Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα
  • Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα
  • Σαν σήμερα 21 Ιούνη
  • Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!
  • Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους
  • Η Κοόρτη του Φοίνικα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Η τελευταία προσπάθεια
Πολιτική

Η τελευταία προσπάθεια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Σεπ 2017, 00:00

«Εχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία και στρατηγική, ας το καταλάβουν. Δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός, θα πρωταγωνιστήσουμε και πάλι στην πολιτική ζωή του τόπου». Αστραψε και βρόντηξε η Φώφη από το βήμα του Βελλίδειου στη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε να μιλήσει δυο μέρες μετά από τον Τσίπρα και πέντε μέρες πριν από τον Μητσοτάκη. Ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να της οργανώσει μια εκδήλωση «όπως παλιά» (δε θέλεις και πολύ κόσμο για να γεμίσεις ένα συνεδριακό κέντρο), για να δώσει αέρα στην υποψηφιότητά της. Και η Φώφη, που τυπικά πήγε στη ΔΕΘ ως πρόεδρος της ΔΗΣΥ, έκανε την πρώτη προεκλογική της ομιλία, για να κόψει τον αέρα των ανταγωνιστών της.
 
Τους δέκα έφτασαν οι υποψήφιοι για την αρχηγία του νέου κόμματος (που κανείς δεν ξέρει ακόμα αν θα είναι ενιαίο κόμμα ή πολυκομματική συμμαχία). Απ' αυτούς, οι τρεις φαίνεται να ξεχωρίζουν: Γεννηματά, Καμίνης, Θεοδωράκης. Και δεν το λέμε βάσει των πρώτων γκάλοπ που δημοσιεύτηκαν, με στόχο να φτιάξουν κλίμα, όσο βάσει της δημόσιας εικόνας τους, της στήριξής τους από τα αστικά ΜΜΕ και του μηχανισμού στήριξης που διαθέτουν. Μανιάτης, Κωνσταντινόπουλος και Ανδρουλάκης θα πρέπει να ξεπεράσουν τη Φώφη για να έχουν ελπίδες νίκης, ο Ραγκούσης «εκτίθεται»  γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τον έτρωγε το σκοτάδι,  ενώ οι Πόντας (ΕΔΕΜ), Γάτσιος (πρώην εταίρος του Αλέκου Παπαδόπουλου, με τον οποίο τσακώθηκαν προτού προλάβουν να φτιάξουν το… Δημοκρατικό Κόμμα) και Τζιώτης (που πέρασε ένα φεγγάρι και από την ομάδα των επικοινωνιολόγων του Τσίπρα), απλά συμπληρώνουν την ιλαρή δεκάδα.
 
Εχουν ελπίδα όλοι αυτοί μαζί να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτώντας την επιστροφή του στα προ 2012 εκλογικά ποσοστά (δηλαδή, πριν γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ); Για να μπορέσει να τεθεί αυτό το ερώτημα, θα πρέπει προηγουμένως να υλοποιηθεί το «όλοι μαζί». Κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Εδώ τσακώνονται για ασήμαντα πράγματα. Φώφη και Σταύρος, που κάθονταν δίπλα-δίπλα στην ομιλία του Μακρόν στην Πνύκα, καυγάδισαν σε ακρόαση πολλών για το αν η 5η του Νοέμβρη είναι κατάλληλη ημερομηνία για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, με τον Θεοδωράκη να υποστηρίζει ότι ο διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας που θα γίνει εκείνη τη μέρα θα δημιουργήσει εμπόδια στην προσέλευση των ψηφοφόρων και τη Γεννηματά να απαντά ότι δεν τρέχει τίποτα.
 
Οπως αντιλαμβάνεστε, ακόμα και ο Μαραθώνιος αποτελεί εμπόδιο για τους χίπστερ του Ποταμιού, πολλοί από τους οποίους θα πάρουν μέρος. Σκεφτείτε τι εμπόδιο θα είναι το να αναγκαστούν να πάνε να σταθούν στην ουρά για να ψηφίσουν και να βλέπουν (οποία αηδία!) δίπλα τους τον πασόκο ταξιτζή με τις ιδρωμένες μασχάλες και τη νοικοκυρά με τα ροζιασμένα χέρια! Γι' αυτό ο Θεοδωράκης θέλει οπωσδήποτε ηλεκτρονική ψηφοφορία. Οπως στη Γιουροβίζιον και στο Σαρβάιβορ. Οι πασόκοι, μετά την αρχική άρνηση, έκαναν έναν ελιγμό που έφερε σε δύσκολη θέση την επιτροπή Αλιβιζάτου: εντάξει, ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά τον κωδικό για να μπει κάποιος και να ψηφίσει θα τον παίρνει με αυτοπρόσωπη παρουσία τις προηγούμενες μέρες. Ολοι κρέμονται τώρα από τις απαντήσεις που θα δώσουν οι εταιρίες τηλεφωνικής επικοινωνίας για το αν μπορούν να οργανώσουν μια ασφαλή ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου.
 
Αντε και το ξεπέρασαν κι αυτό και συμφώνησαν όλοι σ' έναν τρόπο ψηφοφορίας, που αν είναι και ηλεκτρονική θα ανεβάσει τη συμμετοχή και θα δώσει πόντους σε Θεοδωράκη και Καμίνη, ενώ αν είναι μόνο με φυσική παρουσία και κάλπη θα εξελιχθεί σε περίπατο της Φώφης και του Ανδρουλάκη. Υπάρχει περίπτωση να κερδίσει η Φώφη απόλυτη πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο; Μάλλον αδύνατο, με τόσους υποψήφιους. Αν δεν έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, τότε στον δεύτερο γύρο μπορεί να χάσει, καθώς αναμένεται Καμίνης και Θεοδωράκης να ενώσουν τις δυνάμεις τους και ενδέχεται να προστεθούν ως τσόντα ο Ραγκούσης, ίσως και κάποιοι από τους «μικρούς» πασόκους.
 
Οποιος και να βγει αρχηγός, όμως, τα προβλήματα θ' αρχίσουν μετά, καθώς θα πρέπει να συγκροτηθεί το νέο κόμμα. Αν εκλεγεί η Φώφη, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα, καθώς στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ, που θέλουν το νέο κόμμα να είναι ένα συνομοσπονδιακό σχήμα, θα προστεθεί μάλλον και το Ποτάμι, που σ' αυτή την περίπτωση θα θέλει να διατηρήσει τον όποιο μηχανισμό έχει κατασκευάσει, μαζί με τη δυνατότητά του να εκφράζεται ανεξάρτητα. Αν εκλεγεί ο Θεοδωράκης, θα θέλει να διαλυθούν τα κόμματα (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ) και να μπουν όλοι σε ενιαίο κόμμα, όμως εύκολα θα υποχωρήσει στην άρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ, αφού θα έχει εξασφαλίσει το μείζον για την πάρτη του: την αρχηγία ενός κόμματος, που θα τον βάλει άκοπα στην επόμενη Βουλή. Θα έχει σώσει την παρτίδα. Αν όμως εκλεγεί ο Καμίνης, που δεν έχει τίποτα πέρα από μια παρέα στον Δήμο Αθήνας, θα ζητήσει να αυτοδιαλυθούν τα κόμματα και θα τους βρει όλους απέναντι: από ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ μέχρι Ποτάμι. Αυτοί δε θα θέλουν να υποταγούν σ' έναν «πολιτικά ανύπαρκτο» αρχηγό κι αυτός δε θα θέλει να είναι μαριονέτα στα χέρια ενός κογκλάβιου πολιτικών αρχηγών που θα δίνουν λογαριασμό μονάχα στις ηγετικές ομάδες των κομμάτων τους. Κι ίσως τότε βγουν αληθινοί εκείνοι που προβλέπουν ότι ο Καμίνης θα προσπαθήσει να εμφανιστεί ως ο «έλληνας Μακρόν», που θα ξεκινήσει από το μηδέν και θα στήσει ένα καινούργιο κόμμα κόντρα στους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς του Κέντρου.
 
Αν λύσουν όλ' αυτά τα προβλήματα, τότε έχουν ελπίδες να σταθούν με αξιώσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ποντάροντας και στη στήριξη που έχουν από τα ισχυρά αστικά ΜΜΕ (συγκροτήματα Μαρινάκη και Αλαφούζου). Ομως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Με ξέφρενο τρόπο πλέον ο Τσίπρας και οι επιτελείς του «τακιμιάζουν» με καπιταλιστικούς ομίλους, ενώ εξακολουθούν να έχουν στήριξη από τους ιμπεριαλιστές δανειστές, των οποίων μια χαρά υπηρετούν τα συμφέροντα.
 
Μπορεί, λοιπόν, να κάνει κάποιος σενάρια, τα οποία θα προβλέπουν τα μελλούμενα με  έπαρση οιωνοσκόπου, όμως η ζωή μπορεί να τα διαλύσει όλα. Αυτή τη στιγμή, όλα τα σενάρια για το μέλλον προσφέρονται μόνο για καφενειακού τύπου συζητήσεις. Δεν έχουν και καμιά πρακτική αξία άλλωστε (αξία έχουν μόνο για τους πρωταγωνιστές τους). Τι σημασία έχει αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσει να ηγεμονεύει στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας ή αν θα αρχίσει να καταρρέει, βλέποντας την πλάτη της λεγόμενης Κεντροαριστεράς; Και οι μεν και οι δε υπηρετούν με τον ίδιο φανατισμό, με την ίδια σταθερότητα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Στήριξαν, στηρίζουν και θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν την κινεζοποίηση και το ιμπεριαλιστικό πλιάτσικο. Η μεταξύ τους διαμάχη γίνεται πλέον σε αυτό το επίπεδο. Οχι ποιος είναι μνημονιακός και ποιος αντιμνημονιακός, αλλά ποιος εφαρμόζει καλύτερα τη μνημονιακή πολιτική, ποιος είναι αποτελεσματικότερος υπερασπιστής των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ετσι, σταλάζουν στις συνειδήσεις των εργαζόμενων, ιδιαίτερα των νέων που πλήττονται σκληρά από την ανεργία, το δηλητήριο της αποδοχής της κινεζοποίησης και της παράδοσης των πάντων στο ξένο κεφάλαιο, που -σύμφωνα μ' αυτούς- είναι μονόδρομος για τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροαντιΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Τον… συνέτριψε

Σχετικά Αρθρα

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

Πολιτική 20 Ιούν 2026, 19:35

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

Πολιτική 16 Ιούν 2026, 18:59

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

Πολιτική 15 Ιούν 2026, 12:02

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 21:26

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 19:32
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
Διεθνή

Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα

21 Ιούν 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

21 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

20 Ιούν 2026, 19:35
Εργατικά

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

20 Ιούν 2026, 18:59
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
Η παπάρα

Ο πολεμοκάπηλος οσφυοκάμπτης παριστάνει τον ειρηνόφιλο

19 Ιούν 2026, 10:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

Ημέρα μουσικής.

Ημέρα skateboard.

Ημέρα ανθρωπιστή.

Ημερα υδρογραφίας.

1877: Εκτελούνται δέκα μέλη της μυστικής οργάνωσης των ιρλανδών ανθρακωρύχων «Μόλι Μαγκουάιρς» με την κατηγορία συμμετοχής σε βίαιη απεργία ανθρακωρύχων στην Πενσιλβάνια (ΗΠΑ).

1945: Εθνικόφρονες επιτίθενται εναντίον αριστερών ηθοποιών στα θέατρα «Ερμής» και «Λυρικόν», δέκα τραυματίες.

1964: Η ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν δολοφονεί τρεις Αφροαμερικανούς υπέρμαχους των ίσων δικαιωμάτων (ΗΠΑ).

1987: Συλλαμβάνεται στην Αθήνα ο καταζητούμενος Ιταλός Μαουρίτσιο Φολίνι, μέλος της οργάνωσης “Ενοπλοι Προλετάριοι για τον Κομμουνισμό».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo