Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 14 Ιούλη
  • Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ
  • H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ
  • Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;
  • Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα
  • Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Λιτότητα χωρίς τέλος
Πολιτική

«Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

Λιτότητα χωρίς τέλος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Φεβ 2005, 00:00
«Η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Συμβούλιο Υπουργών για τον τερματισμό της κατάστασης του υπερβολικού ελλείμματος της χώρας έως το τέλος του 2006 είναι απόλυτα συμβατή με τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης. Με δεδομένα τα μεγάλα επί σειρά ετών ελλείμματα και το υψηλό δημόσιο χρέος που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, η σημερινή κυβέρνηση είχε δύο επιδιώξεις: Αφενός την αποκατάσταση της δημοσιονομικής διαφάνειας και αφετέρου την ήπια διετή δημοσιονομική προσαρμογή. Η σημερινή εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και οι έως τώρα αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών έχουν δικαιώσει απόλυτα αυτές τις επιλογές».
 
Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Κομισιόν να εισηγηθεί στο Ecofin την παραπομπή της Ελλάδας σύμφωνα με το άρθρο 104/9 της Συνθήκης. Η δήλωση αποκαλύπτει προφανώς αμηχανία. Περιέχει, όμως, και μια ομολογία. Οτι η εισήγηση της Κομισιόν είναι συμβατή με τη στρατηγική της κυβέρνησης Καραμανλή. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Καραμανλή δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις διαδικασίες παραπομπής, που τώρα φτάνουν στο τελικό τους στάδιο (το Συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει τη σύσταση της Κομισιόν στη συνεδρίασή του της 17ης Φλεβάρη).
 
Είναι κάτι που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό. Ουδέποτε η κυβέρνηση Καραμανλή προσπάθησε να κοντράρει τις διαδικασίες παραπομπής. Αντίθετα, τις αβαντάριζε, πράγμα που είχε υπαινιχτεί στο παρελθόν και ο αρμόδιος επίτροπος Χ. Αλμούνια, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Και ποιος σας είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος»; Ο λόγος είναι προφανής. Η κυβέρνηση Καραμανλή επεδίωξε την ενεργοποίηση της διαδικασίας από τα κοινοτικά όργανα ελπίζοντας ότι θα δημιουργήσει ένα άλλοθι για τον εαυτό της και θα μεταφέρει τις ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί της θητείας της οποίας δημιουργήθηκε το έλλειμμα. Αυτό, άλλωστε, λέει ευθέως και ο Αλογοσκούφης στη δήλωσή του που παραθέσαμε στην αρχή.
 
Τους εργαζόμενους, βέβαια, δεν τους ενδιαφέρει το πώς θα καταφέρουν να μοιραστούν τις ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά τί συνέπειες θα έχει στη ζωή τους όλη αυτή η ιστορία. Είναι περιττό να πούμε ότι δεν πρέπει κανένας να πάρει στα σοβαρά τα περί «ήπιας προσαρμογής» που μονότονα επαναλαμβάνουν τα κυβερνητικά στελέχη. Αρκεί να δει κανείς τι απαιτεί η Κομισιόν για να μην του μείνει καμιά αμφιβολία.
 
Η σύσταση της Κομισιόν, που θα γίνει δεκτή από το Συμβούλιο, απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει μέχρι τις 21 Μάρτη έκθεση στην οποία θα αναφέρει αναλυτικά και όχι γενικά τα μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2006. Από αυτό γίνεται καθαρό ότι η Κομισιόν δεν δέχεται τις προβλέψεις που υπάρχουν στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό.
 
Ο επίτροπος Αλμούνια υπήρξε σαφής. Η Κομισιόν όχι μόνο δεν δέχεται την πρόβλεψη της ελληνικής κυβέρνησης για ρυθμό ανάπτυξης 3,9% το 2005, αλλά προσανατολίζεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω και τη δική της εκτίμηση, το περασμένο φθινόπωρο, για ρυθμό ανάπτυξης 3,3%. Η νέα εκτίμηση της Κομισιόν, η οποία θα στηρίζεται στα δεδομένα του τελευταίου τριμήνου του 2004, θα είναι γύρω στα 3% και το πιθανότερο θα δημοσιοποιηθεί με την εαρινή έκθεση για την πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών. Με τέτοιο ρυθμό ανάπτυξης είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως όχι μόνο δεν θα κατέβει το έλλειμμα κάτω από το 3%, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά θα ξεπεράσει το 3,6%. Ο Αλογοσκούφης, που μέχρι πρότινος δεν άκουγε τίποτα, προσανατολίζεται τώρα να διορθώσει τη δική του εκτίμηση και να την πάει στο 3,3%, μπας και η Κομισιόν συγκρατήσει στο ίδιο ποσοστό τη δική της πρόβλεψη.
 
Το μόνο που επιδιώκει, λοιπόν, η κυβέρνηση Καραμανλή είναι να κερδίσει λίγο χρόνο, μπας και βγάλει το 2005 χωρίς να πάρει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. Και αυτό, όμως, είναι σήμερα εξαιρετικά δύσκολο, γιατί το παιχνίδι το κάνει η Κομισιόν, η οποία πιέζει για τη λήψη άμεσων μέτρων. Για το 2006, πάντως, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Η Κομισιόν είναι σαφέστατη στη σύστασή της:
 
«Για το 2006, ζητείται από την Ελλάδα να εφαρμόσει μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα αποκλειομένων των έκτακτων μέτρων».
 
Η κατεύθυνση είναι σαφής. Οχι έκτακτα, αλλά μόνιμα μέτρα. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα προστατευθεί πρωτίστως το κεφάλαιο από την επιβολή π.χ. μιας έκτακτης φορολογίας. Φορολογική επιβάρυνση μπορεί να υπάρξει, αλλά αυτή πρέπει να είναι μόνιμη, με την αύξηση για παράδειγμα των συντελεστών ΦΠΑ ή τη μετάταξη ειδών από το χαμηλό στον ψηλό συντελεστή. Και βέβαια, μόνιμα μέτρα είναι το πετσόκομμα των επιχορηγήσεων προς μια σειρά φορείς κοινωνικού χαρακτήρα,η ασφαλιστική μεταρρύθμιση με μείωση των συντάξεων και το πάγωμα των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων. Μέτρα που έχουν παρθεί και άλλη φορά από κυβερνήσεις στη χώρα μας.
 
Στις 27 Γενάρη η Κομισιόν δεν έκανε δεκτό το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση και την υποχρέωσε να καταθέσει νέο. Τώρα, την υποχρεώνει να υποβάλλει όχι μόνο ένα γενικόλογο πρόγραμμα, αλλά κατάλογο που θα περιλαμβάνει αναλυτικά τα μέτρα προσαρμογής που πρόκειται να πάρει. Η επόμενη κίνηση θα είναι να επεξεργάζεται η ίδια η Κομισιόν τα μέτρα και να απαιτεί την εφαρμογή της. Η σκληρή λιτότητα δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

«Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

Και στην Αγγλία «τρελή κατσίκα»
Επόμενο άρθρο

«Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

Γκάνγκστερ με ράσα

Σχετικά Αρθρα

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 19:54

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

12 Ιούλ 2026, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

Γαλλία : Ημέρα της Βαστίλης (εθνική γιορτή).

Ιράκ: Ημέρα δημοκρατίας (1958).

Κιριμπάτι: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1921: Καταδικάζονται σε θάνατο οι Σάκο και Βανζέτι.

1969: Εκρηξη βόμβας στα χέρια του καθηγητή Σάκη Καράγιωργα τραυματίζει τον ίδιο και οδηγεί στην εξάρθρωση της ΔΑ.

1971: Βόμβα (ΛΕΑ) στην αίθουσα διαλέξεων της ελληνοαμερικανικής ένωσης.

1972: Μάχες IRA – στρατού στο Μπέλφαστ, εννιά νεκροί.

1977: Βόμβα στην «American Express» στην οδό Ευριπίδου και αποτυχημένη απόπειρα στην ίδια τράπεζα στον Πειραιά, εμπρησμός αυτοκινήτου Βορειοαμερικάνου), βόμβα σε «Πι Εξ» που δεν εξερράγη (ΕΛΑ).

1992: Ρουκέτα κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά, νεκρός ο 22χρονος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    17Ν
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Εφετείο 17Ν
  • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    ΕΛΑ
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Εφετείο ΕΛΑ
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    Επαναστατικός Αγώνας
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    Ποιοι είμαστε
  • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    Επικοινωνία
  • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    Όροι χρήσης
  • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    Ποιοι είμαστε
  • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    Επικοινωνία
  • «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    «Μέτρα προσαρμογής μόνιμου χαρακτήρα» απαιτεί η Κομισιόν

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo