Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Μάη
  • Eurovision: Kαλά και ακόμα πιο καλά νέα
  • 168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα
  • Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω
  • Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα
  • Τεράστια έκρηξη συγκλονίζει το κεντρικό Ισραήλ — Αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή περί δοκιμής
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ρόμπες, όχι τήβεννοι
Πολιτική

Ρόμπες, όχι τήβεννοι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Ιούν 2019, 00:00

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής ζητά να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις των Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου, τις οποίες ο ίδιος είχε θεωρήσει ανάξιες λόγου και είχε θέσει στο αρχείο, πριν από μερικούς μήνες! Προέκυψαν, λέει, καινούργια στοιχεία. Τα οποία, όμως, δεν παραθέτει ούτε με τη μορφή τίτλων!
 
Ο ίδιος ανώτατος εισαγγελικός παράγοντας, που συνηθίζει πλέον να δημοσιοποιεί ο ίδιος τις κινήσεις του (!), είχε γράψει σ' εκείνη την ανακοίνωση-ποταμό που εξέδωσε προ ημερών, ότι για μια περίοδο ήταν το πλέον αγαπημένο παιδί της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και οι απόψεις τους ταυτίζονταν μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήταν μόνο το αγαπημένο αλλά και το υπάκουο παιδί της Ξένης Δημητρίου. Δικαιούμαστε, λοιπόν, να ρωτήσουμε: γι' αυτόν το λόγο αρχειοθέτησε τις μηνύσεις των τριών πολιτικών κατά Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου και άλλων; Και τώρα που, κατά κάποιο τρόπο, έπαψε να είναι το αγαπημένο παιδί της αποχωρούσας εισαγγελέα, πείσμωσε και ζητά να βγουν οι μηνύσεις από το αρχείο και να ερευνηθούν;
 
Εμείς δε θα μπούμε στη διαδικασία να ανακαλύψουμε το κίνητρο του κ. Αγγελή. Αν δηλαδή κινείται από προσωπικό θυμό κατά του «Ρασπούτιν» και των οργάνων του ή αν έχει πιάσει «επαφή» με την επερχόμενη «νέα κατάσταση» και «κάπου προσβλέπει». Από τη «νέα κατάσταση», πάντως, ακούγονται καλά λόγια γι' αυτόν. «Τη μήνυσή μου τη χειρίστηκε ο κ. Αγγελής», λέει ο Σαμαράς. «Αρχικά την έθεσε στο αρχείο. Φαίνεται όμως ότι στην πορεία ο κ. Αγγελής κατάλαβε αυτά τα οποία κατήγγειλα εξαρχής. Γι΄ αυτό και ανασύρει τη μήνυσή μου, όπως και των κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου. Και με τις αναφορές του που διαβάζω καταγγέλλει “σημεία και τέρατα“! Πρέπει να ερευνηθούν λοιπόν όλα! Με διαφάνεια και ειλικρίνεια. Μέχρι τέλους». Απαλλάσσεται κάθε υποψίας ο Αγγελής, λοιπόν. Απλά είναι λίγο… αργός στο μυαλό και άργησε να καταλάβει αυτά που από την αρχή κατήγγειλε ο Σαμαράς! Εμείς περιοριζόμαστε να θυμίσουμε πως ο Αγγελής είχε αρχειοθετήσει τις τρεις μηνύσεις χωρίς να καλέσει -για τα μάτια βρε αδερφέ- τους τρεις μηνυτές να καταθέσουν. Κι αυτό τότε είχε καταγγελθεί με δριμύτητα από τους Βενιζέλο και Σαμαρά. Τώρα που ο Αγγελής έγινε «καλό και υπάκουο παιδί» (το συνηθίζει καταπώς φαίνεται), ο Σαμαράς τον συγχωρεί για την προηγούμενη συμπεριφορά του!
 
Δεν αξίζει, φυσικά, ν' ασχοληθεί κανένας με δηλώσεις όπως αυτές του Σαμαρά, που υποτιμούν τη νοημοσύνη ακόμα και μικρών παιδιών. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως ο κ. Αγγελής κατάφερε να κάνει ρεντίκολο το μηχανισμό της ανώτατης δικαιοσύνης, μιλώντας για «Ρασπούτιν» και για «αγαπημένα παιδιά», για εισαγγελείς που εκτελούν εντολές πολιτικών και στήνουν υποθέσεις κατά των πολιτικών τους αντιπάλων κτλ. Αυτό που ο κόσμος το είχε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι, επιβεβαιώνεται πλέον διά χειρός ενός ανώτατου εισαγγελέα.
 
Η πλάκα είναι πως και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μια βδομάδα πριν συνταξιοδοτηθεί και εγκαταλείψει υποχρεωτικά το πόστο της, έδωσε εντολή να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις των Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, διότι ως προς τα πολιτικά πρόσωπα (Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο) η δικογραφία έχει σταλεί στη Βουλή από τον Μάη του 2018. Τα μη πολιτικά πρόσωπα περιορίζονται μόνο στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη και τους βοηθούς της Χ. Ντζούρα και Σ. Μανώλη. Οι καταγγελίες σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων αρχειοθετήθηκαν από τον προηγούμενο επόπτη των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Δ. Παπαγεωργίου και μόνο ο ίδιος μπορεί να ζητήσει την ανάσυρσή τους από το αρχείο.
 
Η υπόθεση ανατέθηκε στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Θεοδώρου, ενώ -σύμφωνα με όσα διέρρευσαν- η Ξ. Δημητρίου στην παραγγελία της αναφέρει ότι τα στοιχεία που επικαλείται ο Ι. Αγγελής ήταν στα χέρια του από τον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο, αλλά αυτός ήρθε «όψιμα», στις 19 και 20 Ιούνη του 2019, να ζητήσει βάσει αυτών των στοιχείων την ανάσυρση των επίμαχων μηνύσεων από το αρχείο. Και μεις αναρωτιόμαστε: όταν ο Αγγελής έβαλε τις μηνύσεις στο αρχείο, δεν ενημέρωσε την προϊσταμένη του; Δεν έλαβε αναλυτική γνώση η Ξ. Δημητρίου για την αρχειοθέτηση; Δε νομίζουμε ότι θα βρεθεί Ελληνας που να πιστέψει ότι ο Αγγελής έκανε του κεφαλιού του. Αλλο αν την ευθύνη την έχει τυπικά ο ίδιος και άλλο αν ήταν πλήρως ενήμερη και η Δημητρίου, πράγμα για το οποίο είμαστε απόλυτα σίγουροι (και όχι μόνο επειδή ο Αγγελής ήταν «το αγαπημένο της παιδί»). Πώς, λοιπόν, έρχεται τώρα η Δημητρίου και ζητά την ανάσυρση των μηνύσεων;
 
Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα έχουν ως εξής. Σε λίγες μέρες, η Τουλουπάκη θα είναι «μόνη». Η Δημητρίου θα έχει συνταξιοδοτηθεί, ο «Ρασπούτιν» θα έχει συνταξιοδοτηθεί πολιτικά και μια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα μελετά τις σε βάρος της Τουλουπάκη και των συνεργατών της μηνύσεις τριών ισχυρών πολιτικών προσώπων, τα οποία θα έχουν τη στήριξη της νέας κυβέρνησης. Αν ο Παυλόπουλος υπογράψει -όπως εκτιμούμε εμείς- το προεδρικό διάταγμα για την τοποθέτηση της νέας εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ (Δ. Κοκοτίνη), αυτή θα κληθεί να επιβάλει την «ειρήνη» μεταξύ των συναδέλφων και υφισταμένων της. Αν ο Παυλόπουλος δεν υπογράψει το προεδρικό διάταγμα διορισμού, τότε ενδέχεται η νέα κυβέρνηση να πάει σε επιλογή άλλου προσώπου. Βέβαια, η Τουλουπάκη έχει στα υπέρ της το γεγονός ότι η θητεία της ανανεώθηκε από ένα ευρύτερο υπηρεσιακό όργανο. Αυτά, όμως, αλλάζουν. Απαξ και τη βάλουν στο στόχαστρο, το καλύτερο στο οποίο μπορεί να ελπίζει είναι μια ηρωική (πρόωρη) έξοδος, όπως έκανε η προκάτοχός της Ε. Ράικου. Αλλιώς, αν συνεχιστεί ο άγριος πόλεμος μέσα στη δικαστική κάστα, θέτουν σε διακινδύνευση όσο κύρος έχει απομείνει στο  το σύστημά τους. Εχουν όλοι συμφέρον να κουκουλώσουν την υπόθεση, σπρώχνοντας την Τουλουπάκη σε παραίτηση. Ομως, σε περιπτώσεις κρίσεων, δεν έχουν όλοι την ίδια ψυχραιμία και την ίδια διάθεση ειρήνευσης.
 
Πέρα από την Τουλουπάκη και τις μεθοδεύσεις που της φορτώνει ο Αγγελής, πέρα από τον «εμφύλιο» στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της εισαγγελικής αρχής, υπάρχουν και οι μηνύσεις κατά Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου. Ο Ι. Αγγελής, που χειρίστηκε τις μηνύσεις των Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου, δεν μπορούσε να βάλει στο αρχείο και το σκέλος που αφορούσε πολιτικά πρόσωπα (Τσίπρα, Παπαγγελόπουλο). Οπως είχε καθήκον, διαβίβασε τη δικογραφία «αμελλητί» στη Βουλή. Μολονότι από τότε πέρασε πάνω από χρόνος, η υπόθεση δεν απασχόλησε ποτέ τη Βουλή. Μ' άλλα λόγια, παραμένει ανοιχτή και η επόμενη Βουλή έχει όλη την άνεση ν' ασχοληθεί. Αν πιστέψουμε τον Σαμαρά (και τον Πικραμμένο), θα ασχοληθεί. Είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξουν μια Εξεταστική Επιτροπή και να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, «με το καλημέρα», σε θέση άμυνας. Να πρέπει να απολογηθεί για στήσιμο σκευωρίας. Κι αυτό, σε συνδυασμό με τις καταγγελίες Αγγελή και με όσα τυχόν θα βγάλει η έρευνα της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Θεοδώρου για τις ενέργειες της Τουλουπάκη.
 
Μ' άλλα λόγια, με την αλλαγή κυβέρνησης θα έχουμε και αλλαγή θέσεων στα συγκρουόμενα μέρη. Η ΝΔ θα είναι αυτή που επιτίθεται και ο ΣΥΡΙΖΑ ο αμυνόμενος. Και η ΝΔ δε θα έχει στα υπέρ της μόνο τη δύναμη που προσφέρει η διαχείριση της αστικής εξουσίας. Θα έχει και το γεγονός ότι αυτό που από πλευράς Τσιπραίων χαρακτηρίστηκε ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» κατέληξε σ' ένα φιάσκο. Μπορεί διάφορα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ να λένε (στη μεταμεσονύχτια προπαγανδιστική εκπομπή της ΕΡΤ), ότι «οι εισαγγελείς θα προχωρήσουν», ότι «θα έρθουν στοιχεία από την Αμερική» και άλλες τέτοιες μπούρδες, όποιος όμως έχει λίγη πείρα αντιλαμβάνεται ότι η υπόθεση κατέληξε σε φιάσκο. Μπορεί να υπάρχει εκκρεμότητα για Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Στουρνάρα και Σαλμά, αλλά πιστεύει κανείς ότι -με κυβέρνηση ΝΔ- δε θα πάνε και αυτές οι υποθέσεις στο αρχείο, όπως έγινε με τους Βενιζέλο, Πικραμμένο, Λυκουρέντζο και Κουτρουμάνη;
 
Σε κάθε περίπτωση, οι μέχρι τώρα εξελίξεις κι αυτές που θα ακολουθήσουν θα ξεσκίσουν τη μάσκα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και θα καταδείξουν τα νήματα που τη συνδέουν με την πολιτική εξουσία και τους φορείς της.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΒρόμικο παιχνίδι των συριζαίων για να ρίξουν στα μαλακά τους χρυσαυγίτες (και όχι μόνο)
Επόμενο άρθρο Από τη Μυρσίνη στην Τώνια

Σχετικά Αρθρα

168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα

Πολιτική 18 Μάι 2026, 18:49

Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα

Πολιτική 18 Μάι 2026, 14:19

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Πολιτική 15 Μάι 2026, 13:03

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

Πολιτική 14 Μάι 2026, 21:42

Προκαλούν οι Ουκρανοί

Πολιτική 14 Μάι 2026, 14:26

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

Πολιτική 13 Μάι 2026, 10:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Μάη

19 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eurovision: Kαλά και ακόμα πιο καλά νέα

18 Μάι 2026, 20:03
Πολιτική

168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα

18 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

18 Μάι 2026, 15:21
Πολιτική

Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα

18 Μάι 2026, 14:19
Διεθνή

Τεράστια έκρηξη συγκλονίζει το κεντρικό Ισραήλ — Αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή περί δοκιμής

18 Μάι 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

18 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Μάη

Ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων.

Τουρκία: Γιορτή νεολαίας και αθλητισμού.

1947: Εκτελούνται δεκαεπτά κομμουνιστές στις φυλακές της Αίγινας.

1969: Ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις της ΔΑ στα γραφεία της «American Express» και έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, τραυματισμός δύο περαστικών.

1980: Δεκαοκτώ άτομα σκοτώνονται και τετρακόσια τραυματίζονται σε ταραχές λόγω της αθώωσης τεσσάρων ατόμων που η αστυνομία έχει κατηγορήσει ότι δολοφόνησαν μαύρο.

1981: Βόμβα σε λεωφορείο της «Grundig» και σε κατάστημα της AEG (ΕΛΑ).

1992: Τριακόσιοι νεκροί στη Νιγηρία στη διάρκεια εθνικιστικών και θρησκευτικών ταραχών.

1994: Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας επιβάλει κάθειρξη δεκαεπτά χρόνων και τριών μηνών στον Γιάννη Καλαμπόκα για τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo