Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Στενό του Ορμούζ: 11 τάνκερ παραδόθηκαν στις φλόγες μέσα σε εννιά μέρες
  • Koulis the Untouchable
  • Φάμπρικα αναβολών στις δίκες των λαμόγιων της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Τρομο-δίωξη γιατρού επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του
  • Καταδικάστηκαν οι μπάτσοι-βασανιστές του Βασίλη Μάγγου
  • Σιωναζιστική φρίκη: Δίνουν σε Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να δολοφονηθούν μόνοι ή μαζί με τις οικογένειές τους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Με την τεχνική της απάτης
Πολιτική

Με την τεχνική της απάτης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Μάι 2014, 00:00

Η διαφήμιση δεν έχει σχέση με την ενημέρωση. Η διαφήμιση –ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες– είναι σκέτη απάτη. Ο διαφημιστής δεν καλείται να αναδείξει τα προτερήματα του προϊόντος που διαφημίζει. Αδιαφορεί αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν προτερήματα. Δικός του σκοπός είναι να μεγεθύνει τα προτερήματα που υπάρχουν, να δημιουργήσει ψεύτικα προτερήματα, να θάψει τα ελαττώματα. Ο διαφημιστής καλείται να παρουσιάσει το ασήμαντο σαν σημαντικό, το ελλιπές σαν πλήρες, το ελαττωματικό σαν τέλειο. Ο διαφημιστής καλείται να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας ευφάνταστες ιδέες, τις οποίες μοντάρει με εργαλεία των παραστατικών τεχνών, ώστε να εγκλωβίσει τον υποψήφιο πελάτη σ’ αυτή την εικονική πραγματικότητα και να τον οδηγήσει στην αγορά του προϊόντος.

Οι τεχνικές της διαφήμισης χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια και στην αστική πολιτική. Ξεκίνησαν στις ΗΠΑ, πέρασαν τον Ατλαντικό και κυριάρχησαν και στην Ευρώπη, όπου πλέον οι πολιτικές καμπάνιες των αστικών κομμάτων σχεδιάζονται και εκτελούνται από ειδικούς της διαφήμισης, από χρυσοπληρωμένους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν ολόκληρες εταιρίες για το σχεδιασμό και τη διεκπεραίωση των πολιτικών διαφημίσεων που αναλαμβάνουν.

Δεν πρέπει να συγχέουμε τη σύγχρονη πολιτική διαφήμιση με την παλιά προπαγάνδα των κομμάτων, με την οποία προσπαθούσαν να προωθήσουν τις απόψεις τους και να χτυπήσουν τις απόψεις των πολιτικών τους αντιπάλων. Πλέον μιλάμε για κάτι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο για να εξαπατά. Δεν μιλάμε για συνθήματα, τα οποία απέβλεπαν μεν στην εξαπάτηση, ήταν όμως ευάλωτα στην αντίπαλη πολεμική, αλλά για μια εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη πραγματικότητα, η οποία αφήνει από ελάχιστα έως καθόλου περιθώρια κριτικής σκέψης.

Αν μιλήσουμε για την ιστορία των συνθημάτων, θα σταθούμε σίγουρα στο περίφημο σύνθημα του Λένιν, με το οποίο οι Μπολσεβίκοι σηματοδότησαν την πολιτική αντεπίθεσή τους και κατάφεραν να κερδίσουν την πλειοψηφία των σοβιέτ από τον Απρίλη μέχρι τον Οκτώβρη του 1917, σε μια Ρωσία που φλεγόταν από την επαναστατική κατάσταση: Καμιά εμπιστοσύνη στην προσωρινή κυβέρνηση – Ολη η εξουσία στα σοβιέτ. Σύνθημα σαφές, καθαρό, εύληπτο, την αλήθεια του οποίου μπορούσε ο κάθε εργάτης, αγρότης, στρατιώτης να επιβεβαιώσει καθημερινά, με βάση τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, αναρωτιόμαστε γιατί ένα κόμμα (κατά δήλωσή του) αριστερό χρειάζεται να προσλάβει μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες για να του οργανώσει την προεκλογική του καμπάνια. Αναφερόμαστε, όπως καταλαβαίνετε, στον ΣΥΡΙΖΑ, την προεκλογική καμπάνια του οποίου οργανώνει η εταιρία Cleverbank, του καπιταλιστή Δημήτρη Τζιώτη. Ενός καπιταλιστή ο οποίος έχει και μια προσωπική διαδρομή, χωρίς ίχνος αριστεροσύνης. Γόνος αστικής οικογένειας, απόφοιτος του περιβόητου Κολλεγίου Αθηνών, έκανε καριέρα στη διαφήμιση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δούλεψε κυρίως με τους Παπανδρέου, αλλά μισθώθηκε και από την Αγγελοπουλίνα για την καμπάνια του 2004, και από τον Αβραμόπουλο για τις δημοτικές του καμπάνιες, και από την Κεφαλογιάννη για την καμπάνια «Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα». Είναι, με λίγα λόγια, ένας μισθοφόρος που πουλάει πανάκριβα τις υπηρεσίες του σε όποιον τον μισθώνει. Και δεν είναι ο μόνος. Αν υπάρχει ένα ερώτημα, αυτό είναι: γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε να μισθώσει τον Τζιώτη για να του οργανώσει την εκλογική καμπάνια;

Η απάντηση είναι εύκολη: γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δε διαφέρει από όλα τα άλλα αστικά κόμματα. Με ψέματα και διαφημιστικά τρικ προσπαθεί να ψηφοθηρίσει. Ουδέποτε στην ιστορία χρειάστηκε τα κομμουνιστικά και αριστερά κόμματα να χρησιμοποιήσουν τους επαγγελματίες της διαφήμισης, γιατί ουδέποτε είχαν την ανάγκη να επιστρατεύσουν ψέματα για να κοροϊδέψουν το λαό. Ούτε στην καθημερινή τους πολιτική παρουσία ούτε στις προεκλογικές τους καμπάνιες. Φρόντιζαν πάντοτε να παρουσιάζουν τις θέσεις τους με σαφή και εύστοχα συνθήματα και με καλλιτεχνικά άρτιο τρόπο, έτσι που να μην αφήνουν αδιάφορες τις εργαζόμενες μάζες, αλλά αντίθετα να τραβούν την προσοχή τους, με στόχο να σταθούν, να σκεφτούν, να συζητήσουν, να αποφασίσουν. Γι’ αυτό φρόντιζαν οι κομμουνιστές και συμπαθούντες καλλιτέχνες, οι οποίοι αναγόρευσαν την «αγκίτ-προπ» σε τέχνη περιωπής. Μαγιακόφσκι, Μπρεχτ, Σαμαρτζίδης, Ρώτας είναι μερικά ονόματα που μας έρχονται πρόχειρα στο νου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, επέλεξε τον Τζιώτη. Ενας αστός διαφημιστής για ένα αστικό κόμμα που θέλει να πάρει την εξουσία και πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τα άλλα αστικά κόμματα με τα ίδια μέσα: ψέματα, μισές αλήθειες, καμουφλάζ των πραγματικών θέσεων, δημιουργία εικονικής πραγματικότητας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥπουργός ασκεί το επάγγελμα του μικροπωλητή, κουρελιάζοντας το αστικό σύνταγμα
Επόμενο άρθρο Από την τσέπη των ασθενών και οι διαγνωστικές εξετάσεις

Σχετικά Αρθρα

Φάμπρικα αναβολών στις δίκες των λαμόγιων της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Και οι κατηγορούμενοι βουλευτές της ΝΔ στο κόλπο των αναβολών

Αγροτικά 2 Νοέ 2026, 15:27

Ο Φραπές εισήχθη… αιφνιδίως στον «Ευαγγελισμό», για να αναβάλει τη δίκη του

Πολιτική 30 Οκτ 2026, 09:48

Από τη Λάουρα στον Αντρες, ο Μητσοτάκης και οι ηγεμόνες της Ευρωλάνδης

Πολιτική 29 Οκτ 2026, 13:52

H απόσυρση ενός… εθελοντή

Πολιτική 27 Οκτ 2026, 21:46

Να… τιμωρηθούν οι μπάτσοι που ενόχλησαν τα σιώνια

Πολιτική 26 Οκτ 2026, 19:08

Οχι, δεν «σαλτάρισε» ο ανώτατος εισαγγελέας: την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερασπίζεται

Πολιτική 25 Οκτ 2026, 13:06
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Στενό του Ορμούζ: 11 τάνκερ παραδόθηκαν στις φλόγες μέσα σε εννιά μέρες

2 Νοέ 2026, 19:53
Κόντρες

Koulis the Untouchable

2 Νοέ 2026, 19:09
Αγροτικά

Φάμπρικα αναβολών στις δίκες των λαμόγιων της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Και οι κατηγορούμενοι βουλευτές της ΝΔ στο κόλπο των αναβολών

2 Νοέ 2026, 15:27
Εργατικά

Τρομο-δίωξη γιατρού επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του

2 Νοέ 2026, 11:40
Καταστολή

Καταδικάστηκαν οι μπάτσοι-βασανιστές του Βασίλη Μάγγου

2 Νοέ 2026, 11:18
Διεθνή

Σιωναζιστική φρίκη: Δίνουν σε Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να δολοφονηθούν μόνοι ή μαζί με τις οικογένειές τους

2 Νοέ 2026, 09:53
Εκδηλώσεις

Η ποίηση των μηχανών: Αφιέρωμα στον Τζίγκα Βερτόφ

Τις δυο επόμενες Παρασκευές στην Κόντρα

2 Νοέ 2026, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη

2 Νοέ 2026, 00:01
Ιστορία

Mοχάμεντ Ντέιφ: Μια θρυλική προσωπικότητα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Νοέ 2026, 12:12
Αγροτικά

Οταν το ΥΠΑΑΤ και η ΓΔΚ πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη» (αλλιώς: Ούτε ντροπή ούτε τσίπα)

Αναγκάστηκαν να δηλώσουν κρούσματα αφθώδους στη Λέσβο, όταν τους ξεμπροστιάσαμε για απόκρυψη

1 Νοέ 2026, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Νοέμβρη

1 Νοέ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Χτύπα με το ραβδί σου» – Ενας παιάνας για την αντίσταση

31 Οκτ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Οκτ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Οκτώβρη

31 Οκτ 2026, 00:02
Διεθνή

Οι Ιρανοί «ξεροψήνουν» τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές

30 Οκτ 2026, 19:43
Διεθνή

«Eίμαστε κατοχικοί εγκληματίες, αλλά να το λέμε μόνο μεταξύ μας και ψιθυριστά»

Η ξεδιαντροπιά του «αριστερού σιωνισμού με το στόμα μιας ισραηλινής ηθοποιού

30 Οκτ 2026, 18:54
Αθλητισμός

Γλείψε τώρα εκεί που έφτυσες, επηρμένε ηλίθιε

30 Οκτ 2026, 13:17
Εργατικά

Πειθαρχικά εκπαιδευτικών: Νέα τρομοκρατική κλήση σε απολογία

Για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από την ατομική αξιολόγηση

30 Οκτ 2026, 11:57
Πολιτισμός

Eξαφανίστηκαν από τα ράφια τα βιβλία της Σάλι Ρούνι στη Βρετανία

Οι αναγνώστες έσπευσαν να τα αγοράσουν μετά την ανακοίνωση ότι σταματά η κυκλοφορία τους

30 Οκτ 2026, 11:51
Εργατικά

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες και οι κυβερνητικοί εγκάθετοι κυνηγούν τους δασκάλους (Μέρος Δεύτερο)

30 Οκτ 2026, 10:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη

Πορτογαλία: Ημέρα νεκρών.

1789: Η Γαλλική Επανάσταση εθνικοποιεί την εκκλησιαστική περιουσία.

1955: Δέκα τραυματίες αστυνομικοί και πολλοί πολίτες σε αντιβρετανική διαδήλωση στην Πάτρα.

1956: Το Ισραήλ καταλαμβάνει τη Γάζα.

1963: Δολοφονείται ο αμερικανόδουλος πρόεδρος του Νότιου Βιετνάμ Νγκο Ντιν Ντιεμ μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα υπό την καθοδήγηση της CIA.

1977: Απαλλάσσεται ο βασανιστής Καλύβας. Την ίδια μέρα έντεκα μεταλλωρύχοι της «Μαντέμ Λάκκο» καταδικάζονται σε 56 μήνες φυλάκισης συνολικά.

1984: Ανταρσία στην ΟΝΝεΔ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαγράφει τους Μιχαλολιάκο και Μανωλάκο.

1989: Δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στο σπίτι του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Γιάννη Αντωνόπουλου δεν εξερράγησαν λόγω βλάβης (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο parking στη Χαριλάου Τρικούπη, νεκρός ο αστυνομικός Γιάννης Βάρης και έξι τραυματίες (17Ν).

2002: Θανάσιμος πυροβολισμός κατά 32χρονου Αλβανού από συνοριοφύλακες στην Καστοριά.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo