Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»ΑΠΟΧΗ από το κάλπικο δημοψήφισμα
Πολιτική

Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

ΑΠΟΧΗ από το κάλπικο δημοψήφισμα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Ιούλ 2015, 00:00

«Το Δημοψήφισμα προτείνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου ο ελληνικός λαός, αφού ενημερωθεί αναλυτικά για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που διαρκούν από την 20/02/2015 έως σήμερα εντατικά σε όλα τα θεσμικά επίπεδα της Ευρωπαϊκής Eνωσης και της Ευρωζώνης, να πάρει θέση για το περιεχόμενο της πρότασης των ως άνω τριών θεσμών και να εξουσιοδοτήσει την Κυβέρνησή του στους περαιτέρω χειρισμούς της κρίσιμης εθνικής υπόθεσης. Κατά συνέπεια, το Δημοψήφισμα εντάσσεται στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης για τη σύναψη της συμφωνίας και ο λαός καλείται από την Κυβέρνηση να έχει τον πρώτο λόγο για τη συμφωνία αυτή».

Αυτό αναφέρει η δεύτερη παράγραφος της απόφασης της Βουλής για το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (62Α/28.6.2015), με την υπογραφή της προέδρου της Βουλής.

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δε ζητά απλώς καταψήφιση του Μνημόνιου της τρόικας. Ζητά λευκή επιταγή για να προωθήσει το δικό της Μνημόνιο.

Μετά απ’ αυτή την αποκάλυψη, οι αφελείς (ή κουτοπόνηροι), που καλούν την εργατική τάξη να ψηφίσει «ΟΧΙ», προσθέτοντας διάφορες αντι-ΕΕ, αντιιμπεριαλιστικές, αντικαπιταλιστικές σάλτσες, λέγοντας πως το «ΟΧΙ» δεν σημαίνει ταυτόχρονα «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν δύο επιλογές:

♦ ‘Η να ανασκευάσουν τη θέση τους, καλώντας το λαό να απόσχει απ’ αυτό το κάλπικο δημοψήφισμα

♦ ‘Η ν’ αφήσουν τις σάλτσες και να πουν ανοιχτά ότι καλούν τον ελληνικό λαό να συμπαραταχθεί με τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, εξουσιοδοτώντας την εν λευκώ να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, βάσει του Μνημόνιου που αυτή έχει προτείνει.
Η απόφαση της Βουλής για το δημοψήφισμα, που πάρθηκε με τις ψήφους των δύο κυβερνητικών κομμάτων και της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, αποτελεί μνημείο υποκρισίας, πολιτικού αμοραλισμού και αυταρχισμού.

Το δημοψήφισμα γίνεται, λένε, για να ενημερωθεί αναλυτικά ο ελληνικός λαός για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που διαρκούν από τις 20 Φλεβάρη.
Για ποια ενημέρωση έχουν το θράσος να μιλούν, όταν η κυβέρνηση δεν έχει δώσει επίσημα στη δημοσιότητα τις δικές της προτάσεις; Μόλις σήμερα είδαμε στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιεύεται ανεπίσημα η πρόταση που κατέθεσε στην τρόικα η συγκυβέρνηση, με την υπογραφή του Τσίπρα, στις 22 Ιούνη.

Πρόκειται για μια εφιαλτική πρόταση, για ένα μνημόνιο-γέφυρα (μέχρι να υπογραφεί το τρίτο Μνημόνιο), με τα περιβόητα μέτρα των 8 δισ. (αναλυτικά για το περιεχόμενο αυτών των μέτρων γράφουμε στο φύλλο της «Κόντρας» που κυκλοφορεί).

Ομως, αυτή η εφιαλτική μνημονιακή πρόταση της συγκυβέρνησης έχει γίνει εφιαλτικότερη, διότι υπέστη συνεχείς προσαρμογές την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιούνη. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά δηλώθηκε επίσημα από τον υπουργό Οικονομικών της συγκυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup της Πέμπτης 25 Ιούνη: «Το Εurogroup είχε δύο κείμενα, των θεσμών και το ελληνικό, το οποίο ήταν προσαρμογή της τελευταίας εκδοχής των θεσμών που πήραμε αργά χθες το βράδυ. Εγινε συζήτηση και για τα δύο κείμενα (…) Οπότε συμφωνήσαμε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο με στόχο τη σύγκλιση τόσο μεταξύ των κειμένων όσο και γενικότερα στο Eurogroup».

Για ποια ενημέρωση του ελληνικού λαού μιλούν οι πολιτικοί απατεώνες της συγκυβέρνησης, όταν οι ίδιοι τον κρατούν στο σκοτάδι εδώ και τέσσερις μήνες και δεν αποκαλύπτουν ούτε και τώρα το τελικό κείμενο του δικού τους Μνημόνιου;

Από που αντλούν το θράσος να λένε ότι ο λαός θα έχει τον πρώτο λόγο, όταν με απίστευτο αυταρχισμό του ζητούν να ψηφίσει «ΟΧΙ», ερμηνεύοντας αυτό το «όχι» ως εξουσιοδότηση στους ίδιους να προωθήσουν το δικό τους Μνημόνιο, το οποίο ο λαός δεν γνωρίζει;

Στο δημοψήφισμα δεν αντιπαρατίθενται το Μνημόνιο με το αντι-Μνημόνιο. Στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός καλείται είτε να υπερψηφίσει το Μνημόνιο της τρόικας, όπως τον καλούν η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και ο εσμός των ξενόδουλων αστικών ΜΜΕ, είτε να υπερψηφίσει το Μνημόνιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, που επί της ουσίας δε διαφέρει απ’ αυτό της τρόικας (ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα).

Αρκεί να αναφέρουμε μια μόνο πτυχή του Μνημόνιου της συγκυβέρνησης, που συμφωνεί απόλυτα με το Μνημόνιο της τρόικας: το Ασφαλιστικό.

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

♦ Αποδέχεται τους αντιασφαλιστικούς νόμους της περιόδου 2010-2012!

♦ Δεσμεύεται να τους συμπληρώσει, μετατρέποντας το ασφαλιστικό σύστημα σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό!

♦ Τα πρώτα μέτρα του Μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι η μείωση συντάξεων (με το κόλπο της αύξησης των εισφορών) και η κατάργηση της πρόωρης.

♦ Αυτά τα αντιασφαλιστικά μέτρα θα είναι χάδι μπροστά σ’ αυτά που θα ακολουθήσουν!

Ιδού η απόδειξη, όπως ακριβώς γράφεται στο κείμενο της κυβερνητικής πρότασης:

«Οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του 2010 και του 2012 βελτίωσαν εν μέρει τη σταθερότητα του συνολικού συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο προηγουμένως ήταν αποσπασματικό και δαπανηρό και μετέφερε βάρη αστάθειας στις μελλοντικές γενιές. Ομως παραπέρα, απαιτούνται πολύ περισσότερα φιλόδοξα και θαρραλέα βήματα για να συμπληρωθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις του συστήματος, που προκλήθηκαν από μια οικονομική κρίση όπου οι εισφορές μειώθηκαν λόγω της υψηλής ανεργίας, ενώ δημιουργήθηκαν πιέσεις στις δαπάνες καθώς πολλοί πολίτες επέλεξαν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα. Για ν’ αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα, οι αρχές δεσμεύονται να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις σε δυο φάσεις.

»Για να συμπληρωθεί το πακέτο, οι αρχές θα περάσουν στη δεύτερη φάση περαιτέρω νομοθετικές μεταρρυθμίσεις με στόχο να εγκαθιδρύσουν τον Οκτώβρη του 2015 έναν στενότερο δεσμό μεταξύ των εισφορών και των παροχών στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης και της ενοποίησης των ξεχωριστών ταμείων. Στο σχεδιασμό αυτών των μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι το βάρος της προσαρμογής θα είναι δίκαιο ώστε να εξασφαλίσει ότι θα προστατευθούν τα πιο ευπαθή νοικοκυριά, ενώ θα αποφευχθούν αδικαιολόγητα βάρη στις μελλοντικές γενιές και ότι θα υπάρχει ένας καθαρός δεσμός ανάμεσα στις εισφορές και τις παροχές, έτσι που να ενθαρρύνεται η δηλωμένη εργασία και μακρύτεροι εργασιακοί βίοι. Γι’ αυτό το σκοπό, οι αρχές σχεδιάζοντας με βάση μια αναλογιστική μελέτη και σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Γήρανσης της ΕΕ, θα νομοθετήσουν: (i) ειδικά σχέδια και παραμετρικές βελτιώσεις για να εγκαθιδρύσουν ένα στενό δεσμό ανάμεσα στις εισφορές και τις παροχές, (ii) επέκταση και εκσυγχρονισμό της βάσης εισφορών και παροχών για όλους τους αυτοαπασχολούμενους… (iii) αναθεώρηση και εκλογίκευση όλων των διαφορετικών συστημάτων βασικών, εγγυημένων εισφορών… Αυτά θα γίνουν μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και με πλήρη συμφωνία των θεσμών».

Οποιοι πάνε στις κάλπες-παγίδα και ψηφίσουν «ΟΧΙ» να έχουν υπόψη τους ότι εξουσιοδοτούν τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να συμφωνήσει με την τρόικα πάνω στο σχέδιο αυτής της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Και όχι μόνο. Θα εξουσιοδοτήσουν τη συγκυβέρνηση να τους βάλει το 2015 και το 2016 επιπλέον ΦΠΑ 2,04 δισ.ευρώ. Να μειώσει κατά 1%-2% τις κύριες και κατά 5%-6% τις επικουρικές συντάξεις και να καταργήσει την πρόωρη συνταξιοδότηση. Να τους βάλει (αμετάβλητο) το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ το 2015 και το 2016 (και βλέπουμε για τα επόμενα χρόνια). Να μετατρέψει σε μόνιμο χαράτσι την «έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης». Να πετάξει στα σκουπίδια όλα όσα έταζε προεκλογικά.

Οποιος δε θέλει να διαλέξει ανάμεσα στο Μνημόνιο της τρόικας και στο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης, που στα βασικά σημεία τους ταυτίζονται, όποιος δε θέλει το επόμενο Μνημόνιο να υπογραφεί και με τη δική του εξουσιοδότηση, δεν έχει άλλη επιλογή εκτός από την ΑΠΟΧΗ από το κάλπικο δημοψήφισμα.

– Οχι στους εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών γκάνγκστερ.

– Οχι λευκή επιταγή στη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

– Οχι σε όλα τα Μνημόνια, τρόικας και συγκυβέρνησης.

– Αγώνας για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

– Αποχή από το κάλπικο δημοψήφισμα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Οχι σε όλα τα Μνημόνια, κυβέρνησης και τρόικας
Επόμενο άρθρο

Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Ποιος αποθράσυνε τους ιμπεριαλιστές;

Σχετικά Αρθρα

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    17Ν
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Εφετείο 17Ν
  • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    ΕΛΑ
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Ποιοι είμαστε
  • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Επικοινωνία
  • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Όροι χρήσης
  • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Ποιοι είμαστε
  • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Επικοινωνία
  • Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Λευκή επιταγή για το δικό της Μνημόνιο ζητά η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo