Απαντώντας στην ομιλία της Παπαρήγα, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Απ. Κακλαμάνης προσπάθησε να αποσείσει την κατηγορία για συνεργασία με την ακροδεξιά, λέγοντας: «Κόπτεστε, γιατί ο Γ. Καρατζαφέρης στηρίζει μια κυβέρνηση όπως η σημερινή για να σωθεί η χώρα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Το 1989 κάνατε κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ για να διαλύσετε το ΠΑΣΟΚ και να στείλετε στον Κορυδαλλό τον Ανδρέα Παπανδρέου και τότε ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν στέλεχος της ΝΔ».
Κανένας από τον Περισσό δεν σηκώθηκε να του απαντήσει. Φέρθηκαν σαν ένοχοι. Του απάντησαν με σχόλιο του «Ριζοσπάστη» την επόμενη μέρα, που έλεγε: «Είναι εξόφθαλμη η προσπάθεια του Κακλαμάνη, με γελοίους, ανόμοιους παραλληλισμούς και με τις γνωστές ΠΑΣΟΚιές για το ’89, να κατευνάσει τη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ, η οποία βράζει για τη συγκυβέρνηση με τον αρχηγό ενός κόμματος που υμνεί το δικτάτορα Μεταξά. Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έσπρωχνε και σπρώχνει τον Καρατζαφέρη, επειδή του κάνει τη βρώμικη δουλειά. Η συνεργασία τους, άλλωστε, ήταν και εκλογική στις προηγούμενες τοπικές εκλογές. Είναι φανερό ότι, εκτός από την πρεμούρα τους να σώσουν το κεφάλαιο, ο αντικομμουνισμός είναι ένας ακόμα τόπος στον οποίο συναντούνται ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., Κακλαμάνηδες και Καρατζαφέρηδες».
Ο Κακλαμάνης βρίσκει και κάνει σπέκουλα. Διότι ο Καρατζαφέρης και άλλοι του ΛΑΟΣ, γκεσέμια της ακροδεξιάς, βρίσκονταν στη μητσοτακική ΝΔ του 1989. Πέρα από τη σπέκουλα του Κακλαμάνη, όμως, εμείς στεκόμαστε στους «ανόμοιους παραλληλισμούς». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι διαφορετικές οι σημερινές συνθήκες με αυτές του 1989. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, όμως, έχουμε το σχηματισμό μιας αντιδραστικής αστικής κυβέρνησης. Για να ακριβολογούμε, το 1989 ο Περισσός συμμετέσχε σε δυο αντιδραστικές αστικές κυβερνήσεις (Τζαννετάκη και Ζολώτα) και δεν θα είχε πρόβλημα να συμμετάσχει και σε τρίτη, αν ο Μητσοτάκης δεν κέρδιζε οριακή αυτοδυναμία το 1990, «αγοράζοντας» τον περιβόητο Κατσίκη από την αλήστου μνήμης ΔΗΑΝΑ του Κ. Στεφανόπουλου. Μας λένε, λοιπόν, κάνοντας λόγο για «ανόμοιους παραλληλισμούς», ότι καλώς συγκυβέρνησαν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 1989. Να το πουν, όμως, ευθέως και όχι περιφραστικά.