Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Οι σφαίρες των μαχητών της Αντίστασης που έπληξαν το στήθος του εχθρού στην Αλ-Χαλίλ δεν ήταν παρά μια φυσική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής και των εποίκων της»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη
  • Τζάμπα η Πνύκα
  • Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα
  • Ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης και ο «εθελοντής» αυλικός του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Οι υπερασπιστές των νεοναζιστών βουλευτών προσπαθούν να καθυστερήσουν τη δίκη
Πολιτική

Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

Οι υπερασπιστές των νεοναζιστών βουλευτών προσπαθούν να καθυστερήσουν τη δίκη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Σεπ 2018, 00:00

Από την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη, μετά την κατάθεση εγγράφων για λογαριασμό του βουλευτή των νεοναζιστών Αρβανίτη από τον υπερασπιστή του Χρ. Τσάγκα, διαφάνηκε ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης των βουλευτών της ΧΑ θα διαβάσουν στο δικαστήριο όλες τις ερωτήσεις που οι πελάτες του έχουν καταθέσει στη Βουλή από τον Ιούλη του 2012 μέχρι σήμερα. Ο Τσάγκας ζήτησε να διαβαστούν 24 ερωτήσεις που είχε υποβάλει ο Μ. Αρβανίτης σε υπουργούς (τέσσερις το 2012, άλλες τόσες πριν και τρεις μετά από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και δώδεκα το 2015). Την ίδια μέρα, ο ίδιος συνήγορος κατέθεσε για λογαριασμό του «Καιάδα» (Γ. Γερμενή) 14 ομιλίες του στην Ολομέλεια της Βουλής και 130 ερωτήσεις σε υπουργούς, ισχυριζόμενος ότι ο εν λόγω πελάτης του κατέθεσε 1.200 ερωτήσεις. 

Σύμφωνα με το αρχείο της Βουλής, ο Γερμενής κατέθεσε 1.752 ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις από τις 30 Ιούλη του 2012 μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη του 2018. Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στο ίδιο αρχείο για τον Α. Γρέγο, διαπιστώσαμε ότι τις ερωτήσεις του υπογράφουν και άλλοι βουλευτές. Ετσι, δεν μπορεί να έχουμε πλήρη εικόνα για το πόσες ακριβώς κατέθεσε ο κάθε ένας χωριστά. Θα έπρεπε από το αρχείο της Βουλής να ανοίξουμε 10.754 έγραφα ερωτήσεων και επίκαιρων ερωτήσεων για να διαπιστώσουμε πόσες ακριβώς κατέθεσε ο κάθε νεοναζιστής βουλευτής. Σύμφωνα με το αρχείο της Βουλής, οι ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις ανέρχονται σε 10.754, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα των νεοναζιστών ανέρχονται σε 9.680. Σύμφωνα με το αρχείο της Βουλής, τις συντριπτικά περισσότερες ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις κατέθεσαν οι Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος, Παππάς, Κούζηλος και Γρέγος. Φαίνεται ότι αυτή ήταν η εντολή του φίρερ Μιχαλολιάκου, που εμφανίζεται να έχει κάνει μόνο τέσσερις! Ο συνήγορος υπεράσπισης Τσάγκας κατέθεσε για τον «Καιάδα» μόνο 130 ερωτήσεις, γιατί οι συνήγοροι υπεράσπισης σκοπεύουν να καταθέσουν ερωτήσεις  για όλους τους νεοναζιστές βουλευτές. 

Πριν από την κατάθεση των ερωτήσεων του Μ. Αρβανίτη, προηγήθηκε η κατάθεση εγγράφων από τον συνήγορο υπεράσπισης του Α. Αναδιώτη, Ν. Κοντοβαζενίτη, που ισχυρίστηκε ότι δεν προέκυψαν sms και κλήσεις που να πιστοποιούν την παρουσία του στην περιοχή που έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε επόμενο δημοσίευμα θα αποδείξουμε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί του συνηγόρου υπεράσπισης δεν είναι αληθείς. Η κατάθεση εγγράφων από τον υπερασπιστή του Αναδιώτη ήταν σύντομη. Για την ανάγνωση, όμως, των εγγράφων για λογαριασμό των Αρβανίτη και «Καιάδα» χρειάστηκαν οι συνεδριάσεις της 14ης και 19ης Σεπτέμβρη (που διήρκησε μέχρι τη 1μμ, χωρίς διάλειμμα), συν μισή ώρα της συνεδρίασης της 20ής Σεπτέμβρη προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάγνωση 20 ακόμη ερωτήσεων του «Καιάδα».

Ο υπερασπιστής του Γρέγου πρωτοτύπησε. Μαζί με την κατάθεση ομιλιών του και ερωτήσεων σε υπουργούς κατέθεσε και 102 έγγραφα από τη δραστηριότητά του εκτός Βουλής. «Ξέχασε» όμως να καταθέσει και έγγραφα που πιστοποιούν τη δραστηριότητά του στο Kick-Boxing και σε άλλα παρόμοια αθλήματα, χάρη στην οποία ο Γρέγος είχε επιλεγεί από τον Π. Σαξώνη (καταδικασθείς για τη μεγάλη ρεμούλα στο Δήμο Θεσσαλονίκης) ως «πόρτα» στα «πολιτιστικά κέντρα» του, όπως το ΒΟΟΜ. «Δούλευα αφιλοκερδώς» στο ΒΟΟΜ κατέθεσε ο Γρέγος σ’ εκείνη την πολύκροτη δίκη, που κατέληξε στην καταδίκη του Σαξώνη, του Λεμούσια και του δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια.

Στο φασιστομπλόγκ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ» δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτέμβρη του 2012 κείμενο με τίτλο «Τιμητική Διάκριση στον βουλευτή της ΧΑ Αντώνη Γρέγο» (https://ellinikofos.blogspot.com/2012/09/blog-post_14.html), το οποίο αναφερόταν στη διοργάνωση αγώνων Kick-Boxing και Μ.Μ.Α. στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, στους οποίους «τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Α΄ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος». Είχε και φωτογραφίες, μία από τις οποίες έδειχνε τον Γρέγο να «απευθύνεται προς τους θεατές των αγώνων», περιστοιχιζόμενος πάνω στο ρινγκ «από Συναγωνιστές του της Χαλκιδικής». Ο Γρέγος δραστηροποιούνταν και σε άλλα «αθλήματα», διαθέτοντας και «τίτλους», τους οποίους παρουσιάζει στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στο προσωπικό του μπλογκ (https://gregosantonios.blogspot.com/p/blog-page_24.html). Από εκεί μαθαίνουμε ότι ο Γρέγος είναι: «Αθλητής του Kick-boxing και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Kick-boxing (Π.Ε.Κ.), σημερινής Π.Ο.Κ. – Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας (Ε.Ο.Α.), με Πρόεδρο τον καθηγητή Γιώργο Θωκταρίδη. – Αντιπρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βορ. Ελλάδος Μοντέρνου Πεντάθλου. – Μέλος της Ομοσπονδίας International Extreme Games – Μέλος Αθλητικών Σωματείων και Σκοπευτικών Συλλόγων».

Ομως, στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στις 27 Ιούνη του 2014 στην ανακρίτρια εφέτη Χριστοδουλέα-Κλάπα, αποσιώπησε αυτούς τους «τίτλους τιμής» κι αυτό δεν έγινε τυχαία από τον Γρέγο και τον υπερασπιστή του. Αυτά τα «προσόντα» μπορεί να δείχνουν έναν «άξιο χρυσαυγίτη» (ως γνωστόν, στη νεοναζιστική συμμορία τα προσόντα μετριούνται με τα μούσκουλα και με την ικανότητα στα χτυπήματα ανθρώπων), δεν ταιριάζουν όμως σε έναν «κοινοβουλευτικό άνδρα». Ασε που είναι αυτά τα «προσόντα» που εξασφάλισαν στον Γρέγο την… τιμητική θέση της «πόρτας» στο «νυχτερινό μαγαζί» του μεγαλοαπατεώνα (δίνουμε τον πιο κομψό χαρακτηρισμό) Σαξώνη κι αυτό το γεγονός κάνει «τζιζ» για τον Γρέγο προσωπικά και για τη νεοναζιστική συμμορία γενικότερα.

Στρουθοκαμηλισμός

Ο Γρέγος δήλωσε στην ανάκριση ότι δε θα απαντήσει σε ερωτήσεις. Απάντησε μόνο στην τυπική ερώτηση που του έκανε η ανακρίτρια: «Τι απολογείσθε;». Και δήλωσε: «Αναφέρομαι στο με σημερινή ημερομηνία 27/8/2014 απολογητικό μου υπόμνημα, το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω και το οποίο και σας εγχειρίζω καθώς και τα υπό εμού εγχειρισθέντα έγγραφα. Συμπληρωματικά αναφέρω, ότι αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται και επιθυμώ να μην απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση θέλετε να μου θέσετε. Θεωρώ ότι καλύπτομαι από το υπόμνημα που έχουν καταθέσει οι συνήγοροί μου και σε ενδεχόμενο συμπληρωματικό» (η έμφαση δική μας).

Κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα της σιωπής, ομως εδώ δεν πρόκειται για το δικονομικό δικαίωμα του Γρέγου, αλλά για το λόγο που το άσκησε. Ο Γρέγος άσκησε το δικαίωμα της σιωπής γιατί ήθελε να αποφύγει τις ερωτήσεις που θα του υποβάλλονταν από την εφέτη-ανακρίτρια τουλάχιστον για δύο σοβαρά ζητήματα. Πρώτο, για την κατάθεσή του στη γνωστή υπόθεση Σαξώνη-Παπαγεωργόπουλου για κατάχρηση σε βάρος των οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης και δεύτερον για τη δραστηριότητά του στο Kick-Boxing. Μπορεί ο Γρέγος να απέκρυψε επιμελώς αυτή τη  δραστηριότητα και τους τίτλους, για τους οποίους καμάρωνε, όμως αυτή ήταν γνωστή και θεωρούμε σίγουρο ότι θα τον ρωτούσε σχετικά η έμπειρη ανακρίτρια, εφέτης Χριστοδουλέα-Κλάπα. Και η κατάθεσή του στη δίκη Σαξώνη-Παπαγεωργόπουλου ήταν γνωστή. Στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο (μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας) με απόσπασμα της απόφασης 524/2013 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπάρχει ολόκληρη η μαρτυρική κατάθεση του Γρέγου στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού. Οπως φαίνεται από το έγγραφο, το απόσπασμα της απόφασης για την υπόθεση Σαξώνη-Παπαγεωργόπουλου είχε ζητηθεί από την ανακρίτρια στις 21 Νοέμβρη του 2013, επομένως, όταν ο Γρέγος κλήθηκε να απολογηθεί βρισκόταν ήδη στα χέρια της ανακρίτριας.

Στο απόσπασμα περιγράφεται όλη η κατάθεση Γρέγου στη δίκη της Θεσσαλονίκης. Τα «δεν ξέρω», «δεν θυμάμαι», «δεν είδα», «δεν άκουσα» βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Κατέθεσε, ακόμα, ότι δεν υπήρχε δόλος σε όλους τους κατηγορούμενους (κυρίως στον Παπαγεωργόπουλο και τους συνεργάτες του). Το αποκορύφωμα, βέβαια, είναι η δήλωσή του ότι προσέφερε υπηρεσίες στο μαγαζί του Σαξώνη… αφιλοκερδώς. Ετσι, μάθαμε ότι αυτά που αποκαλούνται σκυλάδικα ή νυχτομάγαζα δεν είναι παρά… ευαγή ιδρύματα, στα οποία ανθεί ο… εθελοντισμός. 

Ο Α. Γρέγος αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη δουλειά στο σκυλάδικο, γιατί οι συνήγοροι του Σαξώνη κατέθεσαν άλμπουμ με φωτογραφίες του στην «πόρτα» του ΒΟΟΜ. Πριν δούμε μερικά σπαρταριστά αποσπάσματα από την κατάθεση Γρέγου, να σημειώσουμε πως η καταγραφή της στα πρακτικά είναι ελλιπής και ελλειπτική. Μολονότι θα έπρεπε σε όλες τις μεγάλες δίκες να τηρούνται φωνογραφημένα πρακτικά, αυτό δε γίνεται. Ο γραμματέας της έδρας δεν προλαβαίνει να καταγράψει τις στιχομυθίες. Παραλείπει τις ερωτήσεις και γράφει μια περίληψη των απαντήσεων, η οποία αναγκαστικά είναι μια μονομερής περιληπτική καταγραφή, η οποία δε δίνει τη δυνατότητα της ενδελεχούς αξιολόγησης της κατάθεσης του μάρτυρα.

Ο Γρέγος, λοιπόν, απαντώντας σε ερωτήσεις, «τραγουδάει» κανονικά, λες και δούλευε στην πίστα και όχι «πόρτα» στο σκυλάδικο. (Οι εμφάσεις στα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι δικές μας).

Πρώτη εκδοχή: «Πήγαινα πολύ συχνά, τα καλοκαίρια, στα κέντρα του Σαξώνη, όχι όμως αμειβόμενος. Δεν δούλευα εκεί. Οπως και εγώ, πήγαιναν και οι άλλοι συνάδελφοι» (σελίδα 11).

Δεύτερη εκδοχή: «Πήγαινα στο ΒΟΟΜ, μπορεί και Σάββατο παρά Σάββατο. Ισως δύο φορές το μήνα, για διάστημα δύο ετών. Το κέντρο αυτό δεν λειτουργούσε καθημερινά. Λειτουργούσε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή» (σελίδες 11-12).

Τρίτη εκδοχή: «Εγώ πήγαινα πολύ συχνά στα μαγαζιά του Σαξώνη. Δούλευα εκεί αφιλοκερδώς»! (σελίδα 18).

Ο Γρέγος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι «δούλευε αφιλοκερδώς» όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Σαξώνη κατέθεσαν άλμπουμ με φωτογραφίες του στην «πόρτα» του ΒΟΟΜ (χρειάζεται μήπως να εξηγήσουμε τι δουλειά κάνει ο «πορτιέρης» στα σκυλάδικα;). Τη σχετική πληροφόρηση αντλήσαμε από ρεπορτάζ του συνάδελφου Χρ. Τελίδη που δούλευε τότε στο «Εθνος». Αρχικά κατέθεσε ότι απλά πήγαινε στο σκυλάδικο (προφανώς λόγω… καλλιτεχνικών ανησυχιών), όταν όμως κατατέθηκε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες του ως «πορτιέρη», κατέφυγε στη γελοιότητα του «δούλευα αφιλοκερδώς».

Στην κατάθεσή του ο Γρέγος κατέβαλε εμφανή προσπάθεια να βγάλει λάδι τον Παπαγεωργόπουλο: «Δεν είδα εκεί (σ.σ. στα μαγαζιά του Σαξώνη) τον Δήμαρχο. Δεν νομίζω, ότι οι Αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος έχουν δόλο» – «Το Δήμαρχο δεν τον είδα ποτέ, ούτε τους Αντιδημάρχους» – «Ανάμεσα  στο Δήμαρχο και το Σαξώνη, προφανώς, ίσως να υπήρχε ένα “γεια“, δεν έχω εντοπίσει κάτι παραπάνω. Εξάλλου ο Δήμαρχος έλεγε “γεια“ σε όλους. Δεν εντόπισα κάτι ιδιαίτερο, όπως το να μπαίνει ο Σαξώνης  στο γραφείο του Δημάρχου». Και για τους υπάλληλους του δήμου που ήταν κατηγορούμενοι ο Α. Γρέγος φρόντισε να πει: «Σ' όσους ανέφερα παραπάνω δεν μπορώ να καταλογίσω δόλο».

Δεν ξέρουμε πόσο καλός είναι ο Γρέγος στο Kick-Boxing, είμαστε όμως σίγουροι ότι την ποινική έννοια του δόλου δεν τη γνωρίζει. Αυτό τον δασκάλεψαν να πει (μπας και υπάρξουν αθωώσεις ελλείψει δόλου ή έστω κάποιο ελαφρυντικό), αυτό έλεγε. Ηταν δε τόσο… αξιόπιστη η κατάθεσή του, που το δικαστήριο όχι μόνο έκρινε ένοχο τον Παπαγεωργόπουλο, αλλά τον καταδίκασε σε ισόβια! Παρακολουθούμε εδώ και χρόνια σοβαρές πολιτικές δίκες. Εχουμε γίνει συχνά μάρτυρες αρνητικών σχολίων από προέδρους, όταν μάρτυρες τύπου Γρέγου καταθέτουν με τέτοιο τρόπο προκειμένου να δημιουργηθούν ελαφρυντικά για συγκεκριμένους κατηγορούμενους. Για τη δίκη των Σαξώνη-Παπαγεωργόπουλου ο συνάδελφος Χρ. Τελίδης έγραφε στο ρεπορτάζ του ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου επέπληξε τρεις φορές τον Γρέγο για τη συμπεριφορά του, λέγοντάς του: «Είσαι εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ακούω το κόμμα σου να φωνάζει στη Βουλή κατά της διαφθοράς. Εδώ θα πολεμήσεις τη διαφθορά, όχι με φωνές».

Ο Γρέγος αναφερόταν με ιδιαίτερη επιμονή στην ανυπαρξία δόλου, επιδιώκοντας με την κατάθεσή του να συμβάλει στο να απαλλαγούν βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της αρπαγής δημόσιου χρήματος στο δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτή η στάση, εκτός των άλλων, αποδεικνύει, ότι είναι προσχηματικές οι κραυγές των νεοναζιστών της ΧΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ενας από τους λόγους που ο Γρέγος αρνήθηκε να απαντήσει στην ανακρίτρια εφέτη Χριστοδουλέα-Κλάπα ήταν να μην αποκαλυφθεί ακριβώς αυτό. Τόσο είχαν επενδύσει στα «καθαρά χέρια» οι νεοναζιστές, προκειμένου να εξαπατήσουν εργαζόμενους που δεν εμφορούνται από τον εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ.

Παίζουν καθυστέρηση

Την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη, από το πρωί μέχρι τη 1μμ, χωρίς διάλειμμα, διαβάστηκαν τα έγγραφα που αναφέρονται στη δράση του Γρέγου εκτός κοινοβουλίου. Για την επόμενη συνεδρίαση (Τετάρτη, 26 Σεπτέμβρη) έχει προγραμματιστεί να διαβαστούν 88 ερωτήσεις, πέντε ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής και 18 έγγραφα που πιστοποιούν διάφορους τίτλους του βουλευτή (όπως είπαμε, «ξέχασε» να καταθέσει τους τίτλους για την δραστηριότητά του στο Kick-Boxing). Από τις 88 ερωτήσεις σε υπουργούς, οι 36 κατατέθηκαν από την 1η Αυγούστου του 2012 μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη του 2013 και οι 52 από τις 22 Οκτώβρη του 2013 μέχρι τις 28 Αυγούστου του 2018. Δηλαδή, οι περισσότερες έγιναν μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Οι δύο ομιλίες έγιναν το 2013, πριν τη δολοφονία Φύσσα, και οι υπόλοιπες τρεις μετά τη δολοφονία Φύσσα (μία το 2013 και δύο το 2014). 

Με την ανάγνωση ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή, οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών της ΧΑ επιδιώκουν να τους εμφανίσουν ως σοβαρούς και νόμιμους κοινοβουλευτικούς άνδρες που δήθεν απεχθάνονται τη φασιστική βία. Αυτόν τον ισχυρισμό θα μπορούσαν να τον παρουσιάσουν αναφερόμενοι απλώς στον όγκο του κοινοβουλευτικού υλικού, ενδεχομένως και διαβάζοντας μερικά αποσπάσματα, χωρίς να υποβάλλουν τους παράγοντες της δίκης στο βασανιστήριο της ακρόασης κειμένων επί ημέρες. Είναι φανερό ότι παράλληλα καταβάλλουν προσπάθεια καθυστέρησης της εξέλιξης της δίκης. Κατά το κοινώς λεγόμενο, «πετάνε την μπάλα στην κερκίδα».

Γεράσιμος Λιόντος

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

Κοροϊδία σύννεφο…
Επόμενο άρθρο

Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

Ο Μιχαλολιάκος ως… Σωκράτης, έτοιμος… να πιει το κώνειο!

Σχετικά Αρθρα

Ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης και ο «εθελοντής» αυλικός του

Πολιτική 23 Οκτ 2026, 14:39

Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο

Πολιτική 22 Οκτ 2026, 21:03

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

Πολιτική 21 Οκτ 2026, 20:07

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

Εργατικά 20 Οκτ 2026, 09:39

Το λες και χαριστική βολή

Πολιτική 19 Οκτ 2026, 19:23

Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;

Πολιτική 19 Οκτ 2026, 13:39
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Οι σφαίρες των μαχητών της Αντίστασης που έπληξαν το στήθος του εχθρού στην Αλ-Χαλίλ δεν ήταν παρά μια φυσική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής και των εποίκων της»

Η Χεζμπολά και το Λαϊκό Μέτωπο χαιρετίζουν την επίθεση στο τσέκποϊντ της Χεβρώνας

24 Οκτ 2026, 10:32
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

24 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Τζάμπα η Πνύκα

23 Οκτ 2026, 19:45
Διεθνή

Δύο σιωναζιστές στρατιώτες νεκροί και περισσότεροι τραυματίες από επίθεση Παλαιστίνιων στη Χεβρώνα

Δύο παλαιστίνιοι μαχητές έπεσαν μάρτυρες στη διάρκεια της επιχείρησης

23 Οκτ 2026, 18:09
Πολιτική

Ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης και ο «εθελοντής» αυλικός του

23 Οκτ 2026, 14:39
Διεθνή

Δυτική Οχθη: Προσπάθειες τρομοκρατίας με επιτόπιες ανακρίσεις και επίδειξη εικόνων βασανισμένων παλαιστίνιων κρατούμενων

23 Οκτ 2026, 13:01
Υγεία

Oι Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι βάζουν στη θέση του τον ακροδεξιό «και α και ου» υπουργό Υγείας

23 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Το Ευρωκοινοβούλιο ως ο συλλογικός Γκέμπελς της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

23 Οκτ 2026, 11:06
Πολιτισμός

ΣΗΜΕΡΑ: Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

23 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Ο Γιαννακόπουλος τσάκισε τον Λιόλιο

«Αόρατος» σύμμαχος ο Μαρινάκης

22 Οκτ 2026, 22:53
Διεθνή

Η AIPAC σταματά τις άμεσες προεκλογικές χρηματοδοτήσεις υποψηφίων στις ΗΠΑ

22 Οκτ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο Φιντάν στριμώχνει τον ελληνικό εθνικισμό στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ακροατήριο

22 Οκτ 2026, 21:03
Εργατικά

Στις 23 Οκτώβρη ξανά όλοι έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Ξενίας 24) στις 9πμ

Εκδικάζεται το οριστικό πειθαρχικό του Δημήτρη Χαρτζουλάκη και της Χρύσας Χοτζόγλου 

22 Οκτ 2026, 20:23
Η παπάρα

Οι κυρίες έχουν νεύρα

22 Οκτ 2026, 18:41
Κόντρες

Στον αστερισμό του Θόδωρα

22 Οκτ 2026, 14:56
Διεθνή

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

22 Οκτ 2026, 13:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση

21 Οκτ 2026, 21:27
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

Ημέρα αποτίμησης της γυναικείας εργασίας.

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

Ημέρα ακτών.

Ημέρα πληροφόρησης για την ανάπτυξη.

Ζάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964).

1922: Ο Μουσολίνι και 50.000 μελανοχιτώνες ξεκινούν από τη Νάπολη την «πορεία προς τη Ρώμη».

1956: Σοβιετικά τανκς στους δρόμους της Βουδαπέστης κατά τη δεύτερη μέρα της ουγγρικής εξέγερσης.

1968: Ταυτόχρονες εκρήξεις βομβών της ΔΕ στις εισόδους της Νομικής και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

1977: Αποφυλακίζεται από τον Κορυδαλλό μετά από δεκαοκτάμηνη παραμονή ο βασανιστής Μπάμπαλης.

1978: Βόμβες σε έκθεση της AEG και στο μηχανοκίνητο της χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο αστυφύλακας Γ. Τυλιανάκης πυροβολεί και σκοτώνει τον 21χρονο Μαρίνο Χριστόπουλο (Ζεφύρι).

2002: Ο ανθυπαστυνόμος Θοδωρής Κατσάς πυροβολεί και σκοτώνει τον 23χρονο Αναστάσιο Λυμούρα (Γλυφάδα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    17Ν
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Εφετείο 17Ν
  • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    ΕΛΑ
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Ποιοι είμαστε
  • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Επικοινωνία
  • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Όροι χρήσης
  • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Ποιοι είμαστε
  • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Επικοινωνία
  • Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Ανάγνωση χιλιάδων ερωτήσεων και ομιλιών στη Βουλή

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo