Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Κυβέρνηση νταβατζής
Πολιτική

Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

Κυβέρνηση νταβατζής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Μαρ 2008, 00:00

Αυτό που συμβαίνει με τον ΟΤΕ σε άλλες συνθήκες θα προκαλούσε πολιτική κρίση. Η κυβέρνηση εμφανίζεται να δρα ως διαιτητής στο παζάρι δυο καπιταλιστικών ομίλων για την πώληση ενός πακέτου μετοχών από τον ένα στον άλλο, έχοντας επιλέξει στην πραγματικότητα ποιος είναι εκείνος ο όμιλος στον οποίο θέλει να δώσει μια μεγάλη «δουλειά». Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να προσδιοριστεί το είδος της «δουλειάς» που δίνει η κυβέρνηση. Πρόκειται για τον ΟΤΕ, μια μεγάλη κρατική επιχείρηση, η οποία έχει τεράστια κερδοφορία και έχει κάνει σκόνη το μύθο πως το κράτος δεν κάνει για επιχειρηματίας. Μια επιχείρηση που την έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός επί δεκαετίες.

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί πως οι τελευταίοι που δικαιούνται να φωνάζουν είναι το ΠΑΣΟΚ και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία του που ελέγχει την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Γιατί η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ ξεκίνησε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ έρχεται σήμερα να την ολοκληρώσει, εκχωρώντας και το management, που δεν πρόλαβε να εκχωρήσει η κυβέρνηση Σημίτη. Για να δούμε έτσι τα επόμενα χρόνια τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (που πλέον είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με το παρελθόν) να εκτινάσσονται στα ύψη και τις εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ να αλλάζουν άρδην, σε βάρος εργαζόμενων και λαού και προς δόξαν της κερδοφορίας των γερμανών και άλλων καπιταλιστών.

Τα όσα δηλώνονται δημόσια για την είσοδο της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ αποτελούν μόνο τη μισή αλήθεια. Η  άλλη μισή παραμένει κρυμμένη, δεν είναι όμως δύσκολο να τη μαντέψει κάποιος.  Οταν η MIG, εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων αραβικής προέλευσης, με μάνατζερ τον Α. Βγενόπουλο, ανακοίνωσε ότι απέκτησε μέσω του χρηματιστήριου ποσοστό 20% του ΟΤΕ, η κυβέρνηση Καραμανλή και ο νεοφιλελεύθερος Γ. Αλογοσκούφης αντέδρασαν με… σοσιαλδημοκρατική σφοδρότητα. Δήλωσαν ότι δε γουστάρουν τη MIG στον ΟΤΕ και έσπευσαν να ψηφίσουν νόμο με τον οποίο της έφραζαν το δρόμο προς την απόκτηση μεγαλύτερου ποσοστού. Ουσιαστικά, κατέστησαν την επένδυση ασύμφορη για το αραβικό fund, αφού το 20% δε θα του επέτρεπε να πάρει και το management.. Η λήψη αυτού του μέτρου αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία, πράγμα που έσπευσε αμέσως να επισημάνει ο αρμόδιος επίτροπος Τσαρλς Μακ Κρίβι, όμως ο Βγενόπουλος με δηλώσεις του εμφανίστηκε να απορρίπτει την προοπτική προσφυγής στα κοινοτικά όργανα. Εύλογα, λοιπόν, γεννιέται η υποψία, ότι ο Αλογοσκούφης τα είχε ήδη βρει παρασκηνιακά με το Βγενόπουλο και ότι η νομοθετική ρύθμιση ήταν το άλλοθι που ο τελευταίος ήθελε, προκειμένου να δικαιολογηθεί έναντι των Αράβων, των οποίων τα κεφάλαια διαχειρίζεται. Διότι η MIG δεν επενδύει για να παράγει, αλλά «γυρίζει» τα κεφάλαιά της με κερδοσκοπικό τρόπο.

Μερικούς μήνες αργότερα, εμφανίζεται η MIG να πωλεί το 20% του ΟΤΕ που κατείχε στο γερμανικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Deutsche Telekom, αποκομίζοντας υπεραξίες τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ. Σε μια περίοδο που τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο κατρακυλούν, η MIG πουλάει τις μετοχές της στον ΟΤΕ με 23,90 ευρώ το κομμάτι, όταν το κλείσιμο στο ΧΑΑ την ίδια μέρα είναι στα 19,14 ευρώ! Λέτε να έπιασε τους Γερμανούς μαλάκες; Τι «μαύρες» συμφωνίες κρύβονται κάτω απ’ αυτή την πώληση; Τι εγγυήσεις έδωσε η κυβέρνηση στους Γερμανούς της DT, ώστε ν’ αγοράσουν σ’ αυτή την «τσιμπημένη» τιμή;

Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε από την αντίδραση της κυβέρνησης. Πριν καλά-καλά γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, έσπευσε να εκφράσει δημόσια την ικανοποίησή της με δήλωση των δυο συναρμόδιων υπουργών Αλογοσκούφη και Χατζηδάκη. Σαν κοινοί λακέδες, οι δυο νεοφιλελεύθεροι καλωσορίζουν τη Deutsche Telekom στην Ελλάδα και της υπόσχονται μια άριστη συνεργασία. Οπως γίνεται γνωστό από πλευράς MIG, η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την αγοραπωλησία και είχε δώσει την έγκρισή της.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση επέλεξε «στρατηγικό εταίρο» για τον ΟΤΕ, στον οποίο σχεδιάζει να εκχωρήσει και το management. «Επιδιώκουμε ένα μοντέλο συνδιοίκησης του ΟΤΕ στο οποίο θα έχουν ρόλο και η Deutsche Telekom και το Ελληνικό Δημόσιο», δήλωσε ο Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Η «συνδιοίκηση» είναι απλά ο φερετζές, πίσω από τον οποίο καλύπτεται η καταρχήν απόφαση για εκχώρηση του management. Διότι ο πανίσχυρος γερμανικός όμιλος δε διοικείται από ηλίθιους ή πρωτάρηδες για να «χώσει» λεφτά σε μια δουλειά την οποία δε θα διαχειρίζεται σύμφωνα με τη στρατηγική του. Το πολύ που μπορεί να διεκδικήσει η κυβέρνηση είναι συμμετοχή στο ΔΣ του ΟΤΕ και λόγο στη λήψη κάποιων αποφάσεων που αφορούν αυτό που ονομάζεται εθνική ασφάλεια και άμυνα. Τίποτα περισσότερο και πάντως τίποτα που να έχει σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, με τις τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και τις εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ, οι οποίες πρέπει να θεωρούνται τελειωμένη υπόθεση, αφού προ πολλού τις έχει ξεπουλήσει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με το περιβόητο πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου». Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο φόρτε του το παζάρι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Αντικείμενο του παζαριού είναι το επιπλέον ποσοστό που θα πουλήσει το ελληνικό δημόσιο στη DT και οι όροι εκχώρησης του management. Γίνεται λόγος για πώληση από την κυβέρνηση ενός επιπλέον 8% έως 15% από το 28% που κατέχει το ελληνικό δημόσιο. Μπορεί για λόγους πολιτικών εντυπώσεων το δημόσιο να πωλήσει το μικρότερο δυνατό ποσοστό και το υπόλοιπο η DT να το πάρει από την ΑΤΕbank (κατέχει περίπου το 1,3% του ΟΤΕ) και από το χρηματιστήριο. Σημασία έχει πως οι Γερμανοί, όταν έκαναν το βήμα να αγοράσουν το 20% από τη MIG είχαν τις διαβεβαιώσεις ότι θα εξασφαλίσουν το ποσοστό που θεωρούν απαραίτητο για να ελέγχουν απόλυτα την εταιρία και το management. Αλλιώς, δε θα έπαιρναν τέτοιο ρίσκο, δεδομένου μάλιστα ότι η DT αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει ξεκινήσει πρόγραμμα μαζικών απολύσεων από θυγατρικές της.

ΥΓ: Λέτε να έγινε μια τόσο χοντρή «δουλειά», από την οποία η MIG έβγαλε σε λιγότερο από εφτά μήνες 200 εκατ. ζεστά ευρουλάκια και το γερμανικό μονοπώλιο έβαλε πόδι σ’ έναν ανθηρότατο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό (ο οποίος, εκτός από την ελληνική αγορά, έχει μεγάλη διεί-σδυση και στις βαλκανικές αγορές – Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία), χωρίς να πέσουν μίζες; Φυσικά, οι μίζες δεν φαίνονται. Ομως, στοιχειώδης πολιτική συνέπεια επιβάλλει να «βλέπουμε» και αυτά που δε φαίνονται.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

Βρομίζουν τη φύση
Επόμενο άρθρο

Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

Γι’ αυτό το πλιάτσικο ποιος θα μιλήσει;

Σχετικά Αρθρα

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    17Ν
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Εφετείο 17Ν
  • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    ΕΛΑ
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Ποιοι είμαστε
  • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Επικοινωνία
  • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Όροι χρήσης
  • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Ποιοι είμαστε
  • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Επικοινωνία
  • Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Ξεπουλούν τον ΟΤΕ στη Deutsche Telekom

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo