Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Αυγούστου
  • Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική
  • JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ
  • Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ
  • Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς
  • Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ελληνοτουρκικά: προτάσσουμε τη φιλία, την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των δύο λαών
Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: προτάσσουμε τη φιλία, την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των δύο λαών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Οκτ 2020, 21:00

Εγινε πλέον φανερό ότι η τουρκική πολιτική ηγεσία χρησιμοποιεί το σεισμογραφικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» σαν διπλωματικό γιο-γιο. Το αμολάει, το μαζεύει και ξανά-μανά τα ίδια. Δεν πρόκειται για «προκλήσεις του σουλτάνου», όπως τις «αναλύει» η εθνικιστική προπαγάνδα στην Ελλάδα, αλλά για μια στρατηγική που έχει ως στόχο να προσδιορίσει με σαφήνεια τις τουρκικές διεκδικήσεις στα θαλάσσια «οικόπεδα» της Ανατολικής Μεσογείου.

Η νέα navtex για τις έρευνες του «Ορούτς Ρέις», που εξέδωσε η Τουρκία τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής, έχει ένα βόρειο σημείο που απέχει 6,5 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο. Tυπικά δεν παραβιάζει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα (τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή είναι στα 6 μίλια), όμως βρίσκεται εντός μη οριοθετημένης περιοχής, την οποία διεκδικούν ως υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ και οι δύο χώρες, και επιπλέον βρίσκεται εντός του νότιου-νοτιοδυτικού ορίου που δυνητικά θα μπορούσαν να φτάσουν τα χωρικά ύδατα του ελληνικού νησιού (12 μίλια, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας).

Επομένως, με βάση το δόγμα της αποφυγής μονομερών ενεργειών σε μη οριοθετημένες και αμφισβητούμενες περιοχές, η τουρκική ενέργεια αποτελεί πρόκληση κατά του ελληνικού κράτους. Πρόκληση η οποία «χρωματίζεται» ιδιαίτερα, καθώς οι δύο όμορες χώρες έχουν συμφωνήσει να ξαναρχίσουν διερευνητικές συνομιλίες για τον καθορισμό των μεταξύ τους θαλασσίων ορίων.

Η navtex συνοδεύτηκε από ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, που καλούσε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές θέσεις της, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, να τερματίσει τις στρατιωτικές ασκήσεις της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία, μέσω των διερευνητικών επαφών (για την επανάληψη των οποίων, πάντως, η Τουρκία δεν έχει ακόμα ορίσει ημερομηνία).

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η περιοχή που δέσμευσε η navtex είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και απέχει 15 χιλιόμετρα από την Τουρκία και 425 από την ηπειρωτική Ελλάδα. Συμπέρασμα: τα νησιά (γενικώς, όχι μόνο το απομακρυσμένο Καστελλόριζο) δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Αυτή είναι η τουρκική θέση, η οποία πάντως δεν μπορεί να σταθεί ενώπιον οποιουδήποτε διεθνούς δικαστηρίου, διότι από το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζεται ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, ανεξάρτητα αν στο πλαίσιο μιας γενικής ρύθμισης η επήρρειά τους μπορεί να σμικρυνθεί.

Προς τι η έκπληξη και οι εθνικιστικοί αλαλαγμοί, όμως; Λίγο προτού συναντηθεί με τον Δένδια στη Μπρατισλάβα, ο Τσαβούσογλου ανέπτυξε την τουρκική θέση περί «μαξιμαλιστικών θέσεων της Ελλάδας», δείχνοντας το χάρτη της περιοχής του Καστελλόριζου και θέτοντας το ερώτημα, πώς ένα τόσο μικρό νησί, που απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές, μπορεί να διεκδικήσει μια επήρρεια 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο Δένδιας δεν είχε κανένα πρόβλημα να συναντηθεί μαζί του λίγη ώρα αργότερα, μέσ’ στην καλή χαρά, για να συμφωνήσουν την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών για τα περιβόητα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης).

Μια μέρα πριν από την έκδοση της νέας τουρκικής navtex, ο καθηγητής Ροζάκης δημοσίευσε στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ολοσέλιδο άρθρο για να υπενθυμίσει τα κριτήρια με τα οποία το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης επιλύει διαφορές κρατών για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών. Ο Χρ. Ροζάκης σημειώνει καταλήγοντας: «Από την ανάλυση αυτήν προκύπτει ότι η μέση γραμμή δεν είναι πλέον κανόνας του Διεθνούς Δικαίου κι ότι αποτελεί απλά ένα τμήμα της οριοθετικής διαδικασίας, που πρέπει να καταλήγει σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια το δίκαιο αποτέλεσμα είναι ο κανόνας του Διεθνούς Δικαίου που υποκατέστησε τη μέση γραμμή».

Τι επισημαίνει ο εξπέρ του διεθνούς δικαίου; Αυτό που είχε γράψει ωμά σε παλαιότερο άρθρο του, που οδήγησε και την απομάκρυνσή του από το ΥΠΕΞ όπου ήταν σύμβουλος: ξεχάστε το Καστελλόριζο, ξεχάστε ότι θα τραβήξουμε μια γραμμή από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο και από εκεί στην Κύπρο και θα αποκλείσουμε την Τουρκία από την ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου, περιορίζοντάς στον κόλπο της Αττάλειας. Κανένα διεθνές δικαστήριο δεν πρόκειται να το αναγνωρίσει αυτό. Αντίθετα, θα πάρει υπόψη του την τεράστια ακτογραμμή της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και θα της παραχωρήσει τα αναλογούντα οικόπεδα, περιορίζοντας -αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο- την επήρρεια των ελληνικών νησιών. Διότι πλέον δεν ισχύει η αρχή της μέσης γραμμής, αλλά η αρχή της ευθυδικίας, που σημαίνει δίκαιη μοιρασιά.

Τι σημαίνει αυτή η ανάλυση Ροζάκη (που την υιοθετεί ένα ευρύ φάσμα «διαμορφωτών της κοινής γνώμης» στην Ελλάδα, οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς»); Σημαίνει ότι ο ελληνικός εθνικισμός έχει διεκδικήσεις οι οποίες επί της ουσίας δε διαφέρουν απ’ αυτές του τουρκικού εθνικισμού. Η διαφορά είναι ότι ο δεύτερος, μετά τον αποκλεισμό του απ’ όλα τα «νταραβέρια» στην περιοχή που έχουν να κάνουν με τις πιθανές πηγές υδρογονανθράκων στα θαλάσσια «οικόπεδα» της Ανατολικής Μεσογείου, αποφάσισε να δράσει επιθετικά και να διεκδικήσει με δυναμικό τρόπο αυτά που θεωρεί ότι δικαιούται.

Για ποιο λόγο έβγαλε και πάλι ο Ερντογάν το «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο, πλησιάζοντας αυτή τη φορά στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων; Θέλει απλά να υποδηλώσει ότι το Καστελλόριζο είναι για την Τουρκία «κόκκινη γραμμή» και να στείλει το μήνυμα ότι αυτό το θέμα είναι κρίσιμο στις διμερείς διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, υπό την εποπτεία της Γερμανίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ; ‘Η εκφράζει «παράπονα» στις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, πρωτίστως στη Γερμανία, ζητώντας περισσότερα στο μεταξύ τους παζάρι;

Την απάντηση θα την πάρουμε τις επόμενες μέρες από τη μορφή που θα πάρει το διπλωματικό παζάρι και τις καταλήξεις που θα έχει. Το σίγουρο είναι ότι ο Ερντογάν ενόχλησε την μπεριαλιστική ηγεσία της Γερμανίας, που ασκεί ενεργό διαμεσολαβητικό ρόλο στις ελληνοτουρκικές διαφορές και είχε πετύχει τη συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας. Γι’ αυτό και ο γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αγκυρα και επισκέπτεται μόνο Αθήνα και Λευκωσία. Αυτό δε σημαίνει τίποτα, όμως. Δεν υπάρχει γερμανο-τουρκική σύγκρουση, το παρασκήνιο σίγουρα έχει «ανάψει» και μετά από λίγες μέρες ίσως ξαναμάθουμε για τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Ερντογάν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά από ταλάντευση που κράτησε μιάμιση μέρα, δήλωσε ότι δε θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές όσο το «Ορούτς Ρέις» πλέει «εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας» (μη οριοθετημένη είναι η περιοχή, αλλά «δική τους υφαλοκρηπίδα» τη βαφτίζουν και οι δύο χώρες). Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τον Σαρλ Μισέλ και του είπε ότι «θα θέσει το θέμα» στη σύνοδο κορυφής στα τέλη της εβδομάδας, αλλά απαίτηση για επιβολή κυρώσεων δεν έχει διατυπωθεί. Θυμίζουμε ότι η απόφαση της προηγούμενης συνόδου κορυφής έχει θέσει περιθώριο τον Δεκέμβρη.

Υπάρχουν βέβαια και οι «πολεμοχαρείς», οι γνωστοί στρατόγκαβλοι «αναλυτές» που κατακλύζουν τα μίντια κάθε που έχουμε ένταση στα ελληνοτουρκικά, οι οποίοι βρίσκονται ένα βήμα πριν από το «βυθίσατε το Ορούτς Ρέις». Προς το παρόν λένε ότι η Ελλάδα, επειδή υπάρχει δυσμενής στρατιωτικός συσχετισμός έναντι της Τουρκίας, θα πρέπει να κάνει το πρώτο πλήγμα, ώστε να αιφνιδιάσει την Τουρκία. Τι είδους αιφνιδιασμός θα είναι αυτός που τον προαναγγέλλει ο κάθε Φούφουτος από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο; Λεπτομέρειες…

Οι «μετριοπαθείς» από την άλλη υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η επιδίωξη του Ερντογάν. Να υπάρξει κάποιο πολεμικό πλήγμα από ελληνικής πλευράς, ώστε η Τουρκία να δικαιωθεί ως ειρηνόφιλη. Την άποψη αυτή φαίνεται να συμμερίζεται και ο Μητσοτάκης. Την προηγούμενη φορά έβγαλε το στόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και τον παρέταξε απέναντι στον τουρκικό, όμως μετά από κάτι «ηρωικά» στην αρχή, με την περιβόητη «επακούμβηση» δύο φρεγατών (που σερβιρίστηκε καταλλήλως στο εσωτερικό ακροατήριο: «ο δικός μας έδειξε στον Τούρκο τι σημαίνει ελληνική ναυτοσύνη»), οι στόλοι απλώς παρακολουθούσαν ο ένας τον άλλο. Το ίδιο φαίνεται πως επιλέγεται να γίνει και τώρα. Τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει θύελλα δηλώσεων και αντιδηλώσεων, συναντήσεων και επικοινωνιών, με το παρασκήνιο να έχει -όπως πάντοτε- τον πρώτο λόγο. Το εθνικιστικό δηλητήριο θα ρέει άφθονο στα φτωχικά τραπέζια στην Τουρκία και την Ελλάδα, ενώ οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θα δυναμώνουν τον παρεμβατικό τους ρόλο και θα σφίγγουν τους δεσμούς της εξάρτησης.

Περισσότερα γι’ αυτό το ζήτημα γράψαμε σε ανάλυσή μας στις 19 Σεπτέμβρη, στην οποία σας καλούμε να ρίξετε μια ματιά. Επί της αρχής, θα επαναλάβουμε την πάγια θέση μας: όλα αυτά, και η πολεμική ένταση και η ηπιότητα του διαλόγου, που διαδέχονται συνεχώς η μια την άλλη, δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα ούτε του ελληνικού ούτε του τουρκικού λαού. Οι δυο λαοί μπορούν να ζήσουν με ειρήνη και φιλία, μόνο αν βρεθούν σε κοινό αγώνα για την απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές τους και από την ιμπεριαλιστική κηδεμονία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΒρίζει και απειλεί ο Λαγός
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

Πολιτική 31 Ιούλ 2026, 13:21

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

Πολιτική 29 Ιούλ 2026, 11:14

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 19:57

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 09:40
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

17 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

Ινδονησία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1945).

Γκαμπόν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Αργεντινή: Ημέρα San Martin (1850).

1936: Καίγονται χιλιάδες «κομμουνιστικά» βιβλία σε τεράστια πυρά στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

1944: Μπλόκο της Κοκκινιάς (150 νεκροί).

1954: Εκτελείται ο Νίκος Πλουμπίδης.

1956: Η Δυτική Γερμανία θέτει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo