Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Ιούνη
  • Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν
  • Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ
  • Σαν σήμερα 14 Ιούνη
  • Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της
  • Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Και δεύτερη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Μιωνή-Φιλιππάκη
Πολιτική

Πιο έντονη η μπόχα

Και δεύτερη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Μιωνή-Φιλιππάκη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Φεβ 2020, 00:00

Καινούργια στοιχεία προστίθενται στα όσα γράφουμε στη διπλανή σελίδα για το βρόμικο πολιτικο-επιχειρηματικό παρασκήνιο, με πρωταγωνιστές εξέχοντες υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Παππάς, Παπαγγελόπουλος), ένα εξέχον στέλεχος της σιωνιστικής οντότητας (Σάμπυ Μιωνής) και έναν δεξιό εκδότη (Γιάννης Φιλιππάκης). Τα καινούργια στοιχεία προέρχονται από δηλώσεις των πρωταγωνιστών και από όσα κατέθεσε στην Προανακριτική ο Μιωνής (και φυσικά διέρρευσαν).
 
Δεν έγινε μόνο μία σύσκεψη στο γραφείο του Παππά στο Μαξίμου, στις 10 Μάρτη του 2016, την οποία (όπως λέει ο Παπαγγελόπουλος) συγκάλεσε ο Παππάς, μετά από πίεση της ισραηλινής κυβέρνησης (!) και κατά την οποία (όπως ισχυρίζεται ο Μιωνής) ο Παπαγγελόπουλος ζήτησε από τον Ισραηλινό να πληρώσει στον Φιλιππάκη γύρω στα 350 χιλιάρικα ευρώ για δικαστικά έξοδα.
 
Εγινε και δεύτερη σύσκεψη, δυο χρόνια μετά. Πάλι στο γραφείο του Παππά και με διευρυμένη σύνθεση. Οπως λέει ο Παπαγγελόπουλος, «σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι» (ποιοι άλλοι, υπό ποιες ιδιότητες;). «Εχω την εντύπωση μάλιστα», συνεχίζει ο Παπαγγελόπουλος, «ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή (σ.σ. στη διάρκεια της σύσκεψης; Αλλη στιγμή; Και πώς ξέρει ο Παπαγγελόπουλος πώς εξελίχθηκαν τα παζάρια ανάμεσα σε δυο ιδιώτες;) έλαβε κι επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη».
 
Τη σύσκεψη του 2018 στο γραφείο του Παππά (ο οποίος πλέον δε βρισκόταν στο Μαξίμου, αλλά στην Καλλιθέα, ως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής) επιβεβαιώνει και ο Φιλιππάκης στη μακροσκελή δήλωση που έκανε: «Το 2018 έγινε ακόμα μια προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού, πάλι στο γραφείο του κ.Παππά –αυτή τη φορά στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Η συνάντηση οδήγησε στην υπογραφή συμφωνητικού συμβιβασμού με αμοιβαία αποχή από δικαστικές ενέργειες που τηρήθηκε μέχρι πρόσφατα. Το συμφωνητικό αποτελούσε, στα κύρια σημεία του, μετάφραση προσχεδίου, στα αγγλικά, το οποίο μας είχαν αποστείλει ο κ. Μιωνής και Ισραηλινός δικηγόρος το Δεκέμβριο 2016. Δηλαδή μετά την συνάντηση του δήθεν εκβιασμού!».
 
Εμάς, βέβαια, δεν μας απασχολούν οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη, αλλά η κυβερνητική παρέμβαση, δύο φορές μάλιστα, που γίνεται μετά από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης, όπως παραδέχονται οι πρωταγωνιστές. Το ότι είναι όλοι «λερωμένοι» δεν το συζητάμε. Αν ο Μιωνής ήταν ένας… αδαμάντινος επιχειρηματίας, που τον κυνηγούν οι… αντισημίτες, θα καθάριζε πατ-κιουτ, σκίζοντάς τους στα ελληνικά δικαστήρια. Δε θα είχε ανάγκη να βάζει «μέσον» τη σιωνιστική κυβέρνηση, για να παρέμβει στον Τσίπρα και ν’ αναλάβει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μεσολαβήσει για εξωδικαστικό συμβιβασμό του με τον Φιλιππάκη. Κι αν ο Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι που κατηγορεί ο Μιωνής είχαν όλο το απαιτούμενο αποκαλυπτικό υλικό για παράνομη δράση του Μιωνή, επίσης θα τον έσκιζαν και δε θα αναζητούσαν συμβιβασμό μαζί του. Ούτε θα έδινε ο Φιλιππάκης επιταγή –ως εγγύηση- στον Μιωνή, όπως λέει ο Παπαγγελόπουλος.
 
Εμείς θα μείνουμε στις πολιτικές πλευρές, που αποκαλύπτουν ένα βρόμικο παρασκήνιο αδιαφάνειας, συναλλαγής και διαπλοκής.
 
♦ Από πότε μια ξένη κυβέρνηση ζητά παρέμβαση της ελληνικής σε μια υπόθεση μεταξύ ιδιωτών που βρίσκονται στα δικαστήρια, αλληλομηνυόμενοι; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Η σιωνιστική κυβέρνηση παρενέβη (σίγουρα περισσότερες από μία φορές) και η κυβέρνηση Τσίπρα ανταποκρίθηκε ως πειθήνιο οργανέτο, βάζοντας υπουργούς να κάνουν κρυφές συσκέψεις μ’ έναν ισραηλινό επιχειρηματία κι έναν δεξιό εκδότη και να προσπαθούν να τους οδηγήσουν σε συμβιβασμό.
 
♦ Τι γυρεύει ο Παπαγγελόπουλος και στις δύο αυτές τις συσκέψεις; Συμμετείχε ως πολιτικός φίλος του Φιλιππάκη, ως υπουργός που μπορεί να κινήσει νήματα στο δικαστικό σύστημα ή και με τις δύο αυτές ιδιότητες; Και με τις δύο ιδιότητες, όπως αποδεικνύεται.
 
♦ «Για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μία από τις συναντήσεις μας», λέει ο Παπαγγελόπουλος. Ας δεχτούμε ότι ο Σαμαράς απευθύνθηκε σ’ αυτόν, επειδή γνωρίζονταν ως παλαιοί δεξιοί και ήταν η μόνη «άκρη» που διέθετε (ο Σαμαράς) στην κυβέρνηση Τσίπρα. Πώς όμως θα μπορούσε να βοηθήσει δύο αντιδικούντες επιχειρηματίες ο Παπαγγελόπουλος;
 
♦ Και καλά ο Σαμαράς, ενδιαφερόταν για τον Μιωνή, λόγω του συμβούλου του Σταύρου Παπασταύρου (ο Φιλιππάκης λέει ότι ο Σαμαράς τον πίεσε επανειλημμένα από τα μέσα του 2013 να μη δημοσιεύσει τίποτα για τους Μιωνή-Παπασταύρου). Ο Παππάς που –σύμφωνα με τον Παπαγγελόπουλο- χειριζόταν το θέμα μετά από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης (με εντολή Τσίπρα, προφανώς), γιατί κάλεσε και τον Παπαγγελόπουλο και στην πρώτη και στη δεύτερη σύσκεψη; Αφού ο ρόλος της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν –υποτίθεται- διαμεσολαβητικός-διαιτητικός, δεν μπορούσε να τον παίξει ο Παππάς μόνος του; Χρειαζόταν και τον Παπαγγελόπουλο;
 
♦ Φως στις «απορίες» ρίχνει έγγραφο που κατέθεσε στην Προανακριτική ο Μιωνής (και το οποίο, φυσικά, διέρρευσε αμέσως). Πρόκειται για ιδιωτικό συμφωνητικό (ο τίτλος του είναι: «Roadmap – Σημεία Συμφωνίας») ανάμεσα στον Μιωνή, τον Φιλιππάκη και τον Τάρκα (ο Τάρκας περιλαμβάνεται στους «άλλους» που ήταν παρόντες στη δεύτερη σύσκεψη; Ποιοι άλλοι ήταν;), οι οποίοι το υπογράφουν. Η ημερομηνία είναι 17-3-2018 και χαρακτηρίζεται ως «εμπιστευτικό». Μένει να μας πουν αν οι υπογραφές έπεσαν στη δεύτερη σύσκεψη στο γραφείο του Παππά ή μετά απ’ αυτήν.
 
Το έγγραφο περιλαμβάνει ενέργειες που θα προβεί η κάθε πλευρά (ο Φιλιππάκης θα σταματήσει να γράφει άρθρα, ο Μιωνής θα του αποδεσμεύσει λογαριασμούς που του είχε δεσμεύσει, θα αποσύρουν μηνύσεις και οι δύο κτλ.), οι οποίες δεν μας ενδιαφέρουν. Μας ενδιαφέρουν μόνο τρεις όροι που αναφέρονται αναλυτικά στις σελίδες 1 και 2 του «Οδικού Χάρτη» και αναφέρονται σε δυο ανοιχτές ποινικές υποθέσεις του Μιωνή και σε μια ανοιχτή φορολογική υπόθεση του συνεταίρου του Μεταξά. Αντιγράφουμε:
 
«Δ) Οριστικό κλείσιμο (αρχειοθέτηση) των παρακάτω ανοικτών δικαστικών υποθέσεων σε χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από την υπογραφή του παρόντος Rοadmap. Τα μέρη δύνανται να συμφωνήσουν περαιτέρω παράταση μόνο εφόσον υπάρχει αντικειμενική και ουσιαστική πρόοδος στο οριστικό κλείσιμο των παρακάτω υποθέσεων.
 
1) Εγκληματική Οργάνωση – Η ερευνούσα Εισαγγελική Αρχή εισηγείται ότι από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία και κλείνει την προκαταρκτική έρευνα, για όλα τα “εμπλεκόμενα“ πρόσωπα βάζοντας την υπόθεση στο αρχείο. Στην συνέχεια, η απόφαση αρχειοθέτησης επικυρώνεται από την Εισαγγελία Εφετών.
 
2) Ποινική δίωξη για απάτη επί δικαστηρίου. Η 4η Ειδική Ανακρίτρια εισηγείται την αρχειοθέτηση και για τα δύο πρόσωπα και επιδίδει “τυπική κλήση“. – Αλλος Εισαγγελέας συμφωνεί στην αρχειοθέτηση και η απόφαση πάει στην συνέχεια προς επικύρωση στο Δικαστικό Τριμελές Συμβούλιο προς επικύρωση. Μετά από 30 ημέρες η απόφαση γίνεται αμετάκλητη.
 
3) Μεταξάς-ΔΟΣ
 
Κατόπιν της απάντησης που θα έρθει από τις Ελβετικές αρχές, η ΔΟΣ συμφωνεί στον τρόπο υπολογισμού και ολοκληρώνει την υπόθεση με συμφωνία αναγνωρίζοντας τις θέσεις των Ελβετικών φορολογικών αρχών».
 
Το διανοείστε; Σε συμφωνητικό μεταξύ ιδιωτών καπιταλιστών, περιλαμβάνονται όροι για ρύθμιση ανοιχτών ποινικών και φορολογικών υποθέσεων! Για να το πούμε ωμά, δεν είναι μαλάκες οι καπιταλιστές (και μάλιστα κάποιοι σαν τον Μιωνή που έχει τις πλάτες της σιωνιστικής κυβέρνησης), για να περιλαμβάνουν σε ιδιωτικά συμφωνητικά όρους οι οποίοι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Τις δύο ανοιχτές ποινικές υποθέσεις του Μιωνή μόνο η κυβέρνηση θα μπορούσε να τις κλείσει, παρεμβαίνοντας στο δικαστικό μηχανισμό. Να γιατί κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία του Παπαγγελόπουλου στις υπό τον Παππά συσκέψεις, το 2016 και το 2018.
 
Εννοείται πως θα υπάρξει συνέχεια. Μένουμε προς το παρόν εδώ για να σχολιάσουμε ειρωνικά τη συριζαίικη προπαγάνδα για το «ηθικό πλεονέκτημα»! Βουτηγμένοι μέσα στα σκατά, όπως όλοι οι προηγούμενοι, είναι. Και μάλιστα, στο λάκο με τα σκατά βούτηξαν με στιλ που θα ζήλευε και ο… Γκρεγκ Λουγκάνις.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πιο έντονη η μπόχα

Μια μεγάλη αγκαλιά από μπουμπούκια
Επόμενο άρθρο

Πιο έντονη η μπόχα

Καπνός χωρίς φωτιά;

Σχετικά Αρθρα

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 21:26

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 19:32

Eπιχείρηση «Αποδομήστε τον Σαμαρά»

Πολιτική 10 Ιούν 2026, 19:25

Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη

Πολιτική 10 Ιούν 2026, 08:49

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

Πολιτική 6 Ιούν 2026, 08:50
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

14 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
Διεθνή

Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο

12 Ιούν 2026, 08:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

12 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

11 Ιούν 2026, 21:26
Πολιτική

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

11 Ιούν 2026, 19:32
Υγεία

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

11 Ιούν 2026, 12:07
Καταστολή

ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ! | Δίκη 5 αγωνιστών – Συνεχής ενημέρωση

11 Ιούν 2026, 11:54
Η παπάρα

Ο Μητσοτάκης με το πηλίκιο του Παπαδόπουλου και το σκήπτρο του Λουδοβίκου ΙΕ

11 Ιούν 2026, 10:44
Παιδεία

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

11 Ιούν 2026, 07:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

Ημέρα ανέμου.

Ημέρα γονιμότητας.

Ημέρα κατά της κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων.

1911: Σοβαρά επεισόδια στην ελληνική Βουλή με αφορμή την επαναφορά του διαδόχου στο στράτευμα.

1972: Οι Ουλρίκε Μάινχοφ και Γκέρχαρντ Μίλερ (RAF) συλλαμβάνονται σε διαμέρισμα κοντά στο Αννόβερο.

1972: Συλλαμβάνονται τέσσερα μέλη του “Κινήματος 20ής Οκτώβρη“.

1978: Δολοφονική απόπειρα κατά του βουλευτή του ΚΚΕ Λυκούργου Καλλέργη.

2000: Ο συνοριακός φρουρός Γ. Πιστόλας σκοτώνει τον 25χρονο Πακιστανό Γιοβάλ Μπατζάρ στο Μεγάλο Δέρειο Εβρου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η ακρίβεια κλέβει τη λάμψη των μακροοικονομικών επιτυχιών και στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικοινωνιολόγοι αναλύουν με προβληματισμό τις ποιοτικές μετρήσεις των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. Όπως μαθαίνουμε, διαπιστώνουν ένα πολιτικό παράδοξο. Την ώρα που η χώρα εισπράττει επαίνους από την Κομισιόν και τις αγορές και έχει πρόεδρο στο Eurogroup τον Πιερρακάκη, εντούτοις η δημοφιλία του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης πιέζονται στα… ράφια των σουπερμάρκετ και στις… αντλίες των πρατηρίων! Τι λένε οι ειδικοί μέσα στην κυβέρνηση; Οτι οι μεγάλες οικονομικές επιτυχίες χρειάζονται μήνες για να διαχυθούν στην πραγματική οικονομία και στο πορτοφόλι του πολίτη. Οπότε όλοι είναι στο… περίμενε, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το περιβάλλον που θα επικρατεί όταν φτάσουμε στις εκλογές!

Political

(Το παραπάνω σχόλιο το υπογράφει ο ίδιος ο εκδότης της καραδεξιάς Political, που έχει «ανοιχτή γραμμή» με το μέγαρο Μαξίμου. Εχει τίτλο «Γιατί είναι προβληματισμένοι οι επικοινωνιολόγοι του Μητσοτάκη». Το «παράδοξο» δεν βλέπουμε. Ούτε ο εκδότης το βλέπει, είμαστε σίγουροι. Κάτι πρέπει να γράψει, όμως, για να μην καρφωθεί. Φόρεσε κάπα, πήρε και μια γκλίτσα στο χέρι και παριστάνει τον αφελή βοσκό που νόμιζε ότι τα πρόβατα μπορούν να επιζήσουν χωρίς τροφή φτάνει να τα αφήνει να λιάζονται. Εχει, λέει, τεράστιες μακροοικονομικές επιτυχίες ο Μητσοτάκης, παίρνει συγχαρητήρια από την Ούρσουλα και την καμαρίλα της, του έκαναν και τον Πιερρακάκη παιδί για τα θελήματα στο Eurogroup, αλλά χρειάζεται καιρός για ν’ αποδώσουν οι… μακροοικονομικές επιτυχίες. Οπότε, ο κόσμος βρίζει, φτύνει και μουτζώνει, γιατί στενάζει από την ακρίβεια. Ο λαϊκός κόσμος, χωρίς να γνωρίζει πολιτική οικονομία, βλέπει, συγκρίνει και κρίνει. Βλέπει ότι αυτά που ονομάζουν «μακροοικονομικές επιτυχίες» ήδη αποδίδουν. Μόνο που αποδίδουν μονόπλευρα. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές εισπράττουν τους τόκους τους και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ντόπιες και ξένες, βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται, καθώς ενθυλάκωσαν και τα λεφτά από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης. Τα μεροκάματα, όμως, παραμένουν καθηλωμένα σε πραγματικούς – συχνά και σε ονομαστικούς – όρους, ο πληθωρισμός καλπάζει, σε επίπεδα πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ οι συνέπειες της κρίσης εκτινάσσουν τις τιμές σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Οσος χρόνος κι αν περάσει, αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, γιατί δεν υπάρχει ζήτημα «χρόνου για να αποδώσουν οι μακροοικονομικές επιτυχίες», αλλά ζήτημα εφαρμογής μιας σκληρής ταξικής πολιτικής. Κι αυτό κάθε άλλο παρά παράδοξο είναι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πιο έντονη η μπόχα

    17Ν
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Εφετείο 17Ν
  • Πιο έντονη η μπόχα

    ΕΛΑ
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πιο έντονη η μπόχα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πιο έντονη η μπόχα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πιο έντονη η μπόχα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πιο έντονη η μπόχα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πιο έντονη η μπόχα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Πιο έντονη η μπόχα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Πιο έντονη η μπόχα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Πιο έντονη η μπόχα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Πιο έντονη η μπόχα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πιο έντονη η μπόχα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πιο έντονη η μπόχα

    Πιο έντονη η μπόχα

    Ποιοι είμαστε
  • Πιο έντονη η μπόχα

    Πιο έντονη η μπόχα

    Επικοινωνία
  • Πιο έντονη η μπόχα

    Πιο έντονη η μπόχα

    Όροι χρήσης
  • Πιο έντονη η μπόχα

    Πιο έντονη η μπόχα

    Ποιοι είμαστε
  • Πιο έντονη η μπόχα

    Πιο έντονη η μπόχα

    Επικοινωνία
  • Πιο έντονη η μπόχα

    Πιο έντονη η μπόχα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo