Πανικός επικρατεί στο υπουργείο Γεωργίας μετά τις αποκαλύψεις μας για τον καναλάρχη Ν. Φλαούνα, ο οποίος επί 23 συναπτά έτη μισθοδοτούνταν ως υπάλληλος αορίστου χρόνου του δημοσίου, που υποτίθεται ότι εργαζόταν στο Γραφείο Τύπου του υπουργείου. Οπως πληροφορηθήκαμε, η παραίτηση που υπέβαλε ο καναλάρχης μετά τις αποκαλύψεις μας δεν έγινε δεκτή, όμως οι διαδικασίες προχωρούν με ρυθμό χελώνας.
Η υπουργός Κ. Μπατζελή παρέδωσε το φάκελο σε σύμβουλό της, ο οποίος τον έστειλε στο νομικό σύμβουλο του κράτους για να τον ψάξει και να εκδώσει γνωμοδότηση. Στο μεταξύ, τα ερωτήματα που έχουμε υποβάλει με αιτήσεις μας σε υπηρεσιακούς παράγοντες και στην ίδια την υπουργό δεν έχουν ακόμη απαντηθεί. Την περασμένη Τετάρτη μας παραδόθηκε ένα έγγραφο από τη Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου, που μας γνώριζε ότι «οι αναφερόμενες σε αυτές (σ.σ. τις αιτήσεις μας) καταγγελίες εξετάζονται από την υπηρεσία μας και θα λάβετε απάντηση επί των τεθέντων ερωτημάτων σας όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».
Επαναλαμβάνουμε ότι για μας το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο καναλάρχης που μισθοδοτούνταν σαν υπάλληλος. Είναι και όλοι αυτοί που τον διόρισαν και τον κάλυπταν επί τόσα χρόνια. Είναι και οι άλλες περιπτώσεις που δεν τις γνωρίζουμε.
ΥΓ: Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο υπηρεσιακοί παράγοντες που χειρίστηκαν το θέμα Φλαούνα, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν διαδικασία παραίτησης για συνταξιοδότηση. Καλά θα κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να μη κάνει δεκτές τις παραιτήσεις, μέχρι να ξεκαθαριστεί εντελώς το σκάνδαλο.








