Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Απόλυτη υποταγή στο ΝΑΤΟ και νέοι υπέρογκοι εξοπλισμοί
Πολιτική

Νέο αμυντικό δόγμα

Απόλυτη υποταγή στο ΝΑΤΟ και νέοι υπέρογκοι εξοπλισμοί

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μάι 2008, 00:00

Αλλες εποχές, η ανακοίνωση από τον υπουργό Αμυνας ότι αλλάζει το «αμυντικό δόγμα» της χώρας, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά δημόσια συζήτηση, θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων. Τώρα, πέρασε σχεδόν στο ντούκου. Βλέπετε, τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, που είναι αυτά που καθορίζουν το πολιτικό παιχνίδι, είναι απόλυτα ταυτισμένα στην πρόσδεση στο ΝΑΤΟικό άρμα και σε ό,τι αυτή συνεπάγεται σε επίπεδο διαμόρφωσης της ελληνικής στρατιωτικής μηχανής. Την ίδια νομιμοφροσύνη έναντι των ΝΑΤΟικών επιταγών επιδεικνύουν και τα αστικά ΜΜΕ. Από την άλλη, αυτά τα ζητήματα, που είχαν συνδεθεί απόλυτα στο παρελθόν με τα αντιιμπεριαλιστικά κύματα της περιόδου της μεταπολίτευσης, έχουν θαφτεί και δε θεωρούνται ζητήματα πρώτης γραμμής, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από μια «κοινή γνώμη» που ασφυκτιά σε μια ολοένα και πιο ζόρικη «καθημερινότητα».

«Εχω δηλώσει κατ’ επανάληψη –είπε εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ο Β. Μεϊμαράκης– ότι το δόγμα της χώρας, από καθαρά αμυντικό, γίνεται αμυντικό-αποτρεπτικό με στόχο να γίνει πλήρως αποτρεπτικό. Αμυντικό δόγμα σημαίνει ότι δέχομαι μια επίθεση και αμύνομαι και άρα πρέπει να έχω πολύ καλή άμυνα. Αποτρεπτικό σημαίνει ότι έχω τις “αποτρεπτικές” εκείνες Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και την ισχυρή διπλωματική θέση, ώστε να αποτρέπεται όποιος σκεφθεί μια επιθετική κίνηση. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι, στην κατεύθυνση προς το δόγμα αυτό, πρέπει να προσαρμοστούν και οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα οπλικά συστήματα και όλο γενικά το σύστημα».

Σε απλά ελληνικά, αυτή η διατύπωση σημαίνει ότι το «αμυντικό δόγμα» προσαρμόζεται απόλυτα στη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ, που στηρίζεται στις επεμβάσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, με πρόσχημα πότε την «καταπάτηση δικαιωμάτων» (βλέπε Γιουγκοσλαβία), πότε την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» (βλέπε Αφγανιστάν ή Σομαλία παλιότερα) και πότε την «αποτροπή επίθεσης» (βλέπε Ιράκ). Τυπικά, όλα όσα είπε ο Μεϊμαράκης συνιστούν ένα παιχνίδι με τις λέξεις. Ουσιαστικά, όμως, αποτελούν το «μπαγκράουντ» για την αναδιάταξη ολόκληρης της δομής και του οπλισμού και των τριών όπλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι ένοπλες δυνάμεις θα επαγγελματοποιηθούν ακόμα περισσότερο και ταυτόχρονα θα γίνουν δυνάμεις ευέλικτες, προκειμένου να μπορούν να μεταφέρονται εύκολα, όπου απαιτήσει ο ΝΑΤΟικός σχεδιασμός. Για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος θα υπάρξουν όχι μία αλλά τουλάχιστον πέντε «αγορές του αιώνα» σε οπλικά συστήματα. Ο προγραμματισμός που έχει ήδη εισηγηθεί το Πεντάγωνο προβλέπει αγορές:

– 40 έως 60 μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς μέχρι το 2010 και μιας δεύτερης παρτίδας 80 έως 100 παρόμοιων πολεμικών αεροσκαφών το 2013, ώστε συνολικά να φτάσουν τα 140.

– 10 νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών.

– 6 έως 8 νέων φρεγατών.

– Νέων μαχητικών ελικοπτέρων και ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού.

– Νέων συστημάτων ραντάρ, καθώς και συστημάτων δορυφορικής επικοινωνίας
.
– Και βέβαια, όλων των «συμπαρομαρτούντων»: πυραύλων, βλημάτων, ηλεκτρονικών συστημάτων κ.λπ.

Αυτά δεν τα ανακοίνωσε, βέβαια, ο Μεϊμαράκης, όμως είναι γνωστά στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Γι’ αυτό, άλλωστε, όλα τα μεγάλα μονοπώλια οπλικών συστημάτων σπεύδουν να ανοίξουν δικά τους γραφεία στην Αθήνα, ενώ οι απόστρατοι καραβανάδες τρίβουν τα χέρια τους για το εισόδημα που τους περιμένει. Ταυτόχρονα, αρχίζει και φουντώνει το παζάρι ανάμεσα στην κυβέρνηση Καραμανλή και τις κυβερνήσεις μιας σειράς ιμπεριαλιστικών χωρών που στηρίζουν και προωθούν τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Σουηδία, Ιταλία, Ρωσία).

Ο Γιωργάκης, ξέροντας καλά πως παίζεται το παιχνίδι, αμέσως μετά την ανακοίνωση για αλλαγή του «αμυντικού δόγματος», έσπευσε να ρίξει τις πρώτες προειδοποιητικές βολές, ενημερώνοντας την κυβέρνηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να βγάλει πολιτικά κέρδη από το χορό των εξοπλισμών που ανοίγει, όπως άλλωστε έκανε και η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση (παλιότερα ο Μητσοτάκης πήγε μέχρι και ειδικό δικαστήριο να στήσει για την αγορά των γαλλικών Mirage-2000 από την κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου, ενώ ο Καραμανλής περιορίστηκε στη σκανδαλολογία, όπως σκοπεύει να κάνει τώρα ο Γιωργάκης). Η αποστροφή από την ομιλία Γιωργάκη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, την περασμένη Τετάρτη, είναι χαρακτηριστική: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η στήριξη των ελληνικών θέσεων στο Βουκουρέστι δεν ήταν αποτέλεσμα υποσχέσεων για αμυντικούς εξοπλι-  σμούς δισεκατομμυρίων ευρώ από ελληνικής πλευράς, όπως διαφάνηκε χθες. Γιατί αν είναι έτσι, το θέμα των χειρισμών της κυβέρνησης στο ζήτημα των Σκοπίων παίρνει κι άλλες διαστάσεις». Φυσικά, ο Γιωργάκης ξέρει πολύ καλά, ότι η στήριξη και του Σαρκοζί και της Μέρκελ στο Βουκουρέστι δεν έγινε τζάμπα, αλλά με υπόσχεση του Καραμανλή να «προσεχτούν» τα γαλλικά και γερμανικά μονοπώλια κατά τις νέες αγορές οπλικών συστημάτων. Εδώ ακόμα και ο Πούτιν απέσπασε συμβόλαιο για αγορά ρωσικών αρμάτων μάχης, προκειμένου να βάλει τον ελληνικό καπιταλισμό στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Ρωσίας.

Τι σημαίνουν όλ’ αυτά για τον ελληνικό λαό; Ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και νέα δυσβάσταχτα δημοσιονομικά βάρη, προκειμένου να αποκτηθούν πανάκριβα όπλα. Σε μια περίοδο που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια στην αγορά, σε μια περίοδο που ο ρυθμός ανάπτυξης πέφτει και η ανεργία ετοιμάζεται να καλπάσει σε νέες σφαίρες, η κυβέρνηση της κεφαλαιοκρατίας κατασπαταλά δεκάδες δισ. ευρώ, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλιά γύρω από το λαιμό των φορολογούμενων εργαζόμενων.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Νέο αμυντικό δόγμα

Τετάρτη, 7.5.08
Επόμενο άρθρο

Νέο αμυντικό δόγμα

Ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας προσφέρεται για διακοπές…

Σχετικά Αρθρα

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική 4 Ιούλ 2025, 20:22

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

Πολιτική 3 Ιούλ 2025, 22:02

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

Πολιτική 3 Ιούλ 2025, 14:53

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 2 Ιούλ 2025, 22:08

Στις 20 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

Πολιτική 30 Ιούν 2025, 19:55

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

Πολιτική 30 Ιούν 2025, 19:16
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σάλαζαρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιώροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Νέο αμυντικό δόγμα

    17Ν
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Εφετείο 17Ν
  • Νέο αμυντικό δόγμα

    ΕΛΑ
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Νέο αμυντικό δόγμα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Νέο αμυντικό δόγμα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Νέο αμυντικό δόγμα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Νέο αμυντικό δόγμα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Νέο αμυντικό δόγμα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Νέο αμυντικό δόγμα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Νέο αμυντικό δόγμα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Νέο αμυντικό δόγμα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Νέο αμυντικό δόγμα

    Νέο αμυντικό δόγμα

    Ποιοι είμαστε
  • Νέο αμυντικό δόγμα

    Νέο αμυντικό δόγμα

    Επικοινωνία
  • Νέο αμυντικό δόγμα

    Νέο αμυντικό δόγμα

    Όροι χρήσης
  • Νέο αμυντικό δόγμα

    Νέο αμυντικό δόγμα

    Ποιοι είμαστε
  • Νέο αμυντικό δόγμα

    Νέο αμυντικό δόγμα

    Επικοινωνία
  • Νέο αμυντικό δόγμα

    Νέο αμυντικό δόγμα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo