Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Οκτώβρη
  • Γραμμή 4 Μετρό: Αυτό που έγινε στην Κυψέλη είναι έγκλημα κυβέρνησης και εργολάβων
  • Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας: Οχι στο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής με δίδακτρα και στο τεράστιο κόστος σπουδών
  • Aπό τον Φράνκι στον Φίλιππο, πάντα με τον πολιτισμό
  • Ρούμπιο: Αποθεωτική υποδοχή από τους αμερικανόδουλους – ανεπιθύμητος από τον ελληνικό λαό
  • Οργιο αστυνομικής ψευδολογίας στη δίκη για το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»ΚΙΝΑΛ: κρίση πολιτικής στρατηγικής
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: κρίση πολιτικής στρατηγικής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Μαρ 2018, 00:00

Δεν άλλαξε τίποτα με το ιδρυτικό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. Ακόμα και τα παραπολιτικά κουτσομπολιά που προσέφερε ήταν στη σφαίρα του προβλέψιμου. Οι σύνεδροι γέλασαν με τον Δραγασάκη που τους προσφώνησε «συντρόφους και συντρόφισσες», γιούχαραν τον Λεβέντη που την έπεσε στον Γιωργάκη, χειροκρότησαν θερμά τον Κούλη που τους προσέφερε κυβερνητική συνεργασία και οργάνωσαν, ανά φράξια, το χειροκρότημα του δικού τους αρχηγού.

Στη διάρκεια του συνέδριου όλα κύλησαν ανιαρά. Ούτε ο Θεοδωράκης με τις παπάρες για τους ινδιάνους Μοχόκ, που έχτισαν τους ουρανοξύστες του Σικάγο, κατάφερε να διακόψει τα ατελείωτα χασμουρητά των συνέδρων. Οταν του πασόκου του κόβεις την ίντριγκα και το συνεδριακό παρασκήνιο με τις λίστες για την κεντρική επιτροπή, είναι σαν να τον στέλνεις για ύπνο. Σ' αυτό το συνέδριο τέτοια δυνατότητα δεν υπήρχε, αφού -κατά παγκόσμια πρωτοτυπία- την κεντρική επιτροπή δεν την εξέλεξε το συνέδριο («διότι οι σύνεδροι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους», όπως είπε ο Θεοδωράκης, «κουφαίνοντας» το σύμπαν), αλλά θα τη διορίσουν οι ομαδάρχες, όπως συμφώνησαν προσυνεδριακά, κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Μένει να καθορίσουν την ποσόστωση της μοιρασιάς, που δε θα είναι και τόσο εύκολη, όμως εδώ που έφτασαν δε θα κολλήσουν σ' αυτό.

Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι παρά «ΠΑΣΟΚ και συνεργαζόμενοι», όπως έλεγαν παλιά. Μόνο που το ΠΑΣΟΚ έχει μικρύνει τόσο πολύ που οι συνεργαζόμενοι και γλώσσα βγάζουν και απαιτήσεις έχουν. Λένε πως είναι ένα καινούργιο κόμμα, όμως δεν είναι παρά μια ομοσπονδία πολιτικών μορφωμάτων. Οπως ήταν και πριν το συνέδριο, τίποτα δεν άλλαξε. Εδώ διατηρούν ακόμα δυο χωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες (ΔΗΣΥ και Ποτάμι). «Υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό. Θα ήταν αντιδημοκρατικό να τις καταργήσουμε. Μιλάμε όμως, συνεννοούμαστε και έχουμε στα περισσότερα θέματα ενιαία τοποθέτηση», δήλωσε ο Θεοδωράκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τη Δευτέρα, επιβεβαιώνοντας ότι θα πάνε μέχρι το τέλος με δύο χωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες. Ο Θεοδωράκης θέλει να έχει τα χέρια του λυμένα, αν του κάτσει καμιά ευκαιρία (από ΣΥΡΙΖΑ μεριά).

Επισήμως, η πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ συμπυκνώνεται στον λεγόμενο «διμέτωπο αγώνα» ή την τακτική «ίσων αποστάσεων» από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ομως, και στο συνέδριο έλαμψε η απουσία σαφούς πολιτικής στρατηγικής, με την πόλωση σε ορισμένες στιγμές να φαίνεται ξεκάθαρη και να επισκιάζει τα πάντα. Ο Βενιζέλος υπήρξε καθαρός: μοναδικός πολιτικός στόχος πρέπει να είναι η ήττα της κυβέρνησης και η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Εξήγησε, μάλιστα, τι σημαίνει στρατηγική ήττα: «Σημαίνει να μην μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις. Στρατηγική ήττα αντιστρόφως σημαίνει να μπορεί να σχηματιστεί κυβερνητική πλειοψηφία στην οποία θα κληθεί να μετάσχει και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορεί όμως να την μπλοκάρει ή να την ματαιώσει». Αν δεν μπει στην επόμενη κυβέρνηση ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πρέπει να συνεργαστούμε κυβερνητικά με τη ΝΔ. Φυσικά, ένας ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ δε θα έχει καμιά διάθεση να μπει σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ή κάποιον άλλο δεξιό. Θα προτιμήσει να μείνει στην αντιπολίτευση για να μπορέσει να ανακάμψει. Πρακτικά, λοιπόν, εκείνο που λέει ο Βενιζέλος είναι ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να στηρίξει μια κυβέρνηση Μητσοτάκη και να μην αφήσει τη χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, όπως θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκρουσε μάλιστα το κουδούνι του μεγάλου κινδύνου «να εκπεμφθούν από το δικό μας χώρο ασαφή μηνύματα, να παράγεται αβεβαιότητα».

Στο άλλο άκρο εμφανίστηκε ο Ραγκούσης, που είπε ότι «ιστορικά, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, δύο κι όχι τρεις ήταν οι μεγάλες παρατάξεις. Η αριστερά και η δεξιά. Η προοδευτική παράταξη και η συντηρητική». Με βάση αυτόν τον διαχωρισμό, κάλεσε το ΚΙΝΑΛ να αποφασίσει όχι στον διμέτωπο, που -όπως είπε- «ως πολιτική στρατηγική είναι σαν να πατάς το γκάζι και το φρένο μαζί». Και το είπε όσο πιο ωμά μπορούσε: «Θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης μετεκλογικά στη Νέα Δημοκρατία ή θα οδηγήσουμε τη χώρα σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική;».

Ο Ραγκούσης δεν είναι στη Βουλή, ούτε διαθέτει καμιά μεγάλη ομάδα για να επηρεάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. Ο Βενιζέλος, όμως, και στη Βουλή είναι, και μηχανισμό έχει δημιουργήσει, και το πολιτικό εκτόπισμα να «δημιουργήσει γεγονότα» διαθέτει. Θα πιέζει, λοιπόν, συνεχώς στην κατεύθυνση της σύσφιξης των σχέσεων με τη ΝΔ, αδιαφορώντας για το αν αυτό βλάπτει την εμφάνιση του ΚΙΝΑΛ και την προσπάθεια να επαναπατρίσει πασοκικές ψήφους που από το 2012 και μετά πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υποτίθεται ότι η επίσημη ίδρυση του ΚΙΝΑΛ θα τάραζε τα λιμνάζοντα πολιτικά νερά, θα δημιουργούσε πολιτική κινητικότητα, θα…, θα…, θα…. Τίποτ' απ' όλ' αυτά δεν έγινε. «ΠΑΣΟΚ και συνεργαζόμενοι», σε σμίκρυνση, εξακολουθεί να είναι το σχήμα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠολλοί μεσάζοντες μαζεύτηκαν
Επόμενο άρθρο Στρατηγική σύμπλευσης με τη σοσιαλδημοκρατία

Σχετικά Αρθρα

Γραμμή 4 Μετρό: Αυτό που έγινε στην Κυψέλη είναι έγκλημα κυβέρνησης και εργολάβων

Περιβάλλον 6 Οκτ 2026, 21:48

Ρούμπιο: Αποθεωτική υποδοχή από τους αμερικανόδουλους – ανεπιθύμητος από τον ελληνικό λαό

Πολιτική 6 Οκτ 2026, 15:02

Ο Τασούλας (ξανα)καρφώνει τον Μητσοτάκη από το βήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

Πολιτική 5 Οκτ 2026, 20:25

Μας δουλεύετε; Ποια αξιοπιστία ψάχνετε;

Πολιτική 2 Οκτ 2026, 19:30

Ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολεία

H μάπα του Κασιδιάρη σε διαδραστικό πίνακα σχολείου!

Παιδεία 2 Οκτ 2026, 17:55

Η παραπομπή Τριαντόπουλου αποκαλύπτει το κουκούλωμα του εγκλήματος στα Τέμπη, που έκανε ο Μητσοτάκης

Πολιτική 2 Οκτ 2026, 13:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Οκτώβρη

7 Οκτ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Γραμμή 4 Μετρό: Αυτό που έγινε στην Κυψέλη είναι έγκλημα κυβέρνησης και εργολάβων

6 Οκτ 2026, 21:48
Παιδεία

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας: Οχι στο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής με δίδακτρα και στο τεράστιο κόστος σπουδών

6 Οκτ 2026, 20:08
Κόντρες

Aπό τον Φράνκι στον Φίλιππο, πάντα με τον πολιτισμό

6 Οκτ 2026, 20:04
Πολιτική

Ρούμπιο: Αποθεωτική υποδοχή από τους αμερικανόδουλους – ανεπιθύμητος από τον ελληνικό λαό

6 Οκτ 2026, 15:02
Καταστολή

Οργιο αστυνομικής ψευδολογίας στη δίκη για το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου

6 Οκτ 2026, 12:29
Διεθνή

Οι Παλαιστίνιοι στο εξωτερικό κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί στις εκλογές

6 Οκτ 2026, 12:12
Πολιτισμός

Oι σκηνοθέτες του ΝΑΖΑ υιοθετούν το βρόμικο σιωνιστικό αφήγημα

6 Οκτ 2026, 11:27
Εργατικά

Εργαζόμενοι και επιζήσαντες της Βιολάντα καταγγέλλουν πίεση, εκφοβισμό και μπούλινγκ

6 Οκτ 2026, 09:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Οκτώβρη

6 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο Τασούλας (ξανα)καρφώνει τον Μητσοτάκη από το βήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

5 Οκτ 2026, 20:25
Υγεία

Διατάζουν ψυχιάτρους να υπερεφημερεύσουν στο Δρομοκαΐτειο

5 Οκτ 2026, 19:04
Παιδεία

Αθλια υπόδειξη-εντολή του υπουργείου Παιδείας στα ελληνικά πανεπιστήμια να «συνεργαστούν» με τα αντίστοιχα του Ισραήλ

5 Οκτ 2026, 18:44
Κόντρες

Είναι «τελειωμένος» ο Νότης Μηταράκης;

5 Οκτ 2026, 15:08
Η παπάρα

Το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε από τους βασικούς σταθμούς

5 Οκτ 2026, 14:16
Διεθνή

Μαθητική οργή στη Γαλλία

5 Οκτ 2026, 12:58
Διεθνή

Μια βρετανική εταιρία, ένας έλληνας ιδιοκτήτης και ο πρώην δικηγόρος του Νετανιάχου: Ποιος πραγματικά κατέχει τη σερβική επιχείρηση ισραηλινών drones;

5 Οκτ 2026, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Οκτώβρη

5 Οκτ 2026, 00:01
Αγροτικά

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Θα θανατώνονται τα αιγοπρόβατα που θα βρεθούν θετικά στην ορολογική εξέταση για αντισώματα ευλογιάς!

Το παραδέχεται δημόσια η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής

4 Οκτ 2026, 20:18
Πολιτισμός

Ghassan Kanafani, Τα θεατρικά

Μετάφραση Ναουζάτ Χαντίντ - Πρόλογος Νασίμ Αλάτρας - Εκδόσεις ΣΑΛΤΟ

4 Οκτ 2026, 12:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Οκτώβρη

Ημέρα αρχιτεκτονικής.

Ημέρα για αξιοπρεπή εργασία.

1943: Ο Ζέρβας επιτίθεται εναντίον του ΕΛΑΣ Ηπείρου.

1944: 250 εβραίοι κρατούμενοι του Αουσβιτς ανατινάζουν μέρος του κρεματορίου 4 και επιχειρούν μαζική διαφυγή, συλλαμβάνονται και εκτελούνται.

1949: Δημιουργείται η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας.

1969: Βόμβες (ΚΕΑ) στο δημαρχείο Καλλιθέας και σε ΙΧ.

1973: Νέα απόπειρα δολοφονίας του αρχιεπισκόπου προέδρου της Κύπρου Μακάριου.

1975: Μαύρες σημαίες στα Σπάτα από κατοίκους που δεν θέλουν να γίνει εκεί το αεροδρόμιο της Αθήνας.

1991: Εκτελείται ο τούρκος αναπληρωτής ακόλουθος Τύπου Τσετίν Γκιοργκιού (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Ψέλνεις στη Σιμωνόπετρα και ακούγεται στον Άδη…». Μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος είναι πάντα μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις. Ένα ταξίδι στην ιστορία, στους πολιτιστικούς θησαυρούς που φυλάσσονται αιώνες αλλά και στο βαθύτερο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αλέξης Τσίπρας

[Στον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου αναζήτησε… ιδεολογικό καταφύγιο ο πολιτικός απατεώνας για να δικαιολογήσει την επίσκεψή του στο Αγιονόρος, όπου δεν παρέλειψε να συναντηθεί και με τον ηγούμενο του Βατοπαιδίου, «γέροντα» Εφραίμ! Να παραπέμψουμε τον Τσίπρα και τους λογογράφους του στον Μαρξ και τη μεγαλοφυή ανάλυσή του για τη σχέση της θρησκείας με την αναζήτηση του νοήματος της ανθρώπινης ύπαρξης θα ήταν too much. Ανθρωποι σαν τον Τσίπρα ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για την πραγματική φιλοσοφική μόρφωση, οπότε σιγά μην καθήσουν να ζορίσουν τον εαυτούλη τους με φράσεις όπως «Η θρησκεία είναι η φαντασιακή πραγμάτωση της ανθρώπινης ουσίας, αφού η ανθρώπινη ουσία δεν έχει αληθινή πραγμάτωση» (Αλέξη, μην κουράζεσαι, είναι το ακριβώς αντίθετο από την παπάρα που έγραψες ή σου έγραψαν). Οι Τσίπρες… το πολύ μέχρι στιχάκια τραγουδοποιών (που δε φταίνε σε τίποτα οι άνθρωποι). Να παραπέμψουμε τον Τσίπρα, αναφορικά με πτυχές της ιστορία της ρασοφόρας πολιτείας του Αθω στον Θέμο Κορνάρο και το ταξιδιωτικό αριστούργημά του «Οι άγιοι δίχως μάσκα»; Θα κινδυνεύαμε να μπερδέψει τον συγγραφέα με τον συνεπώνυμό του Βιτσέντζο Κορνάρο και να ξεφυλλίζει τον «Ερωτόκριτο» για να βρει «πού γράφει για το Αγιον Ορος». Θα θυμίσουμε μόνο την επιστολή που έστειλαν τα μοναστήρια του Αθω στον Χίτλερ, δέκα χρόνια μετά το οχτάμηνο ρεπορτάζ του Θέμου Κορνάρου. Στις 26 Απρίλη του 1941, οι αγιορείτες καλόγεροι απ’ όλα τα μοναστήρια είχαν αποστείλει -«βαθυσεβάστως»- επιστολή «προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον», με την οποία έπαιρναν «την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων»! Ζητούσαν από τον Χίτλερ, που είχε σκλαβώσει την Ελλάδα, να γίνει ο συνεχιστής των βυζαντινών αυτοκρατόρων, των σλάβων και ουγγροβλάχων ηγεμόνων και των οθωμανών σουλτάνων, εξασφαλίζοντάς τους την καλοπέρασή τους, που είναι το μόνο που τους νοιάζει. «Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς καί εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν καί την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν καί ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν καί κηδεμονίαν Αυτής», έγραφαν στον Χίτλερ οι ρασοφόροι του Αθω. Φαίνεται πως το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε ούτε απ’ αυτόν τον σταθμό]

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo