Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες
  • Σαν σήμερα 9 Ιούλη
  • Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!
  • Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους
  • Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ
  • Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Οχι σε όλα τα Μνημόνια, κυβέρνησης και τρόικας
Πολιτική

Δημοψήφισμα-παγίδα

Οχι σε όλα τα Μνημόνια, κυβέρνησης και τρόικας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Ιούλ 2015, 00:00

Scripta manent…

Τα κείμενα που δημοσιεύουμε σ’ αυτές τις δυο σελίδες έχουν σ’ ένα βαθμό χάσει την επικαιρότητά τους, αφού στο μεταξύ έχουν μεσολαβήσει γεγονότα στα οποία δεν αναφέρονται. Εχουν όμως ξεχωριστή σημασία, γι’ αυτό και τα αναδημοσιεύουμε. Είναι οι πρώτες τοποθετήσεις της «Κόντρας» για το δημοψήφισμα που αποφάσισε η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων.

Το πρώτο κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας (www.eksegersi.gr) το Σάββατο 27 Ιούνη, λίγες ώρες μετά το μεταμεσονύχτιο διάγγελμα με το οποίο ο Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα και πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση της Βουλής. Ηταν η δική μας καθαρή τοποθέτηση για τον κάλπικο χαρακτήρα του δημοψηφίσματος που καλούσε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει μεταξύ Μνημονίου και… Μνημονίου.

Το δεύτερο κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας τη Δευτέρα 29 Ιούνη, στο πλαίσιο όχι μόνο του καθήκοντος για ενημέρωση, που έχουμε, αλλά και της προσπάθειας να συγκροτηθεί ένα αριστερό μέτωπο της ΑΠΟΧΗΣ, δεδομένου ότι δυνάμεις της λεγόμενης ριζοσπαστικής Αριστεράς  (αλλά και της αναρχίας) είχαν ήδη μετατραπεί σε αριστερούς μαϊντανούς, σε πρωτομάχους του «ΟΧΙ», σε ουρά στα βρόμικα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα γραπτά μένουν κι αυτά τα κείμενα αποτελούν την απόδειξη της δικής μας συνέπειας. Το τονίζουμε, χωρίς ίχνος αυταρέσκειας, γιατί θα γεμίσει πάλι ο τόπος από… «μωράς παρθένους».

«Οσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ.

Οσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ».

Αυτό είναι το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος που καλείται σήμερα να εγκρίνει η Βουλή, ώστε να ψηφίσει ο ελληνικός λαός την Κυριακή 5 Ιούλη.

Ποια είναι η πρόταση των «τριών θεσμών», δηλαδή της τρόικας; Κανένας δεν τη γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε μόνο ό,τι κυκλοφόρησε από διαρροές και μάλιστα στα αγγλικά. Θα διανεμηθεί, προφανώς, στους βουλευτές, οπότε θα κυκλοφορήσει και θα την πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός.

Υπάρχει άνθρωπος του λαού που θα έλεγε «ναι» σε ένα νέο εφιαλτικό πακέτο αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων, εκτός από εκείνους που θα τρομοκρατηθούν από την προπαγάνδα της «ευρωπαϊκής» αντιπολίτευσης και των καναλιών; Τι νόημα έχει τότε αυτό το δημοψήφισμα, όταν μάλιστα γίνεται πεντέμιση μήνες μετά από εκλογές, τις οποίες κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόμενος ότι θα καταργήσει τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους; Δεν ήταν ο ίδιος ο Τσίπρας που διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει δημοψήφισμα, γιατί η κυβέρνηση έχει νωπή και σαφή λαϊκή εντολή;

Το δημοψήφισμα αυτό γίνεται για να κληθεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού να πει το αυτονόητο ΟΧΙ στην πρόταση της τρόικας, που θα μετατραπεί σε ΝΑΙ στην πρόταση της κυβέρνησης.

Γιατί η κυβέρνηση δεν βάζει στο δημοψήφισμα και τη δική της πρόταση; Δεν ζητάμε κάτι τέτοιο (εμείς θεωρούμε ότι αυτού του τύπου τα δημοψηφίσματα δε δίνουν λύσεις), διατυπώνουμε όμως το ερώτημα για να φανεί η υποκρισία και η προστυχιά της. Για να φανεί ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι φάκα για τον ελληνικό λαό.

Γιατί η κυβέρνηση δεν δημοσιοποίησε ποτέ τις προτάσεις της προς τους ιμπεριαλιστές δανειστές; Μόνο διαρροές υπάρχουν, κειμένων που είναι γραμμένα στα αγγλικά, χωρίς να ξέρουμε τι ισχύει κάθε φορά, τι φεύγει, τι μένει, τι καινούργιο μπαίνει.

Για να μείνουμε μόνο στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση ξεκίνησε με ένα κείμενο 47 σελίδων. Σ’ αυτό προσέθεσε ακολούθως άλλες 8 σελίδες. Αφού έγιναν μερικοί γύροι παζαρεμάτων με την τρόικα, τα συμπύκνωσε όλα σε ένα κείμενο 11 σελίδων, που προέβλεπε νέα μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ, από τα οποία περίπου τα 5 δισ. ευρώ ήταν ευθέως αντιλαϊκά.

Αυτό το κείμενο κατατέθηκε στην τρόικα το πρωί της Δευτέρας 22 Ιούνη και φέρει την υπογραφή του ίδιου του Τσίπρα. Είναι το κείμενο που χαρακτηρίστηκε την ίδια μέρα από το Eurogroup και από την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ως «θετικό βήμα» και χρίστηκε «βάση για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης».

Την Τετάρτη 24 Ιούνη, η τρόικα έκανε φύλλο και φτερό την πρόταση της κυβέρνησης, σβήνοντας με κόκκινο χρώμα κάποια μέτρα (ιδιαίτερα τα λίγα μέτρα που επιβάρυναν τα κέρδη των καπιταλιστών) και προσθέτοντας άλλα. Η κυβέρνηση μπήκε σε διαπραγμάτευση και «προσάρμοσε» την πρότασή της δύο φορές (μία την Τετάρτη και μία την Πέμπτη) ώστε να πλησιάσει περισσότερο σ’ αυτή της τρόικας, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο αυτής της προσαρμογής; Πώς διαμορφώθηκε τελικά η κυβερνητική πρόταση; Δεν το γνωρίζουμε ούτε αυτό. Δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η τελική πρόταση της κυβέρνησης. Γνωρίζουμε μόνο (από διαρροές και όχι από επίσημη πληροφόρηση, την οποία ποτέ η κυβέρνηση δεν έκανε στον ελληνικό λαό), πως η πρόταση των 11 σελίδων της κυβέρνησης, αν γινόταν δεκτή από την τρόικα, θα εξαπέλυε έναν Αρμαγεδδώνα αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων ενάντια στον ελληνικό λαό (παρουσίαση των βασικών σημείων της πρότασης της κυβέρνησης δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο της «Κ»).

Ο Τσίπρας ήλπιζε πως την Παρασκευή Μέρκελ και Ολάντ θα του έδιναν μια μικρή βοήθεια. Αυτοί τον κάλεσαν να δεχτεί τη «γενναιόδωρη προσφορά» της τρόικας, όπως τη χαρακτήρισε η Μέρκελ. Ετσι, φτάσαμε στο τελευταίο διαπραγματευτικό τρικ της «παιδικής χαράς» του Μαξίμου, το συμβουλευτικό δημοψήφισμα με το ψευτοδίλημμα «ΟΧΙ στο Μνημόνιο της τρόικας – ΝΑΙ στο Μνημόνιο της κυβέρνησης».

Οι ιμπεριαλιστές για μια ακόμη φορά δείχνουν το γκανγκστερικό τους χαρακτήρα. Αδίστακτοι, κυνικοί, αλαζόνες, οικοδομούν το νεο-αποικιακό τους σύστημα. Οσο περισσότερες υποχωρήσεις κάνουν οι κυβερνήσεις των εξαρτημένων χωρών, τόσο πιο αδίστακτοι γίνονται οι ιμπεριαλιστές. Αυτό βλέπουμε από τις αρχές Φλεβάρη, όταν άρχισε τις διαπραγματεύσεις η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη ήταν η πρώτη αποτύπωση της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας. Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αποδέχτηκε το σύνολο του χρέους προς τους ιμπεριαλιστές και δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή του, αποδέχτηκε την παράταση του δεύτερου Μνημονίου και δεσμεύτηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα και άνοιξε το δρόμο για ένα νέο δάνειο (που θα συνοδεύεται, φυσικά, από νέο Μνημόνιο).

Οι «ευρωπαϊστές» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και σία), μαζί με το σύνολο των αστικών ΜΜΕ, βγήκαν στα κεραμίδια, καταγγέλλοντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι πάει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ. Ζητούν την άμεση υποταγή στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών δανειστών. Κάνουν κι αυτοί το πολιτικό τους παιχνίδι, για να μην αφήσουν την πολιτική πρωτοβουλία στην κυβέρνηση. Θέτουν τα δικά τους ψευτοδιλήμματα, δίπλα στα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης.

Τι καλείται ο ελληνικός λαός να ψηφίσει την Κυριακή 5 Ιούλη; Να καταψηφίσει το Μνημόνιο της τρόικας και να υπερψηφίσει (σιωπηλά) το Μνημόνιο της κυβέρνησης, για να το διαπραγματευθεί αυτή στη συνέχεια με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, επικαλούμενη ως διαπραγματευτικό «χαρτί» και την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο υπουργός Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης (και εμπνευστής του δημοψηφίσματος, όπως φαίνεται), το είπε καθαρά προσερχόμενος στη Βουλή: «Αν βάλουν τη δική μας πρόταση, ευχαριστούμε πολύ, θα ψηφίσουμε όλοι τη δική μας»!

Το «ΟΧΙ» σ’ αυτό το δημοψήφισμα δε θα είναι μόνο «ΟΧΙ» στο Μνημόνιο της τρόικας. Θα είναι και «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο της κυβέρνησης, θα είναι «ΝΑΙ» στον Αρμαγεδδώνα των νέων αντιλαϊκών μέτρων (στην τεράστια ληστεία μέσω ΦΠΑ, στη μονιμοποίηση των κάθε είδους χαρατσιών, στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και στην προετοιμασία μιας νέας ριζικής αντιασφαλιστικής ανατροπής, η οποία περιγράφεται με σαφήνεια στην πρόταση της κυβέρνησης).

Γι’ αυτό και η απάντηση πρέπει να είναι μία:

♦ Οχι στα ψευτοδιλήμματα – όχι στο δημοψήφισμα-παγίδα.

♦ Οχι σε όλα τα Μνημόνια, κυβέρνησης και τρόικας.

♦ Αγώνας για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Δημοψήφισμα-παγίδα

Επίσημη αίτηση για Μνημόνιο-3 υπέβαλε ο Τσίπρας
Επόμενο άρθρο

Δημοψήφισμα-παγίδα

ΑΠΟΧΗ από το κάλπικο δημοψήφισμα

Σχετικά Αρθρα

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

Πολιτική 2 Ιούλ 2026, 17:12

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 20:35

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9/7

Αργεντινή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1816).

Μαρόκο: Ημέρα νεολαίας.

1943: Αντιστασιακοί φοιτητές σκεπάζουν με μαύρα πέπλα όλα τα αγάλματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, επεισόδια και συλλήψεις.

1947: Μαζικές συλλήψεις στελεχών της Αριστεράς στην Αθήνα.

1970: Τέσσερις καταδίκες μελών του Αντιδικτατορικού Αγροτικού Μετώπου της Υπαίθρου”.

1971: Βόμβα σε βυτιοφόρο της «Εσσο Πάππας» από την πρωτοεμφανιζόμενη «Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση».

1971: Βόμβα στις σιδηροτροχιές του ηλεκτρικού στο Θησείο (20ή Οκτώβρη).

1986: Η RAF εκτελεί με βόμβα τον πυρηνικό επιστήμονα της «Siemens» Καρλ Χάιντς Μπέκουτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Δημοψήφισμα-παγίδα

    17Ν
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Εφετείο 17Ν
  • Δημοψήφισμα-παγίδα

    ΕΛΑ
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Δημοψήφισμα-παγίδα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Δημοψήφισμα-παγίδα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Δημοψήφισμα-παγίδα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Δημοψήφισμα-παγίδα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Δημοψήφισμα-παγίδα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Δημοψήφισμα-παγίδα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Δημοψήφισμα-παγίδα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Δημοψήφισμα-παγίδα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Δημοψήφισμα-παγίδα

    Δημοψήφισμα-παγίδα

    Ποιοι είμαστε
  • Δημοψήφισμα-παγίδα

    Δημοψήφισμα-παγίδα

    Επικοινωνία
  • Δημοψήφισμα-παγίδα

    Δημοψήφισμα-παγίδα

    Όροι χρήσης
  • Δημοψήφισμα-παγίδα

    Δημοψήφισμα-παγίδα

    Ποιοι είμαστε
  • Δημοψήφισμα-παγίδα

    Δημοψήφισμα-παγίδα

    Επικοινωνία
  • Δημοψήφισμα-παγίδα

    Δημοψήφισμα-παγίδα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo