Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 31 Ιούλη
  • Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50
  • Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της
  • Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια
  • Σαν σήμερα 30 Ιούλη
  • Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Μαλλιά κουβάρια, κουκούλες και γραβάτες
Πολιτική

Μαλλιά κουβάρια, κουκούλες και γραβάτες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Φεβ 2020, 00:00

Ο ίδιος ο Τσίπρας, παριστάνοντας τον έμπειρο ποινικολόγο, βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» να μην καταθέσουν αυτοπροσώπως στην Προανακριτική Παπαγγελόπουλου της Βουλής.
 
«Εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του Διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων», έγραψε στο facebook. Μπα, μπα, μπα, ώστε η Αριστερά (ακόμα και η ψευτοαριστερά του Τσίπρα) τάσσεται υπέρ του θεσμού των κουκουλοφόρων μαρτύρων; Τι έχουν να πουν άραγε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου και άλλοι διακεκριμένοι νομικοί, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που το 2001 πρωτοστατούσαν ενάντια στην εισαγωγή του θεσμού των κουκουλοφόρων μαρτύρων, που έγινε με τον περιβόητο τρομονόμο; Τότε, σύσσωμος ο νομικός κόσμος στράφηκε ενάντια σ’ αυτή (και όχι μόνο) τη ρύθμιση. Οπως και η Αριστερά, σε όλες της τις εκφάνσεις (του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανόμενου).
 
Οι νομικοί μίλησαν για φαλκίδευση των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων, επικαλούμενοι (και) την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία θεσπίζει ρητά και κατηγορηματικά το δικαίωμα του κατηγορούμενου να εξετάσει τους μάρτυρες κατηγορίας -με αυστηρή τήρηση των αρχών της αμεσότητας και της προφορικότητας, που προβλέπονται για την ποινική δίκη- και να διερευνήσει την αξιοπιστία τους. Πράγμα που δεν μπορεί να γίνει με κουκουλοφόρους μάρτυρες, που δεν ξέρεις ποιοι είναι, τι υποκρύπτει η κατάθεσή τους, αν λένε αλήθεια, αν αποκρύπτουν στοιχεία κτλ.
 
Η Αριστερά θυμήθηκε όχι τους κουκουλοφόρους της Κατοχής, που δεν είχαν ανάγκη από δικονομικές εγγυήσεις, αλλά απλά έκρυβαν το πρόσωπό τους για να γλιτώσουν από το τιμωρό χέρι του λαού (την ΟΠΛΑ), αλλά τους ψευδομάρτυρες που οδήγησαν αγωνιστές και αγωνίστριες στο εκτελεστικό απόσπασμα ή στη φυλακή. Γι’ αυτό και από άποψη αρχών η Αριστερά υπήρξε πάντοτε ενάντια στους κουκουλοφόρους μάρτυρες. Ας τους προστατέψουν όσο θέλουν (όπως προστατεύουν και τους δικαστικούς), όμως στη δικαστική διαδικασία αυτοί πρέπει να καταθέτουν αυτοπροσώπως και με το ονοματεπώνυμό τους, για να μπορεί να ελέγχεται η αξιοπιστία τους.
 

Εργαλειοποίηση

 
Αυτά υποστήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να αναρριχηθεί στην κυβερνητική εξουσία και να έχει ανάγκη από κουκουλοφόρους μάρτυρες που καταθέτουν (αλήθεια ή ψέματα δεν το γνωρίζουμε) ενάντια στους πολιτικούς αντιπάλους του. Eίναι χαρακτηριστικό ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και την τελευταία εκδοχή για τη χρήση κουκουλοφόρων μαρτύρων, αυτή περί μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, που κατέθεσε η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων. Γιατί τώρα υπερασπίζεται -και από άποψη αρχών- αυτά που καταψήφιζε; Είναι προφανές ότι η υπεράσπιση από άποψη αρχών γίνεται για να προστατευθούν οι συγκεκριμένοι κουκουλοφόροι μάρτυρες, τους οποίους χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην παιδαριώδη υπόθεση που άνοιξε εναντίον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (τόσο παιδαριώδη που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε κάθε προεκλογική χρήση της, όταν συνειδητοποίησε ότι αντί να βάλει τους άλλους στη φάκα, πιάστηκε ο ίδιος).
 
«Στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα», έγραψε ο Τσίπρας. Διάβασες, μωρέ, τι έγραψαν οι συνεργάτες σου; Αν τα διά-βασες και δεν πρόσεξες τις κραυγαλέες αντιφάσεις, τότε βρίσκεσαι πραγματικά σε πανικό.
 
Από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που «έδωσαν» οι κουκουλοφόροι, οι εφτά ήδη έχουν απαλλαγεί από τη φάση της προανάκρισης (που η Βουλή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέθεσε στην Τουλουπάκη, αντί να την κάνει η Προανακριτική που συνέστησε), για δύο (Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο) η υπόθεση εκκρεμεί και μάλλον θα πάει και αυτή στο αρχείο και μόνο για έναν (Λοβέρδο) έχει υπάρξει κατηγορία, επί τη βάσει μιας άθλιας δικογραφίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πανηγυρική αθώωσή του (λεφτά σε λογαριασμούς δεν έχουν βρεθεί). Αν γι’ αυτή τη συνεισφορά της «Κελέση» και του «Σαράφη» καμαρώνει ο Τσίπρας και τους βάζει κάτω από τις προστατευτικές του φτερούγες, τι να πούμε;
 
Αλήθεια, γιατί δε θα τολμήσει ποτέ κανένας άλλος να καταγγείλει παρόμοια σκάνδαλα; Επειδή, αν αποκαλυφθεί η ταυτότητα των «Κελέση» και «Σαράφη» θα βρεθούν σε κίνδυνο; Κοροϊδευόμαστε! Η ταυτότητά τους έχει αποκαλυφθεί από την πρώτη στιγμή. Στην αρχή γίνονταν εικασίες, αλλά μετά ήρθε ο… ατυχήσας τρίτος κουκουλοφόρος, ονόματι Μανιαδάκης, και αποκάλυψε την ταυτότητα των άλλων δύο. Αρα, ζήτημα προστασίας μέσω της ανωνυμίας δεν υφίσταται εδώ και πολύ καιρό. Και τι είδους κινδύνους θα αντιμετώπιζαν οι δύο κουκουλοφόροι; Θα έβαζαν ο Σαμαράς, ο Πικραμμένος και οι υπόλοιποι υποδειχθέντες πολιτικοί να τους σκοτώσουν; Αστεία πράγματα. Εκείνο που θα γινόταν, θα ήταν να τους πλακώσουν στις μηνύσεις για ψευδή κατάθεση, συκοφαντική δυσφήμηση και τα παρόμοια και να τους «σκίσουν». Θα έβαζε, μήπως, η Novartis να τους σκοτώσουν; Μα η Novartis δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με το ελληνικό κράτος. Εδιωξε τον Φρουζή, έβαλε άλλον CEO στη θέση του και συνεχίζει το θεάρεστο έργο της, σαν να μην πέρασε μια μέρα.
 

Να μην τους πάρουν τα σκάγια

 
Αυτό που υπερασπίζονται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας είναι το δικαίωμα των κουκουλοφόρων να παραμείνουν κουκουλοφόροι, για να μην μπορούν οι αθωωθέντες πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ να τους μηνύσουν. Οχι, δεν έπιασε τους συριζαίους κάποια ευαισθησία για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία των δύο μαρτύρων. Τη δική τους πολιτική ταλαιπωρία θέλουν να αποσοβήσουν. Γιατί αν οι κουκουλοφόροι αποκαλυφθούν, θα στηθεί γλέντι από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και τα σκάγια από τις μπαλωθιές θα πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Και προσωπικά τον Τσίπρα. Γιατί μπορεί ο Μητσοτάκης να επέλεξε (πονηρά σκεπτόμενος) να μην ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Τσίπρα, όμως όλοι θυμούνται τον Παπαγγελόπουλο να δηλώνει ένα βράδυ Κυριακής, κάτω από τις νερατζιές του Μαξίμου, ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους», εκτίμηση την οποία ο ίδιος παρουσίασε στον πρωθυπουργό Τσίπρα, παρέα με τον υπουργό Κοντονή (τον μόνο που κατάφερε να δραπετεύσει από το κάδρο). Αρα, αν καταρρεύσουν οι κουκουλοφόροι, ο Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα: υπήρξε συνένοχος του Παπαγγελόπουλου ή βλαξ που δεν κατάλαβε τι του σέρβιρε ο Παπαγγελόπουλος;
 
Ομως, μιας και τον Τσίπρα και τους συριζαίους τους έπια-σε η ευαισθησία για την «πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του Διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων», που προωθεί η Προανακριτική (πλην ΣΥΡΙΖΑ), ρωτάμε: οι οριστικά απαλλαγέντες πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψή τους, στρεφόμενοι ενάντια σε μάρτυρες οι οποίοι τους κατονόμασαν ως χρηματιζόμενους από τη Novartis;
 

Μπάχαλο

 
Επομένως, αν κάτι υπερασπίζονται οι συριζαίοι, είναι μόνο το δικαίωμα των κουκουλοφόρων μαρτύρων να παραμείνουν κουκουλοφόροι, για να μην τους «σκίσουν» οι απαλλαγέντες πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αν όμως οι κουκουλοφόροι είχαν καταθέσει την αλήθεια, τότε δε θα είχαν να φοβηθούν τίποτα. Αυτό, όμως, είναι το «κουμπί».
 
Αν αυτοί οι τύποι έχουν καταθέσει και στο FBI, που έψαχνε εναγωνίως whistleblowers σε χώρες σαν την Ελλάδα, τότε προσδοκούν οικονομικό όφελος, οπότε η μαρτυρία τους στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι άκυρη. Αν ταυτίζονται με τους Μαρία Μαραγγέλη και Φιλίστορα Δεσταμπασίδη, όπως ισχυρίζεται ο Μανιαδάκης, τότε δημιουργείται άλλο μείζον θέμα. Γιατί αυτοί οι δύο κατέθεσαν στην προανακριτική και ο μεν Δεσταμπασίδης δεν επιβεβαίωσε τίποτα απ' όσα έχει καταθέσει ο «Σαράφης», η δε Μαραγγέλη διέψευσε πλήρως όσα έχει καταθέσει η «Κελέση». Ούτε βαλίτσα με λεφτά που γέμιζε ο Φρουζής για να τα πάει σε πολιτικούς είδε, ούτε ξέρει τίποτα για χρηματισμό. Ξέρει μόνο ότι ο Φρουζής είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικούς (πράγμα που δε διαψεύστηκε και που δεν είναι ποινικά επιλήψιμο – για το πολιτικά επιλήψιμο ας μην το συζητήσουμε εδώ, ξέρουμε τι γίνεται). Ο Δεσταμπασίδης είπε ότι δεν έχει καταθέσει ποτέ άλλοτε και σε κανέναν για την υπόθεση Novartis, αρνήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και επαναλάμβανε συνέχεια ότι δε θέλει να απαντήσει σε οτιδήποτε άλλο «πέρα από το αντικείμενο της παρούσας προανακριτικής που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου» (καλά δασκαλεμένος από το δικηγόρο του).
 
Σκεφτείτε τώρα το εξής… σατανικό σενάριο: η Προανακριτική αποφασίζει να εξετάσει σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση τη Μαραγγέλη με την «Κελέση» και τον Δεσταμπασίδη με τον «Σαράφη». Με τους προστατευόμενους να καταθέτουν από άλλο χώρο! Αν πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, δε θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα ενώπιον της Προανακριτικής και σε ένα δωμάτιο στη ΓΑΔΑ. Και το πανηγύρι θα τελειώσει, έτσι ή αλλιώς. Είμαστε σίγουροι ότι, αν δεν καταφέρουν να τους εξετάσουν με φυσική παρουσία και χωρίς παραλλαγή, όπως πασχίζουν να κάνουν, το επόμενο βήμα θα είναι η απόφαση για κατ' αντιπαράσταση εξέταση. Να στείλουν άλλα πρόσωπα να παραστήσουν την «Κελέση» και τον «Σαράφη» αποκλείεται. Οι μπάτσοι ξέρουν την πραγματική τους ταυτότητα και ελέγχονται πλέον από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
 

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

 
Δεν πρόκειται εμείς να μπούμε σε συζήτηση επί των απίθανων δικονομικών λεπτομερειών που η κάθε πλευρά επικαλείται. Η χαρά των δικηγόρων έγιναν τα τηλεοπτικά πάνελ και τα στούντιο των ραδιοφωνικών σταθμών. Πίσω απ' αυτές τις δικονομικές λεπτομέρειες κρύβεται η πολιτική ουσία που εν συντομία περιγράψαμε παραπάνω.
 
Είμαστε σίγουροι ότι οι εμπνευστές του θεσμού των κουκουλοφόρων μαρτύρων δε φαντάστηκαν ποτέ ότι κάποια στιγμή θα βρίσκονταν οι ίδιοι μπλεγμένοι στα δίχτυα του θεσμού που δημιούργησαν. Να όμως που βρέθηκαν και «τρώγονται» άγρια στην προσπάθειά τους να ξεμπλέξουν. Λογαριασμούς πολιτικούς επιδιώκουν να ξεμπλέξουν και όχι να εκκαθαρίσουν ένα σκάνδαλο, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.
 
Οι συριζαίοι αποδείχτηκαν και σ' αυτό το ζήτημα παιδική χαρά. Αντί να μείνουν στην πολιτική διάσταση (το διαρκές σκάνδαλο της εξωφρενικής κοστολόγησης των φαρμάκων, που δεν αφορά μόνο τη Novartis), αντί να στήσουν μια εξεταστική επιτροπή και να ξετινάξουν αυτό το βρόμικο σύστημα, αυτοί ενδιαφέρθηκαν μόνο για το πώς θα κάνουν ζημιά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και θα κερδίσουν πόντους, ενώ την ίδια στιγμή το κύκλωμα εξακολουθεί να λειτουργεί. Πιο προσεκτικά, ασφαλώς, αλλά να λειτουργεί. Μα είναι δυνατόν να σταθεί κατηγορία κατά πρώην πρωθυπουργών και πρώην υπουργών με καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων, οι οποίοι επικαλούνται μόνο κάτι «άκουσα» και κάτι «νομίζω», χωρίς να καταθέτουν οποιοδήποτε στοιχείο;
 
Οι συριζαίοι από κατήγοροι βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι το πολιτικό σύστημα θα μπορεί να επικαλείται την… αγνότητα και καθαρότητά του. Οτι το σκάνδαλο περιορίζεται σε κάποιους γιατρούς, άντε και σε κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας. Αυτό το… κατόρθωμα το πιστώνεται εξ ολοκλήρου ο ΣΥΡΙΖΑ.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥπουργικός γκεμπελισμός
Επόμενο άρθρο «Δολοφονίες-Tζήλος-Στημένα-Νοοr 1, Πρωθυπουργέ να χαίρεσαι το νέο Εσκομπάρ»

Σχετικά Αρθρα

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

Πολιτική 30 Ιούλ 2025, 21:09

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

Καταστολή 29 Ιούλ 2025, 19:29

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

Πολιτική 29 Ιούλ 2025, 11:09

Στο κενό θα πέσουν οι κυβερνητικές απειλές για καταστολή στο αντι-σιωνιστικό κίνημα

Πολιτική 23 Ιούλ 2025, 18:31

Oλοι-ες στην αντισιωνιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 25/7 στις 20:00 στο Μοναστηράκι

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Πολιτική 23 Ιούλ 2025, 12:49

Ιδού η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ (ντοκουμέντα)

Μονόδρομος η καταδίκη κατά το κατηγορητήριο των εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 23 Ιούλ 2025, 11:25
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

28 Ιούλ 2025, 20:18
Διεθνή

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

28 Ιούλ 2025, 19:38
Κόντρες

Πατροκτόνος ο Κούλης;

28 Ιούλ 2025, 13:32
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Zάλτσμπουργκ: Εσπασαν τη βιτρίνα της συνενοχής

28 Ιούλ 2025, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούλη

28 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών σε διεθνή ύδατα

27 Ιούλ 2025, 08:20
Πολιτισμός

«Ω, σκατένιε κόσμε, η Γάζα πεθαίνει από την πείνα»

27 Ιούλ 2025, 07:56
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

1920: Απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο βασιλόφρονες απότακτους αξιωματικούς.

1946: Βίαιη εισβολή στη ΓΣΕΕ, παραπομπή της διοίκησής της σε δίκη.

1971: Βόμβες στο Ηράκλειο της Κρήτης καταστρέφουν αυτοκίνητο της εκεί αμερικανικής βάσης και προκαλούν ζημιές στα γραφεία του τοπικού κλιμακίου της ΚΥΠ.

1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής προτείνει τη μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.

1977: Ενας νεκρός και είκοσι τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στη διάρκεια αντιπυρηνικών διαδηλώσεων στο Τρέις Μαλβίλ (Γαλλία).

1978: Συλλαμβάνονται ως βομβιστές ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος και άλλοι οκτώ νεοφασίστες.

1980: Εκτέλεση του τούρκου διπλωμάτη της πρεσβείας στην Αθήνα Γκαλίπ Οσμάν από τον Αρμενικό Απελευθερωτικό Στρατό.

1982: Βόμβα στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo