Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή
  • Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές
  • Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Δυο τα βασικά επίδικα
Πολιτική

ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

Δυο τα βασικά επίδικα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Απρ 2008, 00:00

Την Τετάρτη 7 Μάη θα ξεκινήσει η σε δεύτερο βαθμό δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ. Θα έχουμε συνεκδίκαση των δυο εφέσεων (των κατηγορούμενων για την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση στην πρώτη δίκη και της εισαγγελίας για την πρωτόδικη αθωωτική απόφαση στη δεύτερη δίκη). Κατηγορούμενοι θα είναι οι Χρήστος Τσιγαρίδας, Κώστας Αγαπίου, Ειρήνη Αθανασάκη και Αγγελέτος Κανάς, αφού ο Μιχάλης Κασίμης αθωώθηκε ομόφωνα δυο φορές και ο Γιάννης Σερίφης αθωώθηκε ομόφωνα στη δεύτερη δίκη. Η κατηγορία σε βάρος του τελευταίου ήταν από τα τραγελαφικά της τρομοϋστερίας, γι’ αυτό και η ίδια η Αντιτρομοκρατική φρόντισε ν’ «αδειάσει» τον αυτόκλητο ψευδομάρτυρα-χαφιέ Κορωναίο, στέλνοντας δυο αξιωματικούς της –τους μοναδικούς που εμφανίστηκαν σε όλες τις δίκες «τρομοκρατίας»– να καταθέσουν ουσιαστικά σαν μάρτυρες υπεράσπισης του Σερίφη για το σκέλος που τον έφερε ως μέλος και του ΕΛΑ (αυτοί τον ήθελαν μόνο στη 17Ν).

Δυο είναι τα βασικά επίδικα αυτής της δίκης.

Το πρώτο έχει να κάνει με την ποινική της έκβαση. Ως προς αυτό υπάρχει ένας εφησυχασμός που καλλιεργήθηκε από δυο γεγονότα. Πρώτο, από την αθωωτική απόφαση της δεύτερης δίκης και δεύτερο από το γεγονός ότι όλοι οι καταδικασθέντες αποφυλακίστηκαν με όρους, γεγονός που εκτιμήθηκε ως αποφόρτιση της υπόθεσης. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας, όμως, η μειοψηφία της αθωωτικής απόφασης (που επέτρεψε και την άσκηση έφεσης από τον εισαγγελέα), η οποία ήταν στην ίδια κατεύθυνση με την καταδικαστική απόφαση της πρώτης δίκης. Ακόμη, το γεγονός ότι, μολονότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι, η δίκη διεξάγεται και πάλι στην αίθουσα υψίστης ασφαλείας των φυλακών Κορυδαλλού, με όλους τους συμβολισμούς που αυτή «κουβαλάει». Τέλος, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι διανύουμε ακόμη τη φάση του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», ενώ στα δικαστικά μας πράγματα έχουμε μια ακόμα πιο συντηρητική στροφή (μέχρι διώξεις διαφωνούντων δικαστών προωθεί το δίδυμο Χατζηγάκη-Σανιδά).

Επομένως, κάθε εφησυχασμός είναι επικίνδυνος. Δεν πρόκειται να έχουμε μια τυπική-διεκπεραιωτική διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με μια αθωωτική απόφαση, μόνο και μόνο επειδή το αποδεικτικό υλικό είναι εντελώς ανύπαρκτο. Για όσους ενδεχομένως δεν θυμούνται τα δεδομένα της υπόθεσης, αναφέρουμε ότι έχει κριθεί πως ο ΕΛΑ σταμάτησε τη δράση του το 1995. Επομένως, δεν υπάρχει καταδίκη για συμμετοχή (έχει παραγραφεί και για τον Χρ. Τσιγαρίδα που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής του). Αν αυτό επαναληφθεί, ποινικά ακυρώνονται και οι καταθέσεις των τεσσάρων γελοίων ψευδομαρτύρων (Κυριακίδου, Τόγκα, ζεύγος Πομώνη), που μόνο για το αδίκημα της συμμετοχής θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Μένει, όμως, το εφεύρημα της «ψυχικής συνδρομής», το οποίο απετέλεσε τη βάση για την εφαρμογή της ναζιστικού τύπου αρχής της «συλλογικής ευθύνης»: αφού εμείς κρίναμε ότι υπήρξατε μέλη του ΕΛΑ, δε μπορούμε μεν να σας καταδικάσουμε για συμμετοχή στην οργάνωση, ούτε για συμμετοχή σε κάποια ενέργειά της, αφού δεν έχουμε κανένα στοιχείο, σας καταδικάζουμε όμως ως απ-    λούς συνεργούς σε όλες τις ενέργειες της οργάνωσης, διότι ενθαρρύνατε… ψυχικά εκείνους που έκαναν τις ενέργειες!

Αυτό το εφεύρημα είναι κρίσιμο για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους (περίπου 12 αιώνες φυλάκιση «μάζεψε» ο καθένας τους στην πρώτη δίκη, κατά συγχώνευση 25 χρόνια), αποκτά όμως και μια ευρύτερη σημασία. Πολύ σωστά έθεσε το ζήτημα ο Χρ. Τσιγαρίδας, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο «Ποντίκι» της περασμένης Πέμπτης:

«Η καταδικαστική απόφαση της πρώτης δίκης συνιστά ένα δικαστικό και πολιτικό σκάνδαλο. Οχι μόνο ως προς τους συγκατηγορούμενούς μου, που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση, αλλά και ως προς εμένα, που ανέλαβα την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή μου στον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα. Μη έχοντας το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο για τη συμμετοχή οποιουδήποτε σε οποιαδήποτε μαχητική ενέργεια του ΕΛΑ, το έκτακτο τρομοδικείο διατάχτηκε να εφαρμόσει τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης. Ενοχοι όλοι ως απλοί συνεργοί σε όλες τις ενέργειες του ΕΛΑ, λόγω… ψυχικής συνδρομής σε άγνωστους δράστες!

Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο τους κατηγορούμενους αυτής της δίκης. Αφορά το σύνολο των αγωνιζόμενων ανθρώπων της κοινωνίας μας, που μπορούν να βρεθούν με ανάλογες καταδίκες στην πλάτη για τη συμμετοχή τους στα κινήματα και τους αγώνες. Θα έπρεπε να αφορά και κάθε οπαδό της αστικής δημοκρατίας. Ειδικά όσους καμαρώνουν για τον ευρωπαϊκό “νομικό πολιτισμό”. Οι αντιδράσεις τους σ’ αυτό το ναζιστικό τερατούργημα ήταν από ανύπαρκτες έως υποτονικές. Εχουν, πάντως, το χρόνο να το πράξουν τώρα. Εκτός αν οι αναφορές τους στο “νομικό πολιτισμό” δεν είναι παρά το φύλλο συκής πίσω από το οποίο κρύβουν την υποταγή τους στις διαταγές του “μεγάλου αφεντικού”, την ευθυγράμμισή τους με τις ντιρεκτίβες του “παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας”, στο όνομα του οποίου δικαιολογούνται τα πάντα, φτάνει να οδηγούν στην εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου».

Επομένως, και το ποινικό σκέλος αυτής της δίκης έχει ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα. Πρέπει να δοθεί μάχη. Και στη μάχη πρέπει να πάρουν μέρος πολλοί. Ανεξάρτητα από τη θέση που έχουν για τη δράση του ΕΛΑ. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα πολιτικά «τσαλιμάκια», ας πάψουν να παριστάνουν τη στρουθοκάμηλο και ας πάρουν καθαρά θέση.

Το δεύτερο επίδικο αφορά το ιδεολογικοπολιτικό φορτίο αυτής της δίκης. Σ’ αυτό το πεδίο όσοι υπερασπίζονται τις επαναστατικές ιδέες αισθάνονται ότι βγήκαν νικητές από την πρώτη κιόλας δίκη. Κι αυτό χάρη στον Χρ. Τσιγαρίδα, που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στον ΕΛΑ και υπερασπίστηκε την επαναστατική τιμή της οργάνωσής του και την προσωπική του αγωνιστική διαδρομή. Ο Δ. Κουφοντίνας και ο Χρ. Τσιγαρίδας ζωντάνεψαν στην αίθουσα των έκτακτων τρομοδικείων τις καλύτερες παραδόσεις του κομμουνιστικού κινήματος. Είμαστε σίγουροι ότι ο Τσιγαρίδας θα πράξει και πάλι το ίδιο, ενώ την προσπάθεια αυτή θα ενισχύσουν και οι μάρτυρες υπεράσπισής του, που ελπίζουμε αυτή τη φορά να είναι περισσότεροι. Ο ΕΛΑ και η επαναστατική παράδοση θα βγουν νικητές στο ηθικοπολιτικό πεδίο και αυτή τη φορά. Η προσπάθεια απαξίωσης των οργανώσεων που στη δράση τους χρησιμοποίησαν και ένοπλη επαναστατική βία δε θα περάσει.

Υπάρχει, δυστυχώς, και ένα τρίτο επίδικο. Είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουμε και πάλι μια προσπάθεια σπίλωσης και του Τσιγαρίδα και του κινήματος αλληλεγγύης, με φερέφωνα τον Κανά και το νέο δικηγόρο του. Θα την αντιμετωπίσουμε κι αυτή όπως και τις προηγούμενες. Η δική μας θέση είναι καθαρή: τα πράγματα πρέπει να λέγονται με τ’ όνομά τους και οι επαγγελματίες λασπολόγοι πρέπει να παίρνουν απαντήσεις. Είναι κι αυτός ένας πόλεμος στον οποίο κάποιος πρέπει να νικήσει. Εντιμη ειρήνη με ανθρώπους αποφασισμένους να μετέλθουν τα πιο πρόστυχα μέσα δε μπορεί να υπάρξει. Οσο περισσότεροι το συνειδητοποιήσουν αυτό και εγκαταλείψουν τις ταλαντεύσεις τους τόσο το καλύτερο για το κίνημα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

Πέρα από την ιταμή πρόκληση
Επόμενο άρθρο

ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

Η νέα και ίσως τελευταία δίκη του ΕΛΑ

Σχετικά Αρθρα

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

Πολιτική 17 Οκτ 2026, 18:53

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

Πολιτική 16 Οκτ 2026, 15:12

Ηamlet, the comedy

Πολιτική 15 Οκτ 2026, 11:53

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

Πολιτική 14 Οκτ 2026, 22:05

Ενας ανασφαλής πρωθυπουργός και ένα γκάλοπ… τίγκα στην αξιοπιστία

Πολιτική 13 Οκτ 2026, 22:07

Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση

Καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Ιστορία 12 Οκτ 2026, 19:50
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

17 Οκτ 2026, 18:53
Διεθνή

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

17 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

17 Οκτ 2026, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
Εργατικά

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

16 Οκτ 2026, 10:56
Διεθνή

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

16 Οκτ 2026, 09:41
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής, Τζωρτζ 9 (πλ. Κάνιγγος)

16 Οκτ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2026, 00:01
Παιδεία

«Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών

15 Οκτ 2026, 22:58
Κόντρες

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

15 Οκτ 2026, 22:47
Εργατικά

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

15 Οκτ 2026, 18:48
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό

15 Οκτ 2026, 14:53
Πολιτική

Ηamlet, the comedy

15 Οκτ 2026, 11:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

Ημέρα γραβάτας.

Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.

1947: Κλείνουν οι εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Ελεύθερη Ελλάδα» από την κυβέρνηση Σοφούλη.

1969: Επτά βόμβες του ΕΔΚ σε μετασχηματιστές των τρόλεϊ και σε φανάρια της τροχαίας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προκαλούν κομφούζιο και ελαφρό τραυματισμό έξι περαστικών.

1971: Συλλαμβάνονται ο γραμματέα του ΚΚΕ εσ. Μπ. Δρακόπουλος, ο Μ. Παρτσαλίδης κι άλλα 31 στελέχη του ΠΑΜ και του ΚΚΕ εσ.

1972: Δίκη τεσσάρων Γερμανών που συνεργάζονταν με το «Κίνημα 20ής Οκτώβρη», ποινές 6-18 μηνών.

1977: Νεκροί οι Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουiν Ενσλιν, Γιαν-Καρλ Ράσπε, βαριά τραυματίας η Ιρμγκαρντ Μέλερ στις φυλακές Στάμχαϊμ στη Γερμανία.

1978: Τέσσερις βόμβες ακροδεξιών στα δικαστήρια και σε καταστήματα με σοβιετικά προϊόντα.

1980: Βόμβα στον τρίτο όροφο του ΙΚΑ στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    17Ν
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Εφετείο 17Ν
  • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    ΕΛΑ
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    Επικοινωνία
  • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    Όροι χρήσης
  • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    Επικοινωνία
  • ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo