Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη
  • Pain in the ass
  • Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Δεκανίκια του καπιταλισμού
Πολιτική

ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

Δεκανίκια του καπιταλισμού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Μαρ 2010, 00:00

Τι είναι η οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης; Είναι «μια εντελώς λαθεμένη πολιτική». Πώς προέκυψε αυτή η «λαθεμένη πολιτική»; Προέκυψε διότι «η ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε με ερασιτεχνισμό το όλο πρόβλημα». Γιατί όντως υπάρχει πρόβλημα. «Κανείς δεν παραγνωρίζει ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή». Πρέπει δε να σημειωθεί, ότι «εάν δεν ξεπεραστεί αυτή η αδυναμία» (ο ερασιτεχνισμός της κυβέρνησης που όμως ήταν «ιδιαίτερα επαγγελματική στο να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό»), επειδή «δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα, είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό», «θα απειλήσει την ίδια τη συνοχή της ευρωζώνης».

Αντώνης Σαμαράς; Μαυρουδής Βορίδης; Οχι, Αλέξης Τσίπρας! Ρέστα έδωσε και πάλι ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, την προηγούμενη Δευτέρα. Λες και μιλού-σε ένας πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών, που κάτι έχει ακούσει για τις θεωρητικές προσεγγίσεις του νεοκεϊνσιανισμού, αλλά δεν καταλαβαίνει και πολλά. Γι’ αυτό και ενώ αντιμετωπίζει «τη χώρα» και την οικονομία ως κάτι το ενιαίο, σημειώνοντας με πάθος ότι «ήταν ερασιτεχνική η στάση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας», κάποια στιγμή μπερδεύεται, σαλτάρει από τον Κέινς στον Μαρξ, για τον οποίο επίσης κάτι έχει ακούσει, και δηλώνει με το ίδιο πάθος της άγνοιας ότι «αυτή η κρίση του καπιταλισμού δεν ξεπερνιέται αν δεν ξεπεραστεί και ο πυρήνας της δομής της καπιταλιστικής οικονομίας». Δηλαδή; Με το ερώτημα στο στόμα μείναμε, αφού ο… ποιητής δεν εξήγησε τι ακριβώς ζητάει: ξεπέρασμα του καπιταλισμού ή απλώς νοικοκύρεμα και… εξανθρωπισμό του;

Τελικά, ούτε το ένα ούτε το άλλο ζητάει. Να βάλει μυαλό η κυβέρνηση ζητάει, για να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά τα συμφέροντα του ελληνικού καπιταλισμού (τα ίδια λέει και ο Σαμαράς, για να μην ξεχνιόμαστε). Τι να κάνει; «Ισχυρίζομαι λοιπόν ότι ακολουθούμε (σ.σ. το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο τα λέει όλα) μια εντελώς λαθεμένη πολιτική. Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα κερδοσκοπικά παιχνίδια ήταν εξ αρχής λαθεμένη. Επρεπε από την πρώτη στιγμή να αναδείξει το πρόβλημα, όχι ως πρόβλημα χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, αλλά ως πρόβλημα του ευρώ και να αναζητήσει, να διεκδικήσει στήριξη -πράγμα που το κάνει τελευταία στιγμή και αφού έχει υποστεί όλη την πίεση, αφού έχει πάρει δύο ομολογιακά δάνεια με πολύ υψηλά επιτόκια και αφού έχει περάσει μέτρα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά».

Ομως, και για τις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις έχει μια πρωτότυπη άποψη ο Αλ. Τσίπρας. Για το καλό της χώρας πρέπει να βγει ο κόσμος στους δρόμους. Για να πολεμήσει τους κερδοσκόπους. «Ο κόσμος στους δρόμους δεν είναι μια μέθοδος του 19ου αιώνα. Είναι μια μέθοδος –δεν ξέρω άλλη– που μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό αντίβαρο, ένα αντίβαρο πίεσης στις κερδοσκοπικές πιέσεις και τις πολιτικές πιέσεις των κυρίαρχων δυνάμεων σήμερα στην ΕΕ που έχουν δει τη χώρα μας ως πειραματόζωο. Μονάχα αν λάβουν το μήνυμα ότι αυτή η κοινωνία δεν αντέχει άλλο πίεση και θα αντιδράσει στην πίεση, πιθανόν και να υποχωρήσουν»!

Και για να το καταλάβουμε, ότι δεν υπάρχει καμιά ταξική αντίθεση με την κυβέρνηση, μας το επανέλαβε στο τέλος: «Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια μεγάλη δυσκολία. Δεν την παραγνωρίζουμε. Αμφισβητούμε όμως τον χειρισμό, αμφισβητούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά είναι και αναποτελεσματικά και άδικα»!!!

Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τους τόνους, εγκαταλείπει τη γραμμή της «προγραμματικής αντιπολίτευσης», καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Εκείνο που κάνει, όμως, είναι να χρησιμοποιεί τις κινητοποιήσεις ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Για να δικαιολογήσει τη στάση των δικών του συνδικαλιστικών δυνάμεων, που συγκυβερνούν με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ (κυρίως με την ΠΑΣΚΕ).

Στην ίδια συνέντευξή του ο Τσίπρας αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην «έντονη κινητικότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ιδίως στις συνδικαλιστικές δυνάμεις» και έκρινε ότι η επίθεση στον Παναγόπουλο «αντικειμενικά λειτουργεί προβοκατόρικα για την Αριστερά και το συνδικαλιστικό κίνημα», και εξυπηρετεί μόνο αυτούς που δεν θέλουν αυτή την «κινητικότητα». Στη συνέχεια το είπε καθαρά. «Η συνδικαλιστική ηγεσία έχει μεγάλη ευθύνη για την αδυναμία ύπαρξης του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας, όλο το προηγούμενο διάστημα», «σ΄ αυτή τη φάση όμως δεν πρέπει να προτάξουμε αυτές τις ευθύνες, αντίθετα χρειάζεται να δούμε την όσο το δυνατόν πιο πλατιά συμμετοχή όλων των δυνάμεων σ’ ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο, γιατί μόνον έτσι μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη λαίλαπα που έρχεται. Δεν είναι τώρα η ώρα της απόδοσης των ευθυνών. Τώρα είναι η ώρα του κοινού αγώνα».

Οπως τον Οκτώβρη, το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ αποπροσανατόλιζε τους εργαζόμενους με την τακτική της «προγραμματικής αντιπολίτευσης», δηλαδή του αριστερού μαϊντανού της πασοκικής διακυβέρνησης, δίνοντας στην κυβέρνηση το χρόνο που χρειαζόταν για να προετοιμάσει την επίθεσή της, έτσι και τώρα ωραιοποιούν το ρόλο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της δίνουν τη δυνατότητα, τη διευκολύνουν, να παίξει τον πεμπτοφαλαγγίτικο ρόλο της. Είναι δυνατόν ο Παναγόπουλος και η κλίκα του να συνδράμουν έστω και στο ελάχιστο στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων; Το μόνο που επιδιώκουν είναι να εκτονώσουν την οργή των εργαζόμενων, μέσα από δυο-τρεις 24ωρες απεργίες, που τις θέλουν με φθίνουσα πορεία, για να κηρύξουν μετά τη λήξη. Γι’ αυτό και δεν κάνουν καμιά ζύμωση, γι’ αυτό αφήνουν τα εργοστάσια στο έλεος της τρομοκρατίας των καπιταλιστών, γι’ αυτό δεν κάνουν καμιά κίνηση να βγάλουν μπροστά τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ, με τη μεγάλη δύναμη πυρός, που ελέγχουν μάλιστα συνδικαλιστικά. Το μόνο βέβαιο είναι πως χωρίς πάλη ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία δε μπορεί ν’ αναπτυχθεί κανένα ουσιαστικό κίνημα. Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και σ’ αυτό το θέμα λειτουργεί σαν δεκανίκι του συστήματος.

ΥΓ: Πολλοί μας λένε ότι δεν πρέπει να ταυτίζουμε το ΣΥΝ και πολύ περισσότερο το ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα και τον Παπαδημούλη. Υπάρχουν και άλλες δυνάμεις στο εσωτερικό αυτού του ρεύματος, που έχουν πραγματικά αγωνιστική διάθεση. Μόνο που στα ΜΜΕ είναι καθημερινά ο Τσίπρας, ο Παπαδημούλης, ο Κουβέλης και τ’ άλλα παιδιά. Η δική τους γραμμή ακούγεται ως γραμμή του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Οσοι, λοιπόν, δεν διαρρηγνύουν τους όποιους δεσμούς μαζί τους είναι συνυπεύθυνοι, ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους, που στην τελική είναι αδιάφορες.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

Επί του πιεστηρίου
Επόμενο άρθρο

ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

Και ρουφιάνοι;

Σχετικά Αρθρα

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

Πολιτική 2 Ιούλ 2026, 17:12

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 20:35

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 12:49
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    17Ν
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο 17Ν
  • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    ΕΛΑ
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    Επικοινωνία
  • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    Όροι χρήσης
  • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    Επικοινωνία
  • ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo