έχει σίγουρο. Οχι μόνο θα κερδίσουν, αλλά θα πάρουν αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή και δε θα χρειαστεί να υπάρξει δεύτερη. Οπως το περιγράφει, μάλιστα, αυτό θα γίνει περίπου αυτόματα: οι αντίπαλοι αποτελούν τον ορισμό της αστάθειας, οπότε μπροστά στο φόβο της αστάθειας οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν και πάλι Μητσοτάκη. Η συνέντευξη – δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Political – είναι προφανές ότι έχει γίνει με γραπτές ερωτήσεις και απαντήσεις, οπότε δεν υπάρχει follow up ερώτηση. Εστω και για ξεκάρφωμα, ένας δημοσιογράφος θα ρωτούσε από πού αντλεί αυτή τη βεβαιότητα ο ακροδεξιός κτλ. υπουργός. Αλλά και ο τελευταίος κάθε άλλο παρά πολιτικά αφελής είναι. Πολιτικό μάρκετινγκ κάνει. Οχι για λογαριασμό του Μητσοτάκη, αλλά για τον εαυτό του. Πετώντας μια… φιδεμπορική ατάκα, λέγοντας αυτό που ξέρει ότι οι πάντες ξέρουν ότι δε στέκεται με τίποτα, κόβει την περαιτέρω συζήτηση. Θυμίζει την ιστορική πλέον ατάκα που έλεγε ο Γιόχαν Κρόιφ στους παίκτες της Μπαρτσελόνα, προτού βγουν στον αγωνιστικό χώρο: «Βγείτε έξω και απολαύστε το». Μόνο που – τηρουμένων των αναλογιών – ούτε η ΝΔ είναι Μπαρτσελόνα ούτε ο ακροδεξιός κτλ. υπουργός είναι Κρόιφ. Πάντα τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να παίζει ο ΟΦΗ με τη Μπαρτσελόνα και ο Κόντης να εκφράζει βεβαιότητα νίκης και πρόκρισης! Πίσω από αυτή την επιτηδευμένη βεβαιότητα κρύβεται η επένδυση στο δικό του πολιτικό μέλλον, στην μετά-Μητσοτάκη εποχή. Το βασικό επιχείρημα του ακροδεξιού κτλ. στελέχους της ΝΔ θα είναι: «Εγώ ήμουν συνέχεια στα χαρακώματα, έδινα μάχη για να κερδίσουμε με αρχηγό τον Μητσοτάκη, όμως ο Δένδιας κρυβόταν και υπονόμευε τον Μητσοτάκη. Εγώ ενδιαφερόμουν για την παράταξη, ενώ ο Δένδιας ενδιαφερόταν μόνο για τον εαυτό του». Κανονικό πολιτικό μάρκετινγκ επιπέδου τηλεπλασιέ που πουλάει έντυπη σαβούρα και την παρουσιάζει σαν απαύγασμα γνώσης, σοφίας και λογοτεχνικότητας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo