Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
  • Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ
  • «Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»
  • Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»«Γύψος» διαρκείας
Πολιτική

«Γύψος» διαρκείας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Μαρ 2011, 00:00
Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να τα επαναλαμβάνουμε συνεχώς, γιατί η κυβερνητική προπαγάνδα τα παρουσιάζει σαν «φυσιολογικά» και περνούν στο ντούκου, αφού από τα αστικά ΜΜΕ δεν υπάρχει κανένας αντίλογος. Ενα απ’ αυτά είναι και το περιβόητο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012 – 2015, του οποίου τα μεγέθη θα πληροφορηθούμε επίσημα σε λίγες μέρες.
 
Σαν να μη τρέχει τίποτα, ο Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι το συνολικό «πακέτο» αυτού του προγράμματος θα ανέλθει στα 22 δισ. ευρώ! Δηλαδή, έχουμε μια προσαύξηση του Μνημόνιου κατά 73,3%! Οπως είναι γνωστό, το συνολικό «πακέτο» του Μνημόνιου, όπως υπογράφτηκε από κυβέρνηση και τρόικα, ήταν 30 δισ. Υποτίθεται, δε, ότι το Μνημόνιο θα έληγε το 2013. Με καμάρι το διακήρυξε ο Παπανδρέου από το βήμα της ΔΕΘ, τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ηδη όμως, πολύ πριν πλησιάσουμε στο 2013, ο ορίζοντας επεκτείνεται στο 2015 και το «πακέτο» σχεδόν διπλασιάζεται, χωρίς να δοθεί καμιά εξήγηση και χωρίς να γίνει καμιά συζήτηση.
 
Από την αρχή ήταν φανερό ότι τα νούμερα δεν έβγαιναν. Εμείς τουλάχιστον το είχαμε γράψει από τότε, τονίζοντας ότι πάμε σ’ ένα ιδιαίτερα μακρόχρονο πρόγραμμα σκληρής λιτότητας και αντεργατικών ανατροπών. Ηδη, φτάσαμε στο 2015, με ένα «πακέτο» σχεδόν διπλάσιο από το αρχικό. Αν μάλιστα σ’ αυτό το πακέτο προσθέσουμε και τα 50 δισ. από τις ιδιωτικοποιήσεις, έχουμε υπερτριπλασιασμό του αρχικού πακέτου. Με απόλυτη σιγουριά, όμως, μπορούμε να πούμε πως ούτε το 2015 θα έχουμε το τέλος. Και δεν χρειάζεται να επιστρατεύσουμε δικές μας σκέψεις γι’ αυτό. Αρκούν τα όσα έχουν μέχρι στιγμής δει το φως της δημοσιότητας.
 
Το Μνημόνιο, πέρα από τις παπαριές που έγραφε για το ρυθμό πτώσης της ελληνικής οικονομίας, που ήδη έχουν διαψευστεί παταγωδώς (χρειάστηκε να περάσει μόλις μισός χρόνος), στηριζόταν σε μια σύμβαση. Οτι τα 110 δισ. των δανείων θα κάλυπταν τις δανειακές ανάγκες του ελληνικού κράτους μέχρι και το 2011, ενώ από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφύγει σε δανεισμό από την τραπεζική αγορά, με έκδοση ομολόγων μακράς διάρκειας (πενταετή, εφταετή και δεκαετή). Με το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται τα spreads (κοντά στις 1.000 μονάδες), αυτή η προσφυγή καθίσταται ανέφικτη. Οι «αγορές» περιμένουν το ελληνικό κράτος με… ανοιχτές αγκάλες.
 
Η διάψευση και αυτού του κομβικού στόχου του Μνημόνιου ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να προσφύγει ήδη, διά του Παπανδρέου, στον Προσωρινό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF), που δημιουργήθηκε μετά το Μνημόνιο και στον οποίο μέχρι στιγμής έχει προσφύγει μόνο η Ιρλανδία. Η προσφυγή αυτή δεν αφορά μόνο την επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων των 110 δισ. (για την ακρίβεια των 80 δισ. που είναι από την ΕΕ) και την προσαρμογή του επιτόκιου σ’ αυτό της Ιρλανδίας, αλλά και τη δυνατότητα να αγοράσει αυτός ο Μηχανισμός απευθείας από τα κράτη ομόλογα που θα εκδώσουν. Για να το πούμε όσο γίνεται πιο απλά, όταν το ελληνικό κράτος θα χρειαστεί να ικανοποιήσει τις δανειακές του ανάγκες για το 2012 και με δεδομένο ότι οι «αγορές» δεν θα αποκλιμακώσουν τα spreads, θα εκδώσει ομόλογα τα οποία θα αγοράσει ο Προσωρινός Μηχανισμός. Δηλαδή, θα υπάρξουν νέα δάνεια. Αυτό θεωρείται πιο σίγουρο από τα σίγουρα, γι’ αυτό άλλωστε η απόφαση πάρθηκε στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης στις 11 Μάρτη και δεν περίμεναν να βγει το 2011 και να διαπιστωθεί η αδυναμία του ελληνικού κράτους να δανειστεί από τις «αγορές». Θεωρείται σίγουρο γιατί κριτήριο των «αγορών» είναι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ κι αυτό για το ελληνικό κράτος θα κυμαίνεται μεταξύ 160% και 170%, παρά τη βάρβαρη λιτότητα που έχει επιβληθεί.
 
Πρέπει να είναι κανείς εξαιρετικά αφελής για να πιστέψει αυτά που λέει ο Παπακωνσταντίνου. Οτι δηλαδή δεν θα χρειαστεί νέο Μνημόνιο. Δηλαδή, η τρόικα θα σου επιμηκύνει τα δάνεια (απόφαση που για να υλοποιηθεί πρέπει να περάσει από τα κοινοβού-λια όλων των δανειστριών χωρών), θα σου προσαρμόσει το επιτόκιο, θα σου δώσει νέα δάνεια και θα αρκεστεί απλά στη δήλωση βού-λησης της όποιας κυβέρνησης; Ηδη, το κείμενο συμπερασμάτων της προεδρίας, μετά τη σύνοδο της 11ης Μάρτη, κάνει λόγο για αυστηρούς όρους υπό τους οποίους θα δίνονται μελλοντικές χρηματοδοτήσεις («strict conditionality»).
 
Οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις που διαχειρίζονται τα συμφέροντα του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου ξέρουν καλά ότι σε συνθήκες κρίσης και με απειλές λαϊκών εξεγέρσεων δεν μπορούν ν’ αφήσουν μεγάλα περιθώρια κινήσεων στις υποτελείς κυβερνήσεις. Μπορεί σε επίπεδο ευρωζώνης ή ΕΕ να μην περνά το σύνολο των επιθετικών προτάσεων του γερμανο-γαλλικού άξονα, όμως οι χώρες που προσφεύγουν στους μηχανισμούς δανεισμού που ελέγχονται από ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις, όπως ο EFSF, δεν έχουν κανένα περιθώριο να μη δεχτούν την πιο σκληρή επιτροπεία, που φτάνει στα όρια υπαγόρευσης ακόμα και των λεπτομερειών της οικονομικής και κοινωνικής τους πολιτικής. Αυτό το έχουμε δει ολοζώντανο μπροστά μας τους τελευταίους δέκα μήνες, με υπουργούς να βαράνε προσοχή μπροστά σε τρεις υπαλλήλους της τρόικας, οι οποίοι δεν ελέγχουν απλώς, αλλά υπαγορεύουν ακόμα και τις επιμέρους ρυθμίσεις που πρέπει να περιλαμβάνουν τα νομοσχέδια.
 
Οταν, λοιπόν, το ελληνικό κράτος θα προσφύγει στον EFSF για νέα δάνεια (το 2012), αυτά θα συνοδεύονται από ένα νέο Μνημόνιο, με ακόμα πιο αυστηρούς όρους. Με ένα Μνημόνιο που θα εκτείνεται μέχρι τη μέρα της αποπληρωμής και του τελευταίου ευρώ που θα έχει δανειστεί το ελληνικό κράτος. Και βέβαια, αν χρειαστεί να γίνει προσφυγή και στο Μόνιμο Μηχανισμό (ESM), που θ’ αρχίσει να λειτουργεί από το 2013, όταν θα κλείσει ο Προσωρινός, πράγμα που αυτή τη στιγμή θεωρείται σίγουρο απ’ όλους (όπως σίγουρη θεωρείται και η «αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους, μέσα από διαδικασίες «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»), οι όροι θα είναι ακόμα πιο αυστηροί.
 
Να γιατί εμείς μιλάμε για «γύψο» διαρκείας. Μιλώντας αυστηρά οικονομικά, δεν υπάρχει καμιά δίοδος διαφυγής για τους εργαζόμενους και τους νέους. Η «κινεζοποίηση» είναι στρατηγική επιλογή του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου, που κερδοσκοπεί με το κρατικό χρέος της Ελλάδας, αλλά και της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας, που μέσω της εκτίναξης του βαθμού εκμετάλλευσης μπορεί να διατηρήσει τη θέση της στον παγκόσμιο καπιταλιστικό καταμερισμό της εργασίας.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σήμερα πότε ο ελληνικός καπιταλισμός θα μπει σε μια τροχιά, ασθενούς έστω, ανάκαμψης. Ομως, εάν και όταν συμβεί αυτό, τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει για τους εργαζόμενους. Γιατί προϋπόθεση αυτής της ανάκαμψης είναι η «κινεζοποίηση» του ελληνικού προλεταριάτου, η οποία –εκ των πραγμάτων– μόνο με μια εξέγερση μπορεί ν’ αποτραπεί.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚράτος νταβατζής των νταβατζήδων
Επόμενο άρθρο Το άσχημο δεν είναι ότι δεν θα την ακούν, το άσχημο είναι ότι δεν θα την βλέπουν…

Σχετικά Αρθρα

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

Αγροτικά 20 Οκτ 2025, 09:21

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

Πολιτική 17 Οκτ 2025, 10:07

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

Πολιτική 16 Οκτ 2025, 10:43

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

Πολιτική 14 Οκτ 2025, 17:59

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

Πολιτική 13 Οκτ 2025, 19:39

Βορίδης: Είχε ενημερωθεί ότι είναι λαμόγια κι αυτός υπέγραφε ατομικές πράξεις για να πληρωθούν!

Νέα ντοκουμέντα στο φως

Πολιτική 12 Οκτ 2025, 12:17
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

Ημέρα στατιστικής.

Ημέρα κατά της οστεοπόρωσης.

Ημέρα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ημέρα μακεδονικού αγώνα.

Γουατεμάλα: Ημέρα επανάστασης (1944).

Κένυα: Ημέρα Jomo Kenyatta.

1938: Το Κομμουνιστικό Κόμμα κηρύσσεται εκτός νόμου στην Τσεχοσλοβακία.

1967: Ανακαλύπτεται στην πλατεία Κολωνακίου αυτοσχέδια βόμβα που δεν εξερράγη.

1969: Πρώτη εμφάνιση οργάνωσης «20 Οκτώβρη» με βόμβα σε κάδο απορριμμάτων στη Δεξαμενή.

1977: Απόπειρα εμπρησμού των αποθηκών της AEG (Ρέντης), δολοφονία του Χρήστου Κασίμη (ΕΛΑ).

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο της Πάτρας.

1986: Βόμβα στο ΙΔ’ αστυνομικό τμήμα (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo