Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη
  • Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους
  • Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»
  • Πατσαβουριές
  • «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως
  • Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Μία γραμμή, πολλά συμφέροντα στην ΕΕ
Πολιτική

Μία γραμμή, πολλά συμφέροντα στην ΕΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Ιούλ 2014, 00:00
 
Μετά το κοινό άρθρο με τον ιταλό ομόλογό του, ήρθε η ώρα ο Σόιμπλε να εμφανιστεί από κοινού και με τον γάλλο ομόλογό του ενώπιον του γερμανικού ακροατηρίου, προκειμένου να διαβεβαιώσουν πως η πολιτική της ΕΕ δεν αλλάζει. Σε κοινή συνέντευξή τους στην οικονομική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ», Σόιμπλε και Σαπέν υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρξει αναπτυξιακή πολιτική στην ΕΕ, επεσήμαναν όμως την ανάγκη να τηρούνται οι δημοσιονομικοί κανόνες.
 
Ο Σόιμπλε υπογράμμισε με έμφαση πως η δημοσιονομική εξυγίανση από μόνη της δεν μπορεί να λειτουργήσει, γι’ αυτό χρειάζεται παράλληλα αναπτυξιακή πολιτική. Ο Σαπέν διευκρίνισε ότι η Γαλλία δεν ζητά περισσότερο χρόνο για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησής του ότι θα ακολουθήσει τους κανόνες που ισχύουν στην ΕΕ. Τα ίδια, όπως, είναι γνωστό, τονίζει συνεχώς και ο Ρέντσι, ο οποίος έχει επίσης αρθρογραφήσει σε γερμανικά έντυπα.
 
Η αναγνώριση της Γερμανίας ως σημείο αναφοράς στην ΕΕ και η προσπάθεια καθησύχασης της γερμανικής «κοινής γνώμης» αποτελεί κοινό στοιχείο των κυβερνήσεων της Ιταλίας και της Γαλλίας, οι οποίες πλήττονται από την κρίση και θέλουν κάποια σχετική χαλάρωση στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, προκειμένου να βοηθήσουν την καπιταλιστική παραγωγική βάση των χωρών τους να ανακάμψει, μέσω των δημόσιων δαπανών. Η Γερμανία, γνωρίζοντας ότι η γαλλική και η ιταλική είναι οι μεγαλύτερες αγορές κατανάλωσης των γερμανικών προϊόντων, δεν έχει αντίρρηση για κάποια ελεγχόμενη «νόθευση» του Συμφώνου Σταθερότητας, η οποία θα μπορούσε να γίνει π.χ. με το μη συνυπολογισμό κάποιων αναπτυξιακών κρατικών δαπανών στο έλλειμμα. Επειδή δε υπάρχει η προπάγάνδα των λεγόμενων «ευρωσκεπτικιστών», επιλέγεται η οδός των δημόσιων «δηλώσεων πίστης» των ηγετικών πολιτικών στελεχών της Γαλλίας και της Ιταλίας στα γερμανικά έντυπα, προκειμένου να διασκεδάζεται η «ευρωσκεπτικιστική» προπαγάνδα και να περνάει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμιά διάσταση ανάμεσα στη γερμανική και τις άλλες ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις, ούτε υπάρχει μεταφορά πόρων από τη Γερμανία προς τους «τεμπέληδες του Νότου».
 
Πράγματι, παρά τα αντιτιθέμενα συμφέροντα των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών κέντρων και τον συνεχή μεταξύ τους ανταγωνισμό, η πολιτική που ακολουθείται στην ΕΕ είναι μία και αδιαίρετη: πολιτική σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, η οποία πλέον πρέπει να συμπληρωθεί με κάποια επενδυτικά ανοίγματα, προκειμένου να αντισταθμιστεί η υφεσιακή τάση την οποία προκαλεί η δημοσιονομική λιτότητα. Αυτό το δεύτερο στοιχείο, όμως, είναι ακόμη στα σπάργανα, γιατί πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει «αναθέρμανση» της οικονομίας η οποία θα οδηγήσει σε νέα δημοσιονομικά ελλείμματα.
 
Στην Ελλάδα, βέβαια, η λέξη ανάπτυξη έχει μυθοποιηθεί. Παρουσιάζεται σαν να είναι κάτι που θα οδηγήσει σε έξοδο από τη σκληρή λιτότητα και την κινεζοποίηση της εργατικής τάξης. Πέραν του ότι αυτά που συμφωνούνται ανάμεσα στις τρεις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία) δεν αφορούν τον ελληνικό καπιταλισμό, ο οποίος έχει καθαρά περιφερειακό-συμπληρωματικό ρόλο, ενώ βρίσκεται υπό καθεστώς στενής επιτήρησης, πρέπει να προσέξει κανείς σε τι συνίστανται τα αναπτυξιακά μέτρα που προωθούν η ιταλική και η γαλλική κυβέρνηση. Είναι πακέτα δεκάδων δισ. ευρώ, με τα οποία μειώνονται οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα προωθούνται μέτρα για «περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας». Δηλαδή, μέτρα που κάνουν πιο φτηνή την εργατική δύναμη που χρησιμοποιεί το κεφάλαιο. Αν αυτή η πολιτική προβληθεί στον ελληνικό καπιταλιστικό σχηματισμό, θα «δούμε» ότι πρόκειται για «ανάπτυξη με κινεζοποίηση». Δηλαδή, διατήρηση του εργασιακού στάτους που διαμορφώθηκε κατά την τετραετία των Μνημονίων, χειροτέρευση του ασφαλιστικού στάτους, ώστε να μην απαιτεί κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, στήριξη κυρίως στον τουρισμό και αναμονή προσέλκυσης κάποιων παραγωγικών επενδύσεων, υπό τον όρο της εγγύησης του καθεστώτος κινεζοποίησης των εργασιακών σχέσεων.
 
Μιλώντας με την τεχνοκρατική γλώσσα στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ, την περασμένη Δευτέρα, ο Χαρδούβελης περιέγραψε αυτό που προσδοκά η ελληνική κεφαλαιοκρατία: «Αν συνεχίσουμε θα φτιάξουμε τελικά μια ανταγωνιστική χώρα. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει προορισμός επενδύσεων και εμπορικός κόμβος. Να είναι μια οικονομία που θα στηρίζεται λιγότερο στην κατανάλωση και περισσότερο στις επενδύσεις και κυρίως στις εξαγωγές».
 
Περιέγραψε μια τριτοκοσμικού τύπου καπιταλιστική οικονομία, η οποία θα προσελκύσει κάποιες επενδύσεις και θα παράγει κυρίως για να εξάγει, διότι ο πληθυσμός της δε θα είναι σε θέση να καταναλώσει το μεγαλύτερο μέρος αυτών που θα παράγει. Περιέγραψε, δηλαδή, μια οικονομία τύπου Κίνας, Βραζιλίας, Ινδίας, Νότιας Αφρικής (οικονομίες που αποτελούν πρότυπα και για τον Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας έχει δοθεί η ευκαιρία να αποκαλύψουμε).
 
Ενας άλλος, ο διασημότερος οικονομικός αστέρας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Δραγασάκης, με περισσότερες αναστολές στην έκφραση του δημόσιου λόγου από τον Σταθάκη, σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής προειδοποιεί γι’ αυτή την προοπτική («ανάπτυξη με κινεζοποίηση») και θέτει ως διακύβευμα για τις επόμενες εκλογές το αν θα διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση ή «θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση της χώρας, την ανάκτηση των δημόσιων αγαθών και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και την εκθεμελίωση των αιτιών που μας έφεραν ως εδώ».
 
Αυτό, όμως, το βλέπει αυστηρά στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, ούτε ρούπι έξω απ’ αυτή. Και επειδή η Ευρωζώνη δεν είναι κάτι το φανταστικό αλλά ζωντανή πραγματικότητα, σημειώνει ότι «παρότι στην Ευρώπη οι συσχετισμοί παραμένουν αρνητικοί, αρχίζουν να εμφανίζονται εδώ κι εκεί κάποιες μικρές ρωγμές στην κυρίαρχη πολιτική». Ποιες είναι αυτές οι ρωγμές; Η πολιτική του Ρέντσι και του Ολάντ! Δηλαδή, μια πολιτική ίδια κι απαράλλαχτη μ’ αυτή που ακολουθείται έως τώρα, χωρίς ίχνος φιλεργατικότητας. Επειδή, όπως είπαμε, ο Δραγασάκης είναι προσεκτικός και όχι προκλητικός σαν τον Σταθάκη, διαπιστώνει πως αυτές οι προτάσεις χαρακτηρίζονται από «αποσπασματικότητα και ανεπάρκεια σε σχέση με το βάθος της κρίσης στην Ευρώπη και το μέγεθος της δικής μας καταστροφής» και καταλήγει στην ηχηρή μπαρούφα: «Γι' αυτό αν προτάσεις σαν τις παραπάνω είναι το όριο της σημερινής ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, τότε το τέλος της δικής τους πολιτικής είναι μόνο η αρχή του δικού μας σχεδίου».   
 
Σε πρακτικό επίπεδο, ο ελληνικός λαός καλείται να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ για να προσπαθήσει να αλλάξει τους συσχετισμούς στην ΕΕ αριστερότερα της σοσιαλδημοκρατίας. Επειδή, όμως, αυτός είναι ένας στόχος που δεν επιτυγχάνεται με το 4% ως 7% που παίρνουν οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ, για κάμποσα χρόνια θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με μια πολιτική α’λα Ρέντσι και Ολάντ, δηλαδή με «ανάπτυξη με κινεζοποίηση»!
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚάντε όλοι ένα βήμα πίσω!
Επόμενο άρθρο ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

Πολιτική 2 Σεπ 2026, 12:57

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

Πολιτική 31 Αυγ 2026, 18:21

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

Πολιτική 25 Αυγ 2026, 11:14

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 20:51

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 15:09

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

Πολιτική 19 Αυγ 2026, 14:12
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
Κόντρες

Πατσαβουριές

2 Σεπ 2026, 21:03
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
Οικονομία

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

1 Σεπ 2026, 13:55
Καταστολή

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

1 Σεπ 2026, 10:51
Διεθνή

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

1 Σεπ 2026, 10:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

Μονακό: Ημέρα απελευθέρωσης.

1843: Επαναστατική κίνηση στρατιωτικών μονάδων των Αθηνών και πολιτών υπό την αρχηγία των Καλλέργη, Μακρυγιάννη και Λόντου, με κύριο αίτημα την παραχώρηση συντάγματος και αποχώρηση των ξένων.

1919: Δικαίωμα ψήφου στις Ιταλίδες.

1929: Συλλαμβάνεται όλο το προσωπικό του «Ριζοσπάστη» και κατηγορείται για εσχάτη προδοσία.

1938: Δ’ Διεθνής υπό τον Τρότσκι.

1953: Κατάσχεται το φύλλο της «Απογευματινής» επειδή δημοσίευσε συνέντευξη του Νίκου Ζαχαριάδη.

1958: Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1958: Αρχίζει το κούρεμα με την ψιλή ως μέσο καταστολής για τους «τεντιμπόηδες» (Ν.4000).

1972: Βόμβες της «Ομάδας Αρης» στο προαύλιο της ΓΣΕΕ.

1974: Ιδρύεται το ΠαΣοΚ (Ανδρέας Παπανδρέου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo