Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών
  • Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς
  • Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση
  • Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Σε απελπισία οι νεοναζιστές δολοφόνοι
Πολιτική

Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

Σε απελπισία οι νεοναζιστές δολοφόνοι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Οκτ 2018, 00:00

Καθώς συνειδητοποίησαν πλέον ότι οδεύουν προς καταδίκη, ο φίρερ της ΧΑ και τα στελέχη της απαξιώνουν συστηματικά, με επιδεικτικό τρόπο, την πρόεδρο Μ. Λεπενιώτη και όλο το δικαστήριο. Οπως έχουμε δείξει, ο φίρερ και τα ηγετικά στελέχη της ΧΑ, προκειμένου να χτίσουν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για την απροκάλυπτη φασιστική και εγκληματική δράση τους εφαρμόζουν μια συγκεκριμένη τακτική.
 
♦ Πρώτον, στις απολογίες τους στην προδικασία αποκήρυξαν –σε υψηλούς τόνους- τη βία «απ’ όπου και αν προέρχεται».
 
♦ Δεύτερον, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν εκτός δικαστηρίου, ισχυρίζονται ψευδώς ότι δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του αρχηγού και των βουλευτών. Η συγκεκριμένη ομάδα κατηγορούμενων νεοναζιστών (φίρερ και βουλευτές) είναι 18. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μέλη και στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος, είναι 51. Αυτούς, λοιπόν, ο φίρερ και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της ΧΑ τους  έχουν «πετάξει στα σκυλιά». Αδιαφορούν για την καταδίκη τους, αρκεί να πέσουν στα μαλακά οι ίδιοι. Μιλώντας με νομικούς όρους, επιδιώκουν να τους δοθεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται.
 
♦ Τρίτον, οι συνήγοροί τους (στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι είτε στελέχη είτε επιστημονικοί συνεργάτες της ΧΑ), που είναι αυτοί που ξεδιπλώνουν την υπερασπιστική γραμμή που χαράσσεται από τον φίρερ και από τον αδελφό του, λογοκρίνουν τις ναζιστικές θέσεις του φίρερ, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στα αναγνωστέα έγγραφα. Θέσεις που όχι μόνο επιβεβαιώνουν το ναζιστικό ιδεολογικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, αλλά επιβεβαιώνουν και τον εγκληματικό χαρακτήρα της δράσης του νεοναζιστικού μορφώματος και των ταγμάτων εφόδου του. Είναι χαρακτηριστικοί οι ύμνοι προς τον εθνικοσοσιαλισμό και τη δράση των ναζιστών κατακτητών στην Ελλάδα, όπως και η δήλωση του φίρερ ότι, αν ζούσε στη Γερμανία εκείνη την εποχή, θα ήταν ενταγμένος στο Ναζιστικό Κόμμα. Χαρακτηριστική είναι ακόμα η… νοσταλγική αποκάλυψη του φίρερ στη Σπάρτη, ότι ο πατέρας του ήταν Χίτης και ότι αυτό το θεωρούσε οικογενειακό τίτλο τιμής.
 
Κατά τη διαδικασία των Αναγνωστέων Εγγράφων, οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν ενστάσεις, για λογαριασμό ιδιαίτερα του φίρερ, ζητώντας να μην προβληθούν βίντεο που κατασχέθηκαν στα σπίτια των νεοναζιστών (τα βίντεο αυτά ήταν μαζί με τις Εκθέσεις Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης, που είχαν ήδη αναγνωστεί). Υπέβαλαν επίσης ένσταση να μην αναγνωστούν τα Αναγνωστέα Εγγραφα 254 και 255, που συμπεριλάμβαναν το καταστατικό της ΧΑ και το ιδεολογικό της μανιφέστο-ύμνο στον εθνικοσοσιαλισμό και στην Αρχή του Αρχηγού. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε και το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει αυτές τις ενστάσεις, με ένα σκεπτικό με ευρύτερες διαστάσεις.
 
Αυτές οι αποφάσεις του δικαστηρίου θορύβησαν πάρα πολύ τους συνηγόρους υπεράσπισης που μετέφεραν τον πανικό τους στον φίρερ. Κι αυτός, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσει η απαξίωση της προέδρου και του δικαστηρίου,  με ένα άρθρο που είχε τίτλο «Η δίκη του Σωκράτη» (δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας των νεοναζιστών στις 19 Σεπτέμβρη και υπογράφεται μεν από κάποιον Κ. Αλεξανδράκη, αλλά είναι γνωστό ότι και στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοση της νεοναζιστικής φυλλάδας δε δημοσιεύεται τίποτα αν δεν το έχει γράψει ή δεν το έχει εγκρίνει ο φίρερ).
 
Δύο είναι οι κεντρικές ιδέες αυτού του άρθρου:
 
♦ Πρώτον, η δημόσια παραδοχή -για πρώτη φορά- ότι οι νεοναζιστές θα καταδικαστούν: φτάνουν στο σημείο να παραλληλίζουν τη δίκη τους με τη δίκη του Σωκράτη και να λένε ότι στο τέλος θα δικαιωθούν, όπως ο Σωκράτης! Παλαιότερα, στελέχη τους ισχυρίζονταν ότι αυτή η δίκη είναι πολιτική και δίκη σκοπιμότητας και ότι θα αθωωθούν γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. Οταν λέγονταν αυτά, η ακροαματική διαδικασία δεν είχε μπει ακόμα στη φάση των Αναγνωστέων Εγγράφων.
 
♦ Δεύτερον, για πρώτη φορά βάλλονται δημόσια από τους χρυσαυγίτες νεοναζιστές η πρόεδρος και το δικαστήριο. Παλαιότερα την είχε απαξιώσει ο Ν. Μίχος, αλλά αυτός τότε είχε αποχωρήσει από τη ΧΑ. Εκανε την απαξιωτική για την πρόεδρο δήλωση στις 13 Νοέμβρη του 2017, ενώ είχε αποχωρήσει από τη ΧΑ στις 26 Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς. Την περίοδο που κατέθεταν στο δικαστήριο οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ο Μίχος έλεγε για την πρόεδρο: «Και αυτή η Πρόεδρος, αντί να ντρέπεται που κάθεται στο έδρανο επάνω που κάθεται και να εξετάζει τους μάρτυρες και δεν έχει διακόψει τη δίκη…».
 
Στην… παραβολή «Η δίκη του Σωκράτη» (https://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-dikh-tou-swkrath), εμμέσως πλην σαφώς, γίνεται απαξίωση της προέδρου και του δικαστηρίου, που είχαν απορρίψει την ένσταση που υπέβαλε μόνον ο φίρερ, ζητώντας να μην αναγνωστεί το Αναγνωστέο Εγγραφο 254, που περιελάμβανε και το καταστατικό της ΧΑ, το οποίο είχαν στείλει στον δημοσιογράφο Δ. Ψαρρά τη δεκαετία του ‘80. Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
 
«Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μόνο την βράβευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συμβούλιο για αυτή την σκευωρία, αλλά και τις μισθολογικές υποσχέσεις του υπουργού δικαιοσύνης ως αντάλλαγμα για την μέχρι τούδε δικαστική συμμετοχή στην απάτη, όπως αυτή αποτυπώθηκε με την πλήρη αποδοχή ενός ψευδεπίγραφου δήθεν καταστατικού, την διαρροή υλικού της δικογραφίας στα κανάλια, την άρνηση δίωξης ή έστω απόρριψης των ψευδομαρτύρων όταν αποκαλύπτονται τα ψέματά τους, το γεγονός ότι άνθρωποι του νόμου δεν αισθάνθηκαν αισχύνη παραθέτοντας ιδεολογικά επιχειρήματα στις αιτήσεις αποφυλακίσεων του Αρχηγού μας και του Χρήστου Παππά και πολλά άλλα που η απαρίθμησή τους θα ήταν εξόχως χρονοβόρα».
 
Η αιχμή δε στρέφεται μόνο κατά των δικαστών και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έκριναν ως γνήσιο το καταστατικό της ΧΑ και δέχτηκαν να καλέσουν ως μάρτυρες τους πέντε προστατευόμενους μάρτυρες (είχαν περάσει για ένα χρονικό διάστημα από τη ΧΑ και είχαν πέσει στην αντίληψή τους, άμεσα ή έμμεσα, διάφορα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος των νεοναζιστών). Στρέφεται και κατά της προέδρου και του δικαστηρίου, που αποφάσισαν να εξεταστούν οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες και να αναγνωστούν τα Αναγνωστέα Εγγραφα 254 και 255 (και όχι μόνο). Οι νεοναζιστές φτάνουν στο έσχατο σημείο απελπισίας, όταν προσπαθούν να πείσουν τους οπαδούς τους ότι οι δικαστές «συμμετέχουν στην απάτη», επειδή έχουν λάβει… μισθολογικές υποσχέσεις. Πρόκειται, φυσικά, για γελοιότητα. Σιγά μην είχαν ανάγκη οι δικαστές να βάλουν στη ζυγαριά τη δίκη των νεοναζιστών για να διεκδικήσουν μισθολογικές αυξήσεις, τις οποίες αποφασίζουν οι ίδιοι μέσω του μισθοδικείου.
 
Τη σκυτάλη της απαξίωσης της προέδρου και του δικαστηρίου παρέλαβε από τον φίρερ Μιχαλολιάκο ο Λαγός, με δύο συνεντεύξεις που έδωσε στη φυλλάδα «Ελεύθερη Ωρα» (28 Σεπτέμβρη) και στο ραδιόφωνο ΧFM (30 Σεπτέμβρη του 2018).
 
Η ακροδεξιά φυλλάδα ρώτησε τον Λαγό «τι έχει να πει συμπερασματικά» καθώς «συνεχίζεται αυτή η “παράξενη“ -τουλάχιστον- δίκη της Χρυσής Αυγής». Και ο Λαγός απάντησε: «Να σας τονίσω κλείνοντας, πως όχι 18 μήνες συν 3 δεν μας λυγίζουν, ούτε τώρα τους φοβόμαστε, η δίκη μας είναι σε εξέλιξη, μία δίκη καρικατούρα, μία γραφικότατη δίκη πραγματικά που όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή ούτε Βουλευτή ούτε φυσικά του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, όμως παρ’ ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος 20 χρόνων φυλακής, εγώ τους υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι αυτός ο Γιάννης Λαγός που φοβήθηκαν τότε, το 2013, και με βάλανε φυλακή! Αυτός θα είμαι μέχρι το τέλος! Είναι υπόσχεση αυτό…» (η έμφαση της φυλλάδας).
 
Τα περί «δίκης καρικατούρα» και «γραφικότητας» αποτελούν ευθεία βολή στην πρόεδρο Μ. Λεπενιώτη, που προεδρεύει σ΄ αυτή τη δίκη και στην υπόλοιπη σύνθεση του δικαστηρίου. Φαίνεται καθαρά η αγωνία του Λαγού να βγάλει λάδι τον φίρερ και τους βουλευτές (μόνον αυτούς, όχι τους υπόλοιπους 58 χρυσαυγίτες, που «ρίχνονται στα σκυλιά»!), αλλά και ο φόβος –πλέον- για «20 χρόνια φυλακής». Γι’ αυτό προβοκάρει τόσο χοντροκομμένα το δικαστήριο: «μολονότι δεν υπάρχει εμπλοκή του Αρχηγού και των βουλευτών, εγκυμονεί ο κίνδυνος 20 χρόνων φυλακής».
 
Στο ραδιόφωνο του τέθηκε η ερώτηση: «Σας αναφέρουν ως εγκληματική οργάνωση. Κάνατε κάτι εσείς γι’ αυτό;». Και ο Λαγός απάντησε: «Τι να κάνουμε; Εχουμε κάνει τα πάντα. Καταρχήν εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Το λέω, κι ας είμαι αυτή τη στιγμή με μια δίκη πάνω μου… Μας λένε εγκληματική οργάνωση, πού να απευθυνθούμε; Εχουμε ένα δικαστήριο, το οποίο κωλυσιεργεί, κανείς δεν υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικά μας δικαιώματα…»!
 
Αποτελεί, βέβαια, θράσος, να κατηγορεί ο Λαγός το δικαστήριο ότι κωλυσιεργεί, όταν οι συνήγοροι των νεοναζιστών έχουν καταθέσει χιλιάδες Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις των πελατών τους στη Βουλή και ζητούν από το δικαστήριο να τις αναγνώσει, με αποτέλεσμα να αναλώνονται συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων (μέχρι στιγμής έχουν διαβαστεί των Καιάδα, Αρβανίτη και Γρέγου, ενώ την Παρασκευή θα ξεκινούσε η ανάγνωση του «κοινοβουλευτικού έργου» του Ηλιόπουλου). Αν ήθελαν απλά να δείξουν πόσο σπουδαίοι κοινοβουλευτικοί άνδρες είναι οι πελάτες τους, θα κατέθεταν τα πακέτα με τις Ερωτήσεις και θα περιορίζονταν σ' ένα σχόλιο επ' αυτών. Δε θα ζητούσαν να διαβαστεί όλο αυτό το χαρτομάνι (στο οποίο μάλιστα, όπως αποκαλύψαμε, έχουν κάνει και τη δέουσα λογοκρισία, αφαιρώντας ερωτήσεις ρατσιστικού, ισλαμοφοβικού και σκληρά εθνικιστικού περιεχομένου), προκειμένου να εμφανίσουν τη νεοναζιστική συμμορία σαν μια ήρεμη κοινοβουλευτική δύναμη. Παίζουν καθυστέρηση, κατά το κοινώς λεγόμενο.
 
Η απαξίωση του δικαστηρίου και της προέδρου του από τον φιρερίσκο και τους επιτελείς του γίνεται επειδή έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα στοιχεία που προέκυψαν στην ακροαματική διαδικασία από την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, πολλοί από τους οποίους υπήρξαν θύματα των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου, δεν αφήνουν στους δικαστές που δικάζουν αυτή την υπόθεση περιθώριο για άλλη ετυμηγορία πέραν της καταδικαστικής. Γιατί αποδείχτηκε περίτρανα ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση που βαρύνεται με ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών.
 
Οταν ολοκληρωθεί το βασανιστήριο της ανάγνωσης των Ερωτήσεων των νεοναζιστών βουλευτών και η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης που θα προτείνουν, θ’ αρχίσουν οι απολογίες των νεοναζιστών. Θα παραστούν, άραγε ο φιρερίσκος, οι βουλευτές και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι νεοναζιστές για να απολογηθούν και να υποβληθούν στη βάσανο των ερωτήσεων από το δικαστήριο και τους υπόλοιπους παράγοντες της δίκης ή θα ασκήσουν το δικαίωμα της σιωπής, που έχουν όλοι οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας; Και να υποστηρίξουν, πέραν των άλλων, και την απαξίωση της προέδρου και του δικαστηρίου, ισχυριζόμενοι μπροστά τους ότι πρόκειται για μια δίκη παρωδία, μια δίκη γραφική;
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

Αρχηγική εμφάνιση Σαμαρά, ομηρία Μητσοτάκη
Επόμενο άρθρο

Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

Από το διαχωρισμό στον… εξορθολογισμό

Σχετικά Αρθρα

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

Πολιτική 9 Σεπ 2026, 11:08

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

Πολιτική 7 Σεπ 2026, 19:12

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

9 Σεπ 2026, 11:08
Διεθνή

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς

9 Σεπ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

Βόρεια Κορέα: Εθνική γιορτή.

Βουλγαρία, Λουξεμβούργο: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1941: Ιδρύεται ο ΕΔΕΣ.

1942: Απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απήργησαν τις δύο προηγούμενες μέρες στην κατοχική Αθήνα, οι συλληφθέντες εκτοπίζονται.

1961: Δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ από μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην αίθουσα «Γαλαξίας» του «Χίλτον».

1970: Συλλαμβάνονται στην Αθήνα δύο άραβες κομάντο με εκρηκτικές ύλες.

1971: Συλλαμβάνονται δέκα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που έβαλαν βόμβες σε ισάριθμα σχολικά αυτοκίνητα στο Πόντιακ (ΗΠΑ).

1976: Πεθαίνει ο Μάο Τσε Τουνγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    17Ν
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Εφετείο 17Ν
  • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    ΕΛΑ
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Ποιοι είμαστε
  • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Επικοινωνία
  • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Όροι χρήσης
  • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Ποιοι είμαστε
  • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Επικοινωνία
  • Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo