Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου
  • Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο
  • Tης αμύνης τα παιδιά…
  • Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;
  • Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας
  • Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πατικωμένοι εθνικιστές
Πολιτική

Πατικωμένοι εθνικιστές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιούν 2020, 00:00

Τι σχέση έχει ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος με την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821; Καμία απολύτως, αλλά τι σημασία έχει; Ο ελληνικός αστικός εθνικισμός οικοδομήθηκε πάνω στην ιδεολογική κατασκευή του «τρισχιλιετούς έθνους». Στο πλαίσιο αυτής της κατασκευής, ο Θεμιστοκλής, ο Περικλής, ο Αλκιβιάδης, ο Μέγας Αλέξανδρος, οι αυτοκράτορες της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και οι αγωνιστές του ’21 γίνονται ένας πολτός που προσφέρεται ως ίαμα «διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν».
 
Οταν πρέπει να παραστήσουν τους προστάτες της Ευρώπης από την «ασιατική βαρβαρότητα», θυμούνται τον Μαραθώνα και τη Σαλαμίνα. Τι σημασία έχει η Ιστορία που μας λέει ότι ο αρχαίος περσικός δουλοκτητικός πολιτισμός (όπως και ο αρχαιοελληνικός) ήταν αιώνες μπροστά από τη βαρβαρότητα των νομαδικών φυλών της σημερινής Ευρώπης; Σημασία έχει να κατασκευαστούν αναλογίες με τον «ισλαμικό κίνδυνο».
 
Οταν πρέπει να «την πούνε» στην Τουρκία, θυμούνται τους βυζαντινούς αυτοκράτορες, προσπαθώντας να ξαναζεστάνουν την ξινισμένη σούπα της «μεγάλης ιδέας», που παραπέμπει σε «μαρμαρωμένους βασιλιάδες», «κόκκινες μηλιές», ψάρια που… πήδησαν από το τηγάνι και –οπωσδήποτε- αυτοκρατορικές λειτουργίες στην Αγιασοφιά.
 
 O δεξιός καπιταλιστής, πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ιδιαίτερα πολυπράγμων, Βασίλης Κορκίδης, πιστός σ’ αυτή τη γραμμή, συνεννοήθηκε με τον ακροδεξιό (και «συνομιλητή» της νεοναζιστικής συμμορίας) δεσπότη Πειραιά Σεραφείμ να βάλουν άγαλμα του «μαρμαρωμένου Βασιλιά» μπροστά από τη μητρόπολη. Τα λεφτά συγκεντρώθηκαν «με δωρεές όλων των επιχειρήσεων-μελών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς», όπως είπε ο Κορκίδης.
 
Το εξοργιστικό (και γελοίο συνάμα) είναι ότι το άγαλμα του βυζαντινού αυτοκράτορα τοποθετήθηκε για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από το 1821! «Ο εορτασμός για τα 200 της παλιγγενεσίας ξεκινά στο μεγάλο λιμάνι της χώρας και βρίσκεται ήδη στο βάθρο που του αξίζει», βροντοφώναξε ο Κορκίδης στον δεκάρικο που εκφώνησε στην τελετή των αποκαλυπτηρίων! Ούτε Κολοκοτρώνης, ούτε Καραϊσκάκης, ούτε Παπαφλέσσας, ούτε κάποιος άλλος της γενιάς των επαναστατών της Ελλάδας, αλλά ένας βυζαντινός αυτοκράτορας που σκοτώθηκε τέσσερις αιώνες πριν από την ελληνική επανάσταση, επικεφαλής μιας φρουράς που αποτελούνταν κυρίως από γενουάτες μισθοφόρους!
 
Ο Μητσοτάκης, μολονότι είμαστε σίγουροι ότι προσκλήθηκε, δεν πήγε. Ούτε η Κεραμέως (ως αρμόδια υπουργός Θρησκευμάτων). Πήγε (ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όπως δήλωσε) ο γνωστός ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός, ο οποίος δήλωσε τα αναμενόμενα: «Αισθάνομαι τεράστια συγκίνηση, που κατά τη διάρκεια της θητείας μου, μου δόθηκε η ευκαιρία ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως να αποτίσω φόρο Τιμής στον τελευταίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Υπόδειγμα Ανδρείας, Ευθύνης και Θυσίας που κράτησε με το παράδειγμά του όρθιο το Γένος μας». Οι παλαιότεροι θυμήθηκαν τη χούντα και ανατρίχιασαν.
 
Σχολιάστηκε το γεγονός ότι οι εθνικισταράδες γέμισαν το χώρο πατείς με πατώ σε. Οχι μόνον αυτοί που στριμώχτηκαν στην πρώτη σειρά για να φωτογραφιστούν αλλά και το ποίμνιο (κυριολεκτικά ποίμνιο) πίσω τους. Κι εκεί που περιμέναμε να μας πουν ότι και μόνο η παρουσία του δεσπότη Σεραφείμ προκάλεσε πανικό στους άπιστους κοροναϊούς, οι οποίοι διασκορπίστηκαν και έγιναν παρανάλωμα εις το πυρ το εξώτερον, είδαμε τον Κορκίδη να τα ρίχνει στο ποίμνιο («δυστυχώς πολλοί προτίμησαν να βγουν φωτογραφία, αντί να κρατήσουν τις αποστάσεις!») και τον τηλεπλασιέ-υπουργό να υπερθεματίζει: «Ο κόσμος ήταν κυρίως οι πιστοί που παρέμειναν στην εκκλησία για να δουν την τελετή των αποκαλυπτηρίων. Παρά τις συστάσεις που έκαναν οι διοργανωτές στα μεγάφωνα ν’ απλώσει ο κόσμος δεν αντέδρασε πάρα πολύ. Πράγμα που δείχνει ότι ο κόσμος δεν έχει πειστεί ακόμα ότι ο ιός υπάρχει»! Οταν δε ρωτήθηκε αν έχει και η κυβέρνηση ευθύνη για το ότι ο κόσμος δεν έχει πειστεί ότι ο ιός υπάρχει, απάντησε ότι «είναι μια ανθρώπινη ανάγκη. Δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση καθόλου»!
 
Αν ο κόσμος που στοιβάχτηκε έξω από την εκκλησία ήταν ένα μόνο μέρος του εκκλησιάσματος, αυτό σημαίνει πως μέσα στην εκκλησία ήταν στριμωγμένοι πιο πολύ απ’ όσο είχαν στριμωχτεί οι θαμώνες στο κωλομπιτσόμπαρο της Μυκόνου. Στην περίπτωση του κωλομπιτσόμπαρου της Μυκόνου, τα τοπικά ελεγκτικά όργανα επέβαλαν τις προβλεπόμενες κυρώσεις (20.000 ευρώ πρόστιμο και κλείσιμο επί δίμηνο), που θα δούμε αν θα παραμείνουν (έχουν βαλθεί λυτοί και δεμένοι να σβήσουν την ποινή του κλεισίματος). Στις εκκλησίες τολμά ελεγκτικό όργανο να πάει να ελέγξει; Οχι βέβαια, και δε χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί.
 
ΥΓ1. Απ’ αφορμή το κλείσιμο του κωλομπιτσόμπαρου της Μυκόνου, ξέσπασε εμφύλιος στη νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά. Ιερό ρίγος κατέλαβε τον Πορτοσάλτε που κατήγγειλε ότι μόνο ένας κομμουνιστής και μία κυβέρνηση τύπου Κίνας θα έκλεινε τη Μύκονο για δύο μήνες. Η βολή ήταν ευθεία για τον αγαπημένο του τηλεπλασιέ Μπουμπούκο, που τον είχε καλεσμένο στο στούντιο: «Οποιος παίρνει απόφαση να κλείσει δύο μήνες επιχείρηση στη Μύκονο ανήκει σε κομμουνιστική κυβέρνηση. Εσείς ήσασταν; Εσείς πήρατε την απόφαση;». Ο τηλεπλασιέ πήγε να ντριπλάρει: «Την πήραν οι υπηρεσίες βάσει της απόφασης που έχουμε βγάλει». Μετά άρχισε το γλείψιμο από το Twitter για το «φίλο του», με τον οποίο είχε «ανταλλαγή επιχειρημάτων» και δε χρειάζεται «πάντα να συμφωνούμε σε όλα», γι’ αυτό «διαφωνεί με κάθε ακραίο σχόλιο που διάβασε εναντίον του» (του Πορτοσάλτε), διότι «είναι ο πιο ακέραιος» (ο Πορτοσάλτες).
 
ΥΓ2. Πρώτος ο ακροδεξιός-τηλεπλασιέ και μετά διάφοροι αρθρογράφοι του φιλοκυβερνητικού Τύπου επεδίωξαν να πετύχουν εξίσωση με αναφορές στις πρόσφατες διαδηλώσεις. Δεν υπάρχει, όμως, πεδίο σύγκρισης, ούτε στη νομική ούτε στην κοινωνική πτυχή του θέματος. Δεν υπάρχει κανένας απαγορευτικός κανόνας για τις διαδηλώσεις, όπως υπάρχει για τα μπαρ, τις καφετέριες, τα καταστήματα εστίασης και τις εκκλησίες. Και βέβαια, δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς που διαδηλώνουν ενάντια στο «μαύρο» νομοσχέδιο της Κεραμέως ή σε εργάτες του επισιτισμού-τουρισμού που τους έχουν στερήσει το μεροκάματο και σ’ εκείνους που λικνίζονται στα κωλομπιτσόμπαρα της Μυκόνου, καταναλώνοντας ένα χιλιάρικο έτσι για πλάκα, ή στο κοπάδι που στοιβάχτηκε στην εθνικιστική φιέστα του Πειραιά.
 
Επειδή εμάς δεν μας αρέσει να υπεκφεύγουμε από την ουσία, θα πούμε ότι και στις διαδηλώσεις παρατηρεί κανείς χαλάρωση των μέτρων προστασίας, κυρίως ανάμεσα στους νεολαίους. Αποτέλεσμα κι αυτό ενός γενικότερου κλίματος, που η ίδια η κυβέρνηση φρόντισε να καλλιεργήσει, για να προχωρήσει στη βιαστική, άτακτη και με μοναδικό κριτήριο το βόλεμα των καπιταλιστών άρση του lockdown. Υπάρχει, όμως, και πολύς κόσμος που διαδηλώνει φορώντας μάσκα, που είναι το πιο στοιχειώδες. Ας φροντίσουμε, λοιπόν, για την όσο το δυνατόν ευρύτερη τήρηση των μέτρων προστασίας, πρώτο γιατί αυτό είναι απαραίτητο για τη δημόσια υγεία και δεύτερο για να μη δώσουμε αφορμές για να χρησιμοποιηθούν οι δίκαιες και απαραίτητες λαϊκές κινητοποιήσεις ως «πλυντήριο» για την εγκληματική κυβερνητική πολιτική.
 
ΥΓ3. Κι ενώ γίνεται ό,τι γίνεται, με τη δημόσια υγεία να τίθεται σε κίνδυνο χάριν του «τουριστικού ανοίγματος», η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας μετά το lockdown εξακολουθεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Eίναι πραγματικά οικτρή η εικόνα των κομμάτων της αστικής αντιπολίτευσης ενόψει της ποινής που επιβλήθηκε στο κωλομπιτσόμπαρο της Μυκόνου. Αφησαν τη δημόσια συζήτηση στα χέρια δυο ακροδεξιών. Κάνουν καλαμπούρια με την ακροδεξιά υστερία του Πορτοσάλτε, που τους βγάζει από την αμηχανία (έχουν κάτι να λένε, μακριά από την ουσία). Για το ότι η κυβέρνηση παίζει τη δημόσια υγεία στα ζάρια, χάριν των καπιταλιστών του τουρισμού, ούτε κουβέντα. Κι αν συμβεί η στραβή, θα φταίει η ατομική ανευθυνότητα κάποιου πολίτη ή κάποιου ιδιοκτήτη μπιτσόμπαρου. Αμα ξαναεμφανιστεί ο Τσιόδρας, ΣΥΡΙΖΑ και Περισσός θα του ξαναβαράνε παλαμάκια.
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔυο μέτρα και δύο σταθμά
Επόμενο άρθρο Ο Κασιδιάρης ομολογεί ότι ψευδόταν στο δικαστήριο!

Σχετικά Αρθρα

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

Πολιτική 25 Μάι 2026, 13:03

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

Πολιτική 23 Μάι 2026, 10:34

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

Πολιτική 22 Μάι 2026, 18:15

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

Πολιτική 21 Μάι 2026, 12:04

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

Πολιτική 20 Μάι 2026, 22:07

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

Πολιτική 20 Μάι 2026, 20:05
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

25 Μάι 2026, 19:55
Διεθνή

Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο

25 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Tης αμύνης τα παιδιά…

25 Μάι 2026, 14:53
Πολιτική

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

25 Μάι 2026, 13:03
Εργατικά

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

25 Μάι 2026, 11:19
Διεθνή

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

25 Μάι 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

24 Μάι 2026, 19:39
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

Ημέρα αλληλεγγύης λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα.

Ημέρα Αφρικής.

Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Ημέρα της πετσέτας (οτοστόπ).

Αργεντινή: Ημέρα επανάστασης (1810).

1834: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο.

1942: Ο Θανάσης Κλάρας παίρνει το ψευδώνυμο Αρης Βελουχιώτης, βγαίνει στο βουνό με δεκαπέντε άντρες και συγκροτεί την πρώτη ένοπλη ομάδα του ΕΑΜ.

1966: Αρχή πολιτιστικής επανάστασης στην Κίνα, ανάρτηση της πρώτης εφημερίδας τοίχου (“Ντατζεμπάο“) στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

1989: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται πρόεδρος της ΕΣΣΔ.

1989: Ταυτόχρονη βομβιστική στο υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Αθήνα και στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo