Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 4 Απρίλη
  • Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Ψάχνουν απεγνωσμένα τους πιλότους του F-15 που κατέρριψαν οι Ιρανοί
  • Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο: Να κηρυχτεί άμεσα Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Και κοινωνικός μεσαίωνας
Πολιτική

Μνημόνιο-2

Και κοινωνικός μεσαίωνας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Φεβ 2012, 00:00

 Στο προηγούμενο φύλλο αναφερθήκαμε αναλυτικά στις αντεργατικές διατάξεις που περιλαμβάνει το Μνημόνιο-2, με τις οποίες καταργείται ουσιαστικά το Εργατικό Δίκαιο στον τομέα των συλλογικών συμβάσεων και ο μόνος καθορισμός εργατικού μισθού που ισχύει είναι ο κρατικός. Σ’ αυτό το τόσο σημαντικό κεφάλαιο εστιάστηκε και η δημόσια συζήτηση που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Και δικαίως, βέβαια. Γιατί με τις ρυθμίσεις αυτές καταργείται κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης. Ούτε η χούντα τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο. Οι καπιταλιστές έχουν πλέον λυμένα τα χέρια τους να κάνουν ό,τι θέλουν. Με μια τεράστια στρατιά ανέργων που ψάχνουν για δουλειά και χωρίς την παραμικρή νομική εγγύηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργατών, θα μπορούν, βάζοντάς τους το πιστόλι στον κρόταφο, να τους αναγκάζουν να υπογράφουν εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις. Πλέον δεν ισχύει τίποτα. Οχι μόνο στο θέμα των μισθών, αλλά και στο σύνολο των εργασιακών σχέσεων.
 
Ομως, δεν είναι μόνο το κεφάλαιο των μισθών και εργασιακών σχέσεων. Εκτός από τον εργασιακό, το Μνημόνιο-2 προωθεί με γοργό ρυθμό και τον κοινωνικό μεσαίωνα.
 
♦ Μια γενική παρατήρηση που πρέπει να κάνουμε είναι ότι το Μνημόνιο-2 περιλαμβάνει έναν ποταμό αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων και ούτε ένα –έστω για ξεκάρφωμα– μέτρο που να επιβαρύνει τους καπιταλιστές. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά αντίθετα περιλαμβάνει ολόκληρο κεφάλαιο με τίτλο «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και ενίσχυση του ανταγωνισμού στις ανοιχτές αγορές», με πρόσθετα μέτρα υπέρ των καπιταλιστών, πέρα από το φτήνεμα των εργατών που είναι το πλέον ευεργετικό γι’ αυτούς. Δίνει το δικαίωμα στα σούπερ μάρκετ να πουλάνε τα πάντα (άρα να φτιάξουν φούρνους, πρατήρια και ό,τι άλλο θα εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά τους σχέδια). Καταργεί και τους τελευταίους (τυπικούς) ελέγχους στις τιμές. Τροποποιεί προς όφελος των καπιταλιστών τις διάφορες αδειοδοτικές διατάξεις που αφορούν το περιβάλλον, την όχληση, την πολεοδομία, την υγιεινή και ασφάλεια κ.λπ. «Ελλάδα φιλική στις επιχειρήσεις» τιτλοφορείται ένα από τα σχετικά υποκεφάλαια. 
 
♦ Η δεύτερη γενική παρατήρηση που πρέπει να γίνει αφορά την περιβόητη «εσωτερική υποτίμηση». Υποτίθεται ότι παίρνουν μέτρα για να ρίξουν και τους μισθούς και τις τιμές. Ομως, το μόνο που πέφτει είναι οι μισθοί. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα ρίξουν τις τιμές επειδή θ’ απελευθερώσουν το επάγγελμα των ταξιτζήδων και θα καταργήσουν τις ελάχιστες αμοιβές των δικηγόρων και των μηχανικών! Την ίδια στιγμή, όμως, καταργούν ακόμα και την υποχρέωση υποβολής τιμοκαταλόγων χονδρικής, στοιχείων κόστους και συμβάσεων στο υπουργείο Ανάπτυξης! Πάρτι θα στήσουν τα καρτέλ!
 
♦ Τέλος, πρέπει να σημειωθεί αυτό που αναφέρεται στη φορολογική πολιτική.  Αναγγέλλεται μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα καπιταλιστικά κέρδη, η οποία θα εξασφαλιστεί με την κατάργηση και των τελευταίων φοροαπαλλαγών των εργαζόμενων. Αναφέρεται δε ρητά, ότι αυτή η φορολογική μεταρρύθμιση «θα διατηρήσει τη σχετική φορολογική επιβάρυνση από εμμέσους φόρους»!
 
Ας δούμε επί τροχάδην μερικούς ακόμη τομείς που θα προωθηθεί ο κοινωνικός μεσαίωνας.
 
♦ Θα μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη το 2012 κατά 1076 εκατ. ευρώ επιπλέον. Θα μειωθούν οι αμοιβές εφημερίας των γιατρών κατά 50 εκατ. ευρώ. Και θα προωθηθούν ακόμα περισσότερο τα λεγόμενα γεννόσημα φάρμακα, που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους όχι πια για την τσέπη των εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων, αλλά για την ίδια την υγεία τους.
♦ Θα περικοπούν οι επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και οι επιχορηγήσεις προς διάφορους κοινωνικούς φορείς κατά 190 εκατ. ευρώ επιπλέον.
 
♦ Η κοινωνική ασφάλιση θα μπει στην κλίνη του Προκρούστη, ώστε να περικο-  πούν μέσα στο 2012 300 εκατ. ευρώ επιπλέον. Το τελικό σχέδιο το αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Τρίτη και αφορά το σύνολο των επικουρικών συντάξεων (για το ποσό πάνω από 200 ευρώ) και τις συντάξεις των Ταμείων της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του ΝΑΤ. Ομως, αυτό είναι μόνο η αρχή. Μέχρι τον Ιούνη του 2012 θα γίνει νέο πρόγραμμα περικοπών που θα αφορά το 2013 και το 2014.  Οπως αναφέρεται στο Μνημόνιο-2, «η αναθεώρηση θα αξιοποιήσει την εξωτερική τεχνική βοήθεια (σ.σ. τους νεοφιλελεύθερους επιτρόπους, δηλαδή) και θα επικεντρωθεί σε συντάξεις και κοινωνικές μεταβιβάσεις». Καταλαβαίνετε τι πρόκειται να επιχειρηθεί.
 
♦ Επαναλαμβάνεται ο στόχος για μείωση των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα κατά 150.000 άτομα μέχρι τα τέλη του 2015 και αναγγέλλεται ότι «15.000 άτομα πλεονάζοντος προσωπικού μετατίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας εντός του 2012».
 
♦ Αναγγέλλεται το άνοιγμα της αγοράς στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη και η πώληση και υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ. Και βέβαια, αναγγέλλεται αύξηση των τιμολογίων «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ενεργειακή συνιστώσα των επίσημων τιμολογίων για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αντανακλά, το αργότερο έως τον Ιού-νιο του 2013, τις τιμές χονδρικής αγοράς».
 
♦ Αυξήσεις αναγγέλλονται και για τις αστικές και λοιπές συγκοινωνίες.
 
Υπάρχουν και πολλά ακόμη αντιλαϊκά μέτρα.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Μνημόνιο-2

Δικτατορία αποικιοκρατικού τύπου
Επόμενο άρθρο

Μνημόνιο-2

Ολα τα λεφτά στους τοκογλύφους

Σχετικά Αρθρα

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

Πολιτική 27 Μαρ 2026, 12:55

Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη;

Πολιτική 23 Μαρ 2026, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

4 Απρ 2026, 09:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Απρίλη

4 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

3 Απρ 2026, 21:04
Διεθνή

Ψάχνουν απεγνωσμένα τους πιλότους του F-15 που κατέρριψαν οι Ιρανοί

3 Απρ 2026, 19:31
Εργατικά

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο: Να κηρυχτεί άμεσα Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αγώνας για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες για την κοινωνία και όχι πεδίο κερδοφορίας των εταιριών

3 Απρ 2026, 14:53
Πολιτική

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

3 Απρ 2026, 14:46
Διεθνή

«Ο πόλεμος που ξεκίνησαν οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί δεν θα φέρει λύση ούτε για το Ιράν ούτε για την περιοχή»

Συλλογικό κείμενο πρώην πρεσβευτών της Γαλλίας και διευθυντών του υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων

3 Απρ 2026, 13:02
Κόντρες

Oχι, ρε, δε θα μας πάρεις τη δουλειά

3 Απρ 2026, 11:02
Διεθνή

Στρατός κουραμπιέδων υπό ξενόδουλη πολιτική ηγεσία

3 Απρ 2026, 09:21
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ | Ελληνικά πλοία προμηθεύουν μυστικά το Ισραήλ με πετρέλαιο και στρατιωτικά φορτία

Σκιώδη πλοία απενεργοποιούν τα σήματά τους και δηλώνουν ψευδείς προορισμούς για να προμηθεύσουν το Ισραήλ μέσω Τουρκίας

3 Απρ 2026, 07:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Απρίλη

3 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ιδιο μοτίβο από τη Λιβανέζικη Αντίσταση

2 Απρ 2026, 22:50
Διεθνή

Γιατί οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλουν να ξαναπάρουν τα πετρέλαια του Ιράν, που έχασαν το 1979

2 Απρ 2026, 21:11
Διεθνή

Η πρώτη φορά στην Ιστορία που το Ισραήλ πλήττεται καίρια και ήττάται από ΚΡΑΤΟΣ της Μέσης Ανατολής

2 Απρ 2026, 14:59
Διεθνή

Η «δικαιοσύνη» της Γαλλίας εξακολουθεί να καταδιώκει τον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

2 Απρ 2026, 11:00
Διεθνή

Οι αλήθειες του ραβίνου και τα πουλημένα μίντια

2 Απρ 2026, 10:01
Παιδεία

111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Πάντα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και των φοιτητών

2 Απρ 2026, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Απρίλη

2 Απρ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

1 Απρ 2026, 22:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Απρίλη

Ημέρα κατά των ναρκών.

Ημέρα αδέσποτων ζώων.

Ουγγαρία: Ημέρα απελευθέρωσης (1945).

Σενεγάλη: Εθνική γιορτή (1960).

Λεσότο: Ημέρα ηρώων.

Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν: Ημέρα του παιδιού.

1906: Εκτελείται από την “Οργάνωση Μάχης” ο καταδότης Τατάροφ (Ρωσία).

1930: Πεθαίνει ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφκσι.

1940: Καταδικάζονται 44 κομμουνιστές βουλευτές στη Γαλλία.

1970: Η χούντα κλείνει την εφημερίδα «Eθνος» και ασκεί δίωξη κατά του Ιωάννη Ζίγδη και των αρχισυντακτών της.

1979: Εκτελείται δι’ απαγχονισμού ο πρόεδρος του Πακιστάν Αλί Μπούτο από τη χούντα του Ζία Ουλ Χακ.

1981: Βόμβες σε αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Ιλίσια, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Παλαιό Φάληρο (ΕΛΑ).

1981: Συλλαμβάνεται το ηγετικό στέλεχος των Ερυθρών Ταξιαρχιών Μάριο Μορέτι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Μνημόνιο-2

    17Ν
    • Μνημόνιο-2

      Εφετείο 17Ν
  • Μνημόνιο-2

    ΕΛΑ
    • Μνημόνιο-2

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Μνημόνιο-2

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Μνημόνιο-2

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Μνημόνιο-2

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Μνημόνιο-2

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Μνημόνιο-2

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Μνημόνιο-2

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Μνημόνιο-2

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Μνημόνιο-2

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μνημόνιο-2

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μνημόνιο-2

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Μνημόνιο-2

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Μνημόνιο-2

      Μνημόνιο-2

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Μνημόνιο-2

      Μνημόνιο-2

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Μνημόνιο-2

      Μνημόνιο-2

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Μνημόνιο-2

      Μνημόνιο-2

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Μνημόνιο-2

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Μνημόνιο-2

    Μνημόνιο-2

    Ποιοι είμαστε
  • Μνημόνιο-2

    Μνημόνιο-2

    Επικοινωνία
  • Μνημόνιο-2

    Μνημόνιο-2

    Όροι χρήσης
  • Μνημόνιο-2

    Μνημόνιο-2

    Ποιοι είμαστε
  • Μνημόνιο-2

    Μνημόνιο-2

    Επικοινωνία
  • Μνημόνιο-2

    Μνημόνιο-2

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo