«Θα μειώσουμε φόρους ακόμη και χωρίς έγκριση των δανειστών», δήλωσε ο Κούλης στη συνέντευξη που έδωσε στον Αlpha, ένα χρόνο μετά την αναρρίχησή του στην ηγεσία της ΝΔ. Η φορολογική επιβάρυνση είναι το μεγάλο θέμα συζήτησης μεταξύ των ελευθεροεπαγγελματιών και ατομικών επιχειρηματιών με την έναρξη της νέας χρονιάς (λόγω και νέου ασφαλιστικού), οπότε ο Κούλης δεν απέφυγε τον πειρασμό να επιδείξει ολίγη τζάμπα μαγκιά, όπως έκαναν όλοι όσοι βρέθηκαν προηγουμένως στη δική του θέση, δηλαδή να διεκδικούν την εξουσία από μια μνημονιακή κυβέρνηση που φθείρεται. Εδώ ο Τσίπρας έλεγε στα μέσα Δεκέμβρη ότι δε θα ρωτήσει κανέναν για να μοιράσει την «υπεραπόδοση των εσόδων» στους πιο αναξιοπαθούντες, δε θα το κάνει ο Κούλης;
Βέβαια, όλοι θυμόμαστε ότι -μόλις οι ιμπεριαλιστές δανειστές ανακοίνωσαν ότι παγώνουν τα περιβόητα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος- η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δε συμπεριφέρεται μπεσαλίδικα έναντι των δανειστών, με αποτέλεσμα να χάσει την εμπιστοσύνη τους και να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες. Και τόνιζε ιδιαίτερα ότι η ΝΔ, λόγω της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας του Μητσοτάκη, δε θα οδηγηθεί σε τέτοιες συγκρούσεις, αλλά θα πετύχει συμφωνημένες λύσεις με προοπτική. Κι όταν οι Τσιπραίοι έκαναν την αναμενόμενη κωλοτούμπα και είπαν το «συγνώμη, δε θα το ξανακάνουμε», διά της επιστολής Τσακαλώτου, η ΝΔ ξανανέβηκε στα κάγκελα και κατηγορούσε την κυβέρνηση για υποτελή στάση. Δεν τους πιάνεις πουθενά δηλαδή.
Περιττεύει να σημειώσουμε ότι και οι ψευτομαγκιές του τύπου «θα νομοθετήσουμε μονομερώς» και η προβολή της «σοβαρότητας-υπευθυνότητας-αξιοπιστίας» του Κούλη δεν είναι παρά πινελιές στον καμβά μιας αντιπολιτευτικής πολιτικής που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη φθορά της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μπορεί το «εμείς θα πετύχουμε καλύτερους όρους» να είναι η βασική κατεύθυνση αυτής της αντιπολιτευτικής τακτικής, όμως το «θα μειώσουμε τους φόρους, ακόμα και χωρίς την έγκριση των δανειστών» δίνει τίτλους και σκεπάζει με μια εσάνς ψευτομαγκιάς μια πολιτική εξίσου μνημονιακή με αυτή που ακολουθείται εφτά χρόνια τώρα.