Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο το φαινόμενο ένας υπουργός Οικονομικών να συναντιέται με τον ομόλογό του στις 9 το πρωί. Φαίνεται πως εκείνη την ώρα (χαράματα για το πολιτικό ωράριο) βρέθηκε μια «τρύπα» στο πρόγραμμα του Μισέλ Σαπέν, για να χωρέσει μια συνάντηση με τον Μπαρουφάκη, η οποία ζητήθηκε την τελευταία στιγμή. Ο Δραγασάκης με τον Τσακαλώτο κανόνισαν την ίδια μέρα συνάντηση με τον Ντράγκι στη Φρανκφούρτη, οπότε έπρεπε να βρεθεί κάτι να κάνει και ο Μπαρουφάκης την ίδια μέρα, για να μη φανεί ότι τον έχουν ξωπετάξει από τις διαπραγματεύσεις με τους ιμπεριαλιστές δανειστές. Βρέθηκε ο Σαπέν, που μολονότι εκπροσωπεί τη Γαλλία, δεν παίζει κανένα ρόλο στις διαπραγματεύσεις, ενώ οι πληροφορίες τον έφεραν να είναι ένας απ’ αυτούς που «την έπεσαν» στον Μπαρουφάκη στο επεισοδιακό Eurogroup της Ρίγας.
Οσο για την απουσία του Μπαρουφάκη από τη συνάντηση με τον Ντράγκι δεν είμαστε καθόλου σίγουροι (για να μην πούμε ότι είμαστε βέβαιοι) ότι την απαίτησε ο Ντράγκι. Ούτε στο στιλ του είναι ούτε στις αρμοδιότητές του να καθορίζει τη σύνθεση μιας επίσημης κυβερνητικής αποστολής χώρας μέλους της Ευρωζώνης. Μάλλον ο Δραγασάκης δεν ήθελε δίπλα του τον Μπαρουφάκη. Το ότι του κάθεται στο λαιμό έχει φανεί από παλιά. Και ο Δραγασάκης είναι εκδικητικός τύπος.
Ετσι ο Μπαρουφάκης κατάφερε να εξασφαλίσει ένα ραντεβού με τον Σαπέν στο Παρίσι και ένα με τον Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες, αργά το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Πρέπει να φαίνεται πως ακόμη έχει ρόλο στο κυβερνητικό επιτελείο, έστω και δευτεραγωνιστικό.







